το οποίο ανοίγει τον δρόμο για soundtrack videogames, πχ το (παρόμοιο! μέχρι τώρα δεν είχα κάνει την αντιστοίχηση) Morrowind (από 8s και μετά):
Το οποίο φέρνει σε Braveheart, το οποίο Braveheart είναι καταφανώς "εμπνευσμένο" από το πιο γνωστό έργο του Χολστ, το οποίο μπορείς να ακούσεις και στο θέμα του Morrowind:
Βασικά το θέμα του Morrowind είναι στην ουσία ακριβώς το ίδιο progression.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
το οποίο ανοίγει τον δρόμο για soundtrack videogames, πχ το (παρόμοιο! μέχρι τώρα δεν είχα κάνει την αντιστοίχηση) Morrowind (από 8s και μετά):
Το οποίο φέρνει σε Braveheart, το οποίο Braveheart είναι καταφανώς "εμπνευσμένο" από το πιο γνωστό έργο του Χολστ, το οποίο μπορείς να ακούσεις και στο θέμα του Morrowind:
Για να είμαι ειλικρινής δεν το ακούω, ακριβώς ίδιο ηχόχρωμα και "ιδέα" και feeling ναι, αλλά ίδιο progression όχι.
Αν δεν λένε μαλακίες αυτά (γιατί είμαι ολίγον σκράπας από chords), δεν βλέπω πουθενά το cm - Eb - Bb - Ab - cm - Eb - Ab - fm του Morrowind μέσα στο bridge του Jupiter..
Άααπο την άλλη, το descending part στο τέλος και των 2 ξεκινάει ξαπατικωτούρα αλλά και πάλι ο Holst ξεφεύγει στην μέση σε άλλα μονοπάτια...
Για να είμαι ειλικρινής δεν το ακούω, ακριβώς ίδιο ηχόχρωμα και "ιδέα" και feeling ναι, αλλά ίδιο progression όχι.
Αν δεν λένε μαλακίες αυτά (γιατί είμαι ολίγον σκράπας από chords), δεν βλέπω πουθενά το cm - Eb - Bb - Ab - cm - Eb - Ab - fm του Morrowind μέσα στο bridge του Jupiter..
Άααπο την άλλη, το descending part στο τέλος και των 2 ξεκινάει ξαπατικωτούρα αλλά και πάλι ο Holst ξεφεύγει στην μέση σε άλλα μονοπάτια...
Κοίτα, άσχετος είμαι κι εγώ αλλά η αίσθησή μου είναι ότι δεν πρέπει να δεις ακριβώς τις συγχoρδίες αλλά το progression, που εμένα μού φαίνεται σχεδόν ίδιο, ειδικά αν ακούσεις μέχρι το τέλος και τα δυο θέματα (Morrowind και γέφυρα του Δία).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.