Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15031
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 06 Ιουν 2021, 19:56

O Χρήστος Μοναστηριώτης της "παλιάς Αθήνας" ήταν ένας δημοφιλής κάτοικος της πόλης και ζούσε ως επαίτης στους δρόμους.

Οι κάτοικοι τον φώναζαν "αράπη" λόγω του χρώματός του και της καταγωγής του. Δεν έχει καταγραφεί κάπου το πώς έφτασε στην Ελλάδα όμως όπως είχαν πει διάφοροι κάτοικοι στις εφημερίδες για εκείνον ήρθε στην Ελλάδα μαζί με έναν Έλληνα της Αιγύπτου, στον οποίο εργαζόταν ως υπηρέτης. Επειδή αγάπησε την Ελλάδα και βαφτίστηκε ορθόδοξος χριστιανός υιοθέτησε το επίθετο του πνευματικού του πατέρα, ενός στρατηγού που τον βάφτισε.

Κάποια στιγμή εργάστηκε στο δημόσιο ως φύλακας καθαριότητας. Ο Χρήστος ήταν τρομερά κοινωνικός και πάντα έστελνε λουλούδια και πήγαινε πρώτος πρώτος να ευχηθεί στους εορτάζοντες! Κατά τη διάρκεια της αγγλογαλλικής κατοχής (1854-1857) πουλούσε αλκοόλ στους Άγγλους στρατιώτες, όμως αυτό ήταν παράνομο και συνελήφθη, ενώ υπέστη φοβερά βασανιστήρια από τους Άγγλους.

Πολλοί ζωγράφοι χρησιμοποίησαν τον Χρήστο ως μοντέλο και για τη ζωγραφική αλλά και τη γλυπτική τους. Οι πιο γνωστές προσωπογραφίες του είχαν φιλοτεχνηθεί από το Νικόλαο Γύζη. Ένα πορτρέτο του μάλιστα είχε φιλοξενηθεί στο ελληνικό περίπτερο της διεθνούς έκθεσης Παρισιού του 1878, ένα ακόμη πορτρέτο του φιλοτέχνησε και ο Ιακωβίδης, αλλά και ο Νικηφόρος Λύτρας.

Ιδού λοιπόν, απέθανε κι ο Χρήστος ο Αράπης!
Αφρικανός την γέννησιν και την επιδερμίδα,
υπήρξεν υποκείμενον ελληνικής αγάπης,
ως αγαπήσας και αυτός ενθέρμως την πατρίδα!


https://www.e-daily.gr/themata/96789/xr ... afous-pics
Εικόνα

Εικόνα

Εικόνα
ΓΑΛΗ

John Brown Gun Club
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15031
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 06 Ιουν 2021, 20:00

Ζούσε πλανόδιος και άστεγος, όμως για ένα διάστημα είχε εργαστεί στο δημόσιο ως φύλακας καθαριότητας και μάλιστα του είχαν φάει ένα μισθό, όπως ο ίδιος διαμαρτυρόταν. Πάντως αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, στην οποία εγκλιματίστηκε γρήγορα. Συνήθιζε να φωνάζει ότι ήταν "ελεύθερο έλληνος" με δικαίωμα ψήφου, γι' αυτό και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τον πειράζει, μιας και "τρεις στο λάδι, τρεις στο ξύδι", όπως έλεγε κάνοντας χαρακτηριστική χειρονομία για τις οικονομικές καταχρήσεις που υφίστατο. Σε όσους τον παρενοχλούσαν απαντούσε με το "λευτερία -κλεφτερία", μια φράση δικιά του, που έγινε σύνθημα και εννοούσε ότι πολλοί Έλληνες της εποχής είχαν κάνει κατάχρηση της ελευθερίας ενδιαφερόμενοι μόνο για το ίδιον όφελος.

Όλοι τον γνώριζαν και όλους τους γνώριζε κι εκείνος με το όνομά τους. Οι μανάδες του πήγαιναν τα παιδιά τους για να τα φιλήσει πιστεύοντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα γλίτωναν τη βασκανία σε μια εποχή, κατά την οποία οι προλήψεις καλά κρατούσαν. Στις γιορτές, στους γάμους και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση ήταν ο πρώτος που θα έστελνε ανθοδέσμη ή θα πήγαινε στον εορτάζοντα για να του ευχηθεί κερδίζοντας ως ανταμοιβή κι από ένα φιλοδώρημα. Πάντα όμως περιοριζόταν μόνο στα βασικά, αρκούμενος σε όσα χρήματα του έφταναν για να επιζήσει.

