Νάρκωση

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ
Phorum.gr user: ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ

Re: Νάρκωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΣΚΕΠΤΙΚΟΣ » 16 Νοέμ 2023, 22:31

Kappa έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 19:42
aLiCat έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:37
Kappa έγραψε:
16 Νοέμ 2023, 00:25
Φοβαμαι τη ναρκωση. Επισης, δεν θα επρεπε να με εχει δει λιγες μερες πριν ο αναισθησιολόγος; Διαβάζω ότι μπορεί να υπάρξουν επιπλοκες λόγω χαμηλής πίεσης. Συνήθως έχω χαμηλή πίεση. Ο καρδιολόγος μου ειπε ψέματα ότι δεν επηρεάζει η αναισθησία αλλά εγώ αλλα διαβάζω.

Σταμάτα να διαβάζεις, γιατί θα μουρλαθείς (που λέει ο λόγος.... :P )

Αν λογαριάζαμε τόσο, όσα διαβάζουμε, ούτε ασπιρίνη δεν θα παίρναμε. :102:
Καλά ναι, απλά ήθελα να είμαι ξύπνιος. Και στην κολονοσκοπηση επέμενα χωρίς νάρκωση γιατι φοβομουν τη μέθη. Ισως από τότε δεν με εμπιστεύεται ο γιατρός και επιμένει να κοιμάμαι.

.

Αντί να λες ευτυχώς που ανακάλυψαν την αναισθησία και δέν θα πεθάνεις απο τα ουρλιαχτά του πόνου παραπονιέσαι κι απο πάνω..... :hungergirl:

Εγώ έχω κάνει 2 φορές ολικές.....στη 2η έβαλα κι ένα φίλο μου στο χειρουργείο να με παίρνει βίντεο όταν με ξυπνούσαν

για να δώ πώς μίλαγα εκείνες τις στιγμές λόγω του ότι είχα παρατηρήσει οτι όταν είμαστε στό μεταίχμιο του ύπνου/ξύπνου

λέμε πράγματα που δεν θα τα λέγαμε υπο κανονικές συνθήκες.....

Δεν υπάρχει κανένας λόγος φόβου.....πήγαινε σαν έτοιμος απο καιρό που λέει κι ο Ταβάφης..... :hungergirl:

.
Ταφόπλακα τού Μέλλοντος τών Παιδιών μας η Γραφειοκρατεία καί οί Συντάξεις άνω τών 400 € ....

Δουλειά δέν έχει ό Διάολος γαμάει τά Παιδιά του .... Έλληνική Λαική Σοφία

Δέν ξέρεις κάν τό Λόγο ..........γιά νά μάς Ύποτάξης .........Σαδιστάκο ...

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 17:14

Οι εξετάσεις μου βγήκαν, είναι καλες. Περιμένω να μου πει πότε θα προγραμματιστεί. ΦΟΒΑΜΑΙ. ΦΟΒΑΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ. Νομίζω θα κλαίω και την ημέρα πριν και όταν πάω στην κλινική. Φοβάμαι και μετεγχειρητικές επιπλοκές πλέον. Μόλυνση, διάτρηση και ποιος ξέρει τι άλλο. Γιατί σε μένα;

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 17:19

Μου έστειλε τώρα μήνυμα ο γιατρός και λεει πάλι για Παρασκευή. Να βρω μια δικαιολογία να το κάνω την άλλη εβδομάδα έστω; ΦΟΒΑΜΑΙ

Άβαταρ μέλους
student

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από student » 20 Νοέμ 2023, 20:42

Kappa έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 17:19
Μου έστειλε τώρα μήνυμα ο γιατρός και λεει πάλι για Παρασκευή. Να βρω μια δικαιολογία να το κάνω την άλλη εβδομάδα έστω; ΦΟΒΑΜΑΙ
Ναι βρες. Η ερχόμενη παρασκευή είναι μαύρη παρασκευή. Δεν ακούγεται καλό.

ΥΓ. Εκτός αν πάρεις καμιά καλή έκπτωση μέρα που θα ναι

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 21:29

Δεν το σκέφτηκα. Δεν ερωτηθηκα βασικά, τον ρώτησα απλώς αν θα γίνει αυτή την Παρασκευή και μου απάντησε ότι το έκλεισε για αυτή την Παρασκευή. Αν όμως το ακυρώσω πάλι θα με βρίσει. Εκτός κι αν παίξω το χαρτί κοβιντ.

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 21:29

Θα με πιστέψει ομως; Βγαίνουν ακόμα πιστοποιητικα νοσησης;

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 21:40

Του έστειλα μήνυμα αν μπορει να γίνει την άλλη βδομάδα. Να δούμε. Ήδη μου πετάγονται διαφημίσεις countdown για blackfriday, αυτό μου ελειπε ,να τις σκέφτομαι ως δυσοιωνες αντιστροφες καταμετρήσεις για την επεμβαση.

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 21:41

Έχω τόσο άγχος που τον έβαλα σε σιγαση. Θα κοιτάξω αύριο αν απάντησε. Α όχι, δεν κάνω με τίποτα αυτή την Παρασκευή. Στην τελική, αν με βρίσει, θα βρω άλλο γιατρό. Βέβαια οι εξετάσεις που έκανα διαρκούν μέχρι την άλλη εβδομαδα; Λογικά ναι, πόσο να αλλάξει ο αιματοκριτης ή ο χρόνος προθρομβινης.

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 21:47

Κοίταξα τα μηνύματα και μου λέει ότι θα μου πει αύριο αν γίνεται μεσοβδόμαδα. Τι εννοει; ελπίζω να μην εννοεί αυτη την Τετάρτη πχ. Αν είναι δυνατόν. Θα του πω ότι είμαι εκτός νησιού. Ας γίνει την άλλη Τετάρτη.

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Νοέμ 2023, 21:50

Είχα την καλύτερη εμπειρία από ολική νάρκωση. Ξύπνησα εύκολα μετά το χειρουργείο κι άρχισα να φωνάζω το όνομα της μαμάς μου, -φυσικά, τι θα φώναζα;-, και για το υπόλοιπο της ημέρας ήμουν μαστουρωμένη τρελά και ένιωθα σα να είμαι σ' ένα λούνα παρκ σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα ήθελα να ξανακάνω χειρουργείο είναι για να ζήσω ξανά το συναίσθημα αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι το ίδιο. Επίσης πλέον παραμεγάλωσα για να φωνάζω τη μαμά μου.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 20 Νοέμ 2023, 21:59

Άλλος ένας φόβος μου. Αν αρχίσω να μιλάω για αυτην; αν παρεκτραπω και την πάρω τηλεφωνο;

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 20 Νοέμ 2023, 22:14

Gherschaagk έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 21:50
Είχα την καλύτερη εμπειρία από ολική νάρκωση. Ξύπνησα εύκολα μετά το χειρουργείο κι άρχισα να φωνάζω το όνομα της μαμάς μου, -φυσικά, τι θα φώναζα;-, και για το υπόλοιπο της ημέρας ήμουν μαστουρωμένη τρελά και ένιωθα σα να είμαι σ' ένα λούνα παρκ σε κάποιο παράλληλο σύμπαν. Ο μόνος λόγος για τον οποίο θα ήθελα να ξανακάνω χειρουργείο είναι για να ζήσω ξανά το συναίσθημα αλλά φοβάμαι πως δεν θα είναι το ίδιο. Επίσης πλέον παραμεγάλωσα για να φωνάζω τη μαμά μου.
Εγώ πάλι στη δεύτερη καισαρική, έλεγα τις απίστευτες μαλακίες, σε γιατρούς, συγγενείς, καλά ήταν.
Στην πρώτη ήμουν άμαθη και χέστηκα πάνω μου.

Ρε Kappa , μη φοβάσαι. Όσο κι αν αναβάλλεις το χειρουργείο, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει. Οπότε, πάνε εκεί χάμω να ξεμπερδεύεις. Καλή επιτυχία. :D
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Άβαταρ μέλους
Gherschaagk
Συντονίστρια

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Gherschaagk » 20 Νοέμ 2023, 23:55

Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 22:14
Gherschaagk έγραψε:
Εγώ πάλι στη δεύτερη καισαρική, έλεγα τις απίστευτες μαλακίες, σε γιατρούς, συγγενείς, καλά ήταν.

Ρε Kappa , μη φοβάσαι. Όσο κι αν αναβάλλεις το χειρουργείο, κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει. Οπότε, πάνε εκεί χάμω να ξεμπερδεύεις. Καλή επιτυχία. :D
Ευτυχώς δεν πέρασα καισαρική. Πολύ αίμα λένε. Πάρα πολύ.
Στες τρεις πήρα κι αράχνιασα, εις τες εννιά μυρίζω,
κι απʼ τες σαράντα κʼ ύστερα αρμούς αρμούς χωρίζω.

Imperium

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Imperium » 21 Νοέμ 2023, 01:26

Kappa έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 21:59
Άλλος ένας φόβος μου. Αν αρχίσω να μιλάω για αυτην; αν παρεκτραπω και την πάρω τηλεφωνο;
Μη φοβάσαι. Λυτρωτικό θα είναι.

Κι αν κάτι δεν πάει καλά, τουλάχιστον δεν θα φύγεις με το απωθημένο οτι δεν μίλησες...

Win-win.
Ποτέ μην εμπιστεύεσαι επιστήμονα που φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο.

Άβαταρ μέλους
Πασιφάη

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πασιφάη » 21 Νοέμ 2023, 09:49

Gherschaagk έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 23:55
Πασιφάη έγραψε:
20 Νοέμ 2023, 22:14
Gherschaagk έγραψε:

Ευτυχώς δεν πέρασα καισαρική. Πολύ αίμα λένε. Πάρα πολύ.
Να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι να έχω πάρα πολύ αίμα, αλλά πονούσα αφόρητα, ιδίως στην πρώτη. Έκανα να σηκωθώ απ'το κρεββάτι 5 μέρες. Μου φώναζαν οι γιατροί.
Στη δεύτερη που είχα πάρει το ''κολάι'', το είδα πιο ψύχραιμα. Σηκώθηκα και περπάτησα το ίδιο βράδυ.
''Μου αρέσουν οι άνθρωποι που φορούν την ψυχή στο πρόσωπό τους'' Jim Morrison

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών