Η σκοτεινή πλευρά του 1821

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Fotis
Δημοσιεύσεις: 120
Εγγραφή: 21 Αύγ 2022, 00:05

Re: Η σκοτεινή πλευρά του 1821

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Fotis » 16 Σεπ 2022, 22:28

πατησιωτης έγραψε:
14 Σεπ 2022, 11:23

Σταματησα να παρακολουθω στο 9:58 :fp:

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27042
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Η σκοτεινή πλευρά του 1821

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 17 Σεπ 2022, 11:29

Fotis έγραψε:
16 Σεπ 2022, 22:28

Σταματησα να παρακολουθω στο 9:58 :fp:
Εικόνα


Εικόνα
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη
Δημοσιεύσεις: 13370
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 13:32

Re: Η σκοτεινή πλευρά του 1821

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 17 Σεπ 2022, 14:55

Naranjita έγραψε:
13 Σεπ 2022, 12:55
Η σκοτεινή πλευρά του κοτόπουλου

Για το κοτόπουλο παπρικάζ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 χρωματιστες πιπεριές κομμένες σε φέτες
Λίγο φρέσκο Θυμάρι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.

Προσθέτουμε το θυμάρι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 15’.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο παπρικάζ με τη σάλτσα του.
Έχω καλλίτερο.

ΣΥΝΤΑΓΗ : Κοτόπουλο με Ουίσκι


Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μια υποψία ελαιόλαδου .
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.

Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ενα ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιβλέψετε το κλείσιμο του ψοτόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.

Μετά από ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνοανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε...βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας
μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι
Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα!

:102:
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 27236
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Η σκοτεινή πλευρά του 1821

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 17 Σεπ 2022, 15:08

Επειδή κάνω δίαιτα επίτηδες δε μπαίνω στην ενότητα μαγειρική για να μη μου τρέχουν τα σάλια και εσείς μου φέρνετε τα φαγητά εδώ?
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Άβαταρ μέλους
Naranjita
Δημοσιεύσεις: 4357
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 10:18

Re: Η σκοτεινή πλευρά του 1821

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Naranjita » 17 Σεπ 2022, 17:58

Πασιφάη έγραψε:
17 Σεπ 2022, 14:55
Naranjita έγραψε:
13 Σεπ 2022, 12:55
Η σκοτεινή πλευρά του κοτόπουλου

Για το κοτόπουλο παπρικάζ

2 κ.σ. ελαιόλαδο
2 φιλέτα στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μπουκιές
2 ξερά κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
3 χρωματιστες πιπεριές κομμένες σε φέτες
Λίγο φρέσκο Θυμάρι
1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
1 κ.σ. πάπρικα γλυκιά
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γρ. στραγγιστό γιαούρτι 2% (1 κεσεδάκι)

Ζεσταίνουμε πρώτα το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και ροδίζουμε το κρέας για 4΄- 5΄, να αλλάξει χρώμα.

Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές.

Πασπαλίζουμε με την πάπρικα, για το κοτόπουλο με πιπεριές και γιαούρτι, και αφήνουμε τα λαχανικά να μαραθούν για 4΄-5΄.

Προσθέτουμε το θυμάρι.

Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 2΄ και να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες.

Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.

Σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσει το κοτόπουλο, για περίπου 15’.
Αφού βράσει το φαγητό, το αποσύρουμε από τη φωτιά.

Προσθέτουμε το γιαούρτι και το μαϊντανό και ανακατεύουμε.

Σερβίρουμε ρύζι στα πιάτα και από πάνω τοποθετούμε το κοτόπουλο παπρικάζ με τη σάλτσα του.
Έχω καλλίτερο.

ΣΥΝΤΑΓΗ : Κοτόπουλο με Ουίσκι


Αγοράζετε ένα κοτόπουλο 1200 γρ. και ένα μπουκάλι Ουίσκι
Προβλέψτε, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο, και μπέικον σε λωρίδες.
Για καλό και για κακό βεβαιωθείτε ότι έχετε και ένα βάζο μαγιονέζα.
Τυλίξτε το κοτόπουλο με τις λωρίδες, αλατοπιπερώστε, και ρίξτε μια υποψία ελαιόλαδου .
Προθερμάνετε τον φούρνο σε μεσαία θερμοκρασία, (220 βαθμοί ή θερμοστάτης στο 5 ) για 10 λεπτά.

Σερβιριστείτε ένα ποτήρι Ουίσκι και πιείτε το.

Βάλτε το κοτόπουλο στον φούρνο αφού πρώτα το τοποθετήσετε σε κατάλληλο σκεύος.

Βάλτε και πιείτε ακόμα ενα ποτήρι Ουίσκι.
Επαναλάβετε αυτό το βήμα άλλες δυο φορές.

Μετά από ένα τέπαρτο φουρνίστε το άνοιγμα για να επιβλέψετε το κλείσιμο του ψοτόπουλου.

Λιάστε ξανά το ουικάλι του Μπίσκη και καπιατήτε μια καλή λουγία.

Μετά από ένα κετα.. οχι πέταρτο της ώρας, αργότερα τελος πάτνων ....
κλιτρίστε μέχρι τον μπούρνοανοίφτε την χόρτα, ξεγυρνίστε, απαναδονήστε...βάλτε τελος παντων το φωτόπουλο απ την αλλη καφήστε σε μια λωκο καλέκρα και καβετάστε κανα'δυό φατήρια Κίσκη αμόκα.

Νυστε, λυστε ψηστε το κουφόλουπο για μιση φώρα ακόμα.

3 λοτήρια αρφότερα ....

Ζαμέψτε το γατόπουλο απο χαμω, (επεσε το μακαλισμένο) , καφαρίστε το και γάλτε το σε μιάτο. Φτάτε τα κούτρα σας απο το νέσιμο στο κάτωμα απ τα γάδια που μυθικαν στα κλαπάκια της μουζινας
μην αποχειραθητε να κησωθειτε, μια φαρά ειμαστε εδω μάτω

απομελειώστε το δουκάλι του Ρίσκι

αργόμπερα σαρθήτε ως το κρεμάτι και κοιθωμητε ως το χρωι
Την επομενη μέρα , παρτε ενα αλκα σελτζερ
Πηγαινετε να φάτε κρύο kοτόπουλο με μαγιονεζα
και καθαρίστε το μπουρδέλο που δημιουργήσατε στην κουζινα!

:102:
:smt005:
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ....
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΙ.....
ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ....
ΕΙΝΑΙ: ΠΡΟΔΟΤΕΣ

nowhere
Δημοσιεύσεις: 14621
Εγγραφή: 26 Νοέμ 2019, 08:56

Re: Η σκοτεινή πλευρά του 1821

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nowhere » 17 Σεπ 2022, 18:05


Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών