Τα αιματοβαμμένα βήματα της ιστορίας που εξηγούν την σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8165
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Τα αιματοβαμμένα βήματα της ιστορίας που εξηγούν την σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 05 Νοέμ 2023, 08:08

Γι αυτό οι Λατίνοι σε τέτοιες περιπτώσεις αναζήτησης ενόχου συμβούλευαν: "Qui bono?" Δηλαδή, "Ποιός ωφελείται;" Αυτός είναι και ο δράστης!
Ποιός φταίει για την αλληλοσφαγή στην Παλαιστίνη;
Απάντηση: Αυτός, που εξασφαλίζει φτηνά πετρέλαια!

Γι αυτό και στέλνει και αεροπλανοφόρα, "μη γίνει καμιά στραβή".Μια αρκετά διαφωτιστική ιστορική αναδρομή στις απαρχές αυτής της σύγκρουσης, που δεν είναι χθεσινή, αλλά συνέπεσε (...οποία ..."σύμπτωση"!) με την ανάδυση του ορυκτού πετρελαίου σαν βασικής ενεργειακής πηγής της σύγχρονης βιομηχανίας και οικονομίας, στις αρχές του 20ού αιώνα και την σύγχρονη ανακάλυψη αφθόνων και σχεδόν επιφανειακών κοιτασμάτων στην Αραβία/Μ. Ανατολή!

Το Ισραήλ, ένα φυτευτό τεχνητό κράτος, ήταν ένα "τερατάκι", δημιούργημα του Ιμπεριαλισμού της Αγγλίας από τον 1ο Παγκόσμιο Πόλεμο:
Τα αιματοβαμμένα βήματα της ιστορίας που εξηγούν την σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων
Οι σπόροι του αιματοβαμένου δράματος σε Ισραήλ και Παλαιστίνη βρίσκονται θαμμένοι στα βάθη της ιστορίας του 20 αιώνα.

To βρωμερότερο έθνος της Ιστορίας είναι η Μ. Βρετανία... Με τα βρωμερά του αποτυπώματα σε όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.
Γιατί της έλαχε και ιστορικά να είναι το πιο προηγμένο καπιταλιστικό κράτος στην Ιστορία.
Σήμερα, έχει περάσει σε δεύτερο πλάνο, αλλά η "τεχνογνωσία" του δεν παύει να αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα της βρετανικής κεφαλαιοκρατίας στην υποτελή πλέον σχέση της με την αμερικανική, που την έβαλε στην μπάντα χάρη και στη μαεστρία του Ρούζβελτ στον Β'ΠΠ.
Μη σας ζαλίζω περισσότερο, διαβάστε τώρα, και τα ......ξαναλέμε!
Αυτή η Ιστορία είναι ένα μάθημα Πολιτικής Ιστορίας και Διαλεκτικού/Ιστορικού Υλισμού.
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8165
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Re: Τα αιματοβαμμένα βήματα της ιστορίας που εξηγούν την σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 06 Νοέμ 2023, 13:36

Παλαιστινιακή-σιωνιστική σύγκρουση, U. S Ευθύνη
"Αν το Ισραήλ δεν υπήρχε, θα είχαμε εργαστεί για να ιδρύσουμε το Ισραήλ στη γη της Παλαιστίνης. " Αυτό επανέλαβε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν τέσσερις φορές σε όλη την πολιτική του καριέρα, η τελευταία ήταν κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Ισραήλ μετά το ξέσπασμα της Μάχης της Αλ-Άκσα Flood, και η επίσκεψη είχε τίτλο αλληλεγγύης και άμυνας. Ποιοι είναι οι λόγοι αυτής της απεριόριστης υποστήριξης προς τον κατοχικό φορέα και γιατί το "Ισραήλ" λαμβάνει αυτή την υποστήριξη, φροντίδα και προστασία περισσότερο από όλους τους συμμάχους;
Ένας από τους μελετητές της αραβικής-ισραηλινής σύγκρουσης λέει: "Το Ισραήλ είναι ο καρπός του δυτικού έργου στον κόσμο, και ως εκ τούτου, η πτώση ή η εξαφάνισή του σημαίνει κυριολεκτικά την πτώση του δυτικού έργου και ό,τι αντιπροσωπεύει στον κόσμο. " Αυτό έγινε εμφανές στη μάχη της πλημμύρας Al-Aqsa, όπου οι περισσότερες δυτικές κυβερνήσεις, με επικεφαλής την Ουάσιγκτον, έσπευσαν να υπερασπιστούν και να δείξουν αλληλεγγύη σε αυτήν. Ως εκ τούτου, πρέπει να ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στη σημαντική υποστήριξη που παρέχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στον σύμμαχό τους "Ισραήλ" από τη Νάκμπα και μέχρι τώρα σε διάφορους πολιτικούς, στρατιωτικούς, οικονομικούς, ερευνητικούς, επιστημονικούς, υγειονομικούς και εκπαιδευτικούς τομείς.
SpoilerShow
Πρώτον και κύριο να σημειωθεί ότι η θρησκευτική διάσταση υπήρξε και εξακολουθεί να αποτελεί ισχυρό παράγοντα ως πρωταρχική αιτία για την αμερικανική υποστήριξη στο «Ισραήλ. "Αυτό συμβαίνει επειδή η ευαγγελική προτεσταντική πεποίθηση, που κατέχουν περίπου 80 εκατομμύρια Αμερικανοί, υποστηρίζει ότι "Ο Θεός έδωσε την Παλαιστίνη στους Εβραίους και ο Χριστός δεν θα επιστρέψει στη Γη μέχρι οι Εβραίοι να έχουν τον έλεγχο της Παλαιστίνης και να χτίσουν τον ναό στη θέση του Τζαμιού Al-Aqsa. " Πολλοί ισχυροί Αμερικανοί πολιτικοί και επιχειρηματίες υποστηρίζουν αυτή την πεποίθηση.
Ο μεγαλύτερος αποδέκτης βοήθειας
Το «Ισραήλ» είναι ο μεγαλύτερος αποδέκτης εξωτερικής βοήθειας των ΗΠΑ από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, αντιπροσωπεύοντας περίπου το 55% της εξωτερικής βοήθειας της Ουάσινγκτον, σύμφωνα με επίσημους δείκτες των ΗΠΑ.
Η συνολική ενίσχυση που παρείχαν οι Ηνωμένες Πολιτείες στο «Ισραήλ» μεταξύ 1946 και 2023 ανήλθε σε περίπου 158,6 δισεκατομμύρια δολάρια.
Σύμφωνα με στοιχεία του Οργανισμού Διεθνούς Ανάπτυξης των Ηνωμένων Πολιτειών, η συνολική δέσμευση των ΗΠΑ για την ενίσχυση του «Ισραήλ» κατά την ίδια περίοδο ήταν περίπου $260 δισεκατομμύρια.
Το μεγαλύτερο μέρος της βοήθειας των ΗΠΑ προς το «Ισραήλ» πηγαίνει στον στρατιωτικό τομέα, με τη στρατιωτική βοήθεια να φτάνει περίπου τα 114,4 δισεκατομμύρια δολάρια μεταξύ 1946 και 2023, επιπλέον περίπου 9,9 δισεκατομμύρια δολάρια για πυραυλική άμυνα.
Πολιτική Υποστήριξη
Η πολιτική υποστήριξη είναι μία από τις σημαντικότερες μορφές υποστήριξης που παρέχει η Ουάσιγκτον στο Τελ Αβίβ, και ορισμένα βασικά ορόσημα περιλαμβάνουν:
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήταν οι πρώτες που αναγνώρισαν το «Ισραήλ» ως «ανεξάρτητο κράτος» όταν ο Πρόεδρος Χάρι Τρούμαν εξέδωσε δήλωση αναγνώρισης αμέσως μετά την ανακήρυξη του «Κράτους του Ισραήλ» στις 14 Μαΐου 1948.
- Στις 28 Μαρτίου 1949 δημιουργήθηκαν διπλωματικές σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων όταν ο Πρέσβης των ΗΠΑ Τζέιμς Γκρόβερ ΜακΝτόναλντ παρουσίασε τα διαπιστευτήριά του στο «Ισραήλ. "
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν χρησιμοποιήσει την εξουσία βέτο τους υπέρ της Σιωνιστικής κατοχής 45 φορές από το 1972 έως το 2023.
- Κάθε πρόεδρος των ΗΠΑ, μετά την ανάληψη των καθηκόντων, δεσμεύεται για την ασφάλεια και τη σταθερότητα του «Ισραήλ», και αυτή η δέσμευση δεν συνδέεται με το κυβερνών κόμμα αλλά σχετίζεται στενά με τη συνολική στρατηγική των Ηνωμένων Πολιτειών.
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το δικαίωμα βέτο τους υπέρ του «Ισραήλ» το 1972, μέσω ψηφίσματος που περιλάμβανε καταγγελία για την επιθετικότητα της κατοχής στο Λίβανο.
- Οι φορές που οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποίησαν το δικαίωμα βέτο τους υπέρ της σιωνιστικής οντότητας κατοχής έφτασαν τις 45 φορές από το 1972 έως το 2023.
Πρωτοφανής Πολιτική Υποστήριξη
- Πρωτοφανής πολιτική στήριξη αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της θητείας του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, με πολιτικές και οικονομικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν σε χώρες που ψήφισαν κατά του «Ισραήλ. "
- Η Ουάσινγκτον αποσύρθηκε από τους θεσμούς που σχετίζονται με τα Ηνωμένα Έθνη και σταμάτησε να τους χρηματοδοτεί, συμπεριλαμβανομένων των UNRWA και UNICEF, επειδή πήραν αποφάσεις εναντίον του «Ισ "
- Η Ουάσιγκτον εξέδωσε αποφάσεις, η πιο εξέχουσα από τις οποίες ήταν η αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως αιώνιας πρωτεύουσας του «Ισραήλ» και η αναγνώριση της προσάρτησης των κατεχόμενων υψώσεων του Γκολάν της Συρίας.
Απεριόριστη στρατιωτική υποστήριξη
Η στρατιωτική υποστήριξη είναι μια σημαντική πτυχή της σχέσης μεταξύ Ουάσινγκτον και Τελ Αβίβ:
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες συνεισφέρουν ετησίως περίπου το 16% του ισραηλινού στρατιωτικού προϋπολογισμού και βοηθούν στην ίδρυση μιας τοπικής ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας, η οποία έχει γίνει ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων στον κόσμο.
- Ο Πόλεμος Γιομ Κιπούρ τον Οκτώβριο του 1973 σηματοδότησε ένα σημαντικό στάδιο στη στρατιωτική υποστήριξη των ΗΠΑ προς τη σιωνιστική οντότητα, βοηθώντας στην ανοικοδόμηση της ισραηλινής στρατιωτικής δύναμης που είχε υποστεί ζημιές από τον πόλεμο
Το 1984, οι Ηνωμένες Πολιτείες άρχισαν να αποθηκεύουν στρατιωτικό εξοπλισμό στο "Ισραήλ" για χρήση στους πολέμους του, και η διοίκηση του Προέδρου των ΗΠΑ George H.W. Bush άλλαξε τους όρους του αποθέματος το 1989, επιτρέποντας στη Σιωνιστική κατοχή να το χρησιμοποιεί επίσης σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης.
Το 1985, ο Shimon Peres και ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ George Shultz συμφώνησαν σε ετήσια επιχορήγηση 3 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα χορηγηθεί στο «Ισραήλ», με το μεγαλύτερο μέρος της να πηγαίνει στην ασφάλεια και την αγορά στρατιωτικού εξοπλισμού.
Από το 1948:
- Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν στείλει τον στόλο τους για να υποστηρίξει το "Ισραήλ" στους πολέμους του περίπου τέσσερις φορές: η πρώτη το 1948 κατά τη διάρκεια του πολέμου του με τα αραβικά κράτη, η δεύτερη το 1967, όταν οι ΗΠΑ παρείχαν άμεσα πληροφορίες και υποστήριξη, και στη συνέχεια το 1973 και το 1982.
Μάχη πλημμύρας Al-Aqsa:
- Η Ουάσιγκτον κινήθηκε γρήγορα για να εξασφαλίσει όλες τις πολιτικές, στρατιωτικές και υλικοτεχνικές απαιτήσεις του Ισραήλ.
- Το Πεντάγωνο έστειλε τα αεροπλανοφόρα «Gerald Ford» και «USS Eisenhower» ανοιχτά των ακτών της κατεχόμενης Παλαιστίνης.
- Κινητοποιήστε 2.000 στρατιώτες να κινηθούν άμεσα και να στείλουν την ειδική ομάδα Δέλτα για απελευθέρωση των ομήρων στα σύνορα της Λωρίδας της Γάζας, και να δώσουν εντολές στις δυνάμεις ταχείας επέμβασης να κατευθυνθούν προς το «Ισραήλ. "
- Παρακολουθήστε και επισκόπηση του εναέριου χώρου της Γάζας με στόλο drones από την πρώτη μέρα της μάχης, όπως αποκάλυψε το αμερικανικό περιοδικό Politico.
- Επίσκεψη από τον υπουργό Άμυνας των ΗΠΑ Lloyd Austin και τον διοικητή της Κεντρικής Διοίκησης στην οντότητα, και αποστολή εμπειρογνωμόνων για την ανάπτυξη σχεδίων για χερσαία πολεμική μάχη και την εφαρμογή τους στο έδαφος.
- Δημιουργία υπαίθριας γέφυρας για την ασφάλεια των οβίδων, βομβών και εξοπλισμού στρατιωτικής προστασίας των ισραηλινών δυνάμεων.
Πολιτικά:
- Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν έχει επισκεφθεί το Ισραήλ τρεις φορές μέχρι στιγμής, παρακολουθώντας τις συναντήσεις του υπουργικού συμβουλίου αφιερωμένες στη συζήτηση σχεδίων πολέμου στη Γάζα, τονίζοντας ότι παρίσταται ως Εβραίος.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες απέτρεψαν όλες τις διπλωματικές προσπάθειες για την επίτευξη κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας χρησιμοποιώντας την εξουσία αρνησικυρίας (το βέτο) κατά του βραζιλιάνικου ψηφίσματος που ζητούσε την είσοδο ανθρωπιστικής βοήθειας.
- Οι ΗΠΑ επέκριναν όλες τις χώρες και τους διεθνείς οργανισμούς που εξέφρασαν συμπάθεια και υποστήριξη για την παλαιστινιακή αντίσταση και το δικαίωμά τους να απελευθερώσουν τη γη τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας και του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.
- Οι ΗΠΑ έκαναν τα στραβά μάτια σε όλα τα φρικιαστικά εγκλήματα και σφαγές που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις κατοχής στη Γάζα (όπως το νοσοκομείο Al-Muaddami, η Τζαμπάλια, η είσοδος του νοσοκομείου Al-Shifa και η περιοχή των νοσοκομείων της Γάζας) με πρόσχημα την αυτοάμυνα.
Οικονομικά:
- Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο έκτακτης βοήθειας προς το Ισραήλ αξίας 14,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
- Εβραϊκοί θεσμοί και οργανισμοί στην Αμερική συγκέντρωσαν $500 εκατομμύρια ως επείγουσα βοήθεια για τους εποίκους στο νότο και βόρειο.
- Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ επέβαλε κυρώσεις σε ομάδα ιδρυμάτων και ατόμων που κατηγορούνται για χρηματοδότηση της Χαμάς.
Σε ό,τι αφορά τα μέσα:
- Η αμερικανική διοίκηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα και τις ψηφιακές πλατφόρμες της για να προωθήσει το ισραηλινό αφήγημα, με τα γεγονότα στο CNN κατά την πρώτη μέρα της σύγκρουσης να χρησιμεύουν ως παράδειγμα.
Η Meta, μέσω των ψηφιακών πλατφόρμων της (social media), επιβάλλει απαγορεύσεις λογαριασμών και ατόμων που υποστηρίζουν το παλαιστινιακό αφήγημα και το προωθούν. Η εταιρεία έχει διαγράψει εκατομμύρια λογαριασμούς στις εφαρμογές Facebook και Instagram που περιλαμβάνουν περιεχόμενο που υποστηρίζει την Παλαιστίνη και την αντίστασή της.
Αυτές οι ψηφιακές πλατφόρμες συμβάλλουν επίσης στην προώθηση της σιωνιστικής προπαγάνδας παγκοσμίως μεταδίδοντας δωρεάν ισραηλινές διαφημιστικές ταινίες.
Αλλά θα συνεχιστεί η στήριξη;
Το 2021, το αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy αφιέρωσε σημαντικές αναφορές σε διάστημα δύο ημερών, απευθυνόμενο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ υπό τον τίτλο: «Is the End of Unlimited U.S. Support for Israel Approaching; " Αυτή ήταν μια πρωτοφανής κίνηση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.
Ο Αμερικανός συγγραφέας Τόμας Φρίντμαν προέβλεψε ότι ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα ήταν ο τελευταίος πρόεδρος των Δημοκρατικών που θα υποστήριζε την ισραηλινή κατοχή, καθώς πιστεύει ότι η κατάσταση έχει γίνει όλο και πιο επικίνδυνη, μετατρέποντας ενδεχομένως το «Ισραήλ» σε ένα ξεκάθαρα απαρτχάιντ κράτος.
Νέα δημοσκόπηση που διεξήγαγε το Αραβικό Αμερικάνικο Ινστιτούτο έδειξε ότι περισσότεροι από τους μισούς Δημοκρατικούς ψηφοφόρους έχουν θετική άποψη για τους Παλαιστίνιους, ενώ μόνο το 46% έχει θετική άποψη για τους Ισραηλινούς.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι το χάσμα είναι πιο σημαντικό όσον αφορά τη χρήση βίας από το Ισραήλ, καθώς το 43% των Δημοκρατικών δήλωσε ότι το "Ισραήλ" χρησιμοποίησε υπερβολική δύναμη, ενώ μόνο το 16% θεώρησε ότι ήταν κατάλληλη χρήση βίας.
Η δημοσκόπηση διαπίστωσε επίσης ότι σχεδόν τα τρία τέταρτα των Αμερικανών πιστεύουν ότι Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί είναι ίσοι άνθρωποι με ίσα δικαιώματα, συμπεριλαμβανομένου του 80% των Δημοκρατικών και του 67% των Ρεπουμπλικάνων

#FreePalestine
Αλιευμένο
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8165
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Re: Τα αιματοβαμμένα βήματα της ιστορίας που εξηγούν την σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 07 Νοέμ 2023, 22:04

Map of Palestine published in 1947 by National Geographic magazine.

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.

Άβαταρ μέλους
Frappezitis
Δημοσιεύσεις: 8165
Εγγραφή: 19 Απρ 2021, 12:11

Re: Τα αιματοβαμμένα βήματα της ιστορίας που εξηγούν την σύγκρουση Ισραήλ-Παλαιστινίων.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Frappezitis » 10 Νοέμ 2023, 17:05

Το φάντασμα του Χερούτ: Ο Αϊνστάιν για το Ισραήλ, πριν από 70 χρόνια


Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, μαζί με άλλους φωτισμένους Εβραίους, μεταξύ αυτών την Χάνα Άρεντ, δημοσίευσαν μια επιστολή στους Νιού Γιορκ Τάιμς, στις 4 Δεκεμβρίου του 1948. Λίγους μόνο μήνες μετά την ανακήρυξη ανεξαρτησίας του Ισραήλ και καθώς εκατοντάδες Παλαιστινιακά χωριά κατεδαφίζονταν μετά την εκδίωξη των κατοίκων τους.
Η επιστολή καταδίκαζε το νεοσύστατο κόμμα Χερούτ του Ισραήλ και το νεαρό ηγέτη του, Μεναχέμ Μπεγκίν. Το Χερούτ προέκυψε από την τρομοκρατική συμμορία Ιργκούν, διάσημη για τις πολλές σφαγές Παλαιστινιακών Αραβικών κοινοτήτων με αποκορύφωμα τη Νάκμπα, την καταστροφική εθνοκάθαρση του Παλαιστινιακού λαού από την ιστορική του πατρίδα μεταξύ 1947-48.
Στην επιστολή, ο Αϊνστάιν και άλλοι περιέγραφαν το κόμμα Χερούτ (Ελευθερία) ως “πολιτικό κόμμα πολύ κοντά στην οργάνωσή του, στις μεθόδους του, στην πολιτική του φιλοσοφία και την κοινωνική του απεύθυνση, στους Ναζί και στα Φασιστικά κόμματα”.
Το 1938 ο Αϊνστάιν είχε αντιταχθεί στην ίδια την ιδέα πίσω από τη δημιουργία του Ισραήλ. Έρχεται σε αντίθεση “με τη θεμελιώδη φύση του Ιουδαϊσμού” είχε δηλώσει. Λίγα χρόνια αργότερα, το 1946, υποστήριξε μπροστά στην ΑγγλοΑμερικανική Επιτροπή Έρευνας για το Παλαιστινιακό Ζήτημα: “δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο (εννοώντας το Ισραήλ) χρειάζεται. Πιστεύω ότι είναι κακό”.

Εικόνα
Αξιοι διάδοχοι των ναζί οι :078: ισραηλινοι.



Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών