Αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού

Νέες τεχνολογίες, ηλεκτρονικά, ηλεκτρολογικά, μηχανολογικά, ρομποτική, σχετικές κατασκευές κ.ά.

Επιλέξτε μια γλώσσα

C
3
7%
C++
6
15%
Java
1
2%
Python
13
32%
JavaScript
4
10%
Ruby
1
2%
C#
3
7%
.NET
1
2%
PHP
1
2%
Visual Basic
1
2%
Άλλο
7
17%

Σύνολο ψήφων: 41

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Αγαπημένη γλώσσα προγραμματισμού

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 23 Μάιος 2024, 18:27

Casp έγραψε:
23 Μάιος 2024, 14:58
klg έγραψε:
20 Μάιος 2024, 14:40
Casp έγραψε:
19 Μάιος 2024, 12:49

Τι εννοείς; Η δουλειά μου τους τελευταίους 9 μήνες στο AI ήταν :lol: συνέχεια έγραφα πόσο την λατρεύω.

Τώρα δουλεύω με php, κυρίως για plugins installations.
Θέλω ξανά την pythooon :cry
Για πες, σε τι δούλευες;
Έκανα τεστ (είτε manual, είτε με selenium - δηλαδή αυτόματα) bots και έχτισα πρόγραμμα που να βαθμολογεί με συγκεκριμένα κριτήρια assignments φοιτητών κάνοντας 2 AI calls με το πιο updated μοντέλο gpt. Αυτά τα 2 κυρίως ήταν τα πιο μεγάλα πρότζεκτς, με διάφορες παραλλαγές.
Ενδιαφέρον, αν και δεν ακούγεται με τίποτα viable ανολογιζόμενος το current state των LLMs.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Esperos
Phorum.gr user: Esperos

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 23 Μάιος 2024, 18:28

VBA for applications
Παίζω εξελ ακσες
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 23 Μάιος 2024, 18:35

klg έγραψε:
23 Μάιος 2024, 18:27
Casp έγραψε:
23 Μάιος 2024, 14:58
klg έγραψε:
20 Μάιος 2024, 14:40

Για πες, σε τι δούλευες;
Έκανα τεστ (είτε manual, είτε με selenium - δηλαδή αυτόματα) bots και έχτισα πρόγραμμα που να βαθμολογεί με συγκεκριμένα κριτήρια assignments φοιτητών κάνοντας 2 AI calls με το πιο updated μοντέλο gpt. Αυτά τα 2 κυρίως ήταν τα πιο μεγάλα πρότζεκτς, με διάφορες παραλλαγές.
Ενδιαφέρον, αν και δεν ακούγεται με τίποτα viable ανολογιζόμενος το current state των LLMs.
Τα testings (manual και αυτόματα) ήταν μια χαρά, και υπήρχαν και βελτιώσεις με βάση αυτά. Ο μεγάλος εφιάλτης ήταν (και είναι) η βαθμολογία και το feedback των assignments, για τον λόγο που είπες.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
micmic
Phorum.gr user: micmic

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από micmic » 06 Ιουν 2024, 12:01

Κοιτούσα τώρα τις απαντήσεις στα θέματα της Πληροφορικής και βλέπω αυτήν την ψευδογλώσσα στο Θέμα Γ...

ΤΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΙΑΝΟΥ ΙΔΕΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ;;;;;
"Think of how stupid the average person is, and realize half of them are stupider than that" - George Carlin

Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 06 Ιουν 2024, 12:08

micmic έγραψε:
06 Ιουν 2024, 12:01
Κοιτούσα τώρα τις απαντήσεις στα θέματα της Πληροφορικής και βλέπω αυτήν την ψευδογλώσσα στο Θέμα Γ...

Εδώ και πολλά χρόνια είναι έτσι.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Άβαταρ μέλους
Isildur
Phorum.gr user: Isildur

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 06 Ιουν 2024, 12:13

micmic έγραψε:

:smt005::smt005::smt005:

Πάλι καλά να λες που το WHILE το έχουν ΟΣΟ και όχι τίποτα ΓΙΑ_ΟΣΟ_ΘΑ.

Μού θύμισε κάπως την πρώτη-πρώτη-πρώτη μορφή υπολογιστή που είχα ποτέ, ένα μπλιμπλίκι με blisters για buttons που κούμπωνε στην παιχνιδομηχανή Atari και είχε μια υποτυπώδη basic προ-φορτωμένη. Όταν το γύριζες στα ελληνικά (ναι! είχε επιλογή!), έκανε ΟΛΑ τα κείμενα ελληνικά κι έβλεπες κάτι ομορφιές του τύπου:
10 ΦΟΡ ν = 1 ΤΟ 10
20 ΠΡΙΝΤ "Ηελλο ςορλδ";
30 ΝΕΧΤ
40 ΡΘΝ

ΟΚ, άλλο πράμα αυτό βέβαια γιατί δεν είναι μετάφραση, αλλά από 'κει μού χει μείνει και λέω ακόμα κάτι ατάκες του τύπου ΨΑΝ'Τ ΨΟΝΤΙΝΘΕ ΕΡΡΟΡ. :lol:
Lando ή Oscar; Ιδού η απορία... :p2:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 09 Ιουν 2024, 10:30

micmic έγραψε:

Ε, τελευταία πολλούς βλέπω να τα Ελληνοποιούν όλα.

Κάποιοι όροι δεν πιάνουν όμως. Π.χ. ποιος θυμάται τον φυλλομετρητή;

Άβαταρ μέλους
έργο_μακέτο
Phorum.gr user: έργο μακέτο

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από έργο_μακέτο » 06 Ιούλ 2024, 12:20

klg έγραψε:
02 Μάιος 2024, 14:25
enaon έγραψε:
02 Μάιος 2024, 14:23
klg έγραψε:
02 Μάιος 2024, 14:19
Επίσης σοβαρά τώρα ποιά μαλακισμένα επιλέξανε τη javascript στο poll;
:smt005:
σε javascript το εχω το ρολοι :003:
Ναι ρε μπρο, αυτό το θυμάμαι πάντως. Μου ρθε φλασιά, είχα τσεκαει το repo σου. Βέβαια το να το έχεις σε javascript vs το να σου αρέσει η javascript είναι άλλη ιστορία.
Η vanilla javascript και το node js είναι εντάξει. Η react είναι αχώνευτη. Γράφω περίπου ένα χρόνο σε react για αυτό το λέω.

υ.γ συγνώμη για την ετερεχρονισμένη απάντηση, σήμερα μπήκα να διαβάσω το νήμα
- Have you been to Samos ?
- Yes, I was one of the first.
- No, you have not been to Samos!
- Yes I have!
- Look, you are not here today to insult me.

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 06 Ιούλ 2024, 13:26

micmic έγραψε:

:D
Εικόνα

Γαμάτο :D

:smt023

Άβαταρ μέλους
masterridley
Phorum.gr user: masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 06 Ιούλ 2024, 13:50

Ιδεολόγος έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 13:26
micmic έγραψε:

Εικόνα

Μλκ, τι αίσχος είναι αυτό; Θέλουν να αποτρέψουν τα παιδάκια απ'το να γίνουν προγραμματιστές;;;

Καταρχήν είναι μια σπουδή στο πως να διαλέγεις χάλια ονόματα για μεταβλητές. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω σε τι λέξεις αντιστοιχούν το ΕΠ (που είναι βαθμός) και το ΠΛΕ (που είναι ο αριθμός επιτυχόντων). wtf

Ακόμα χειρότερα, εκεί που λέει ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ είναι προφανές ότι αντιστοιχεί στο do/while, που σημαίνει ακριβώς το ανάποδο από το ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ! Θα έπρεπε να είναι ΓΙΑ_ΟΣΟ, που είπε παραπάνω ο isildur. Τι σκατά.

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Phorum.gr user: Bazoomba

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 06 Ιούλ 2024, 13:53

masterridley έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 13:50
Ιδεολόγος έγραψε:
micmic έγραψε:

Εικόνα

Μλκ, τι αίσχος είναι αυτό; Θέλουν να αποτρέψουν τα παιδάκια απ'το να γίνουν προγραμματιστές;;;

Καταρχήν είναι μια σπουδή στο πως να διαλέγεις χάλια ονόματα για μεταβλητές. Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω σε τι λέξεις αντιστοιχούν το ΕΠ (που είναι βαθμός) και το ΠΛΕ (που είναι ο αριθμός επιτυχόντων). wtf

Ακόμα χειρότερα, εκεί που λέει ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ είναι προφανές ότι αντιστοιχεί στο do/while, που σημαίνει ακριβώς το ανάποδο από το ΜΕΧΡΙΣ_ΟΤΟΥ! Θα έπρεπε να είναι ΓΙΑ_ΟΣΟ, που είπε παραπάνω ο isildur. Τι σκατά.
Ρε παιδια, ψευδογλώσσα μαθαίνουν μονο οσοι εχουν ηδη επιλεξει την σχετικη κατευθυνση. Την λογικη χρειαζεται να μαθουν, τι σημασια εχουν οι φιοριτουρες αφου δεν προκειται αν ξανασχοληθουν ψευδοκωδικες;
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 06 Ιούλ 2024, 14:29

Bazoomba έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 13:53
Ρε παιδια, ψευδογλώσσα μαθαίνουν μονο οσοι εχουν ηδη επιλεξει την σχετικη κατευθυνση. Την λογικη χρειαζεται να μαθουν, τι σημασια εχουν οι φιοριτουρες αφου δεν προκειται αν ξανασχοληθουν ψευδοκωδικες;
Αυτό το πράγμα είναι obfuscation ρε συ. Πιο εύκολα θα μαθαίναν την λογική σε python (ή pascal που αντιστοιχεί στην δομή αυτού του πράγματος καλύτερα) παρά με αυτό το cringe ελληνοποιημένο φορμάτ. Που είναι και λάθος, όπως έγραψα.

Αν εμένα μου έβαζαν αυτό το πράγμα μπροστά μου, σίγουρα δεν θα πήγαινα για προγραμματιστής!

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 06 Ιούλ 2024, 14:58

masterridley έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 13:50
Ιδεολόγος έγραψε:
micmic έγραψε:

Εικόνα

Γιατί είναι το ακριβώς αντίθετο; Πραγματικά μέχρις ότου είναι. όσο κρατάει η συνθήκη.
Εγώ το βρίσκω θετικό για τα παιδιά. Κάνει μια εισαγωγή στα νοήματα και στη λογική των εντολών.

Ιδεολόγος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ιδεολόγος » 06 Ιούλ 2024, 15:01

Έχω φτιάξει ένα πρόγραμμα οχτακοσίων γραμμών. Εκεί να δεις λογική μπάχαλο. Αλλά δουλεύει.

Άβαταρ μέλους
masterridley

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από masterridley » 06 Ιούλ 2024, 15:26

Ιδεολόγος έγραψε:
06 Ιούλ 2024, 14:58
Γιατί είναι το ακριβώς αντίθετο; Πραγματικά μέχρις ότου είναι. όσο κρατάει η συνθήκη.
Εγώ το βρίσκω θετικό για τα παιδιά. Κάνει μια εισαγωγή στα νοήματα και στη λογική των εντολών.
Κι όμως, αυτά τα 2 είναι αντίθετα. Μέχρις ότου = μέχρι το σημείο που, δλδ "για όσο ΔΕΝ" ισχύει η συνθήκη.

Εδώ το 3ο αποτέλεσμα google επικυρώνει αυτό που λέω: https://users.sch.gr/manpap/__18.html

Οι τύποι κάναν μαλακία και γράψαν ανάποδα την συνθήκη τερματισμού :lol:

ΥΓ. Είναι προφανές ότι έχουμε να κάνουμε με ελληνοποιημένη Pascal, γιατί είναι μία απ'τις 2 γλώσσες ξέρωγω που έχουν repeat/until. Όλες οι μοντέρνες γλώσσες έχουν do/while μόνο που όπως είπα είναι το αντίθετο.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Τεχνολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών