Ψυχοθεραπείες

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
anax81
Δημοσιεύσεις: 411
Εγγραφή: 29 Ιαν 2019, 20:10
Phorum.gr user: anax81

Re: Ψυχοθεραπείες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από anax81 » 04 Μάιος 2021, 08:46

Who is The 4th man έγραψε:
03 Μάιος 2021, 23:05


ζητω συγνωμη εκ των προτέρων γιατί είναι προσωπικό ευαίσθητο αλλά υποθέτω πως
πρόκειται για κάποια νεύρωση που οί ρίζες βρίσκονται σε τραυματικη εμπειρία
της παιδικής ζωής και ακολούθησε ή απώθηση καί τωρα εκφράζεται οργανικά;
άν έριχνες μια ματιά εδω θα καταλάβαινες ότι πρέπει να έχεις τα μάτια σου 300
γυρω απ'το θεμα τού ψυχολόγου...τουλάχιστον εδω στην ελλάδα
Εικόνα

Εικόνα


στη σχολή τής βιεννης στίς συνεδρίες εφάρμοζαν ύπνωση προκειμένου με τη καθοδήγηση
τού ιατρου-ψυχολόγου να βιώσει ό ασθενής καταστάσεις στο προσωπικό ασύνειδο καί
εί δυνατόν να συνδιαλαγεί μ'αυτές δηλ να τίς φέρει στό συνειδητό....

τό μπλε στη 1η εικονα είναι του Κ.Γιούνγκ-εκδ.ιάμβλιχος
στη 2η εικονα ειναι στις εκδ.νεα πολιτεία
Σωστά το πρώτο στάδιο είναι η νεύρωση που αναπτύχθηκε απο εμπειρίες στις παιδικής ηλικίας 5-12 ετών. Αυτά καθυστέρησαν την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μου και όταν σε κατοπινά χρόνια σφυρηλατήθηκε πετάχτηκαν κάτω απο το χαλάκι. Ένιωθα ότι προχωράω, ότι εξελίσσομαι ότι κάθε πενταετία της ζωής μου είναι μια τομή σε σχέση με το παρελθόν. Ωστόσο κάποιες εκδηλώσεις μου υποδείκνυαν την ύπαρξη νεύρωσης. Στο ψυχωσικό σύνδρομο πριν 4 χρόνια πριν, όλα ήρθαν στην επιφάνεια. Άνοιξε μια πύλη όπου συνειδητό υποσυνείδητο και ασυνείδητο επικοινωνούσαν σαν συγκοινωνούντα δοχεία, πράγμα επώδυνο και καταστροφικό καθώς δεν υπήρχε ο έλεγχος και οι τεχνικές του ειδικού, ήταν ένας μηχανισμός που έτρεχε ανεξέλεγκτα. Για παράδειγμα έτρεχαν εικόνες και λέξεις στη σκέψη μου, όπως ένα δέντρο, που μου προκαλούσαν άγχος, οδύνη και ψυχικό τραύμα. Έψαχνα να βρω, να θυμηθώ να το αντιστοιχίσω με γεγονότα της ζωής μου χωρίς αποτέλεσμα. θύμωνα και αρνούμουν ότι έχω αυτές τις τραυματικές εμπειρίες, τις απέδιδα σε παιχνίδια του μυαλού. Μπορεί να ήταν πάνω απο τις δυνάμεις μου να τα λύσω και να τα αντιμετωπίσω αλλά εν τέλει όταν πήρα φαρμακευτική αγωγή και σταμάτησε αυτή η επικοινωνία με το υποσυνείδητο κ το ασυνείδητο ένιωσα ότι η διαδικασία αυτή ήταν ψυχοθεραπευτική. Τώρα πλέον τίποτα δεν υποδεικνύει την ύπαρξη νεύρωσης απλά δεν ξέρω αν τα τακτοποίησα ή αν βρίσκονται όλα μέσα μου σε ύπνωση. Θα δείξει στο μέλλον γιατί είμαι σε επικοινωνία με τον γιατρό μου, μειώσαμε στο ελάχιστο την αγωγή και του χρόνου, αν δείξω αυτή τη σταθερότητα θα τη διακόψω. η Ψυχοθεραπεία είναι για μένα η ενίσχυση της άμυνάς μου μπροστά σε αυτό το ενδεχόμενο

Άβαταρ μέλους
the comet the course the tail
Δημοσιεύσεις: 8132
Εγγραφή: 03 Νοέμ 2018, 00:29
Τοποθεσία: In camera
Επικοινωνία:

Re: Ψυχοθεραπείες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από the comet the course the tail » 04 Μάιος 2021, 12:32

εγώ είχα κάνει κάποια τεστ θυμάμαι στον ψυχ, για να δει αν κρίνεται σκόπιμη ψυχοθεραπεία και βγήκαν αρνητικά. είχα όπως είπε ο doc μια δομημένη προσωπικότητα. και επίγνωση. πάντα. επίγνωση. αυτό με κρατάει όρθιο ακόμα.
What light there is
Is too diffused
To indicate any direction
What light there is
Tells us nothing

Άβαταρ μέλους
Mitharadir
Δημοσιεύσεις: 1971
Εγγραφή: 09 Νοέμ 2020, 22:21

Re: Ψυχοθεραπείες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mitharadir » 07 Μάιος 2021, 14:31

the comet the course the tail έγραψε:
04 Μάιος 2021, 12:32
εγώ είχα κάνει κάποια τεστ θυμάμαι στον ψυχ, για να δει αν κρίνεται σκόπιμη ψυχοθεραπεία και βγήκαν αρνητικά. είχα όπως είπε ο doc μια δομημένη προσωπικότητα. και επίγνωση. πάντα. επίγνωση. αυτό με κρατάει όρθιο ακόμα.
Το θέμα είναι να βρεις καλό ψυχολόγο.Αλλιως είναι χάσιμο χρόνου η ψυχοθεραπεια

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών