Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
-
Σενέκας
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από Σενέκας » 15 Οκτ 2020, 12:26
perseus έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 12:21
hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 12:15
perseus έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 12:03
Εχεις άδικο,θα μπορουσες να εχεις 10 νεκρους και εχεις 400 ,το θεωρεις επιτυχια?
10 νεκρούς στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε από παρενέργειες φαρμάκων. Θα πρέπει να λες και ρεαλιστικά πράγματα. Με ετήσιο μέσο όρο νεκρών από γρίπη γύρω στους 1250, που πεθαίνουν όλοι μέσα σε 2-3 μήνες, ναι, 500 νεκροί από κορωνοϊό σε 8 μήνες είναι τεράστια επιτυχία.
Πως ειναι επιτυχια ρε χελλη ,οταν σου πεθαινουν στα γηροκομεια τον Σεπτέμβρη?
Ο Χέλης απ'ότι θυμάμαι έλεγε για επιτυχία της κυβέρνησης το Καλοκαίρι μετά το lockdown που σχεδόν είχαν μηδενιστεί τα κρούσματα, και είχε δίκιο, ωστόσο απο τότε και μετά τα έχουμε κάνει θάλασσα, αλλά ο Χέλης είναι απο τις αρκετές περιπτώσεις των πχορουμιτών που αρνούνται να παραδεχτούν ότι μπορεί και να έκαναν λάθος, οπότε θα παλέψει με νύχια για να μην υποχρεωθεί να αναθεωρήσει.
Αυτό είναι και το νόημα του νήματος. Άσχημο κουσούρι αλλά ουδείς αναμάρτητος
-
hellegennes
από hellegennes » 15 Οκτ 2020, 12:27
perseus έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 12:03
Εχεις άδικο,θα μπορουσες να εχεις 10 νεκρους και εχεις 400 ,το θεωρεις επιτυχια?
10 νεκρούς στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε από παρενέργειες φαρμάκων. Θα πρέπει να λες και ρεαλιστικά πράγματα. Με ετήσιο μέσο όρο νεκρών από γρίπη γύρω στους 1250, που πεθαίνουν όλοι μέσα σε 2-3 μήνες, ναι, 500 νεκροί από κορωνοϊό σε 8 μήνες είναι τεράστια επιτυχία.
Σου εξήγησα πώς. Δεν γίνεται να θεωρείς λογικό ότι θα ζήσεις για πάντα ούτε ότι μπορείς να αποτρέψεις έναν ιό από το να σκοτώνει κόσμο. Μπορείς μόνο να περιορίσεις την ζημιά, όχι να την εκμηδενίσεις.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
-
perseus
- Phorum.gr user: Perseus
από perseus » 15 Οκτ 2020, 12:30
hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 12:27
Σου εξήγησα πώς. Δεν γίνεται να θεωρείς λογικό ότι θα ζήσεις για πάντα ούτε ότι μπορείς να αποτρέψεις έναν ιό από το να σκοτώνει κόσμο. Μπορείς μόνο να περιορίσεις την ζημιά, όχι να την εκμηδενίσεις.
Μα σε συγκριση με τους ιταλους εμείς την έχουμε εκμηδενισει
-
hellegennes
από hellegennes » 15 Οκτ 2020, 12:39
Σενέκας έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 12:26
Ο Χέλης απ'ότι θυμάμαι έλεγε για επιτυχία της κυβέρνησης το Καλοκαίρι μετά το lockdown που σχεδόν είχαν μηδενιστεί τα κρούσματα, και είχε δίκιο, ωστόσο απο τότε και μετά τα έχουμε κάνει θάλασσα, αλλά ο Χέλης είναι απο τις αρκετές περιπτώσεις των πχορουμιτών που αρνούνται να παραδεχτούν ότι μπορεί και να έκαναν λάθος, οπότε θα παλέψει με νύχια για να μην υποχρεωθεί να αναθεωρήσει.
Αυτό είναι και το νόημα του νήματος. Άσχημο κουσούρι αλλά ουδείς αναμάρτητος
Όταν έλεγα για επιτυχία της κυβέρνησης, στο τέλος του πρώτου κύματος, να θυμίσω πρώτα από όλα ότι είχαμε 180 νεκρούς και μπορείς να δεις σ' αυτό το νήμα ποιες ήταν οι εκτιμήσεις των ειδικών (500-2500) και των συμφορουμιτών.
Τότε, που κατ' εσέ είχα δίκιο, υπήρχαν 5 ευρωπαϊκές χώρες με καλύτερη πορεία (θανάτους / πληθυσμό). Τώρα, που «τα έχουμε κάνει θάλασσα», είναι μόνο 3 οι ευρωπαϊκές χώρες με ευνοϊκότερη αναλογία θανάτων-πληθυσμού και πιθανόν στις επόμενες μέρες να μείνουν 2, γιατί η Λιθουανία είναι στο όριο να μας περάσει.
Εξήγησέ μου πώς συμβιβάζονται αυτά τα δυο, να παραδεχτώ ότι κάνω λάθος και να αναθεωρήσω.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Otto Weininger
από Otto Weininger » 15 Οκτ 2020, 12:46
17/3/20Otto Weininger έγραψε: ↑17 Μαρ 2020, 23:31
Arisvilla έγραψε: ↑17 Μαρ 2020, 23:20
Πάντως με βάση τα επίσημα στοιχεία 185 από τα επίσημα κρούσματα είναι πάνω από 65. Από αυτούς 4 έχουν πεθάνει και 11 είναι διασωληνωμένοι (λογικά όλοι πάνω από 65 όλοι) Εύχομαι να σωθούν όλοι αλλά αν υποθέσουμε ότι χτύπα ξύλο πεθαίνουν οι μισοί τότε η θνησιμότητα στους πάνω από 65 είναι γύρω στο 5% Λιγότερο από ότι στην Ιταλία. Βέβαια το δείγμα είναι μικρό. Επίσης, δεν ξέρω που θα καταλήξει αυτή η απόφαση (που μάλλον εξ ανάγκης έγινε αφού δεν μπορούν να κάνουν τεστ) να μην κάνουν τεστ σε αυτούς με ήπια ή με καθόλου συμπτώματα, δηλαδή στους νέους κυρίως. Τέλος εντυπωσιακό αυτό με τους άνδρες. Όλα τα θύματα και οι διασωληνωμένοι είναι άνδρες.
Nigga, you've got no fucking idea τι έχει ένα γίνει. Δυστυχώς. Μιλάω για την Ευρώπη συνολικά.
Φοβάμαι ότι στην Ιταλία οι νεκροί θα φτάσουν ακόμα και τις 15-20.000.
Και από κοντά το ίδιο σε Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία.
Ο δε μαλακας στην Αγγλία με την τακτική του θα είχε καμία 200.000 νεκρούς. Γι'αυτό τα αλλάζει τώρα. Αλλά και εκεί θα είναι γύρω στους 50.000+
Στην Ελλάδα πρέπει να μπει στρατιωτικός νόμος. Μόνο έτσι θα μαζευτούν οι μαλακες που ακόμα δε νιώθουν.
Εύχομαι και ελπίζω να διαψευστώ για τα νούμερα.
Let them make the first mistake. We make the last move.
-
Gewponos90
- Phorum.gr user: Gewponos90
από Gewponos90 » 15 Οκτ 2020, 13:36
Θάλασσα δεν τα έχουμε κάνει και φαίνεται στις συγκρίσεις με άλλες χώρες. Από εκεί κι πέρα αυτό που σου είπαν ότι τα δεδομένα αλλάζουν έχουν δίκιο.
Ήμουν από αυτούς που φοβόντουσαν πολλούς νεκρούς στο πρώτο κύμα γιατί δεν ήξερα αν το προλάβαμε με το lockdown η η διασπορά είχε γίνει.
Το προλάβαμε και ήταν επιτυχία της κυβέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος με την μετέπειτα αντιμετώπιση. Αποτυχημένους δεν θα τους πω, αλλά πιστεύω λάθη έγιναν.
dtri2020 έγραψε: ↑23 Οκτ 2021, 22:56
Ενώ, ας πούμε στα άλλα κόμματα αυτό σπανίζει.
Δήλωση για γνωστή υπόθεση παιδεραστίας
-
elchav
από elchav » 15 Οκτ 2020, 13:55
Gewponos90 έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 13:36
Θάλασσα δεν τα έχουμε κάνει και φαίνεται στις συγκρίσεις με άλλες χώρες. Από εκεί κι πέρα αυτό που σου είπαν ότι τα δεδομένα αλλάζουν έχουν δίκιο.
Ήμουν από αυτούς που φοβόντουσαν πολλούς νεκρούς στο πρώτο κύμα γιατί δεν ήξερα αν το προλάβαμε με το lockdown η η διασπορά είχε γίνει.
Το προλάβαμε και ήταν επιτυχία της κυβέρνησης. Αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι ευχαριστημένος με την μετέπειτα αντιμετώπιση. Αποτυχημένους δεν θα τους πω, αλλά πιστεύω λάθη έγιναν.
Ακριβώς.
Όττο και ελληγενης φάπωσαν σκληρά τον ArisSyriza, μιας και η κυβέρνηση τα πήγε ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΙΚΑ στο πρώτο κύμα, στο δεύτερο τα πηγαίνει μέτρια (σε σύγκριση με το πώς πήγε στο πρώτο, όχι με τις άλλες χώρες) και θα τα πάει και χειρότερα, φοβάμαι, λόγω της πορείας στην δίκη
Άγνωστος Πατέρας Χελώνων
-
Μπίστης
από Μπίστης » 15 Οκτ 2020, 14:40
Πρόεδρας Εδεσσαικού ον
Στην αρχη οι μάσκες δεν χρειάζοταν γιατί οι επιστήμονες ξέραν αλλά δεν τα ξέραν όλα τώρα ομως όταν ήρθε το καλοκαίρι ξέραμε ότι θα έχει ύφεση γιατί το ξέραμε από πριν, πριν το δεύτερο κύμα αλλά επειδή δεν είχε ύφεση και οι επιστήμονες έκαναν προόδους γιά την μάσκα με την μάσκα νικάμε τον πιό θανατηφόρο ιό όλων των εποχών και μετά την νίκη μας και την διπλή νίκη του Παύλου κατά του φασισμού και του ιού φοράμε πάλι μασκες, συνεχίζουμε γιατί καλό κάνει, εγώ στο εστιατόριο δαγκώνω χωρίς μάσκα αλλά όταν μασάω φοράω μάσκα
"I beseech you, in the bowels of Christ, think it possible you may be mistaken".
-
hellegennes
από hellegennes » 15 Οκτ 2020, 14:56
Gewponos90 έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 13:36
Ναι, λάθη έγιναν. Μα έχω κάνει πολλές φορές κριτική στην κυβέρνηση για την διαχείρισή της. Αυτό δεν σημαίνει ότι τα θαλάσσωσαν. Εκ του αποτελέσματος δεν βλέπω κάτι τέτοιο.
Ας ξεχάσουμε λίγο την συνολική θνησιμότητα, την αναλογία θανάτων/πληθυσμού. Ας δούμε μόνο την πολύ πρόσφατη, της τελευταίας εβδομάδας.
Ε, χαμηλότερα από εμάς είναι 14 χώρες από τις 37. Μόνο με 9 χώρες είναι μεγάλη η διαφορά, με τις άλλες είναι πολύ μικρές διαφορές. Αυτές οι 9 είναι οι χώρες της Βαλτικής, της Σκανδιναβίας, η Γερμανία, η Σλοβακία και η Σερβία.
