εξελίξεις σε φάρμακα και υπολογιστές

Ψυχή και άνθρωπος.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
dna replication
Δημοσιεύσεις: 30575
Εγγραφή: 16 Απρ 2018, 21:29
Phorum.gr user: dna

εξελίξεις σε φάρμακα και υπολογιστές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από dna replication » 14 Δεκ 2021, 12:27

ATAI Life Sciences, a Peter Thiel-backed biopharmaceutical company developing psychedelic drugs to treat mental health, has taken a majority stake in U.S. firm Psyber.
Psyber is a business that wants to use brain computer interfaces to help treat people with mental health conditions.
In theory, a brain computer interface allows direct communication between a human brain and an external device.

https://www.cnbc.com/2021/04/09/atai-ta ... syber.html
Наше дело правое - победа будет за нами!

Άβαταρ μέλους
Antares
Δημοσιεύσεις: 7882
Εγγραφή: 11 Απρ 2018, 10:46
Phorum.gr user: Ακταία

Re: εξελίξεις σε φάρμακα και υπολογιστές

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 29 Ιουν 2023, 18:22

Εκτός από τις ιδιωτικές εταιρείες υπάρχουν δημόσιοι οργανισμοί και πανεπιστήμια που ασχολούνται με τέτοιες έρευνες; Νομίζω ότι η έρευνα των brain computer interfaces γίνεται σε πολλά πανεπιστήμια, με την ευκαιρία ενός θανάτου διάβασα το βιογραφικό μιας Ελληνίδας μαθηματικού καθηγήτριας σε ελληνικό πανεπιστήμιο και ασχολούνταν με τέτοια έρευνα (με τις μαθηματικές παραμέτρους του brain computer interface).
Ελπιδοφόρα και για ασθένειες όπως η η ALS (πλαγία αμυοτροφική σκλήρυνση ή νόσος του κινητικού νευρώνα), σκλήρυνση κατά πλάκας και βέβαια οι ψυχικές.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ψυχολογία”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών