Ακριβώς γι' αυτό, μην το παίζεις αινειάν στην κεραμιδόγατα.
Σε θεωρώ από τους τύπους που χαλαρά μπορείς να επιβιώσεις στα ζόρικα.
Φλάφυ αρκούδι, δεν είσαι σίγουρα.

Ακριβώς γι' αυτό, μην το παίζεις αινειάν στην κεραμιδόγατα.
δεν εχει καμμια σχεση η εθνικοτητα.Polaris3 έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 19:19Γράφεις ότι κάποιοι Ελληνες έχουν μια ανάγκη να βρίσκονται σε συγκρουσιακή κατάσταση. Το δικό μου σχόλιο είναι πιο γενικό και αφορά την σύγχρονη συμπεριφορά του Έλληνα αλλά και τις αιτίες που οδηγούν σε αυτή την συγκρουσιακή συμπεριφορά.Saturn έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 19:07Δεν ξέρεις πώς καταλήξαμε να μιλάμε για το φόρουμ????!!!!
Εσύ βασικά έβαλες στην κουβέντα το φόρουμ και μάλιστα συγκεκριμένο χρήστη!
Έχω ανοίξει νήμα στην ψυχολογία με συγκεκριμένο θέμα, αγαπητέ, εαν κάτι εσένα σε ενόχλησε ή μετάνοιωσες για κάτι που έγραψες, ανάλαβε την ευθύνη σου και μην τα ρίχνεις σε εμένα
Polaris, είπαμε, κι εγώ καμιά φορά βλέπω φως και μπαίνω, αλλά οχι κι έστι αδελφέ! όχι κι έτσι! ΛΟΛ
Μια από τις πολλές αιτίες είναι αυτό που έγραψα παραπάνω, δηλαδή ότι ο Έλληνας δεν έχει μάθει
1) Να ακούει και να συζητά
2) Να ανέχεται τον διπλανό του με τα καλά και τα κακά του
Όταν έχεις ταμπουρωθεί στις δικές σου απόψεις, όταν οι παρωπίδες δεν σε αφήνουν να δεις τίποτα, είναι λογικό πως όταν ένας περίεργος άθεος σαν εμένα προτείνει ότι καλό θα ήταν να γίνει διαχωρισμός κράτους και εκκλησίας, εσείς που φοράτε παρωπίδες και δεν δέχεστε δεύτερη κουβέντα, θα μπείτε σε μια λογική πολέμου, θα οπλιστείτε και δεν θα ακούσετε καν τι έχω να πω εγώ σαν άθεος.
Γενικά, δεν έχετε μάθει να ακούτε και να συζητάτε. Έχετε βολευτεί στις δικές απόψεις και ό,τι προτείνει κάποιος άλλος είναι αιτία για πόλεμο
δε μιλω για το πχορουμ, υπαρχει και ζωη εξω απο αυτο.
ειμαι απο τους τυπους που αν δε μου μιλανε απλοικα, δεν καταλαβαινω, ουτε καν κανω προσπαθεια.
Ασέβαστος έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 08:51ξεχνα τα μεκροπροθεσμα και τα επανειλημενα.Saturn έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 15:36
Το γεγονός οτι πολλές φορές κάποιος βγαίνει χαμένος με τους συνεχόμενους τσακωμούς και τις επιθέσεις, οτι δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό, αλλά συνεχίζει να επιζητά την ένταση και την ρίξη, μάλλον επιβεβαιώνει το δεύτερο που λέω.
Δηλαδή, όταν έχω παρατηρήσει οτι μετά από επανειλημμένα σκηνικά τσακωμών και εντάσεων και πες το όπως θέλεις, το αποτέλεσμα είναι να μην έχει βγει πρακτικά τίποτα ωφέλιμο, αλλά αντίθετα, σε πιο βάθος χρόνου έστω, να βγαίνεις και ζημιωμένος, πώς αλλιώς να το κατανοήσω?
Εκτός εαν μου διαφεύγει κάτι. Αλλά δεν νομίζω.
αποτελεσμα θα υπαρχει αν αυτος που ξεκινα τσακωμο και ενταση για ψυλλου πηδημα, βγαινει χαμενος αμεσα, και πολυ.
Σε πάω σαν τύπο ρε μαλάκα.Ασέβαστος έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 09:25ειμαι απο τους τυπους που αν δε μου μιλανε απλοικα, δεν καταλαβαινω, ουτε καν κανω προσπαθεια.
για παραδειγμα, απο αυτο το ποστ σου (και πολλα ακομη) δεν καταλαβαινω τιποτα. και επειδη ειμαστε στο πχορουμ, δεν μπαινω στον κοπο να τα διαβαζω καν δευτερη φορα. δεν καθομαι να ψαχνω κρυφα νοηματα, κρυπτογρφημενη ειρωνια, κεκαλυμενη αληθεια κλπ.
οτι δεν ειναι απλο και σαφες, το προσπερναω.
Saturn έγραψε: ↑15 Μαρ 2025, 13:39Μεγαλώνοντας, αντιλαμβάνομαι όλο και περισσότερο ( εννοώ πιο ξεκάθαρα απο πριν) μια ψυχολογική ανάγκη για πόλεμο που έχουν κάποιοι άνθρωποι.
Και την αντιλαμβάνομαι ως μια βαθιά ανάγκη να δημιουργούν και να διατηρούν συγκρούσεις ή ένταση στην ζωή τους, σε διάφορα επίπεδα: προσωπικά, οικογενειακά, κοινωνικά.
Αυτή η ανάγκη εκδηλώνεται με ποικίλους τρόπους, από την επιμονή σε συγκρούσεις και ένταση μέχρι την ανάγκη να ελέγχουν και να επιβάλλουν τον εαυτό τους, τα θέλω τους ή τις απόψεις τους ή να φροντίζουν να δημιουργούν έριδες ακόμα και εκεί που δεν υπάρχει αιτία ή επαρκής αιτία.
Φαντάζομαι οτι τα αίτια πρέπει να βρίσκονται σε κάποια ιδιόρρυθμη ψυχοσύνθεση με πλείστες αφετηρίες : μαθημένη συμπεριφορά όπου και υπάρχει η ανάγκη ενός αντίστοιχου επαναλαμβανόμενου μοτίβου, αίσθηση προσωπικής ανεπάρκειας, ναρκισσιστικά στοιχεία, τραυματικές εμπειρίες κτλ κτλ κτλ. Νομίζω αυτά έχουν αναλυθεί επαρκώς από τους επιστήμονες.
Αυτό όμως που έχω αντιληφθεί πιο ιδιαίτερα, από την πείρα της ζωής πλεον, είναι πως η ανάγκη να βρίσκεσαι μονίμως σε πόλεμο και σε συγκρουσιακή κατάσταση σε κάνει ή σε βοηθά να νοιώθεις οτι έχεις τον έλεγχο μίας κατάστασης, αισθανόμενος πως κατέχεις εξουσία δια της βίας (είτε σωματικής είτε ψυχολογικής κτλ). Καλύπτει δηλαδή μια βαθύτερη ανάγκη για έλεγχο.
Και το περίεργο είναι πως μερικές φορές μάλλον μετράει ίσως όχι το αποτέλεσμα τόσο όσο η διαδικασία της σύγκρουσης αυτή καθεαυτή.
Δεν ξέρω τί ουσίες μπορεί να εκκρίνει ο εγκέφαλος σε μια τέτοια φάση, οι οποίες ενδεχομένως υποβοηθούν και συντηρούν αυτή την ψυχολογική κατάσταση "μαρς", με το να δημιουργούν ευφορία κατά την διάρκεια της μάχης, οπότε η φάση γίνεται ανατροφοδοτούμενη.
Δεν ξέρω εαν συμφωνείτε με την παραπάνω τελευταία παράγραφο ή αν θέλετε να σχολιάσετε γενικότερα για το θέμα.
Επίσης ένα ερώτημα, εσείς πώς διαχειρίζεστε τέτοιους ανθρώπους στην ζωή σας, ειδικότερα στον στενό σας κύκλο ή γενικότερα?
ολα τα νηματα του πχορουμ εχουν εντονη σεξουαλικοτητα, και γαμιουνται. οποτε και αλλο να ανοιξεις το ιδιο θα γινειSaturn έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 13:02Ασέβαστος έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 08:51ξεχνα τα μεκροπροθεσμα και τα επανειλημενα.Saturn έγραψε: ↑16 Μαρ 2025, 15:36
Το γεγονός οτι πολλές φορές κάποιος βγαίνει χαμένος με τους συνεχόμενους τσακωμούς και τις επιθέσεις, οτι δεν αντιλαμβάνεται το γεγονός αυτό, αλλά συνεχίζει να επιζητά την ένταση και την ρίξη, μάλλον επιβεβαιώνει το δεύτερο που λέω.
Δηλαδή, όταν έχω παρατηρήσει οτι μετά από επανειλημμένα σκηνικά τσακωμών και εντάσεων και πες το όπως θέλεις, το αποτέλεσμα είναι να μην έχει βγει πρακτικά τίποτα ωφέλιμο, αλλά αντίθετα, σε πιο βάθος χρόνου έστω, να βγαίνεις και ζημιωμένος, πώς αλλιώς να το κατανοήσω?
Εκτός εαν μου διαφεύγει κάτι. Αλλά δεν νομίζω.
αποτελεσμα θα υπαρχει αν αυτος που ξεκινα τσακωμο και ενταση για ψυλλου πηδημα, βγαινει χαμενος αμεσα, και πολυ.
Mάλλον είναι ώρα για το νήμα vol2 όπως είπα και εχθές
Ο νήμας εγαμήθη, οπότε δεν ξέρω πού και πότε θα σου απαντήσω
Και δηλαδή, κάπου έλεος με τα μπαχαλάκια
δεν εχω λογο να απαντησω κατι, αλλωστε εχω ξαναπει οτι γω, δωμεσα, τους αγαπω ολους.
Τίμιο μεν, είσαι μεγάλος τρόλλαρχος δε.Ασέβαστος έγραψε: ↑17 Μαρ 2025, 13:29δεν εχω λογο να απαντησω κατι, αλλωστε εχω ξαναπει οτι γω, δωμεσα, τους αγαπω ολους.
ακομη κι αυτους με τους οποιους τσακωνομαι
ουτε δινω εναν παρα ποιος με παει και ποιος δεν.ουτε εχω διαφορετικη συμπεριφορα σε οποιον πιθανον με γλυφει η με ξεχεζει. γω το ιδιο τς αγαπαω ουλους.