Ρε, βρε, μωρέ;
- Καραμελίτσα
Ρε, βρε, μωρέ;
Υπάρχει διαφορά στη χρήση του ρε και του βρε; Γιατί κάποιοι χρήστες είναι βρέδες και άλλοι ρέδες;
Έχω μια αίσθηση ότι το βρε είναι πιο ποντιακό/μικρασιάτικο, μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο;
Επίσης, πήρε το μάτι μου ότι και τα δύο προέρχονται από το μωρέ, το ένα με τη σειρά, μωρέ->ωρέ-> ρε και το άλλο με τη σειρά μωρέ->μρε->μπρε->βρε. Ισχύει;
Έχω μια αίσθηση ότι το βρε είναι πιο ποντιακό/μικρασιάτικο, μπορεί να παίζει κάτι τέτοιο;
Επίσης, πήρε το μάτι μου ότι και τα δύο προέρχονται από το μωρέ, το ένα με τη σειρά, μωρέ->ωρέ-> ρε και το άλλο με τη σειρά μωρέ->μρε->μπρε->βρε. Ισχύει;
Z
Re: Ρε, βρε, μωρέ;
Το βρε εμφανίζεται περισσότερο σε περιοχές που είχαν μεγαλύτερη επαφή με τους Τούρκους, που το δανείστηκαν σε αυτή τη μορφή (μπρε)Καραμελίτσα έγραψε: ↑25 Μαρ 2023, 11:49Υπάρχει διαφορά στη χρήση του ρε και του βρε; Γιατί κάποιοι χρήστες είναι βρέδες και άλλοι ρέδες;
- EKPLIKTIKOS
Στην Κρήτη λένε μπρε. Στην Πάτρα ωρε. Το πρώτο έτος όταν γύρισα στην Αθήνα είχα κολλήσει όλες τις πατρινιες κ έλεγα σε όλους "ωρε μιναρα... ωρε αρχιδα.. μη μου σκοτιζεις τον κωλο... μάνα μου... ερημη.. κτλ".
Καραμελίτσα έγραψε: ↑25 Μαρ 2023, 11:49Υπάρχει διαφορά στη χρήση του ρε και του βρε; Γιατί κάποιοι χρήστες είναι βρέδες και άλλοι ρέδες;
Το "ρε" είναι πιο βαρύ. Λέμε πχ "άντε ρε μαλάκα". Το "βρε" είναι και χαϊδευτικό. Δε θα χτυπούσε πιο άσχημα το "ρε κουτό"?

EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑25 Μαρ 2023, 12:04Στην Κρήτη λένε μπρε. Στην Πάτρα ωρε. Το πρώτο έτος όταν γύρισα στην Αθήνα είχα κολλήσει όλες τις πατρινιες κ έλεγα σε όλους "ωρε μιναρα... ωρε αρχιδα.. μη μου σκοτιζεις τον κωλο... μάνα μου... ερημη.. κτλ".

''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison
- Καραμελίτσα
Θεσσαλονίκη το λέμε αρκετά το «βρε.» Είναι -ας πούμε- πιο γλυκούλικο και ναζιάρικο από το «ρε.»Καραμελίτσα έγραψε: ↑25 Μαρ 2023, 11:49Υπάρχει διαφορά στη χρήση του ρε και του βρε; Γιατί κάποιοι χρήστες είναι βρέδες και άλλοι ρέδες;
“No idea is as absurd as the idea of progress.”
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
― Julius Evola, Revolt Against the Modern World
Πάντως οι Πατρινοί είναι με διαφορά πρώτοι στα μπινελίκια. Δεν ξέρω ούτε έναν Πατρινό να μην είναι αθυροστομοςEKPLIKTIKOS έγραψε: ↑25 Μαρ 2023, 12:04Στην Κρήτη λένε μπρε. Στην Πάτρα ωρε. Το πρώτο έτος όταν γύρισα στην Αθήνα είχα κολλήσει όλες τις πατρινιες κ έλεγα σε όλους "ωρε μιναρα... ωρε αρχιδα.. μη μου σκοτιζεις τον κωλο... μάνα μου... ερημη.. κτλ".
"Chiedi a un bambino di disegnare una macchina e sicuramente la farà rossa"
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Μην ανησυχεις μωρε.Σε ενα χρονο τα ΓΙΔΙΑ θα το'χουν ξεχασει και θα πληρωνουν σαν μαλάκες
από Μαδουραίος » 02 Μάιος 2024, 05:02 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 330 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Οργισμένος
02 Μάιος 2024, 11:17
-
-
-
Νέα δημοσίευση Να μωρε εδω ο Σαμαρας ψηφιζει το κομμα το οποιο ειχε στο προγραμμα του τους γαμους χομο
από SeaHawk » 27 Νοέμ 2024, 15:11 » σε Εσωτερική Πολιτική - 13 Απαντήσεις
- 329 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νon4me
28 Νοέμ 2024, 00:55
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ανδρουλάκης: "Κλάιν μωρέ οι υποκλοπές.Λίγες ήταν.Τα φουσκώνει ο Σύριζα"Τον κρατάει ο Κουλης λέμε.
από Μαδουραίος » 13 Μάιος 2023, 09:42 » σε Εσωτερική Πολιτική - 17 Απαντήσεις
- 766 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Μαδουραίος
14 Μάιος 2023, 17:26
-