Αν θέλει κανείς μπορεί να το ονομάσει αυτό μέτρια κατάσταση. Σε γράφημα πάντως είναι έτσι και πείτε μου πόσο άσχημη σάς φαίνεται:

Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Lestat
- Phorum.gr user: Lestat
από Lestat » 15 Οκτ 2020, 17:19
hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 11:24
Επειδή βρίσκω γελοίο που κάποιοι συμφορουμίτες μας θεωρούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, ότι τα πάμε χάλια, ότι το άνοιγμα του τουρισμού μάς κατέστρεψε, ας δούμε τι έλεγαν στην αρχή της πανδημίας και τι θεωρούσαν καλό σενάριο όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα:
Lestat έγραψε: ↑30 Μαρ 2020, 18:37
Μεχρι 500
Δεν καταλαβαινω γιατι κουοταρεις την προβλεψη μου για εως 500 θυματα στο πρωτο κυμα της πανδημιας, που αποδειχτηκε και σωστη και την συνδυαζεις με αυτο που λες παραπανω, οτι δηλαδη θεωρω οτι η κατασταση στην Ελλαδα ειναι τραγικη, ενω εχω πει καμια δεκαρια φορες οτι τα εχουμε παει πιο καλα απο καθε άλλη χωρα της ΕΕ. Επισης, δεν θυμαμαι ποτέ να μιλησα για τον τουρισμο.
Winter is coming
-
kameron
- Phorum.gr user: kameron
από kameron » 15 Οκτ 2020, 17:41
Και με τα δεδομένα του δεύτερου κύματος η Ελλάδα τα πάει αρκετά καλά, όχι βέβαια τόσο καλά όσο στο πρώτο κύμα αλλά για να υπήρχε η ίδια επιτυχία έπρεπε να υπάρξει καραντίνα την οποία για ευνόητους λόγους οι πάντες θέλουν να αποφύγουν.
Να σημειώσουμε επίσης ότι πέρασε ένας μήνας από το άνοιγμα των σχολείων και η συναφής με αυτά καταστροφολογία δεν δικαιώθηκε, όπως και τον περασμένο Μάϊο.
-
Arisvilla
από Arisvilla » 15 Οκτ 2020, 18:14
Συνεχίζουν οι ημίτρελοι και τα μποτ της κυβέρνησης τον κατήφορο. Βάζουν και αυτά που έγραφα τον Μάρτιο, όταν δεν υπήρχαν και πολλά δεδομένα για την πανδημία. Και δεν βάζουν βέβαια τι έγραφαν οι ίδιοι. Και σήμερα 11 νεκροί. Μπορεί σε ένα μήνα να είναι 20 την ημέρα. Και σε 2 παραπάνω. Αλλά οι κολλημένοι και οι καμμένοι θα λένε οτι είμαστε καλά γιατί πχ στην Ισπανία έχει 200 νεκρούς την ημέρα.
-
hellegennes
από hellegennes » 15 Οκτ 2020, 18:24
Lestat έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 17:19
hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 11:24
Επειδή βρίσκω γελοίο που κάποιοι συμφορουμίτες μας θεωρούν ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι τραγική, ότι τα πάμε χάλια, ότι το άνοιγμα του τουρισμού μάς κατέστρεψε, ας δούμε τι έλεγαν στην αρχή της πανδημίας και τι θεωρούσαν καλό σενάριο όσον αφορά τον αριθμό των νεκρών στην Ελλάδα:
Lestat έγραψε: ↑30 Μαρ 2020, 18:37
Μεχρι 500
Δεν καταλαβαινω γιατι κουοταρεις την προβλεψη μου για εως 500 θυματα στο πρωτο κυμα της πανδημιας, που αποδειχτηκε και σωστη και την συνδυαζεις με αυτο που λες παραπανω, οτι δηλαδη θεωρω οτι η κατασταση στην Ελλαδα ειναι τραγικη, ενω εχω πει καμια δεκαρια φορες οτι τα εχουμε παει πιο καλα απο καθε άλλη χωρα της ΕΕ. Επισης, δεν θυμαμαι ποτέ να μιλησα για τον τουρισμο.
Δεν σε παραθέτω ως αρνητικό παράδειγμα. Σε παραθέτω ως άτομο που έκανες εκτίμηση στην αρχή της πανδημίας. Δεν είπα ότι εσύ συγκεκριμένα μίλησες για τραγικές καταστάσεις. Συγγνώμη αν φάνηκε ότι λέω αυτό.
Τώρα, η πρόβλεψη ως πρόβλεψη ήταν λανθασμένη. Η ερώτηση ήταν:
Με ποιον αριθμό νεκρών έως 30/4 θα θεωρούσατε επιτυχημένα τα μέτρα της κυβέρνησης;
Στην πραγματικότητα στις 30/4 είχαμε 140 νεκρούς. Όλοι περιμέναμε παραπάνω κι αυτό φαίνεται σε εκείνο το νήμα.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
hellegennes
από hellegennes » 15 Οκτ 2020, 18:26
Arisvilla έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 18:14
Συνεχίζουν οι ημίτρελοι και τα μποτ της κυβέρνησης τον κατήφορο. Βάζουν και αυτά που έγραφα τον Μάρτιο, όταν δεν υπήρχαν και πολλά δεδομένα για την πανδημία. Και δεν βάζουν βέβαια τι έγραφαν οι ίδιοι. Και σήμερα 11 νεκροί. Μπορεί σε ένα μήνα να είναι 20 την ημέρα. Και σε 2 παραπάνω. Αλλά οι κολλημένοι και οι καμμένοι θα λένε οτι είμαστε καλά γιατί πχ στην Ισπανία έχει 200 νεκρούς την ημέρα.
Παραπάνω έβαλα γράφημα με τους θανάτους στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα. Κοίτα την θέση μας και έχε τα αρχίδια να μου πεις κατάματα ότι το γράφημα δείχνει ότι η κατάσταση είναι τραγική και τα θαλασσώσαμε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
-
Arisvilla
από Arisvilla » 15 Οκτ 2020, 18:32
hellegennes έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 18:26
Arisvilla έγραψε: ↑15 Οκτ 2020, 18:14
Παραπάνω έβαλα γράφημα με τους θανάτους στην Ευρώπη την τελευταία εβδομάδα. Κοίτα την θέση μας και έχε τα αρχίδια να μου πεις κατάματα ότι το γράφημα δείχνει ότι η κατάσταση είναι τραγική και τα θαλασσώσαμε.
Τι γράφημα έβαλες σαν και αυτό που έδειχνε οτι είχαμε 1000 θανάτους από γρίπη πριν 2 χρόνια? 12 νεκροί σήμερα. Ξέρεις στη Γαλλία που έχουν 10 βαθμούς κάτω θερμοκρασία είχαν 100 και κάτι χθες. Δεν είναι και πολύ περισσότεροι αναλογικά. Και έχουν απαγόρευση κυκλοφορίας πια. Σε ένα μήνα θα είμαστε σε πολύ χειρότερη κατάσταση λόγω καιρού. Κατά τα άλλα δεν συνεχίζω αυτήν την ηλίθια κουβέντα που προσβάλλει τους συγγενείς των νεκρών από covid και αυτούς που νοσούν.
-
-
- 77 Απαντήσεις
- 1912 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ιδεολόγος
13 Ιούλ 2024, 21:04
-
-
- 36 Απαντήσεις
- 743 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Αλιόσα
13 Μαρ 2025, 18:33
-
-
- 4 Απαντήσεις
- 225 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από JiGeZa
30 Ιαν 2024, 18:42
-
-
- 24 Απαντήσεις
- 737 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Stinger
16 Ιούλ 2024, 17:29
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.