Κάποια στιγμή λίγο έλειψε να απελαθεί από την Ελλάδα, όταν ζητιάνεψε από τον ίδιο το βασιλιά. Ο Κλέωνας Τριανταφύλλου μετέφερε στο Ραμπαγά την αφήγηση του περιστατικού με τα λόγια του Χρήστου:
"Μια μέρα εγκώ βρίσκει βασιληά με το ρούσσο το μεγκάλο (τον δούκα) απάνω στον Άι Σίδερο (εις τον ναόν του Αγίου Ισιδώρου επί του Λυκαβητού) και γκυρεύει λεφτά, ένα φράγκο· εκείνο τυμόνει και λέει το Αστυνομία κάνει εμένα σεργούνι (δηλ. εξορία)".

Κατά τη διάρκεια της αγγλογαλλικής κατοχής (1854-1857) πουλούσε οινοπνευματώδη ποτά στους Άγγλους στρατιώτες, κάτι που ωστόσο απαγορευόταν από τον επιβληθέντα στρατιωτικό νόμο. Μια φορά τον συνέλαβαν και ο Χρήστος υπέστη φοβερά βασανιστήρια, ώστε πλέον μισούσε τους Άγγλους θανάσιμα.

http://ola-ta-kala.blogspot.com/2016/12 ... st_13.html
:grfl::sal13:
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club
Δημοσιεύσεις: 9178
Εγγραφή: 28 Ιουν 2020, 15:15

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 06 Ιουν 2021, 20:07

Ο πινακας προστεθηκε στη συλλογη της Εθνικης Πινακοθηκης μολις το 2018, μεχρι πριν δεν ηταν σε κανεναν καταλογο και ηταν μερος ιδιωτικης συλλογης.
Ενας από τους τύπους των Αθηνών του 19ου αιώνα, ο Χρήστος «ο Αράπης», που τριγύριζε στην Αγορά και ήταν γνωστός και αγαπητός σε όλη την κοινωνία, έρχεται σήμερα να ξετυλίξει ένα παραμύθι που ζωντανεύει την ύπαρξή του. Μια προσωπογραφία του, που φιλοτέχνησε ο Νικόλαος Γύζης στο Μόναχο το 1876 και εξέθεσε στο Glaspalast, στη γερμανική έκθεση τέχνης και βιομηχανίας, πουλήθηκε πριν από ένα χρόνο από τον οίκο Nagel έναντι 127.000 ευρώ σε Ελληνα συλλέκτη. Το έργο αυτό βρισκόταν όλες αυτές τις δεκαετίες σε ιδιωτική συλλογή στη Γερμανία και δεν είχε ποτέ εκτεθεί. Δεν υπάρχει ούτε καν στον εξαντλητικό τόμο «Γύζης» της Νέλλης Μισιρλή (εκδ. Αδάμ) αλλά, το κυριότερο, ουδέποτε είχε γίνει η ταύτιση του ανώνυμου πάντα «Αραβα», του «ανατολίτη», που εμφανίζεται σε έργα του Γύζη, αλλά και του Λύτρα και του Ιακωβίδη. Αυτή η μορφή, αυτός ο «Αιθίοψ», είναι σε όλα τα έργα το ίδιο πρόσωπο, αυτό που γνώριζε καλά η λαϊκή και αστική Αθήνα πριν από 130 χρόνια: Ο «Χρήστος, ο Αράπης».

Ερευνα και ταύτιση

Οταν το έργο αυτό του Νικολάου Γύζη ήρθε στην Ελλάδα για πρώτη φορά πριν από λίγους μήνες, ο Ελληνας κάτοχός του άρχισε προσωπική έρευνα για να εξακριβώσει την ταυτότητα του «Ανατολίτη» της προσωπογραφίας. Ο Γύζης, που έζησε στο Μόναχο το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, όταν ερχόταν στην Ελλάδα εμπνεόταν από τους απλούς ανθρώπους. Δεν ήταν ο ζωγράφος των αστικών πορτρέτων, όπως ο Γιώργος Ιακωβίδης. Τον ήλκυε η ζωή του δρόμου, οι άνθρωποι που ζούσαν μέρα με τη μέρα. Ο Γύζης είχε εγκατασταθεί στην Αθήνα από το 1871 ώς το 1874 (πριν αναχωρήσει και πάλι για το Μόναχο), την εποχή που ο Χρήστος, ο Αράπης ήταν ένας ζωντανός θρύλος. Ηταν τύπος. Πηγαίος, ανεξάρτητος, κυνηγημένος, εφευρητικός. «Διά παν ευτυχές γεγονός, μνηστείαν γάμου, γέννησιν τέκνου, εορτήν ονόματος ή εορτήν γενέθλιον, πρώτα τα συγχαρητήρια του Χρήστου έφθανον εις τον εορτάζοντα ενίοτε μετά μιας ανθοδέσμης». Αυτά έγραφε η εφημερίδα «Το Αστυ» στις 13/7/ 1886 συμπληρώνοντας την έμμετρη νεκρολογία του «Χρήστου του Αράπη» που είχε δημοσιεύσει την προηγουμένη με σκίτσο μάλιστα του Ι. Οικονόμου.

Ο Γύζης τον είχε ζωγραφίσει όχι μία φορά. Η μορφή του Χρήστου είναι χαρακτηριστική. Το χαμόγελό του, που φώτιζε το πρόσωπό του, αποκάλυπτε την ελλιπή και υπόλευκη οδοντοστοιχία του, και το ζωηρό βλέμμα του έδινε στην έκφρασή του μία παιγνιώδη διάθεση. Ο Χρήστος ήταν ένας ελεύθερος «αλήτης», ο «αράπης» της Αθήνας, ένας «γκάγκαρος» Αθηναίος, μόνο που ήταν μαύρος. Αιθίοπες υπήρχαν αρκετοί στα χρόνια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ίσως ο Χρήστος να είχε πρόγονο κάποιον δύσμοιρο Αφρικανό που κάποτε υποχρεώθηκε να ζήσει στα Βαλκάνια. Η παρουσία του Χρήστου στους δρόμους της Αθήνας ήταν μία υπενθύμιση του φυλετικού μωσαϊκού στους οθωμανικούς χρόνους. Ο Γύζης είχε σίγουρα νιώσει έλξη για την παράδοξη αυτή παρουσία στο κέντρο της μικρής Αθήνας. Μίας παρουσίας όμως πλήρως αποδεκτής και αφομοιωμένης. «Αφρικανός την γέννησιν και την επιδερμίδα/ υπήρξεν υποκείμενον ελληνικής αγάπης», έγραφε στο τελευταίο κατευώδιο το «Αστυ».

Είναι ο ίδιος ο Γύζης που πιστοποιεί την ταυτότητα του Χρήστου σε μία από τις επιστολές του από το Μόναχο προς την Αθήνα το 1876 («Επιστολαί του Νικολάου Γύζη», εκδόσεις «Εκλογής», 1953). Μας λέει ότι είχε ζωγραφίσει τον Χρήστο τον Αράπη αναφερόμενος στον «Αράπη» που εκτέθηκε και βραβεύθηκε στο Μόναχο, αυτόν δηλαδή που έφθασε πρόσφατα στην Ελλάδα. Αλλά δεν ήταν η μόνη φορά που ο Γύζης ασχολήθηκε με τον Χρήστο. Η έρευνα έδειξε ότι πολύ γνωστά έργα του Νικολάου Γύζη, τα οποία ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές ή στις μόνιμες συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης απεικονίζουν τον Χρήστο τον Αράπη. Αταύτιστα, ως προς το πρόσωπο, έργα όπως τα δημοσιευμένα «Ο ανατολίτης με τα φρούτα» (Συλλογή Ιδρύματος Ε. Κουτλίδη, Εθνική Πινακοθήκη, π. 1873), «Η τιμωρία του ορνιθοκλέφτη» (ιδιωτική συλλογή, Αθήνα), «Αραβας που καπνίζει» ή «Ο ανατολίτης με το τσιμπούκι» (συλλογή G. Schaefer Schweinfurt, Βαυαρία), «Το σκλαβοπάζαρο», «Ο Ανατολίστης με το μουσικό όργανο» κ. ά. έχουν ως θέμα το ίδιο γνώριμό μας, πλέον, πρόσωπο.

