Mη μου πείς και πως όταν λέει Γιώργαρος, δεν εννοεί τον Καραϊσκάκη, αλλά τον Παπαδόπουλο!

Mη μου πείς και πως όταν λέει Γιώργαρος, δεν εννοεί τον Καραϊσκάκη, αλλά τον Παπαδόπουλο!
Golden Age έγραψε: ↑08 Ιαν 2019, 21:15Ο Μπακογιάννης θα 'ναι νερόβραστη αντιπολίτευση. Αν και με Κασιδιάρη δήμαρχο δεν μπορώ να καταλάβω τι προβλήματα θα υπάρχουν για αντιπολίτευση
Έχουμε δει έργα από τον Άντριου, ων ουκ έσται αρχή και τέλος.Golden Age έγραψε: ↑28 Αύγ 2018, 15:31Ο Ανδρέας θα 'διωχνε το βασιλιά και θα το 'παιζε "αδέσμευτος" μέχρι που θα είχε το τέλος του Νταούντ Χαν απο αυτούς τους οποίους θα έκανε συνεξουσία. Και θα ακολουθούσε η ίδια κατάσταση απο τους κομμουνιστές.
Κάτσε να γυρίσει ο Νικόλας με το καλό ...wooded glade έγραψε: ↑29 Αύγ 2018, 05:34Ήρθε η μεγάλη ώρα νομίζω το πχόρουμ.com.gr, incorporating πχόρουμ.gr, να απαντήσει στο ερώτημα:
Ποιος είχε δίκιο, η επανάστασις ή η αντεπανάστασις ;
...
Το ερώτημα είναι ουσιαστικά με βάση τα έως 20/4/1967 διαδραματιζόμενα ποιός είχε δίκιο ;
Ο ΑΓΠ στην αρχή θα το 'παιζε "Μακάριος". Θα έκανε τον πατέρα του ΠτΔ, αφού προηγουμέως θα 'χε προηγηθεί δημοψήφισμα που θα καταργούσε τη μοοναρχοαπολυταρχίαααα. Θα έκανε μια ψευτοέξοδο απο το ΝΑΤΟ και θα είχε κατα νου κάπου παρακάτω να ξαναεντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ για να κάνει ότι έκανε στη δεκαετία του '80.wooded glade έγραψε: ↑29 Αύγ 2018, 05:19Έχουμε δει έργα από τον Άντριου, ων ουκ έσται αρχή και τέλος.Golden Age έγραψε: ↑28 Αύγ 2018, 15:31Ο Ανδρέας θα 'διωχνε το βασιλιά και θα το 'παιζε "αδέσμευτος" μέχρι που θα είχε το τέλος του Νταούντ Χαν απο αυτούς τους οποίους θα έκανε συνεξουσία. Και θα ακολουθούσε η ίδια κατάσταση απο τους κομμουνιστές.
Παίζει δυνατά κατά τη γνώμη μου αυτό αν και με Άντριου κανείς δεν ξέρει (όπως και με την κα Παπακάωστα !)
Αλλά, υπάρχει και μεγάλο αλλά:
2.5 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα ψήφιζαν για καθεστώς Νταούντ Χαν πως το λές τον Μάϊο του 1967 ;
Εγώ κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι. Η ΕΔΑ θα ψήφιζε κατ' ευθείαν Μόσκοβιτς βέβαια, κάποιους λαϊκομετωπικούς ψηφοφόρους του κέντρου συναντούσες αραιά και που.
Ο Άντριου δεν ήλεγχε.
Δεν ήταν βέβαια και κανένας κοινός αντάρτης τύπου σύγχρονου Λαφαζάνη αντάρτη του Τσίπρα. Αν ήταν έτσι θα έλεγαν "ε να και ένας αντάρτης που υπάρχει στο κόμμα του γέρου" και θα τελείωνε εκεί, ή μάλλον δεν θα είχε αρχίσει.
Δεν ήταν όμως κοινός αντάρτης και γι αυτό προκύπτει παζλ.
Το 67 εγώ θυμάμαι ότι οι κεντρώοι ήθελαν όλοι Europe συν γυναιξί και τέκνοις και ΝΑΤΟ βέβαια.
Μάλιστα τα παπανδρεϊκά ΝΕΑ για να δείξουν ότι ελέγχεται η κατάσταση είχαν δημοσιεύσει το Φεβρουάριο του 1967 μία συνέντευξη αξιωματούχου του ΝΑΤΟ άκρως εγκωμιαστική του George Papandrews. Για την πιθανολογούμενη δικτατορία έγραφαν "δεν γίνονται σε μία χώρα του ΝΑΤΟ τέτοια πράγματα".
Golden Age έγραψε: ↑29 Αύγ 2018, 14:45Ο ΑΓΠ στην αρχή θα το 'παιζε "Μακάριος". Θα έκανε τον πατέρα του ΠτΔ, αφού προηγουμέως θα 'χε προηγηθεί δημοψήφισμα που θα καταργούσε τη μοοναρχοαπολυταρχίαααα. Θα έκανε μια ψευτοέξοδο απο το ΝΑΤΟ και θα είχε κατα νου κάπου παρακάτω να ξαναεντάξει τη χώρα στο ΝΑΤΟ για να κάνει ότι έκανε στη δεκαετία του '80.wooded glade έγραψε: ↑29 Αύγ 2018, 05:19Έχουμε δει έργα από τον Άντριου, ων ουκ έσται αρχή και τέλος.Golden Age έγραψε: ↑28 Αύγ 2018, 15:31Ο Ανδρέας θα 'διωχνε το βασιλιά και θα το 'παιζε "αδέσμευτος" μέχρι που θα είχε το τέλος του Νταούντ Χαν απο αυτούς τους οποίους θα έκανε συνεξουσία. Και θα ακολουθούσε η ίδια κατάσταση απο τους κομμουνιστές.
Παίζει δυνατά κατά τη γνώμη μου αυτό αν και με Άντριου κανείς δεν ξέρει (όπως και με την κα Παπακάωστα !)
Αλλά, υπάρχει και μεγάλο αλλά:
2.5 εκατομμύρια ψηφοφόροι θα ψήφιζαν για καθεστώς Νταούντ Χαν πως το λές τον Μάϊο του 1967 ;
Εγώ κάτι τέτοιο δεν θυμάμαι. Η ΕΔΑ θα ψήφιζε κατ' ευθείαν Μόσκοβιτς βέβαια, κάποιους λαϊκομετωπικούς ψηφοφόρους του κέντρου συναντούσες αραιά και που.
Ο Άντριου δεν ήλεγχε.
Δεν ήταν βέβαια και κανένας κοινός αντάρτης τύπου σύγχρονου Λαφαζάνη αντάρτη του Τσίπρα. Αν ήταν έτσι θα έλεγαν "ε να και ένας αντάρτης που υπάρχει στο κόμμα του γέρου" και θα τελείωνε εκεί, ή μάλλον δεν θα είχε αρχίσει.
Δεν ήταν όμως κοινός αντάρτης και γι αυτό προκύπτει παζλ.
Το 67 εγώ θυμάμαι ότι οι κεντρώοι ήθελαν όλοι Europe συν γυναιξί και τέκνοις και ΝΑΤΟ βέβαια.
Μάλιστα τα παπανδρεϊκά ΝΕΑ για να δείξουν ότι ελέγχεται η κατάσταση είχαν δημοσιεύσει το Φεβρουάριο του 1967 μία συνέντευξη αξιωματούχου του ΝΑΤΟ άκρως εγκωμιαστική του George Papandrews. Για την πιθανολογούμενη δικτατορία έγραφαν "δεν γίνονται σε μία χώρα του ΝΑΤΟ τέτοια πράγματα".
Στο διάστημα εκείνο όμως θα νομιμοποιούνταν το ΚΚΕ, θα επέστρεφε ο Κολιγιάννης, θα τους έβαζε συγκυβέρνηση για να τον στηρίξουν στον "κοινωνικό μετασχηματισμό" (καθότι την ΕΚ δεν θα την εμπιστευόταν), θα προέκυπταν σταδιακά "εσωτερικά προβλήματα" στη συγκυβέρνηση, θα ξεκινούσε "επαναστατική διαδικασία" και ο ΑΓΠ στην καλύτερη θα είχε την τύχη του Κερένσκυ, στη χειρότερη του Νταούντ Χαν.
Θα 'βγαινε μετά ο Κολιγιάννης, θα λεγε "χο χο χο, τους τη φέραμε, πίστεψαν οι αστοί ότι θα συγκυβερνούσαμε δημοκρατικά μαζί τους". Μέχρι και ο Ηλιού θα εξαναγκαζόταν να συμβιβαστεί μαζί τους (ενδεχομένως η ΕΔΑ να εξελισσόταν σε πολιτικό σχήμα "με πρωτοπορεία το κόμμα του αγώνα" κι απο εκεί και πέρα τα υπόλοιπα κόμματα δεν θα χρειαζόντουσαν), αλλιώς θα κινδύνευε να έχει την τύχη των Μενσεβίκων.
Το πασόκιο -ως πασόκιο- ρε τρελέ ήταν απόρροια της προδοσίας της Κύπρου.Golden Age έγραψε: ↑29 Αύγ 2018, 15:23Οι προαπριλιαοί "πασόκοι" ήταν κάποιες μειοψηφίες. Αριστερή πτέρυγα της ΕΚ δήλωνε ο Φουράκης σε ένα βιβλίο του για τον Σιωνισμό. Άντε ήταν και ο Αντώνης Καράς και ο ΑΣΠΙΔΑ.
Οι πασόκοι ως πλειοψηφικό ρεύμα όμως, ήταν εκσυγχρονιστικό προϊόν του εκδημοκρατισμού της Αριστεράς που πέτυχε ο Γεώργιος Παπαδόπουλος, ο εκσυγχρονιστής. Οι Απριλιανοί ήταν οι πραγματικοί εκσυγχρονιστές. Πήρανε τη χώρα απο τη δεκαετία του '30 και την πήγαν 4 δεκαετίες μπροστά.
Αυτοί ήταν οι πραγματικοί εκσυγχρονιστές και όχι οι ψεύ-τό-εκσυγχρονιστές λαμόγια του χρηματηστηρίου, τα οποία ουδεμία απολύτως σχέση δεν έχουν με τις αρχές, τις αξίες, τα ήθη, τις ιδέες, τα ιδεώδη και τα ιδανικά του εκσυγχρονισμού. Το Σημιτιστάν δεν ήταν πραγματικοί εκσυγχρονιστές.