Re: «Καρκινογόνος ουσία πιθανώς» η ασπαρτάμη, θα ανακοινώσει ο ΠΟΥ
Δημοσιεύτηκε: 30 Ιουν 2023, 23:32
Καλώς ήρθατε στο Phorum.com.gr Είμαστε εδώ πολλά ενεργά μέλη της διαδικτυακής κοινότητας του Phorum.gr που έκλεισε. Σας περιμένουμε όλους!
https://www.phorum.com.gr/
Όχι, αλλά πάντως η παραδοσιακή Κρητική διατροφή (για να πάρουμε ένα μόνο παράδειγμα) περιελάμβανε κόκκινο κρέας αραιά και πού. Με αποδεδειγμένα οφέλη.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 23:32Έχεις δει πώς είναι οι τύποι που βγάζουν αυτές τις συστάσεις;
τι εννοείςGreen Dragon έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 16:27Νομίζω ότι όποιος έκανε την έρευνα είναι μαλάκαςneon imposter έγραψε: ↑30 Ιουν 2023, 13:58νομίζω υπάρχει έρευνα που λέει ότι όσοι βάζουν ζάχαρη στον καφέ είναι ψυχοπαθείς
Θα είχε μείνει το 10% του πληθυσμού, μετά από μια 'γενναία' περίοδο με τσεκούρια και ηλεκτρικά πριόνια.
Υπάρχουν και συντηρητικοί πλούσιοι όπως ο Τραμπ που τρώνε τα ίδια μπέργκερ με μας.
Πιθανολογω καμια 10αρια μπροστα στις καμερες;Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 13:33Υπάρχουν και συντηρητικοί πλούσιοι όπως ο Τραμπ που τρώνε τα ίδια μπέργκερ με μας.
Η διαφορά είναι στην συχνότητα. Η συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα και ακόμα περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Το κόκκινο κρέας, όπως και το γάλα, είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά στις μικρές ηλικίες, όπου προάγουν την ανάπτυξη μέσω ενεργοποίησης της mTOR.
Η διαφορά είναι στην συχνότητα. Η συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα και ακόμα περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Το κόκκινο κρέας, όπως και το γάλα, είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά στις μικρές ηλικίες, όπου προάγουν την ανάπτυξη μέσω ενεργοποίησης της mTOR. Σε μεγαλύτερες ηλικίες όμως, το να ενεργοποιείς υπερβολικά την mTOR αυξάνει τον κίνδυνο εκφυλιστικών ασθενειών.
Δεν υπάρχει κάποια γενική αλήθεια στα της διατροφής. Άμε πες σε έναν Μογγόλο ότι δεν κάνει να πίνει γάλα και να τρώει κρέας όταν το 95% της διατροφής του είναι ακριβώς αυτά τα τρόφιμα.micmic έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 15:37Η διαφορά είναι στην συχνότητα. Η συχνότητα κατανάλωσης κόκκινου κρέατος έχει αυξηθεί πάρα πολύ τον τελευταίο αιώνα και ακόμα περισσότερο σε σχέση με παλιότερα. Το κόκκινο κρέας, όπως και το γάλα, είναι ιδιαιτέρως θρεπτικά στις μικρές ηλικίες, όπου προάγουν την ανάπτυξη μέσω ενεργοποίησης της mTOR. Σε μεγαλύτερες ηλικίες όμως, το να ενεργοποιείς υπερβολικά την mTOR αυξάνει τον κίνδυνο εκφυλιστικών ασθενειών.
Το ότι κάποιοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να αγοράζουν τις καλύτερες τροφές δεν σημαίνει ότι το κάνουν κιόλας. Μπορεί να μην έχουν ιδέα από σωστή διατροφή ή να μην δίνουν καμμία σημασία. Βλέπω και ένα σωρό που υποτίθεται ότι ενδιαφέρονται για fitness και για διατροφή αλλά από ουσιαστικές γνώσεις είναι μαύρα χάλια. Άλλωστε πάρα πολλοί πάμπλουτοι είναι αδικαιολόγητα παχύσαρκοι.
Μα και οι Μογγόλοι ακόμα δεν τρώνε παρά λίγο κόκκινο κρέας. Βασικά τρώνε αιγοπρόβατα. Πέρα απ'αυτό, η σωστή διατροφή βγαίνει είτε από επιδημιολογικές μελέτες (τί τρώνε οι πληθυσμοί που ζουν περισσότερο, αφού έχουν συνυπολογιστεί άλλοι παράγοντες που πιθανόν να επηρεάζουν την μακροζωία) είτε από κάποια δεδομένα που δείχνουν ότι κάποιες τροφές είναι πιθανότατα υγιεινές ή ανθυγιεινές. Τώρα το κατά πόσο είναι εφικτό διάφοροι πληθυσμοί να τρέφονται "σωστά" είναι άλλο θέμα. Πάντως η σωστή διατροφή, ανεξαρτήτως πληθυσμού, έχει 4 παραμέτρους (τα 4 "Π"):
vantono έγραψε: ↑29 Ιουν 2023, 18:25Οχι σε όλα τα προϊόντα. Σε κάποια κουμπώνει πολύ ωραια, και γευστικά παιζει να ειναι καλύτερη ακομα και της ζάχαρης. Το μόνο αρνητικό της, αν εισαι κανενας ευκοίλιος ή με κανενα σύνδρομο ευερέθιστου. Υπάρχει και η επιλογής της ζαχαρίνης βέβαια.
Ο,τι κι αν αποδειχθεί για την ασπαρτάμη βέβαια, εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει διατροφικά χειρότερο της ζάχαρης. Ογκολόγος, μου ειχε πει οτι η ζάχαρη ειναι η νο1 τροφή του καρκίνου.
Για το Ουμαμι τι ειχε πει ο Ιπποκρατης;aLiCat έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 16:46vantono έγραψε: ↑29 Ιουν 2023, 18:25Οχι σε όλα τα προϊόντα. Σε κάποια κουμπώνει πολύ ωραια, και γευστικά παιζει να ειναι καλύτερη ακομα και της ζάχαρης. Το μόνο αρνητικό της, αν εισαι κανενας ευκοίλιος ή με κανενα σύνδρομο ευερέθιστου. Υπάρχει και η επιλογής της ζαχαρίνης βέβαια.
Ο,τι κι αν αποδειχθεί για την ασπαρτάμη βέβαια, εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει διατροφικά χειρότερο της ζάχαρης. Ογκολόγος, μου ειχε πει οτι η ζάχαρη ειναι η νο1 τροφή του καρκίνου.
Μόνο που τελευταία, έχουν αρχίσει να βάζουν στο στόχαστρο και τη στέβια, που είναι καθαρά φυτικό προϊόν (από το ομώνυμο φυτό). Γιατί;
Γιατί, λέει, υφίσταται επεξεργασία.
(Έλεος κάπου...) Σάμπως η ζάχαρη δεν υφίσταται; (οχι μονο η λευκή, αλλά και η καστανή και η μαύρη επίσης).
Μέλι; Κι αυτό νοθεύεται συνήθως.
Θα μας τρελάνουν στο τέλος.
Τελικά πιστεύω πω το μόνο που ισχύει διαχρονικά ως προληπτικό μέσο, είναι το μέτρο. Η ισορροπία.
Είχα διαβάσει πως ο Ιπποκράτης συνιστούσε ,σε ό,τι αφορά τη διατροφή, την εξ ίσου κατανομή των 4 γεύσεων στην καθημερινότητά μας:
Ξινό/ αλμυρό/ γλυκό/ πικρό σε ίσες αναλογίες, αποδίδοντας τις ασθένειες, σε υπερβολή ή έλλειψη κάποιας από αυτές.
Αυτό, αν δεν κάνω λάθος, είναι μεταγενέστερο του Ιπποκράτη.Bazoomba έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 16:54Για το Ουμαμι τι ειχε πει ο Ιπποκρατης;aLiCat έγραψε: ↑01 Ιούλ 2023, 16:46vantono έγραψε: ↑29 Ιουν 2023, 18:25
Οχι σε όλα τα προϊόντα. Σε κάποια κουμπώνει πολύ ωραια, και γευστικά παιζει να ειναι καλύτερη ακομα και της ζάχαρης. Το μόνο αρνητικό της, αν εισαι κανενας ευκοίλιος ή με κανενα σύνδρομο ευερέθιστου. Υπάρχει και η επιλογής της ζαχαρίνης βέβαια.
Ο,τι κι αν αποδειχθεί για την ασπαρτάμη βέβαια, εξακολουθώ να πιστεύω οτι δεν υπάρχει διατροφικά χειρότερο της ζάχαρης. Ογκολόγος, μου ειχε πει οτι η ζάχαρη ειναι η νο1 τροφή του καρκίνου.
Μόνο που τελευταία, έχουν αρχίσει να βάζουν στο στόχαστρο και τη στέβια, που είναι καθαρά φυτικό προϊόν (από το ομώνυμο φυτό). Γιατί;
Γιατί, λέει, υφίσταται επεξεργασία.
(Έλεος κάπου...) Σάμπως η ζάχαρη δεν υφίσταται; (οχι μονο η λευκή, αλλά και η καστανή και η μαύρη επίσης).
Μέλι; Κι αυτό νοθεύεται συνήθως.
Θα μας τρελάνουν στο τέλος.
Τελικά πιστεύω πω το μόνο που ισχύει διαχρονικά ως προληπτικό μέσο, είναι το μέτρο. Η ισορροπία.
Είχα διαβάσει πως ο Ιπποκράτης συνιστούσε ,σε ό,τι αφορά τη διατροφή, την εξ ίσου κατανομή των 4 γεύσεων στην καθημερινότητά μας:
Ξινό/ αλμυρό/ γλυκό/ πικρό σε ίσες αναλογίες, αποδίδοντας τις ασθένειες, σε υπερβολή ή έλλειψη κάποιας από αυτές.