Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Imperium

Re: Ήταν το Βυζάντιο Ελληνικό;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Μάιος 2020, 20:25

ρουμ έγραψε: Αν οχι που μαλλον οχι εξηγησε μου πως εξελληνιστικε ετσι ευκολα ο καθε ''''πετσοκαφαλος Παλιστινιος'''
Τι θες να σου εξηγήσω;
Πώς ο εντυπωσιασμός που προκαλείται στους ιθαγενείς απο τον κατακτητή τους, τους κάνει να θέλουν να του μοιάσουν όσο γίνεται;

ΟΚ, τότε:
- Οπως έμαθε η γιαγιά σου το Ιντερνετ.

Ρουμ
Phorum.gr user: Πιτερ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 16 Μάιος 2020, 20:30

Imperium έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:25
Τι θες να σου εξηγήσω;
Πώς ο εντυπωσιασμός που προκαλείται στους ιθαγενείς απο τον κατακτητή τους, τους κάνει να θέλουν να του μοιάσουν όσο γίνεται;

ΟΚ, τότε:
Ρε συ τελευταια φορα που ασχολουμε . :lol:
Υπαρχουν ιστορικα αναλογα .
βαλτα κατω και θα δεις οτι το παραμυθακι δεν περναει. :g030:

Για τον ελληνικο αποικισμο ακομα να μου απαντησεις.

εισαι της σχολης ''οτι δεν βολευει απλα το αποσιωπαμε'';;;; :xena:

Antigeist

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antigeist » 16 Μάιος 2020, 20:31

Ρουμ έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:24
Antigeist έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:20

Έτσι δεν θα μπορούσε να αμφισβητήσει κανείς την ρωμαϊκότητα του Βυζαντίου ούτε θα είχε υπάρξει η θλιβερή νεοελληνική ταυτότητα. Δυστυχώς οι Ρωμαίοι δεν έκαναν στρατιωτικές αποικίες στην Ανατολή για να αλλάξει αυτό. Θα μου πεις δεν χρειαζόταν γιατί εκεί καθόντουσαν σούζα τα γραικά. Ούτε μια εξέγερση δεν κάνανε.

Πως νιώθεις τώρα γραίκουλό μου που οι ρωμανικές γλώσσες μιλούνται παντού στον κόσμο από εκατοντάδες εκατομμύρια ενώ οι δική σου από δέκα γέρους όλους και όλους; Πως νιώθεις που όλα τα αριστουργήματα της σύγχρονης επίσημης από την αναγέννηση και μετά μέχρι τον 19ο αιώνα γράφτηκαν στα λατινικά ενώ τα γραικά βρωμάνε μόνο μεσαιωνισμό και επιστημονικά σφάλματα;

'''Θλιβερη νεοελληνικη ταυτοτητα'''' δεν υπαρχει
Θλιβερη ανθελληνικη υπαρχει και τη ζουμε στο phorum

Δευτερον τη Ρωμεικοτητα του Βυζαντιου την αμφισβητουσαν οι προγονοι των ΓερμανΙταλο Φραγκων.
Μαντεψε....
Στα αχιδια μας τι λεγανε η τι λενε :8)
Με το μπαρδον αν θιγεσαι αλλα δεν φταιω εγω που εχεις ταυτιστει με αυτους

Δευτερον αγαπητε ανθελληνα
εγινες ψιλοτουρμπο και αρχισες τις ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΙΚΕΣ προσβολες γιατι παλι δεν περασανε τα παραμυθια που ελεγες εσυ κι οι αλλοι στη σελιδα νουμερο 10 η 15 ενω εχουμε φτασει δεκαδες σελιδες μετα εχοντας σας κανει ,οχι εγω αλλοι συνομιλητες ,
ψιλορομπα [οχι εσας αλλα τα ανθελληνικα παραμυθια σας] :lol:
Αφού μας λες ότι στα αρχίδια σου τι λέγανε οι Γερμανοί και Ιταλοί που αρνούνταν την ρωμαϊκότητα του Βυζαντίου γιατί τα φιλαράκια σου μας κοτσάρουν τι έλεγε ο Πάπας και ο Λιουτπράνδος ως απόδειξη του ότι οι Βυζαντινοί ήταν όντως γραικά;

Ρουμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 16 Μάιος 2020, 20:33

Antigeist έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:31

Αφού μας λες ότι στα αρχίδια σου τι λέγανε οι Γερμανοί και Ιταλοί που αρνούνταν την ρωμαϊκότητα του Βυζαντίου γιατί τα φιλαράκια σου μας κοτσάρουν τι έλεγε ο Πάπας και ο Λιουτπράνδος ως απόδειξη του ότι οι Βυζαντινοί ήταν όντως γραικά;
Πρωτον δεν ειναι φιλαρακια μου. :c020:
Αν και φαινονται καλα και τιμια παιδια :003:
Δευτερον σας εχουν κανει ρομπα[οχι εσας αλλα την ανθελληνικη ιδεολογια σας] :g030:
Τριτον εκ μερους του εαυτου μου μιλαω οχι εκ μεροςυ τριτον η εκ μερους ιδεολογιων η δεν ξερω εγω τι . :a108:

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Μάιος 2020, 20:38

Για τον ελληνικο αποικισμο ακομα να μου απαντησεις.
Μα φυσικά υπήρξε κάποιος αποικισμός. Πώς αλλιώς θα είχαν κατακτητές οι Παλαιστίνιοι να μιμηθούν. Όχι όμως και Ελληνικές πλειοψηφίες και παρόμοια πράσινα άλογα.

Η πλειοψηφία θα ήταν wannabe (ή γοουαχαμπί, όπως θες πάρτο) «Αριστομένης υιός του Μενελάου».
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 16 Μάιος 2020, 20:40, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ρουμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 16 Μάιος 2020, 20:38

Imperium έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:25
ρουμ έγραψε: Αν οχι που μαλλον οχι εξηγησε μου πως εξελληνιστικε ετσι ευκολα ο καθε ''''πετσοκαφαλος Παλιστινιος'''
Τι θες να σου εξηγήσω;

ΟΚ, τότε:
Ξερεις τι καταλαβα τελικα.
Οτι εσεις κατηγορειται τους ''''ελληνοκεντρικους'''' ως αυτους που αναπαραγουν μονο οτι μαθανε σχολειο :003:
και και οτι δεν διαβασανε τιποτα παραπανω και παραεξω . :fp:
Και τελικα εσεις δεν διαβασατε κατι παραπανω περα απο κανενα Γιββωνα :smt005::smt005: η κανενα Φαλμεραυερ :smt005::smt005: και νομιζατε οτι πιασατε
τον θρησκευτικο σας ηγετη απο τα .....μπιιιιπ :003::003::003:
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 16 Μάιος 2020, 20:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Ρουμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 16 Μάιος 2020, 20:40

Imperium έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:38
Μα φυσικά υπήρξε κάποιος αποικισμός. Πώς αλλιώς θα είχαν κατακτητές οι Παλαιστίνιοι να μιμηθούν. Όχι όμως και Ελληνικές πλειοψηφίες και παρόμοια πράσινα άλογα.

Η πλειοψηφία θα ήταν wannabe (ή γοουαχαμπί, όπως θες πάρτο) «Αριστομένης υιός του Μενελάου».
Κανενα πρασσειν αλογο.
Ψαξου πρωτα και μετα συζηταμε που ηταν μειοψηφιες μικρες και που μεγαλες η ακομα και σχεδον πλειοψηφιες .

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Μάιος 2020, 20:56

ρουμ έγραψε: Ξερεις τι καταλαβα τελικα.
Οτι εσεις κατηγορειται τους ''''ελληνοκεντρικους'''' ως αυτους που αναπαραγουν μονο οτι μαθανε σχολειο :003:
και και οτι δεν διαβασανε τιποτα παραπανω και παραεξω . :fp:
Και τελικα εσεις δεν διαβασατε κατι παραπανω περα απο κανενα Γιββωνα :smt005::smt005: η κανενα Φαλμεραυερ :smt005::smt005: και νομιζατε οτι πιασατε
τον θρησκευτικο σας ηγετη απο τα .....μπιιιιπ :003::003::003:
Τα κόμπλεξ σου αλλού!
Δεν είμαι κανένας "εμείς" ούτε σε κατηγόρησα για τίποτα, όσο κι αν θα τόθελες.
Αν σε δυσκολεύει τόσο η συζήτηση που να αρχίζεις τα ad hominem, πες να σου στείλουμε χαρτομάντιλα.

Όταν απαιτείς από τον άλλον να σε σέβεται σαν ανεξάρτητο συνομιλητή, όπως μόλις δήλωσες δυο ποστ πιο πάνω, καλά θα έκανες να δείχνεις το ίδιον σεβασμό και εσύ.

Κι αν σε χαλάει τόσο αν κάποιος έχει διαβάσει Γιββων, Φινλεϊ, Ρανσιμαν, Νοριτζ ή και Γουντχαους, πραγματικά ανησυχώ για το τι θα γίνει όταν μάθεις οτι ο Νευτων ανέτρεψε τον Αριστοτέλη.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Imperium την 16 Μάιος 2020, 21:11, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Ρουμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 16 Μάιος 2020, 21:05

Imperium έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:56

Τα κόμπλεξ σου αλλού!
Δεν είμαι κανένας "εμείς" ούτε σε κατηγόρησα για τίποτα, όσο κι αν θα τόθελες.
Αν σε δυσκολεύει τόσο η συζήτηση που να αρχίζεις τα ad hominem, πες να σου στείλουμε χαρτομάντιλα.

Όταν απαιτείς από τον άλλον να σε σέβεται σαν ανεξάρτητο συνομιλητή, όπως μόλις δήλωσες δυο ποστ πιο πάνω, καλά θα έκανες να δείχνεις το ίδιον σεβασμό και εσύ.

Κι αν σε χαλάει τόσο αν κάποιος έχει διαβάσει Γιββων, Φινλεϊ, Ρανσιμαν, Νοριτζ ή και Χουάιτχαους, πραγματικά ανησυχώ για το τι θα γίνει όταν μάθεις οτι ο Νευτων ανέτρεψε τον Αριστοτέλη.
Κανενα κομπλεξ , η πραγματικοτητα περι των ''αντιελληνοκεντρικων''' ειναι αυτη .
Δευτερον εξ αρχης ψιλοειρωνευτηκες εσυ κι οχι εγω . :g030:
Οποτε μην ξεχνας οτι οτι δινουμε παιρνουμε .

Τριτον καμια σχεση ο Ρανσιμαν με τον Γιββων και τον Φινλει . :wink

Τεταρτον αυτο με τον Νευτωνα και τον Αριστοτελη πριν λιγο καιρο το μαθα , ομολογω δεν το γνωριζα πρωτυτερα :003:

Αν ενιωσες οτι δεν σε σεβαστηκα και θεωρεις κιολας οτι αντιθετα εσυ δεν ειρωνευτηκες καθολου , σου ζητω ενα τιμιο ....σορρυ
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Ρουμ την 16 Μάιος 2020, 21:16, έχει επεξεργασθεί 3 φορές συνολικά.

Ρουμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 16 Μάιος 2020, 21:10

Imperium έγραψε:
16 Μάιος 2020, 20:56

Δεν είμαι κανένας "εμείς"...
:smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005::smt005:

Τρολλαρεις και με μεγαλη επιτυχια φιλαρακι .

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 16 Μάιος 2020, 21:19

Τριτον καμια σχεση ο Ρανσιμαν με τον Γιββωνα. :wink
Καλό είναι να διαβάζουμε συγγραφείς με ποικιλία απόψεων. Έτσι σχηματίζουμε γνώμες. Αλλά να διαβάζουμε.
Τεταρτον αυτο με τον Νευτωνα και τον Αριστοτελη πριν λιγο καιρο το μαθα , ομολογω δεν το γνωριζα πρωτυτερα :003:
Κάθε αρχή καλή.
Τώρα αυτό να το λάβω σαν κοπλιμέντο, ή τι;
Μια συζήτηση κάνουμε και χαίρομαι να διασταυρώνω τις απόψεις μου με κάποιον άλλον που ενδεχομένως να έχει όποια παραπάνω στοιχεία. Αν μάθω κάτι καινούργιο, το κέρδος δικό μου. Αν πάλι αποδειχθεί άλλη μια μπαρούφα, δε βαριέσαι, η προσφορά για τα κλινεξ ακόμα στέκει.

Νάσαι καλά πάντως που δεν το παίρνεις σοβαρά.

Ρουμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ρουμ » 16 Μάιος 2020, 21:21

Imperium έγραψε:
16 Μάιος 2020, 21:19
Τριτον καμια σχεση ο Ρανσιμαν με τον Γιββωνα. :wink
Καλό είναι να διαβάζουμε συγγραφείς με ποικιλία απόψεων. Έτσι σχηματίζουμε γνώμες. Αλλά να διαβάζουμε.
Κάθε αρχή καλή.
Τώρα αυτό να το λάβω σαν κοπλιμέντο, ή τι;
Μια συζήτηση κάνουμε και χαίρομαι να διασταυρώνω τις απόψεις μου με κάποιον άλλον που ενδεχομένως να έχει όποια παραπάνω στοιχεία. Αν μάθω κάτι καινούργιο, το κέρδος δικό μου. Αν πάλι αποδειχθεί άλλη μια μπαρούφα, δε βαριέσαι, η προσφορά για τα κλινεξ ακόμα στέκει.
Νάσαι καλά πάντως που δεν το παίρνεις σοβαρά.
Χαιρομαι που το βλεπεις ετσι. :wink:wink:wink
Δευτερον τους διαβασα πρωτα ,αλλιως δεν θα μπορουσα να τους συγκρινω :lol:
[Τον Φινλευ ,οχι τον Γιββωνα για παραηταν και ξεπερασμενος και ψιλιοανθελληνκος οποτε δεν μου εκανε κεφι για να τον προχωρησω]

Να σαι καλα παντως και παλι σορρυ αν θεωρεις οτι σε προσβαλα :vp23:

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 17 Μάιος 2020, 09:33

Antigeist έγραψε:
16 Μάιος 2020, 15:50
Γιατί ποιανού είναι δημιούργημα η νέα ελληνική ταυτότητα; Δεν θα υπήρχε χωρίς τον δυτικό φιλελληνισμό που πυροδότησε τον ελληνικό διαφωτισμό.
Ο δυτικός φιλελληνισμός και ο ελληνικός διαφωτισμός διαμόρφωσαν την ελληνικότητα του Τζέτζη τον 11ο αι. ;

... εκ δέ γε του πατρός καθαρώς τυγχάνοντα Έλληνα.

https://books.google.gr/books?id=_Hc3Bc ... BD&f=false

Οι δέ Τραγικών ημάς τούς Γραικούς Έλληνας Αύσονας λέγοντες αυθεντική αδεία καί ποιητική τούτο ποιούσιν.

https://books.google.gr/books?id=7AlGAA ... D.&f=false

Τά δέ των πάνυ νεωτέρων επίσταμαι , ότι αμαθίας και αναισθησίας αδεία καί ημάς, του Ελληνικού γένους όντας , Αύσονας λέγουσιν.

https://books.google.gr/books?id=7AlGAA ... B1&f=false

Αύσονας καλούσι , καταχρηστικώτερον δέ καί ημάς , καίπερ Ελλήνων γόνης πεφυκότας.

https://books.google.gr/books?id=YWJnAA ... 82&f=false

Κατά πατέρα δέ μητρός και τόν αυτού πατέρα
Γόνης Ελλάδος καθαράς , γόνης ακραιφνεστάτης.

https://books.google.gr/books?id=tFQ-AA ... 2.&f=false
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 17 Μάιος 2020, 09:38

Antigeist έγραψε:
16 Μάιος 2020, 19:01
Ρουμ έγραψε:
16 Μάιος 2020, 18:56
Antigeist έγραψε:
16 Μάιος 2020, 18:52

Βυζαντινό κράτος ήταν η Νίκαια και το το Βυζαντινό κράτος ήταν υστερορωμαϊκό
Βυζαντινο δηλαδη ελληνορωμαικο.
Το νεο ελληνικο κρατος μπορει να εγινε προτεκτορατο .
Αυτο δεν σημαινει οτι αυτοι πουαγωνιστηκαν για να δημιουργηθει ειχαν διαφορετικη συνειδηση απο τους πολιτες της Νικαιας.
Το ξερεις καλα ,μην με κανεις να ψαχνω παλι :lol::lol::lol:
Είχανε. Αφού ήδη οι μεν αγωνιστές έχουν αρκετοί εμποτιστεί με την εκείνη την γκαγκά αρχαιολατρική ιδεολογία άγνωστη στους Βυζαντινούς και αφετέρου οι πνευματικοί τάγοι της επανάστασης ήταν όλοι σχεδόν δυτικόφιλοι που αυτό και αν ήταν άγνωστο στους Βυζαντινούς.
Και οι Βυζαντινοί ήταν εμποτισμένοι με την γκαγκα αρχαιολατρική ιδεολογία. Απ' την πρωτοβυζαντινή περίοδο κιόλας. Λέει ο Αγαθίας ο Σχολαστικός ( 6ος αι. ) για τους κατοίκους της κατεστραμμένης Κω : δεν απέμεινε κανένα στολίδι στη πόλη πέρα από το δοξασµένο όνοµα των Ασκληπιαδών και η υπερηφάνεια για τον Ιπποκράτη. ( μηδὲν ἕτερον ὑπολελεῖφθαι πρὸς εὐκοσμίαν τῇ πόλει ἢ μόνον τὸ κλεινὸν τῶν Ἀσκληπιαδῶν ὄνομα καὶ τὴν ἐφ' Ἱπποκράτει μεγαλαυχίαν. )
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 17 Μάιος 2020, 11:23

Imperium έγραψε:
16 Μάιος 2020, 19:44
Βρε Ρουμ, ξεκόλλα.
Ακόμα και ο Ιουλιανός, τον λόγο του "Μισοπώγων" τον έβγαλε στα Ελληνικά.

Επίσης, μιας και αναφέρεις Ιουστινιανό, οι παρατάξεις ήταν Ενετοι (Λατίνοι και Λατινοποιημένοι Ελληνες ΝΔ εποχής) και Πράσινοι (Ανατολιτοστραφείς. ΠΑΣΟΚ εποχης). Αν συνενογούνταν στα Λατινικά θα μιλάγαμε για τη Σταση του Βιντσι, όχι για τη στάση του Νίκα.

Πώς να το κάνουμε δηλαδή; Η καμηλιέρηδες μιλούσαν Ελληνικά. Τα παράπονά σου στον Μεγαλέκο.
Είχα διαβάσει άρθρο Βυζαντινολόγου που έλεγε πως στην πραγματικότητα οι Πράσινοι αντιπροσώπευαν την αριστοκρατία και οι Βένετοι την πλέμπα. Δυστυχώς δεν το βρίσκω τώρα.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών