Re: Ο πόλεμος ενάντια στην πάστα
Δημοσιεύτηκε: 31 Ιαν 2023, 17:02
Aπο μονα τους ειναι αγευστα ισχυει.οταν τα συνδυασεις ομως με διαφορες σαλτσες εχουν υπεροχη γευση,το ρυζι δεν εχει την ιδια ικανοτητα.
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Aπο μονα τους ειναι αγευστα ισχυει.οταν τα συνδυασεις ομως με διαφορες σαλτσες εχουν υπεροχη γευση,το ρυζι δεν εχει την ιδια ικανοτητα.
Καλή τύχη να πείσει ο Σβαμπ τους Κινέζους να υιοθετήσουν τις καθυστεριές της Γκρέτας.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:08Να πω επίσης ότι τα ζυμαρικά έχουν υψηλό αποτύπωμα CO2 ανά θερμίδα (το ρύζι βέβαια έχει υψηλότερο), οπότε σιγά σιγά θα εκλείψουν, και θα αντικατασταθούν με πληγούρι ή κουςκους που έχουν το καλύτερο αποτύπωμα--σχεδόν 1/4 από τα ζυμαρικά έχει το κουσκους.
Ελπίζω να προλάβει ο Green Dragon την εποχή που το εθνικό φαγητό της Ελλάδας θα είναι πληγούρι, με τομάτα, ελιά και τζιτζίκι.
Δε χρειάζεται. Αυτοί τρώνε μαμούνια, υπονομόλαδο, νυχτερίδες κλπ, επομένως ισοφαρίζουν την "αμαρτία" τους.Green Dragon έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 19:32Καλή τύχη να πείσει ο Σβαμπ τους Κινέζους να υιοθετήσουν τις καθυστεριές της Γκρέτας.Καραμελίτσα έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 14:08Να πω επίσης ότι τα ζυμαρικά έχουν υψηλό αποτύπωμα CO2 ανά θερμίδα (το ρύζι βέβαια έχει υψηλότερο), οπότε σιγά σιγά θα εκλείψουν, και θα αντικατασταθούν με πληγούρι ή κουςκους που έχουν το καλύτερο αποτύπωμα--σχεδόν 1/4 από τα ζυμαρικά έχει το κουσκους.
Ελπίζω να προλάβει ο Green Dragon την εποχή που το εθνικό φαγητό της Ελλάδας θα είναι πληγούρι, με τομάτα, ελιά και τζιτζίκι.
Για το κακό φτου φτου φτου ρύζι λέω
Της τιμής θες να πειςΚαραμελίτσα έγραψε: ↑01 Φεβ 2023, 11:43Δυστυχώς η Ελλάδα είναι στο βαθυ κόκκινο της ντροπής. (Ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση ζυμαρικών.) Χειρότερα από Τουρκία, χειρότερα από Λιβύη.
Οι πρόγονοί μας σταμάτησαν τον ιταλικό ιμπεριαλισμό στην Πίνδο για να καταναλώνετε εσείς τώρα όλα τα σκουπίδιά τους;Green Dragon έγραψε: ↑01 Φεβ 2023, 13:50Της τιμής θες να πειςΚαραμελίτσα έγραψε: ↑01 Φεβ 2023, 11:43Δυστυχώς η Ελλάδα είναι στο βαθυ κόκκινο της ντροπής. (Ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση ζυμαρικών.) Χειρότερα από Τουρκία, χειρότερα από Λιβύη.
Επίσης, ούνα φάτσα ούνα ράτσα
και η Καρχηδονα στο βαθυ κοκκινο ειναι... ετσι fαμαει η Ρωμη....Καραμελίτσα έγραψε: ↑01 Φεβ 2023, 11:43Δυστυχώς η Ελλάδα είναι στο βαθυ κόκκινο της ντροπής. (Ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση ζυμαρικών.) Χειρότερα από Τουρκία, χειρότερα από Λιβύη.
μα κοψουμε και τις πιτες; και αυτες απο σιταροζυμαρο ειναι φτιαγμενες....Καραμελίτσα έγραψε: ↑01 Φεβ 2023, 18:37Οι πρόγονοί μας σταμάτησαν τον ιταλικό ιμπεριαλισμό στην Πίνδο για να καταναλώνετε εσείς τώρα όλα τα σκουπίδιά τους;Green Dragon έγραψε: ↑01 Φεβ 2023, 13:50Της τιμής θες να πειςΚαραμελίτσα έγραψε: ↑01 Φεβ 2023, 11:43Δυστυχώς η Ελλάδα είναι στο βαθυ κόκκινο της ντροπής. (Ετήσια κατά κεφαλή κατανάλωση ζυμαρικών.) Χειρότερα από Τουρκία, χειρότερα από Λιβύη.
Επίσης, ούνα φάτσα ούνα ράτσα
Ως συμπλήρωμα ή σκέτο πιάτο τα συγκρίνω. Σκέτα ή με σάλτσα. Πχ προτιμώ το κριθαράκι από το ρύζι, που μοιάζουν περισσότερο σε μέγεθος. Και φυσικά στα ζυμαρικά υπάρχουν πολλές επιλογές εκτός από τα κλασσικά σπαγγέτι. Χυλοπίτες (μικρές, μεγάλες), λαζάνια, κανελλόνια κλπgassim έγραψε: ↑31 Ιαν 2023, 10:20Γιατί να συγκρίνεις τη πάστα με το ρύζι; σχετίζονται κάπως;ΓΑΛΗ έγραψε: ↑30 Ιαν 2023, 21:37Δεν συγκρίνω καν την πάστα με το ρύζι. Πέρα από κάτι παραδοσιακές συνταγές, που όντως λένε, μου έχει εντυπωθεί ως το πιο άχαρο και αρπακολατζίδικο συμπλήρωμα σε πιάτα.Καραμελίτσα έγραψε: ↑30 Ιαν 2023, 21:31Υπήρξαν και Ιταλοί που πολέμησαν την καθιέρωση αυτού του χυδαίου πιάτου.