Στο βιβλίο του «100 και… γραφικοί τύποι της παλιάς Αθήνας» ο Χαρίλαος Πατέρας αναφέρεται και στον Χρήστο. «Κατά τους ιστορικούς των συνοικιακών καφενείων, ο Χρήστος ο αράπης ήταν ευγενούς καταγωγής. Ελεγαν ότι κρατούσε από τον Αράπη των τουρκοκρατούμενων Αθηνών, που είχε τον τίτλο του Ζαμπίτη…».
Τον Χρήστο, όμως, καθώς είχε περάσει στην καθημερινή γλώσσα, και μετά τον θάνατό του στη λαϊκή φαντασία για τουλάχιστον μία γενιά ακόμη, είχαν ζωγραφίσει και άλλοι μεγάλοι καλλιτέχνες. Ο Νικηφόρος Λύτρας και ο Γιώργος Ιακωβίδης αλλά και άλλοι λιγότερο γνωστοί σήμερα εκείνης της γενιάς, το άγαλμά του δε, δημιούργησε ο γλύπτης Ιωάννης Βιτσάρης.

Γνησιότητα

Η περιέργεια του συλλέκτη, του πρώτου Ελληνα κατόχου του ωραιότερου πορτρέτου του Χρήστου του Αράπη, οδήγησε στην αφήγηση μίας αθηναϊκής ηθογραφίας. Με τη βοήθεια του Μάνου Χαριτάτου και του ΕΛΙΑ εντοπίστηκαν τα φύλλα των εφημερίδων εποχής που ζήτησε ο συλλέκτης, ο οποίος μετέπειτα ανέθεσε σε ειδικούς τη θεωρητική υποστήριξη όσων προέκυψαν. Οι εργασίες αυτές θα δημοσιευθούν προσεχώς. Η γνησιότητα του συγκεκριμένου έργου του Νικολάου Γύζη έχει πιστοποιηθεί από τον ζωγράφο και συντηρητή έργων τέχνης Σταύρο Μπαλτογιάννη στις 30/10/2006. Η υπογραφή του Γύζη εμφανίζεται κάτω αριστερά. Με αφορμή αυτήν τη γοητευτική ιστορία θυμηθήκαμε ή πληροφορηθήκαμε την περίπτωση ενός αθηναϊκού χαρακτήρα που είχε σαγηνεύσει καλλιτέχνες και λαό, την επιρροή που εξασκούσαν στους ζωγράφους του 19ου αιώνα τα ανατολίτικα θέματα, καθώς και τα ίχνη της οθωμανικής ζωής στην Αθήνα του χθες.
https://www.kathimerini.gr/culture/2733 ... os-n-gyzi/
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club
Δημοσιεύσεις: 9178
Εγγραφή: 28 Ιουν 2020, 15:15

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 06 Ιουν 2021, 20:10

Επισης, περιττη η αναφορα στο BLM, γιατι απ οσα διαβαζουμε, δεν επεσε ποτε θυμα διακρισεων, οι δε προκαταληψεις που αντιμετωπισε ηταν συχνα καλοπροαιρετες, και εν τελει, βρηκε καταφυγιο στην Ελλαδα οπου και ενσωματωθηκε χωρις προβληματα.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15031
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 06 Ιουν 2021, 20:12

John Brown Gun Club έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:10
Επισης, περιττη η αναφορα στο BLM, γιατι απ οσα διαβαζουμε, δεν επεσε ποτε θυμα διακρισεων, οι δε προκαταληψεις που αντιμετωπισε ηταν συχνα καλοπροαιρετες, και εν τελει, βρηκε καταφυγιο στην Ελλαδα οπου και ενσωματωθηκε χωρις προβληματα.
Κατά τη διάρκεια της αγγλογαλλικής κατοχής (1854-1857) πουλούσε αλκοόλ στους Άγγλους στρατιώτες, όμως αυτό ήταν παράνομο και συνελήφθη, ενώ υπέστη φοβερά βασανιστήρια από τους Άγγλους.
:102:
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός
Δημοσιεύσεις: 9194
Εγγραφή: 20 Μάιος 2020, 20:49

