Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Antipnevma
Δημοσιεύσεις: 1496
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2020, 12:11

Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 23 Απρ 2024, 18:38

Δεν είναι πειστική η εξήγηση ότι φοβόντουσαν τα μικρόβια στο νερό τους. Και απ' την άλλη πως είναι δυνατόν να μεθοκοπούσαν άγρια στα συμπόσια πίνοντας αυτό το νερόπλυμα; Εσύ θα διασκέδαζες έτσι; Εκτός του ότι η γεύση του νερωμένου κρασιού είναι εντελώς απαίσια θα έτρεχες όλη τη νύχτα για κατούρημα και δεν θα άκουγες καθόλου αλκοόλ.

Ίσως έχουμε παρεξηγήσει την όλη φάση. Πιθανότατα ο άκρατος οίνος αναφερόταν σε μια μορφή μπράντι ενώ ο κεκραμμένος οίνος ήταν το κρασί που ξέρουμε σήμερα που ήδη περιέχει αρκετό νερό.

Ο κρατήρας, ο κύλικας και ο ψυκτήρας μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να γίνει ψυκτική απόσταξη (freeze distillation) για να αυξηθεί το ποσοστό αιθανόλης στο κρασί. Είναι η ίδια διαδικασία που αυξάνει την αλκοόλη σε ένα ποτό όταν το βάζουμε να κάτσει σε ένα μπολάκι στην κατάψυξη.

Άβαταρ μέλους
Μπίστης
Δημοσιεύσεις: 14756
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:39
Τοποθεσία: Helsingør

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Μπίστης » 23 Απρ 2024, 18:40

Γιατί είσαι ένα σαλταρισμενο φρικιό
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".

Άβαταρ μέλους
Juno
Δημοσιεύσεις: 17072
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 01:46

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Juno » 23 Απρ 2024, 18:41

Στα συμπόσια ο καθένας έπινε λίτρα νερωμένου κρασιού. Γι'αυτό το αραίωναν.
Leporello έγραψε:
24 Ιαν 2019, 18:07
Nέα τζουνιά! Ο Αβέρωφ με αυτά που δήλωνε το ... 1962 θα διαψεύσει ΕΜΕΝΑ που μιλάω την γλώσσα.
Leporello: γιατί ο Αβέρωφ δεν ήξερε τι έλεγε!

ΑΙΝΕΙΑΝ06
Δημοσιεύσεις: 19236
Εγγραφή: 30 Σεπ 2018, 00:23

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΑΙΝΕΙΑΝ06 » 23 Απρ 2024, 18:42

Γιατί έτσι γουσταραν
Τι πρόβλημα έχεις εσύ με τους αρχαίους έλληνες;
Οι αρχαίοι έλληνες όπως και κάθε άλλος αρχαίος λαός έζησε στην εποχή του και λειτούργησε με τα δεδομένα αυτής του της εποχής για την κάλυψη των δικών του συμφερόντων και αναγκών

Άβαταρ μέλους
jason0
Δημοσιεύσεις: 10192
Εγγραφή: 29 Ιαν 2020, 19:41

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από jason0 » 23 Απρ 2024, 18:49

Κανονικό έπιναν, απλά το έγραφαν έτσι μην τους λένε μπεκρηδες

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15111
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 23 Απρ 2024, 18:55

γιατί το κρασί τους δεν είναι σαν το κρασί που πίνουμε σήμερα, ήταν πιο πηχτό και πιο ξινό, γι'αυτό βάζανε νερό και πάγο και μέχρι και μόλυβδο για να το κάνουν πιο πόσιμο
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
Lord Brum
Δημοσιεύσεις: 15215
Εγγραφή: 08 Δεκ 2018, 00:27
Phorum.gr user: coriander

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lord Brum » 23 Απρ 2024, 19:02

Επειδη ήταν βιτσιοζοι
Σκότωσε τον ζαίο που κρύβεις μέσα σου!

Άβαταρ μέλους
Καραμελίτσα
Δημοσιεύσεις: 8946
Εγγραφή: 17 Σεπ 2020, 17:35

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καραμελίτσα » 23 Απρ 2024, 19:17

Δεν υπήρχε εμφιάλωση, οπότε οτιδήποτε εκτός από το νέο κρασί, ή το κρασί από σταφίδα ήταν ξυδιασμένο.

Το κρασί που έπινε ο πολύς λαός θα είχε γεύση όπως ένα μπουκάλι ρετσίνας που το έχεις αφήσει ανοιχτό τρεις τέσσερεις μήνες. Ανακατεμένο με θαλασσόνερο μάλλον.
Z

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15111
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 23 Απρ 2024, 19:21

Καραμελίτσα έγραψε:
23 Απρ 2024, 19:17
Δεν υπήρχε εμφιάλωση, οπότε οτιδήποτε εκτός από το νέο κρασί, ή το κρασί από σταφίδα ήταν ξυδιασμένο.

Το κρασί που έπινε ο πολύς λαός θα είχε γεύση όπως ένα μπουκάλι ρετσίνας που το έχεις αφήσει ανοιχτό τρεις τέσσερεις μήνες. Ανακατεμένο με θαλασσόνερο μάλλον.
το οποίο βέβαια ακόμα και έτσι ήταν οριακά καλύτερο απο τη μπύρα απο κριθάρι, που ήταν ένα μείγμα σαν cornflakes στα οποία κάποιος έκανε εμετό. Προσωπικά, θα προτιμούσα το κρασί με μόλυβδο
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15111
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 23 Απρ 2024, 19:23

άθικτο μπουκάλι κρασί απο τη ρωμαϊκή περίοδο που βρέθηκε στη Γερμανία

Εικόνα

φαίνεται μέσα στο μπουκάλι πόσο πηχτό ήταν
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 43040
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 23 Απρ 2024, 19:26

Καλή προσπάθεια βάρβαρε. Πάω στοίχημα ότι το πέος σου είναι κωμικά μεγάλο.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
Σενέκας
Δημοσιεύσεις: 15111
Εγγραφή: 24 Απρ 2020, 08:57

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σενέκας » 23 Απρ 2024, 19:49

Καραμελίτσα έγραψε:
23 Απρ 2024, 19:17
Δεν υπήρχε εμφιάλωση, οπότε οτιδήποτε εκτός από το νέο κρασί, ή το κρασί από σταφίδα ήταν ξυδιασμένο.

Το κρασί που έπινε ο πολύς λαός θα είχε γεύση όπως ένα μπουκάλι ρετσίνας που το έχεις αφήσει ανοιχτό τρεις τέσσερεις μήνες. Ανακατεμένο με θαλασσόνερο μάλλον.
συνταγές για κρασί απο το de agri cultura
104 1 Wine for the hands to drink through the winter: Pour into a jar 10 quadrantals of must, 2 quadrantals of sharp vinegar, 2 quadrantals of boiled must, 50 quadrantals of fresh water. Stir p99 with a stick thrice a day for five consecutive days. Then add 64 sextarii of old sea-water, cover the jar, and seal ten days later. This wine will last you until the summer solstice; whatever is left over after the solstice will be a very sharp and excellent vinegar.

105 1 If your place is far from the sea, you may use this recipe for Greek wine: Pour 20 quadrantals of must into a copper or lead boiler and heat. As soon as the wine boils, remove the fire; and when the wine has cooled, pour into a jar holding 40 quadrantals. Pour 1 modius of salt and 1 quadrantal of fresh water into a separate vessel, and let a brine be made; and when the brine is made pour it into the jar. Pound rush and calamus in a mortar to make a sufficient quantity, and pour 1 sextarius into the jar to give it an odour. Thirty days later seal the jar, and rack off into amphorae in the spring. Let it stand for two years in the sun, then bring it under cover. This wine will not be inferior to the Coan.88
αυτό το πράγμα λέγανε κρασί...
ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ έγραψε:
05 Ιούλ 2020, 12:19
Η διάρροια του μπακογιάννη μετά από οξεία τροφική δηλητηρίαση είναι νέκταρ και αμβροσία

Άβαταρ μέλους
George_V
Δημοσιεύσεις: 27290
Εγγραφή: 17 Ιούλ 2018, 23:08
Phorum.gr user: George_V
Τοποθεσία: Kαλαμαι

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από George_V » 23 Απρ 2024, 19:55

Γιατι αν το επινες ανερωτο αυτο που ηταν ενα ημιπηχτο πραγμα θα ειχες μεθυσει στο πρωτο ποτηρι.

Στο δευτερο θα ειχες πεθανει.

Αλλα εκτος απο νερο το αρωματιζαν κιολας με γυψο και ρετσινι
Original προταση:

ΙΙΙ. Veteres: Αυτοι ειναι μονομάχοι που κατάφεραν να επιβιώσουν 1 χρόνο στη σχολή.

Google translate Hebrew to Greek

ΙΙΙ. Βετεράνοι: Δεν θα μπορείτε να υπογράψετε μια γάτα κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Antipnevma
Δημοσιεύσεις: 1496
Εγγραφή: 23 Ιούλ 2020, 12:11

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antipnevma » 23 Απρ 2024, 20:17

Σενέκας έγραψε:
23 Απρ 2024, 18:55
γιατί το κρασί τους δεν είναι σαν το κρασί που πίνουμε σήμερα, ήταν πιο πηχτό και πιο ξινό, γι'αυτό βάζανε νερό και πάγο και μέχρι και μόλυβδο για να το κάνουν πιο πόσιμο
Για ποιό λόγο ήταν τόσο πυκνό και ξινό; Τόσο άχρηστοι οινοποιοί ήταν;

Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Δημοσιεύσεις: 8179
Εγγραφή: 12 Μάιος 2018, 23:44
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Γιατί πίνανε οι αρχαίοι Έλληνες σιχαμένο νερουλό κρασί;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 23 Απρ 2024, 20:27

.


Πιθανολογώ οτι όπως και σήμερα όταν λιάσεις το σταφύλι 3πλασιάζεις το αλκοόλ στο κρασί που θα βγάλεις.....έτσι κι αφτί.....

Το λιαστό κρασί της Σαντορίνης Λήμνου και Σάμου εχει 40 βαθμούς αλκοτέστ.....άρα λογικό να το αραίωναν με νερό.....


.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών