Αλλεργία και εμβόλιο για κοβιντ

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith

Re: Αλλεργία και εμβόλιο για κοβιντ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Ιούλ 2021, 22:45

Όποιος ρωτάει πολλές γνώμες, στο τέλος κάνει ότι γουστάρει κατα βάθος ο ίδιος.
Πως αλλιώς θα ζυγίσει τις γνώμες;
✋🏻 Vladimir, STOP! ✋🏻

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός
Phorum.gr user: Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 16 Ιούλ 2021, 22:46

Naida έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 17:41
waldorf έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 17:36
Naida έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 17:29

Ναι βρε βλαμμένε είπε ομως η γυναίκα ότι δεν έχει αυτό το συστατικό το εμβόλιο μέσα και δεν ειπε ξεκάθαρα δεν συνιστάται.
Για αυτό λέμε να το κάνει σε νοσοκομείο.
Και εγώ έχω αλλεργία, το έκανα σε νοσοκομείο και μου είπαν κάτσε λίγο περισσότερο από ότι οι άλλοι.
Πως μωρή ηλίθια λες να το κάνει σε νοσοκομείο ή σε κέντρο ή στου βοδιού το κέρατο;;;;;;
Ως τι το λες;Ως γιατρός που ξέρει το ιστορικό του;Ως πανεπιστήμων;
Είπε η γυναίκα...Ποιά γυναίκα;Η γιατρός που ένας περίχαρος της είπε "α γιατρέ μιά και σε βρήκα να σε ρωτήσω...ένας φίλος πονάει κάπου.Τι έχει;"
Κόφτε τις μαλακίες ακόμη και στο τρολάρισμα..
Ναι βρε μαλάκα, θα κάνει ότι του πούμε εμείς πιστεύεις; συζήτηση κάνει οπως θα έκανες με φίλους. Ή πιστεύεις βρε μαλακα πας στο νοσοκομείο και δεν σου παίρνουν πληροφορίες για να κρίνει ο γιατρός; μαλακα ε μαλακα. Κόψε τις μαλακίες.
Βριστείτε σοβαρά ρε σαν ενήλικες. Μαλάκα και μαλάκα .... τσ τσ τσ στοδιάλο :011:
Σαν σκουπίδια τυχαία χυμένα ο πιο όμορφος κόσμος.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 16 Ιούλ 2021, 22:58

Otto Weininger έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 22:38
Είναι βλακείες η απάντηση του NHS για το θέμα;
Η ανάρτηση του NHS είναι μια γενική οδηγία. Για οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να ρωτήσεις γιατρό διά ζώσης. Μια φράση σε ένα website δεν κάνει διάλογο μαζί σου, δεν μπορεί να λύσει τις απορίες σου και δεν μπορείς να της αναλύσεις το ιατρικό σου ιστορικό και το συγκεκριμένο πράγμα που θες να ρωτήσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

talaipwros

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 16 Ιούλ 2021, 23:05

Otto Weininger έγραψε:
hellegennes έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 18:26
I know just what you re sayin έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 17:23
Χέλλη, πίστεψε με επειδή έχω πολλά τραβήγματα με γιατρούς από πολυ μικρή ηλικία, το να πας σε ιδιώτη χωρίς σύσταση είτε γνωριμίας είτε ευχαριστημένου ασθενή που έχει μια α' αντίληψη, 50% σημαίνει ένα πεταμένο 50άρικο. Και στην συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα μπορούμε να αξιολογήσουμε καν αν ήταν χαμένο το 50ευρώ λόγω της ιδιαιτερότητας της. Συνεπώς αν είχα γνωστό ή αν έβγαζε ραντεβού το 1535 απογευματινό, δεν θα ρωτούσα καν εδώ
Και είναι καλύτερο να ρωτήσεις έναν άνθρωπο που δεν ξέρεις καν αν είναι γιατρός στ' αλήθεια ή ποια είναι η ειδικότητά του, που έχει 100% bias, έχει γράψει ένα μάτσο βλακείες για το θέμα* και το πολύ που θα κάνει -καλή ώρα- είναι να ποστάρει link από μια γενικότητα που μπορείς να βρεις και εσύ με ένα κλικ.

Αν φοβάσαι περισσότερο τα πεταμένα λεφτά από το ενδεχόμενο να κάνει εμβόλιο ενώ δεν ενδείκνυται, πήγαινέ τον να κάνει το εμβόλιο. Αν φοβάσαι περισσότερο το ενδεχόμενο αλλεργίας, ρίσκαρε να πετάξεις ένα 50ρικο στα σκουπίδια.

* και όποιος έχει αντίρρηση, η απάντηση του talaipwrou στο νήμα είναι η επιβεβαίωση. Ένας ενσυνείδητος γιατρός θα σου έλεγε ότι δεν είναι η ειδικότητά του και να πας να ρωτήσεις έναν γιατρό διά ζώσης, που μπορεί να σου κάνει ερωτήσεις και ό,τι άλλο χρειαστεί.
Τώρα αλήθεια κάθεσαι και απαντάς ;

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 16 Ιούλ 2021, 23:05

Feindflug έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 22:36
kongrosian έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 18:09
συγγενής μου με ιστορικό αλλεργικού σοκ πριν κάνα χρόνο, πήγε έκανε και τα 2 εμβόλια, αφού του βάλανε πεταλούδα στο χέρι για παν ενδεχόμενο και περίμενε καμιά ώρα μετά.
Πεταλούδα στον κώλο και επιφανειακά ρε τύπε, για να του φύγει η μαγκιά.

Τι είναι αυτά που λες για χέρια και τέτοια;
Μερακλίδικα πράματα :003:

Άβαταρ μέλους
Χαοτικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Χαοτικός » 16 Ιούλ 2021, 23:08

hellegennes έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 22:58
Otto Weininger έγραψε:
Η ανάρτηση του NHS είναι μια γενική οδηγία. Για οποιοδήποτε πρόβλημα πρέπει να ρωτήσεις γιατρό διά ζώσης. Μια φράση σε ένα website δεν κάνει διάλογο μαζί σου, δεν μπορεί να λύσει τις απορίες σου και δεν μπορείς να της αναλύσεις το ιατρικό σου ιστορικό και το συγκεκριμένο πράγμα που θες να ρωτήσεις.
Σωστό σε βρίσκω. Κάτι έχεις πιει εσύ.

Άβαταρ μέλους
Feindflug

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Feindflug » 16 Ιούλ 2021, 23:16

Χαοτικός έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 23:05
Feindflug έγραψε:
kongrosian έγραψε:
συγγενής μου με ιστορικό αλλεργικού σοκ πριν κάνα χρόνο, πήγε έκανε και τα 2 εμβόλια, αφού του βάλανε πεταλούδα στο χέρι για παν ενδεχόμενο και περίμενε καμιά ώρα μετά.

Μερακλίδικα πράματα :003:
Δεν μου αρέσουν αυτά, τύπε. Είπαμε, τσαμπουκά, καμμιά ψιλή μάπα, καμμιά στον κώλο στα ρηχά, αλλά δεν θα σφαχτούμε, ούτε θα αφήσουμε κουσουρλή τον άλλον για ένα εμβόλιο.
Dein Herz, meine Gier
Ab jetzt gehörst du nur mir

Άβαταρ μέλους
kongrosian

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από kongrosian » 16 Ιούλ 2021, 23:38

Feindflug έγραψε:
kongrosian έγραψε:

Ιιιοουυυυ

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 16 Ιούλ 2021, 23:58

hellegennes έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 22:58
Otto Weininger έγραψε:
Δεν υπάρχει γιατρός που να σου απαντήσει ότι η αλλεργία στα αραπικα φιστίκια είναι αντενδειξη στον εμβολιασμό ενώ η αλλεργία στις φράουλες όχι.

Αυτός θα ήταν ο μαλακας στην ιστορία αν έλεγε τέτοια, γιατί απλά δεν γίνεται να το ξέρει.

Υπάρχει η γενική οδηγία που πιάνει αναφυλαξίες τόσο από φάρμακα όσο και απο αλλα, κοινώς πιάνει την αναφυλαξία .

Αυτό αναφέρει το NHS (Και όχι μόνο) και αυτή είναι η απάντηση που θα λάβει από οποιοδήποτε γιατρό, όπως την ελαβα και εγώ. Γιατί απλά αυτές τις οδηγίες έχουν παγκοσμίως.

Δεν ήταν λοιπόν η απάντηση του ταλαίπωρου μαλακια σε καμία περίπτωση.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 17 Ιούλ 2021, 01:30

Otto Weininger έγραψε:
16 Ιούλ 2021, 23:58
Δεν υπάρχει γιατρός που να σου απαντήσει ότι η αλλεργία στα αραπικα φιστίκια είναι αντενδειξη στον εμβολιασμό ενώ η αλλεργία στις φράουλες όχι.
Δεν ξέρεις καν σε τι έχει αλλεργία. Μπορεί να έχει αλλεργία σε ουσία που χρησιμοποιείται ως συντηρητικό ή ως περίβλημα ή ως δραστική ουσία. Τι φράουλες και αράπικα φιστίκια;

Κι αν δεν υπάρχει γιατρός που να δώσει καλύτερη συμβουλή από την γενική οδηγία του NHS, άσ' το να του το πει γιατρός. Από κοντά.

Σε κάθε περίπτωση, λοιπόν, η απάντηση του ταλαίπωρου ήταν μαλακία. Δεν ζήτησε ο άνθρωπος συμβουλή για το πώς να φτιάξει το PC του, που και γι' αυτό από μακριά μόνο γενικότητες μπορεί να πει κανείς. Ιατρική συμβουλή ζήτησε. Ελπίζω να καταλαβαινόμαστε.

Αν σου πει ότι ο υπολογιστής του κλείνει συνέχεια και του προτείνεις να αλλάξει θερμοαγώγιμη πάστα, το πολύ που θα πάθει είναι να κάψει κάνα κύκλωμα. Υπάρχει χαοτική διαφορά.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών