Δεν μπορεί να μη δε...
Δεν μπορεί να μη δε...
Ποιος έβγαλε το ιδίωμα "Δε μπορεί να μη δε...";
"Δε μπορεί να μη δε σε πρόσεξε," λέει ο πατέρας μου, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει "Δε μπορεί να σε πρόσεξε," που προφανώς είναι το αντίθετο απ'αυτό που θέλει να πει.
"Δε μπορεί να μη δεν το κατάλαβε," λένε η μάνα μου και η μικρότερη απ'τις αδελφές μου, που συντονιστήκαν μετά τις αμέτρητες φορές που άκουσαν απ'τον πατέρα μου τέτοιες φράσεις.
Ποιος δολοφόνος της γλώσσας μας έβγαλε το "Δε μπορεί να μη δε," και μετά συντόνισε και τους υπόλοιπους; Είναι ο ίδιος που πρώτος χρησιμοποίησε τη λέξη "πρόσφατα" στη θέση της λέξης "προσεχώς"; Πρέπει να συλλάβουμε αυτούς τους εγκληματίες και να τους κοπανήσουμε στο κεφάλι με ένα χοντρό βιβλίο ελληνικής γραμματικής.
"Δε μπορεί να μη δε σε πρόσεξε," λέει ο πατέρας μου, χωρίς να συνειδητοποιεί ότι αυτό στην πραγματικότητα σημαίνει "Δε μπορεί να σε πρόσεξε," που προφανώς είναι το αντίθετο απ'αυτό που θέλει να πει.
"Δε μπορεί να μη δεν το κατάλαβε," λένε η μάνα μου και η μικρότερη απ'τις αδελφές μου, που συντονιστήκαν μετά τις αμέτρητες φορές που άκουσαν απ'τον πατέρα μου τέτοιες φράσεις.
Ποιος δολοφόνος της γλώσσας μας έβγαλε το "Δε μπορεί να μη δε," και μετά συντόνισε και τους υπόλοιπους; Είναι ο ίδιος που πρώτος χρησιμοποίησε τη λέξη "πρόσφατα" στη θέση της λέξης "προσεχώς"; Πρέπει να συλλάβουμε αυτούς τους εγκληματίες και να τους κοπανήσουμε στο κεφάλι με ένα χοντρό βιβλίο ελληνικής γραμματικής.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Οταν δεν μπορεί ο Λένιν,μπορεί ο Αλλάχ
από NewModelArmy » 19 Νοέμ 2023, 09:31 » σε Εσωτερική Πολιτική - 18 Απαντήσεις
- 1224 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Rakomelofronas
19 Νοέμ 2023, 23:08
-
-
- 19 Απαντήσεις
- 1383 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Γράφων
20 Μάιος 2023, 15:38
-
-
Νέα δημοσίευση Οι μουρλοί ξανάρχονται. Ή μπορεί και όχι.
από Φραγμένος_Τελεστής » 22 Μαρ 2025, 19:18 » σε Εσωτερική Πολιτική - 92 Απαντήσεις
- 2277 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από dtri2020
25 Μαρ 2025, 09:15
-
-
-
Νέα δημοσίευση Μπορεί να απαγορευτεί το ΚΙΕΦ;
από southern » 02 Ιουν 2024, 11:38 » σε Εσωτερική Πολιτική - 4 Απαντήσεις
- 256 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern