Η απάτη της 22/4/1967

Ιστορικά γεγονότα, καταστάσεις, αναδρομές
Άβαταρ μέλους
wooded glade
Δημοσιεύσεις: 12320
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:04

Η απάτη της 22/4/1967

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από wooded glade » 10 Μαρ 2019, 07:58

Στο "αποστασία, ποιός είχε δίκιο - Αποστασία 1965. Ποιός είχε δίκιο ;" αναλύσαμε το ιστορικό της αποστασίας του 1965 και το run up μέχρι την επανάσταση της 21/4/1967.
Κάμαμεν σαν πχόρουμ.com.gr μίαν εμπεριστατωμένην ανάλυση χωρίς κομματικά ομματοϋάλια και με όλους τους κανόνες της αστυνομίας Σκότλαντ Γιαρντ, διά να εξάγομεν ένα τελικόν συμπέρασμα.

Τι προέκυψε λοιπόν ;
Προέκυψε ότι κάτω από την διαμορφωθείσα ανδρεο-παπανδρεϊκή κατάσταση, η επανάστασις ήτο αναπόφευκτος, όσον και αναγκαία εις τον βαθμόν κατά τον οποίον αι καταγγελίαι κατά του υιού Παπανδρέου ήσαν αληθείς.
Όλοι συνηγωνίζοντο διά να διαμορφώσουν την καλυτέραν χούνταν και έτσι υπήρχε η "μεγάλη", η "κανελλοπουλική" όπως και η τελικώς επικρατήσασα "τριανδρία".
Τα λένε οι ίδιοι οι πρωταγωνισταί όλα αυτά, δεν τα λέμε εμείς.

Υπήρξαν και γελοία σφάλματα όμως που επηκολούθησαν:
Το ένα ήταν η ... έκκρυθμος κατάστασις. Αυτό ήταν ψεύδος. Τα σχέδια του Ανδρέα Παπανδρέου μπορεί να ήταν όποια ήταν αλλά καμία έκκρυθμος κατάστασις δεν υπήρχε. Μία από τα σημερινάς εξόδους 15-18 αλητοπαίδων των Εξαρχείων προκαλεί "έκκρυθμον κατάστασιν" δεκαπλασίαν από όλας μαζί τις συγκεντρώσεις και τις πορείες της περιόδου 1956-67. Επομένως αυτή η Παπαδοπουλική ρήσις εξελήφθη ως μεγίστη προσβολή από τας λαϊκάς μάζας που ήκουον τα διαγγέλματα από το ραδιόφωνον. Ήταν λάθος.
Δεύτερον το ... κυοφορούμενον κομμουνιστικόν κίνημα. Αυτό απεσύρθη από την ιδίαν την χούνταν μετά από λίγες μέρες, ελέχθη όμως και θεωρήθηκε και αυτό προσσβλητικό.
Τρίτον σε όλη τη διάρκεια της "επαναστάσεως" δεν υπήρχε δημοκρατικός διάλογος. Ο δημοκρατικός διάλογος θα απέβαινε υπέρ της επαναστάσεως, απηγορεύετο όμως. Όσο και αν ήταν επικίνδυνον, θα έπρεπε να είχε μεθοδευθεί να υπάρχει δημοκρατικός διάλογος.
Τέταρτον το ξύλο-φάπες βέβαια και το κούρεμα με την ψιλή.

Όμως για να λέμε και του στραβού το δίκιο, όλοι οι πρωταγωνιστές του προαπριλιανού χουντο-σλάλομ που πήγαν αμέσως μετά από την επανάσταση ;
Στην αντίσταση πήγαν !
Αντιπαρέρχομαι τας ανοησίας των σημερινών αβγών ότι "δεν υπήρχε αντίστασις και αντιστασιακοί" διότι λέγουν ανοησίας. Αντίσταση που να βγαίνει κόσμος και να αντιμετωπίζει τα πολυβόλα δεν υπήρξε βέβαια, αλλά ουδείς συμπαθούσε το καθεστώς. Ακόμα και ο υποτιθέμενος χουντάρχης φιλόλογος της τάξεως του σχολείου μου σε μία στιγμή ειλικρινείας μας είπε "ρε παιδιά μας παρακολουθούν, τι να κάνουμε ;".

Γιατί όμως θεσμικοί παράγοντες όπως Ελένη Βλάχου, Ευάγγελος Αβέρωφ κλπ μετεπήδησαν στο αντιχουντικό στρατόπεδο εν μιά νυκτί ;
Μετεπήδησαν μετά από μήνυμα που τους έστειλε ο king οπωσδήποτε, αλλά γιατί ;
Υπάρχουν δύο εξηγήσεις:
Η μία ήταν η αλαζονία των χουντικών. Τους άρεσε το στυλ του "Πρωταθλητή" την παραμονή εξόδου του Ολυμπιακού Πειραιώς στην Ευρώπη. Δεν τους άρεσε το στυλ μιάς L' Equipe ή μιάς Le Monde.
Η άλλη ήταν ότι όλοι οι εκτός χουντικής ομάδος κατάλαβαν ότι από δω και μπρος το μέλλον τους ήταν μία απάτη ! Αστους αυτούς τους χαζο-κολονέλους είπαν. Θα γίνουμε κι εμείς σαν την πρώην χλέμπα που φώναζε "Παπανδρέου-Παπανδρέου" - μόνο που θα λέμε και λίγο τα δικά μας. Αλλοιώς δεν έβγαινε λογαριασμός !

Το συμπέρασμα είναι ότι έχουμε να κάνουμε με μία οφθαλμαπάτη.
Μία οφθαλμαπάτη που σαν αντικείμενο της είχε να πάει με τα νερά των ψεκασμένων νεοελ - που δυστυχώς ήταν (και είναι) πολλοί.
φρόνιμα είδες ο Κριστίνο ;

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιστορία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών