α εδω εχω κολησει και το αλλο
στο νησι κοβουν τα θ
δεν λενε θα παμε κ.λπ
α παμε
σου λεω αν δεν βαλουμε φρενο εστω στα βασικα θα δινονται βραβεια λογοτεχνιας το 2050 σε οποιον ειναι σε θεση να γραψει 5 προτασεις χωρις βρυχηθμους
α εδω εχω κολησει και το αλλο
ρε σε μενα αναφερομουν λεμε!Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:27έχει αφομοιωθεί. Μου θυμίζει κάποιους που λένε για την μεγαλοσύνη των αρχαίων ελλήνων και δεν έχουν διαβάσει πέρα από 5-6 αρχαίες φράσεις τίποτα από αρχαιοελ γραμματεία.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:21Κάποιοι κύριοι;
Μπρο το ποστ σου δεν έχει τέλειες, δεν έχει κόμματα, οι μισές λέξεις δεν έχουν τόνους και δεν αρχίζουν με κεφαλαία στην αρχή της πρότασης.
ο καφρικός μου χαρακτήραςΚόκκορας έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:31ρε σε μενα αναφερομουν λεμε!Ληστοσυμμορίτης έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:27έχει αφομοιωθεί. Μου θυμίζει κάποιους που λένε για την μεγαλοσύνη των αρχαίων ελλήνων και δεν έχουν διαβάσει πέρα από 5-6 αρχαίες φράσεις τίποτα από αρχαιοελ γραμματεία.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:21
Κάποιοι κύριοι;
Μπρο το ποστ σου δεν έχει τέλειες, δεν έχει κόμματα, οι μισές λέξεις δεν έχουν τόνους και δεν αρχίζουν με κεφαλαία στην αρχή της πρότασης.αυτοσαρκασμος λεγεται.
παντως σοβαρα τωρα,παλια θεωρουσα λογικο να μην βαζω σημεια στιξης οταν γραφω στο ιντερνετ ή σε μηνυματα.ειχα επιχειρηματολογησει θυμαμαι και εδω μεσα
οσο περνανε τα χρονια σκεφτομαι πως το να εισαι τυπος και υπογραμμος ειναι καποιου ειδους επανασταση ή εστω φρενο
επισης αρχισα να ζηλευω και την καλλιγραφια!εχω εναν φιλο,δεν μπορεις να φανταστεις,ακομα και καλημερα να γραψει λες αριστουργμα.
Στα λατινικά η γενική είναι Januarii, Februarii, MartiiΜπίστης έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:17Μην κάνεις εκπτώσειςhellegennes έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:06Αν θέλουμε να είμαστε εγγύτερα στο λατινικό πρωτότυπο, η σειρά είναι:
Ιανουάριος
Φεβρουάριος
Μάρτιος
Απρίλης
Μάιος
Ιούνιος
Ιούλιος
Αύγουστος
Σεπτέμβρης
Οκτώβρης
Δεκέμβρης
Ιανουαρης
Φεβρουαρης
Και Μάρτης, τι πιο φυσικό
Δεν είναι καθόλου παράξενο. Στην Ελλάδα δεν υπήρχε ενιαίο σύστημα μηνών, κάθε πόλη-κράτος είχε το δικό της με τελείως διαφορετικά ονόματα. Ας πούμε στο αττικό και το λακωνικό ημερολόγιο μόνο ένας έχει ίδιο όνομα, ο Μάρτιος (Ελαφηβολιών). Το μακεδονικό ημερολόγιο είχε εντελώς άλλα ονόματα και μόνο ένα κοινό με το λακωνικό (Υπερβερεταίος) και δεν είναι καν ο ίδιος μήνας (Οκτώβριος στο λακωνικό, Σεπτέμβριος στο μακεδονικό).
Iανουαριος=Απο τον θεο ΙανοΖενίθεδρος έγραψε: ↑04 Φεβ 2025, 20:28Έτσι κι αλλιώς είναι ρωμαϊκά ονόματα μηνών. Ουτε καν χριστιανικά. Ιανουάριος όπως ο θεός Ιανός. (Μη χέσω) Ιουλιος, οπως ο θεός Ιουλιος, ο κωλομπαράς του ετερου θεού, του Αυγούστου, του οπισθογέμη κ.τ.λ. Μπορούμε να τα λέμε όπως θέλουμε. Γνώμη μου να χρησιμοποιούμε τα λαϊκά ονόματα Κερασάρης, Θεριστής, Τρυγητής σε συνδυασμό με ονομασίες από μεγάλες χριστιανικές γιορτές π.χ. Αη Γιωργήτης.
taxalata xalasa έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 15:49να πει κάποιος στον πιτσιρίκο αποπάνω πως ο
ο Φεμπρουάριος είναι απο το febris (fever) πούναι συγγενικό του Τέφρα κιέτσι γίνεται Τεφρουάριος / Τεφράρης...
ο Aprilis ειναι ο μηνας της Apru (Αφροδίτα)...
αφού θαμπείς στο κόπο, πέστου πως και το Γιούνης είναι απο την Διούνη / Διώνη... όπως λέμε "η Γιώργαινα" (γυνή του γιώργη)...Misty_Blue έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 16:00taxalata xalasa έγραψε: ↑08 Φεβ 2025, 15:49να πει κάποιος στον πιτσιρίκο αποπάνω πως ο
ο Φεμπρουάριος είναι απο το febris (fever) πούναι συγγενικό του Τέφρα κιέτσι γίνεται Τεφρουάριος / Τεφράρης...
ο Aprilis ειναι ο μηνας της Apru (Αφροδίτα)...
Μισό να του το πω