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 06 Ιουν 2021, 20:13

Σενέκας έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:00
Ζούσε πλανόδιος και άστεγος, όμως για ένα διάστημα είχε εργαστεί στο δημόσιο ως φύλακας καθαριότητας και μάλιστα του είχαν φάει ένα μισθό, όπως ο ίδιος διαμαρτυρόταν. Πάντως αγαπούσε πολύ την Ελλάδα, στην οποία εγκλιματίστηκε γρήγορα. Συνήθιζε να φωνάζει ότι ήταν "ελεύθερο έλληνος" με δικαίωμα ψήφου, γι' αυτό και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τον πειράζει, μιας και "τρεις στο λάδι, τρεις στο ξύδι", όπως έλεγε κάνοντας χαρακτηριστική χειρονομία για τις οικονομικές καταχρήσεις που υφίστατο. Σε όσους τον παρενοχλούσαν απαντούσε με το "λευτερία -κλεφτερία", μια φράση δικιά του, που έγινε σύνθημα και εννοούσε ότι πολλοί Έλληνες της εποχής είχαν κάνει κατάχρηση της ελευθερίας ενδιαφερόμενοι μόνο για το ίδιον όφελος.

Όλοι τον γνώριζαν και όλους τους γνώριζε κι εκείνος με το όνομά τους. Οι μανάδες του πήγαιναν τα παιδιά τους για να τα φιλήσει πιστεύοντας ότι μ' αυτόν τον τρόπο θα γλίτωναν τη βασκανία σε μια εποχή, κατά την οποία οι προλήψεις καλά κρατούσαν. Στις γιορτές, στους γάμους και σε κάθε κοινωνική εκδήλωση ήταν ο πρώτος που θα έστελνε ανθοδέσμη ή θα πήγαινε στον εορτάζοντα για να του ευχηθεί κερδίζοντας ως ανταμοιβή κι από ένα φιλοδώρημα. Πάντα όμως περιοριζόταν μόνο στα βασικά, αρκούμενος σε όσα χρήματα του έφταναν για να επιζήσει.

Κάποια στιγμή λίγο έλειψε να απελαθεί από την Ελλάδα, όταν ζητιάνεψε από τον ίδιο το βασιλιά. Ο Κλέωνας Τριανταφύλλου μετέφερε στο Ραμπαγά την αφήγηση του περιστατικού με τα λόγια του Χρήστου:
"Μια μέρα εγκώ βρίσκει βασιληά με το ρούσσο το μεγκάλο (τον δούκα) απάνω στον Άι Σίδερο (εις τον ναόν του Αγίου Ισιδώρου επί του Λυκαβητού) και γκυρεύει λεφτά, ένα φράγκο· εκείνο τυμόνει και λέει το Αστυνομία κάνει εμένα σεργούνι (δηλ. εξορία)".

Κατά τη διάρκεια της αγγλογαλλικής κατοχής (1854-1857) πουλούσε οινοπνευματώδη ποτά στους Άγγλους στρατιώτες, κάτι που ωστόσο απαγορευόταν από τον επιβληθέντα στρατιωτικό νόμο. Μια φορά τον συνέλαβαν και ο Χρήστος υπέστη φοβερά βασανιστήρια, ώστε πλέον μισούσε τους Άγγλους θανάσιμα.

http://ola-ta-kala.blogspot.com/2016/12 ... st_13.html
:grfl::sal13:
:blm:
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club
Δημοσιεύσεις: 9178
Εγγραφή: 28 Ιουν 2020, 15:15

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 06 Ιουν 2021, 20:16

Σενέκας έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:12
John Brown Gun Club έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:10
Επισης, περιττη η αναφορα στο BLM, γιατι απ οσα διαβαζουμε, δεν επεσε ποτε θυμα διακρισεων, οι δε προκαταληψεις που αντιμετωπισε ηταν συχνα καλοπροαιρετες, και εν τελει, βρηκε καταφυγιο στην Ελλαδα οπου και ενσωματωθηκε χωρις προβληματα.
Κατά τη διάρκεια της αγγλογαλλικής κατοχής (1854-1857) πουλούσε αλκοόλ στους Άγγλους στρατιώτες, όμως αυτό ήταν παράνομο και συνελήφθη, ενώ υπέστη φοβερά βασανιστήρια από τους Άγγλους.
:102:
οι αγγλοι ηταν γνωστα κουμασια, για τους ελληνες λεω.
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 42942
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 06 Ιουν 2021, 20:16

Δεν είχε villains η ιστορία οπότε σκάσανε οι Ανγκλοζ να καλύψουν το κενό.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15031
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 06 Ιουν 2021, 20:19

Dwarven Blacksmith έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:16
Δεν είχε villains η ιστορία οπότε σκάσανε οι Ανγκλοζ να καλύψουν το κενό.
παλιά τους τέχνη
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
John Brown Gun Club
Δημοσιεύσεις: 9178
Εγγραφή: 28 Ιουν 2020, 15:15

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από John Brown Gun Club » 06 Ιουν 2021, 20:19

Υπαρχει και γλυπτο που τον απεικονιζει στην ΕΠ.
Εικόνα
Βιτσάρης Ιωάννης, Χρήστος ο αράπης, 1874
https://www.nationalgallery.gr/el/glupt ... pis-1.html
wooded glade έγραψε: Είπαμε ότι είμαστε υπέρ του πολυφυλετικού καθεστώτος - εσύ μας έβαλες και επί Ντάτσουν να πουλάμε καρπούζια.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός
Δημοσιεύσεις: 9194
Εγγραφή: 20 Μάιος 2020, 20:49

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 06 Ιουν 2021, 20:23

Ποιός ξέρει πόσα ξώγαμα άφησε πίσω του.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ
Δημοσιεύσεις: 70008
Εγγραφή: 05 Απρ 2018, 12:19

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 06 Ιουν 2021, 20:25

Σενέκας έγραψε:
06 Ιουν 2021, 19:56
ΓΑΛΗ
Ποτέ δεν υποστήριξα ότι οι Έλληνες ήταν ρατσιστές με τους μαύρους που γούσταραν την Ελλάδα, Σενέκα.

Θενκς για την επιβεβαίωση της άποψης μου. :)



Τώρα πάντως παίζουν πιο καυτά ζητήματα από το ΒLM.

Πήγαμε στην επόμενη πίστα, το MPΜ (Μale Pregnancy Matter). :P

Κινδυνεύει με αποβολή από το πανεπιστήμιο επειδή επικαλέστηκε τη βιολογία!
Το γαρ πολύ της κατανόησης γεννά αδιαφορία.

Άβαταρ μέλους
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
Δημοσιεύσεις: 27164
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 21:47

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ » 06 Ιουν 2021, 20:26

θα αφήσω αυτό εδώ

Εικόνα
Ο χρήστης που γκρέμισε τον εθνολαϊκισμό

πατησιωτης
Δημοσιεύσεις: 34807
Εγγραφή: 06 Ιαν 2019, 06:41
Phorum.gr user: πατησιωτης
Τοποθεσία: ΑΘΗΝΑ

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από πατησιωτης » 06 Ιουν 2021, 20:26

Σενέκας έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:00
Συνήθιζε να φωνάζει ότι ήταν "ελεύθερο έλληνος" με δικαίωμα ψήφου, γι' αυτό και κανείς δεν είχε το δικαίωμα να τον πειράζει, μιας και "τρεις στο λάδι, τρεις στο ξύδι", όπως έλεγε κάνοντας χαρακτηριστική χειρονομία για τις οικονομικές καταχρήσεις που υφίστατο.
Πόσοι μαύροι στον πλανήτη είχαν δικαίωμα ψήφου το 1850; :8)

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15031
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Χρήστος Μοναστηριώτης: BLM στην παλιά Αθήνα

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 06 Ιουν 2021, 20:28

Δημοκρατικός έγραψε:
06 Ιουν 2021, 20:23
Ποιός ξέρει πόσα ξώγαμα άφησε πίσω του.
chad

Εικόνα
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών