Σελίδα 10 από 11

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2023, 23:32
από EKPLIKTIKOS
micmic έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:27
Για το κόκκινο κρέας η σύσταση είναι για 1 φορά τη βδομάδα
Έχεις δει πώς είναι οι τύποι που βγάζουν αυτές τις συστάσεις; :102:

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2023, 23:37
από runner
Η πιθανή καρκινογόνος δράση της ασπαρτάμης δεν είναι κάτι καινούργιο.
Έχει αναφερθεί ξανά και παλαιότερα.
Όπως κάποιος έγραψε πιο πάνω, φυσικά και πρέπει να υπάρχει συστηματική κατανάλωση σε μεγάλες ποσότητες για χρόνια και με την προϋπόθεση ότι ο οργανισμός έχει και προδιάθεση για νεοπλασίες. Ακριβώς το ίδιο ισχύει για τις περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου.
Ο καπνός, το αλκοόλ και το κόκκινο κρέας φυσικά και είναι ύποπτα για καρκινογενέσεις.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2023, 23:40
από micmic
EKPLIKTIKOS έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:32
micmic έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:27
Για το κόκκινο κρέας η σύσταση είναι για 1 φορά τη βδομάδα
Έχεις δει πώς είναι οι τύποι που βγάζουν αυτές τις συστάσεις; :102:
Όχι, αλλά πάντως η παραδοσιακή Κρητική διατροφή (για να πάρουμε ένα μόνο παράδειγμα) περιελάμβανε κόκκινο κρέας αραιά και πού. Με αποδεδειγμένα οφέλη.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2023, 23:44
από GoBack
Ο άνθρωπος τρώει κόκκινο κρέας εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια.Οτιδηποτε αρνητικό προκαλείται από την κατανάλωση του οφείλεται αποκλειστικά στις μαλακίες που ταιζουν τα ζωα+τη χρήση αντιβιοτικων.Καρκινο από μπριτζολα δηλαδή μόνο η πλεμπα.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 13:23
από neon imposter
Green Dragon έγραψε:
30 Ιουν 2023, 16:27
neon imposter έγραψε:
30 Ιουν 2023, 13:58
νομίζω υπάρχει έρευνα που λέει ότι όσοι βάζουν ζάχαρη στον καφέ είναι ψυχοπαθείς
Νομίζω ότι όποιος έκανε την έρευνα είναι μαλάκας :lol:

Θα είχε μείνει το 10% του πληθυσμού, μετά από μια 'γενναία' περίοδο με τσεκούρια και ηλεκτρικά πριόνια.
τι εννοείς

α οκ κτλβα - εμείς που δεν βάζουμε ζάχαρη θα είχαμε μείνει

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 13:33
από Dwarven Blacksmith
GoBack έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:44
Ο άνθρωπος τρώει κόκκινο κρέας εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια.Οτιδηποτε αρνητικό προκαλείται από την κατανάλωση του οφείλεται αποκλειστικά στις μαλακίες που ταιζουν τα ζωα+τη χρήση αντιβιοτικων.Καρκινο από μπριτζολα δηλαδή μόνο η πλεμπα.
Υπάρχουν και συντηρητικοί πλούσιοι όπως ο Τραμπ που τρώνε τα ίδια μπέργκερ με μας.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 14:36
από Dwarven Blacksmith

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 15:01
από GoBack
Dwarven Blacksmith έγραψε:
01 Ιούλ 2023, 13:33
GoBack έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:44
Ο άνθρωπος τρώει κόκκινο κρέας εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια.Οτιδηποτε αρνητικό προκαλείται από την κατανάλωση του οφείλεται αποκλειστικά στις μαλακίες που ταιζουν τα ζωα+τη χρήση αντιβιοτικων.Καρκινο από μπριτζολα δηλαδή μόνο η πλεμπα.
Υπάρχουν και συντηρητικοί πλούσιοι όπως ο Τραμπ που τρώνε τα ίδια μπέργκερ με μας.
Πιθανολογω καμια 10αρια μπροστα στις καμερες;

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 15:33
από micmic
GoBack έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:44
Ο άνθρωπος τρώει κόκκινο κρέας εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια.Οτιδηποτε αρνητικό προκαλείται από την κατανάλωση του οφείλεται αποκλειστικά στις μαλακίες που ταιζουν τα ζωα+τη χρήση αντιβιοτικων.Καρκινο από μπριτζολα δηλαδή μόνο η πλεμπα.
Η διαφορά είναι στην συχνότητα. Η συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα και ακόμα περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Το κόκκινο κρέας, όπως και το γάλα, είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά στις μικρές ηλικίες, όπου προάγουν την ανάπτυξη μέσω ενεργοποίησης της mTOR.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 15:37
από micmic
GoBack έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:44
Ο άνθρωπος τρώει κόκκινο κρέας εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια.Οτιδηποτε αρνητικό προκαλείται από την κατανάλωση του οφείλεται αποκλειστικά στις μαλακίες που ταιζουν τα ζωα+τη χρήση αντιβιοτικων.Καρκινο από μπριτζολα δηλαδή μόνο η πλεμπα.
Η διαφορά είναι στην συχνότητα. Η συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα και ακόμα περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Το κόκκινο κρέας, όπως και το γάλα, είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά στις μικρές ηλικίες, όπου προάγουν την ανάπτυξη μέσω ενεργοποίησης της mTOR. Σε μεγαλύτερες ηλικίες όμως, το να ενεργοποιείς υπερβολικά την mTOR αυξάνει τον κίνδυνο εκφυλιστικών ασθενειών.

Το ότι κάποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν τις καλύτερες τροφές δεν σημαίνει ότι το κάνουν κιόλας. Μπορεί να μην έχουν ιδέα από σωστή διατροφή ή να μην δίνουν καμμία σημασία. Βλέπω και ένα σωρό που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για fitness και για διατροφή αλλά από ουσιαστικές γνώσεις είναι μαύρα χάλια. Άλλωστε πάρα πολλοί πάμπλουτοι είναι αδικαιολόγητα παχύσαρκοι.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 15:48
από Bazoomba
micmic έγραψε:
01 Ιούλ 2023, 15:37
GoBack έγραψε:
30 Ιουν 2023, 23:44
Ο άνθρωπος τρώει κόκκινο κρέας εδώ και κάτι εκατομμύρια χρόνια.Οτιδηποτε αρνητικό προκαλείται από την κατανάλωση του οφείλεται αποκλειστικά στις μαλακίες που ταιζουν τα ζωα+τη χρήση αντιβιοτικων.Καρκινο από μπριτζολα δηλαδή μόνο η πλεμπα.
Η διαφορά είναι στην συχνότητα. Η συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα και ακόμα περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Το κόκκινο κρέας, όπως και το γάλα, είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά στις μικρές ηλικίες, όπου προάγουν την ανάπτυξη μέσω ενεργοποίησης της mTOR. Σε μεγαλύτερες ηλικίες όμως, το να ενεργοποιείς υπερβολικά την mTOR αυξάνει τον κίνδυνο εκφυλιστικών ασθενειών.

Το ότι κάποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν τις καλύτερες τροφές δεν σημαίνει ότι το κάνουν κιόλας. Μπορεί να μην έχουν ιδέα από σωστή διατροφή ή να μην δίνουν καμμία σημασία. Βλέπω και ένα σωρό που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για fitness και για διατροφή αλλά από ουσιαστικές γνώσεις είναι μαύρα χάλια. Άλλωστε πάρα πολλοί πάμπλουτοι είναι αδικαιολόγητα παχύσαρκοι.
Δεν υπάρχει κάποια γενική αλήθεια στα της διατροφής. Άμε πες σε έναν Μογγόλο ότι δεν κάνει να πίνει γάλα και να τρώει κρέας όταν το 95% της διατροφής του είναι ακριβώς αυτά τα τρόφιμα.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 16:28
από micmic
Bazoomba έγραψε:
01 Ιούλ 2023, 15:48
Δεν υπάρχει κάποια γενική αλήθεια στα της διατροφής. Άμε πες σε έναν Μογγόλο ότι δεν κάνει να πίνει γάλα και να τρώει κρέας όταν το 95% της διατροφής του είναι ακριβώς αυτά τα τρόφιμα.
Μα και οι Μογγόλοι ακόμα δεν τρώνε παρά λίγο κόκκινο κρέας. Βασικά τρώνε αιγοπρόβατα. Πέρα απ'αυτό, η σωστή διατροφή βγαίνει είτε από επιδημιολογικές μελέτες (τί τρώνε οι πληθυσμοί που ζουν περισσότερο, αφού έχουν συνυπολογιστεί άλλοι παράγοντες που πιθανόν να επηρεάζουν την μακροζωία) είτε από κάποια δεδομένα που δείχνουν ότι κάποιες τροφές είναι πιθανότατα υγιεινές ή ανθυγιεινές. Τώρα το κατά πόσο είναι εφικτό διάφοροι πληθυσμοί να τρέφονται "σωστά" είναι άλλο θέμα. Πάντως η σωστή διατροφή, ανεξαρτήτως πληθυσμού, έχει 4 παραμέτρους (τα 4 "Π"):

Ποιότητα (επεξεργασία, βιολογικά τρόφιμα, όχι βλαπτικές ορμόνες, φυτοφάρμακα κτλ)
Ποσότητα (συνολική πρόσληψη τροφής μέσα στη μέρα)
Περιοδικότητα (πόσα γεύματα μέσα στη μέρα, πιθανή διαλειμματική νηστεία)
Ποικιλία (κατά το δυνατόν μεγαλύτερη)

Τα παραπάνω αφήνουν αρκετά περιθώρια προσαρμογής σε διάφορες χώρες και κουλτούρες, αλλά πάντως ισχύουν για όλους.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 16:46
από aLiCat
vantono έγραψε:
29 Ιουν 2023, 18:25
sys3x έγραψε:
29 Ιουν 2023, 18:21
ψιλομαλακία γεύση η στέβια όμως.
:-?
Οχι σε όλα τα προϊόντα. Σε κάποια κουμπώνει πολύ ωραια, και γευστικά παιζει να ειναι καλύτερη ακομα και της ζάχαρης. Το μόνο αρνητικό της, αν εισαι κανενας ευκοίλιος ή με κανενα σύνδρομο ευερέθιστου. Υπάρχει και η επιλογής της ζαχαρίνης βέβαια.

Ο,τι κι αν αποδειχθεί για την ασπαρτάμη βέβαια, εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει διατροφικά χειρότερο της ζάχαρης. Ογκολόγος, μου ειχε πει οτι η ζάχαρη ειναι η νο1 τροφή του καρκίνου.
:+1:

Μόνο που τελευταία, έχουν αρχίσει να βάζουν στο στόχαστρο και τη στέβια, που είναι καθαρά φυτικό προϊόν (από το ομώνυμο φυτό). Γιατί;
Γιατί, λέει, υφίσταται επεξεργασία.
(Έλεος κάπου...) Σάμπως η ζάχαρη δεν υφίσταται; (οχι μονο η λευκή, αλλά και η καστανή και η μαύρη επίσης).
Μέλι; Κι αυτό νοθεύεται συνήθως.
Θα μας τρελάνουν στο τέλος.
Τελικά πιστεύω πω το μόνο που ισχύει διαχρονικά ως προληπτικό μέσο, είναι το μέτρο. Η ισορροπία.


Είχα διαβάσει πως ο Ιπποκράτης συνιστούσε ,σε ό,τι αφορά τη διατροφή, την εξ ίσου κατανομή των 4 γεύσεων στην καθημερινότητά μας:
Ξινό/ αλμυρό/ γλυκό/ πικρό σε ίσες αναλογίες, αποδίδοντας τις ασθένειες, σε υπερβολή ή έλλειψη κάποιας από αυτές.

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 16:54
από Bazoomba
aLiCat έγραψε:
01 Ιούλ 2023, 16:46
vantono έγραψε:
29 Ιουν 2023, 18:25
sys3x έγραψε:
29 Ιουν 2023, 18:21
ψιλομαλακία γεύση η στέβια όμως.
:-?
Οχι σε όλα τα προϊόντα. Σε κάποια κουμπώνει πολύ ωραια, και γευστικά παιζει να ειναι καλύτερη ακομα και της ζάχαρης. Το μόνο αρνητικό της, αν εισαι κανενας ευκοίλιος ή με κανενα σύνδρομο ευερέθιστου. Υπάρχει και η επιλογής της ζαχαρίνης βέβαια.

Ο,τι κι αν αποδειχθεί για την ασπαρτάμη βέβαια, εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει διατροφικά χειρότερο της ζάχαρης. Ογκολόγος, μου ειχε πει οτι η ζάχαρη ειναι η νο1 τροφή του καρκίνου.
:+1:

Μόνο που τελευταία, έχουν αρχίσει να βάζουν στο στόχαστρο και τη στέβια, που είναι καθαρά φυτικό προϊόν (από το ομώνυμο φυτό). Γιατί;
Γιατί, λέει, υφίσταται επεξεργασία.
(Έλεος κάπου...) Σάμπως η ζάχαρη δεν υφίσταται; (οχι μονο η λευκή, αλλά και η καστανή και η μαύρη επίσης).
Μέλι; Κι αυτό νοθεύεται συνήθως.
Θα μας τρελάνουν στο τέλος.
Τελικά πιστεύω πω το μόνο που ισχύει διαχρονικά ως προληπτικό μέσο, είναι το μέτρο. Η ισορροπία.


Είχα διαβάσει πως ο Ιπποκράτης συνιστούσε ,σε ό,τι αφορά τη διατροφή, την εξ ίσου κατανομή των 4 γεύσεων στην καθημερινότητά μας:
Ξινό/ αλμυρό/ γλυκό/ πικρό σε ίσες αναλογίες, αποδίδοντας τις ασθένειες, σε υπερβολή ή έλλειψη κάποιας από αυτές.
Για το Ουμαμι τι ειχε πει ο Ιπποκρατης;

Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ

Δημοσιεύτηκε: 01 Ιούλ 2023, 17:06
από aLiCat
Bazoomba έγραψε:
01 Ιούλ 2023, 16:54
aLiCat έγραψε:
01 Ιούλ 2023, 16:46
vantono έγραψε:
29 Ιουν 2023, 18:25

Οχι σε όλα τα προϊόντα. Σε κάποια κουμπώνει πολύ ωραια, και γευστικά παιζει να ειναι καλύτερη ακομα και της ζάχαρης. Το μόνο αρνητικό της, αν εισαι κανενας ευκοίλιος ή με κανενα σύνδρομο ευερέθιστου. Υπάρχει και η επιλογής της ζαχαρίνης βέβαια.

Ο,τι κι αν αποδειχθεί για την ασπαρτάμη βέβαια, εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει διατροφικά χειρότερο της ζάχαρης. Ογκολόγος, μου ειχε πει οτι η ζάχαρη ειναι η νο1 τροφή του καρκίνου.
:+1:

Μόνο που τελευταία, έχουν αρχίσει να βάζουν στο στόχαστρο και τη στέβια, που είναι καθαρά φυτικό προϊόν (από το ομώνυμο φυτό). Γιατί;
Γιατί, λέει, υφίσταται επεξεργασία.
(Έλεος κάπου...) Σάμπως η ζάχαρη δεν υφίσταται; (οχι μονο η λευκή, αλλά και η καστανή και η μαύρη επίσης).
Μέλι; Κι αυτό νοθεύεται συνήθως.
Θα μας τρελάνουν στο τέλος.
Τελικά πιστεύω πω το μόνο που ισχύει διαχρονικά ως προληπτικό μέσο, είναι το μέτρο. Η ισορροπία.


Είχα διαβάσει πως ο Ιπποκράτης συνιστούσε ,σε ό,τι αφορά τη διατροφή, την εξ ίσου κατανομή των 4 γεύσεων στην καθημερινότητά μας:
Ξινό/ αλμυρό/ γλυκό/ πικρό σε ίσες αναλογίες, αποδίδοντας τις ασθένειες, σε υπερβολή ή έλλειψη κάποιας από αυτές.
Για το Ουμαμι τι ειχε πει ο Ιπποκρατης;
Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, είναι μεταγενέστερο του Ιπποκράτη.

Δείχνει σαν μετεξέλιξη της θεωρίας του. :102: