Κρούσματα covid - μέλη του phorum

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Re: Κρούσματα covid - μέλη του phorum

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 14 Νοέμ 2020, 00:27

Δημοκρατικός έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:23
Cavaliere έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:19
Πάντως αυτό που έζησα πρωτόγνωρο, ήταν η κόπωση. Συνήθως με ταλαιπωρεί η γρίπη ή καμιά ιγμορίτιδα, και είμαι σα ζαλισμένος γάλος που έφαγε σφυριά. Εδώ όμως ενώ δεν είχα σοβαρά συμπτώματα, δεν μπορούσα να συρθώ στο διπλανό δωμάτιο. Έτρωγα μισό πιάτο φαγητό κι έπεφτα σα φίδι στον ύπνο, κάθε 20.00 το βράδυ νύστα, ύπνος ως τις 23.00, και μετά πάλι σε φόρμα.
Επρεπε να μας κάνεις ημερολόγιο με συμπτώματα.

Ενδιαφέρον θα έχει να κάνεις γενικές εξετάσεις, τεστ κοπώσεως, κτλ.
Έκανα, είναι καλές. Μάλιστα της καρδιάς είναι καλύτερες από πριν, αλλά επειδή λόγω ασθενείας ήμουν πιο χέστης. Η Υπηρεσία Υγείας μου έστειλε ημερολόγιο συμπτωμάτων, αλλά το έστειλε όταν ανάρρωσα. Γενικά, αν δεν σε κουράζω.
1η μέρα, βήχας με μικρό πονόλαιμο.
2η, βήχας, πονόλαιμος, πονοκέφαλος, μύξες.
3η, βήχας χωρίς πονόλαιμο, μύξες, πονοκέφαλος.
4η μύξες.
5η καλά.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 14 Νοέμ 2020, 00:28

NewModelArmy έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:26
Cavaliere έγραψε:
Πάντως αυτό που έζησα πρωτόγνωρο, ήταν η κόπωση. Συνήθως με ταλαιπωρεί η γρίπη ή καμιά ιγμορίτιδα, και είμαι σα ζαλισμένος γάλος που έφαγε σφυριά. Εδώ όμως ενώ δεν είχα σοβαρά συμπτώματα, δεν μπορούσα να συρθώ στο διπλανό δωμάτιο. Έτρωγα μισό πιάτο φαγητό κι έπεφτα σα φίδι στον ύπνο, κάθε 20.00 το βράδυ νύστα, ύπνος ως τις 23.00, και μετά πάλι σε φόρμα.
Πολλοι θα νιωσουν αυτη την κοπωση συνεχομενα για 7 μηνες και βαλε.Long covid το λενε.
So long? Και χωρίς να είναι πια θετικοί; :o
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 14 Νοέμ 2020, 00:34

Cavaliere έγραψε:
Εγώ αντιθέτως δεν είχα κούραση. Κούραση μου φέρνει συνήθως η γρίπη. Είχα όμως ανορεξία όσο ήμουν στο σπίτι. Στο νοσοκομείο το φαγητό ήταν πολύ καλό και μου άνοιξε την όρεξη. Οταν βγήκα, ενώ νόμιζα ότι ήμουν καλά, ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα να περπατήσω από το πάρκιγκ του Κέντρου Υγείας μέχρι το δωμάτιο που έπαιρναν τα δείγματα. Είχα επίσης δυσκολία στην συγκέντρωση. Σιγά - σιγά πέρασαν όλα.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Phorum.gr user: Leporello

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 14 Νοέμ 2020, 00:36

Cavaliere έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:27
Δημοκρατικός έγραψε:
Cavaliere έγραψε:

Έκανα, είναι καλές. Μάλιστα της καρδιάς είναι καλύτερες από πριν, αλλά επειδή λόγω ασθενείας ήμουν πιο χέστης. Η Υπηρεσία Υγείας μου έστειλε ημερολόγιο συμπτωμάτων, αλλά το έστειλε όταν ανάρρωσα. Γενικά, αν δεν σε κουράζω.
4η μύξες.
5η καλά.
Καθόλου πυρετο; :o
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 14 Νοέμ 2020, 00:38

Leporello έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:36
Cavaliere έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:27
Δημοκρατικός έγραψε:

4η μύξες.
5η καλά.
Καθόλου πυρετο; :o
Πάνω από 36,5 δεν έκανα. Ούτε η σύζυγος. Και οι δύο θετικοί στο τεστ.
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
NewModelArmy

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NewModelArmy » 14 Νοέμ 2020, 00:39

«Long COVID»: Χρόνια συμπτώματα μετά τη λοίμωξη από κορωνοϊό

Ασχολούμαστε λιγότερο με το τί απόγιναν όσοι «πέρασαν» τον κορωνοϊό χωρίς σοβαρές επιπλοκές. Πώς είναι η ζωή τους «μετά»;
Γεώργιος ΣγούρδοςΙατρός ακτινοδιαγνώστης - Διευθυντής διαγνωστικού κέντρου στη Λωζάννη

Κάθε μέρα που περνά, νέα δεδομένα εμπλουτίζουν τις γνώσεις της επιστημονικής κοινότητας σχετικά με τον νέο κορωνοϊό SARS-CoV-2. Υπάρχουν όμως ακόμα αρκετά ζητήματα για τα οποία δεν έχουμε σαφείς απαντήσεις. Μάλιστα, καθώς η κοινή γνώμη εστιάζει την προσοχή της στο πρόβλημα των νέων λοιμώξεων και στη μεγάλη πίεση που υφίστανται τα εθνικά συστήματα υγείας, ασχολούμαστε λιγότερο με το τί απόγιναν όσοι «πέρασαν» τον κορωνοϊό. Πώς είναι η ζωή τους «μετά»;

Ας μιλήσουμε λοιπόν για μια εν πολλοίς άγνωστη παράμετρο του COVID-19, που αναφέρεται τον τελευταίο καιρό στη βιβλιογραφία ως long covid. Ο όρος αφορά σε συμπτώματα που επιμένουν ακόμα και μήνες μετά τη νόσηση από κορωνοϊό. Γνωρίζουμε βεβαίως ότι μετά από κάθε ιογενή λοίμωξη είναι δυνατό να επιμείνουν κάποια συμπτώματα, π.χ. ξηρός βήχας, ακόμα και για αρκετές εβδομάδες. Όμως φαίνεται πως στην περίπτωση του COVID-19 υπάρχουν κάποιες ιδιαιτερότητες. Θα τις αναφέρουμε εδώ συνοπτικά.

Πριν από λίγες μέρες παραπέμφθηκε για αξονική τομογραφία (CT) θώρακος μια 23χρονη -μέχρι πρότινος υγιέστατη- κοπέλα. Πριν από 3 μήνες νόσησε ελαφρά με COVID-19 και δε χρειάστηκε νοσηλεία. Είχε μόνο βήχα και πόνο στο στήθος, χωρίς πυρετό. Έκτοτε η νεαρή κοπέλα παρουσιάζει έντονη αναπνευστική δυσχέρεια και κόπωση, χωρίς να έχει ανακαλυφθεί κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας. Μάλιστα, την ημέρα της επίσκεψής της, μου εκμυστηρεύθηκε ότι πλέον δυσκολεύεται πολύ να ανέβει με τις σκάλες δύο ορόφους στην οικία της -κάτι που έκανε άνετα από παιδί μέχρι πριν από 3 μήνες. Δυσκολεύτηκε ακόμα και να φθάσει -λαχανιασμένη- ως το διαγνωστικό μας κέντρο, καθώς χρειάστηκε να περάσει από μια ανηφόρα μόλις 100 μέτρων!

https://www.huffingtonpost.gr/entry/lon ... 84597d750a

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 14 Νοέμ 2020, 00:39

Leporello έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:34
Cavaliere έγραψε:
Εγώ αντιθέτως δεν είχα κούραση. Κούραση μου φέρνει συνήθως η γρίπη. Είχα όμως ανορεξία όσο ήμουν στο σπίτι. Στο νοσοκομείο το φαγητό ήταν πολύ καλό και μου άνοιξε την όρεξη. Οταν βγήκα, ενώ νόμιζα ότι ήμουν καλά, ανακάλυψα ότι δεν μπορούσα να περπατήσω από το πάρκιγκ του Κέντρου Υγείας μέχρι το δωμάτιο που έπαιρναν τα δείγματα. Είχα επίσης δυσκολία στην συγκέντρωση. Σιγά - σιγά πέρασαν όλα.
Ανορεξία κι εγώ, κι απώλεια όσφρησης, όχι όμως και γεύσης. παράξενο.
Ordem e Progresso.

ethereal

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 14 Νοέμ 2020, 01:19

hellegennes έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:10
foscilis έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 23:41
Belisarius έγραψε:
13 Νοέμ 2020, 23:24

Ναι αν λέει αυτό μου φαίνεται λογικό και εμένα. Προφανώς και δεν θα τηρηθεί με ευλάβεια κανένα μέτρο από το σύνολο του πληθυσμού.
Συγνώμη που για μια φορά ακόμα θα ξεφτιλισω με συνοπτικές διαδικασίες τον αντιπαθή εμμονικο φίλο Χελληγενη, αλλά όποιος κάνει κλικ στο λινκ μπορεί να διαπιστώσει οτι δε μιλάγαμε για το σύνολο του πληθυσμού.

Μιλάγαμε για την 25χρονη που:
Ήξερε ότι είναι θετική
Πήρε εντολή από τον ΕΟΔΥ να απομονωθεί
Συνέχισε παρ' όλα αυτα το ταξίδι της για διακοπές στη Σαντορίνη όπου είχε και ραντεβού στο νοσοκομείο για αιμοκάθαρση μόνο που την τσακώσαμε πριν φτάσει.

Ο ψεκάριαλ επέλεξε να κρίνει ως ηλίθιους αυτούς που θεώρησαν τη συμπεριφορά της εγκληματική.

Και να επαναλάβει την ίδια μαλακία που επαναλαμβανε ad nauseam για τη βούληση και δεν ξέρουμε αν είναι και σωστο, γούστο σας που το κάνετε.

Κακόβουλη διαστρέβλωση my ass. Τσουρέκια μας τα είχε κάνει. Μας το επαναλαμβάνεις συνέχεια του λέω. Δεν ήταν καν ζήτημα ελεύθερης βουλησης, κι αυτό του το λέω.

Αν εννοούσε κάτι άλλο και έλεγε αυτά τοτε είναι δέκα φορές πιο φρικουλιαρης σε σχέση με το να εννοούσε όντως αυτο που καταλάβαμε ολοι, που κι αυτό είναι μια ξεχωριστή κλίμακα καΐλας από μόνο του.
Οκέι, παίρνω πίσω το «κακόβουλη». Το αντικαθιστώ με «περιορισμένης αντίληψης». Γιατί είναι φανερό πώς δεν είπε τίποτα απ' αυτά που του καταλογίζεις.

Αρχίσατε τις παπαριές για πρόστιμα 5.000 ευρώ και φυλακή και κρεμάλες και πίπες για την 24χρονη. Και ο ethereal είπε το αυτονόητο, ότι υπάρχουν προβλεπόμενες ποινές από τον νόμο, αλλά δεν μπορείς να περιμένεις ότι η δική σου βούληση του βολεμένου οικογενειάρχη που χαίρει άκρας υγείας θα είναι ίδια με της 24χρονης που ζει με αιμοκαθάρσεις. Βασικά είσαι ηλίθιος αν πιστεύεις ότι θα έχει την δική σου λογική, είπε, που θα δεχτεί ότι μπορεί να είναι η αντικειμενικά σωστή, πάλι είπε.
Ούτε καν αναφέρθηκα σε βολεμένους οικογενειάρχες και Σαντορίνες και 24χρονες !
Στη γενικότητα της προσμονής των πολλών τοποθετήθηκα που έστηναν κρεμάλες για όσους δεν ακολουθούσαν "ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ", σε μια χώρα που γνωρίζουμε όλοι πως ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ !
Το ότι συνέχιζα (για 3 ακόμη φορές) να υπενθυμίζω αυτή την αποστροφή του λόγου μου, δείχνει και το πώς αντιμετωπίζουν οι κάθε λογής foscilides την κοινωνική πραγματικότητα. Με ρεαλισμό ανάλογο με το κύρος των "λόγων" τους.

Από κει και πέρα, το ότι επιμένει ΑΝΑΝΔΡΑ, ΜΕ ΑΗΘΕΙΑ, ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΝΗΜΑ, ΧΥΔΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ, είναι θέμα της διαχείρισης και του συντονισμού.
Τέτοια ασυλία είναι ντροπή.

Άβαταρ μέλους
Lestat
Phorum.gr user: Lestat

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Lestat » 14 Νοέμ 2020, 01:25

Cavaliere έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:39
Περαστικά φιλε!
Winter is coming

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 14 Νοέμ 2020, 01:27

ethereal έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 01:19
Ούτε καν αναφέρθηκα σε βολεμένους οικογενειάρχες και Σαντορίνες και 24χρονες !
Στη γενικότητα της προσμονής των πολλών τοποθετήθηκα που έστηναν κρεμάλες για όσους δεν ακολουθούσαν "ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ", σε μια χώρα που γνωρίζουμε όλοι πως ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΝΟΜΟΥΣ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ !
Το ότι συνέχιζα (για 3 ακόμη φορές) να υπενθυμίζω αυτή την αποστροφή του λόγου μου, δείχνει και το πώς αντιμετωπίζουν οι κάθε λογής foscilides την κοινωνική πραγματικότητα. Με ρεαλισμό ανάλογο με το κύρος των "λόγων" τους.

Από κει και πέρα, το ότι επιμένει ΑΝΑΝΔΡΑ, ΜΕ ΑΗΘΕΙΑ, ΣΕ ΛΑΘΟΣ ΝΗΜΑ, ΧΥΔΑΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΙ, είναι θέμα της διαχείρισης και του συντονισμού.
Τέτοια ασυλία είναι ντροπή.
Χαλάρωσε και δώσε τόπο στην οργή (πάντα ήθελα να χρησιμοποιήσω αυτήν την φράση).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
Cavaliere
Μέλη που αποχώρησαν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Cavaliere » 14 Νοέμ 2020, 01:28

Lestat έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 01:25
Cavaliere έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 00:39
Περαστικά φιλε!
Grazie. :wave:
Ordem e Progresso.

Άβαταρ μέλους
Nostalgia
Phorum.gr user: Nostalgia

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nostalgia » 14 Νοέμ 2020, 01:55

Περαστικα και καλη τυχη σε ολους.
"Εγώ Μανιάτα φυσικιά. Θα στεϊρωθού 'ς τα γόνατα. Και όλους τους φίλους θα δεχτού κατά που πρέπει καθενού...."

Άβαταρ μέλους
Belisarius
Phorum.gr user: Belisarius

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Belisarius » 14 Νοέμ 2020, 14:55

ethereal έγραψε:
Κάτσε ρε συ, γιατί να μη στήσουμε κρεμάλες. Το ότι όλοι κάνουν ότι τους κατεβάσει η γκλάβα τους είναι κάποιο είδος δικαιολογίας; Αν θεωρούμε τον γενικό πληθυσμό ανεύθυνο, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να πάψουμε να έχουμε Δημοκρατία. Δεν μπορεί να ψηφίζει πληθυσμός που δεν έχει την ωριμότητα να συμπεριφερθεί σωστά σε καραντίνα και ανάλογες κρίσεις. Δεν γίνεται μονά - ζυγά, όλα δικά μας.

ethereal

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ethereal » 14 Νοέμ 2020, 15:44

Belisarius έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 14:55
ethereal έγραψε:
Κάτσε ρε συ, γιατί να μη στήσουμε κρεμάλες. Το ότι όλοι κάνουν ότι τους κατεβάσει η γκλάβα τους είναι κάποιο είδος δικαιολογίας; Αν θεωρούμε τον γενικό πληθυσμό ανεύθυνο, το πρώτο που πρέπει να γίνει είναι να πάψουμε να έχουμε Δημοκρατία. Δεν μπορεί να ψηφίζει πληθυσμός που δεν έχει την ωριμότητα να συμπεριφερθεί σωστά σε καραντίνα και ανάλογες κρίσεις. Δεν γίνεται μονά - ζυγά, όλα δικά μας.
Κατ' αρχάς τα περί κρεμαλών αφορούσαν τους "φορουμικούς κατασταλτικούς μηχανισμούς" που έχουν δώσει σαφή δείγματα του τρόπου εκτόνωσης της σκατοψυχιάς τους.

Από κει και πέρα, αφού αναφέρεις τη Δημοκρατία, σε πληροφορώ ότι δεν στήνει κρεμάλες.
Η Πολιτεία νομοθετεί, επιβλέπει, καταλογίζει ποινές.

Αν αποτυγχάνει σε οποιοδήποτε από τα τρία αυτά στάδια, δεν φταίει το υποκείμενο-υπήκοος στον βαθμό που εσύ φαντάζεσαι.
Με λίγα λόγια, προσπάθησε να απεξαρτήσεις την επιτυχία των μέτρων από την προσδοκόμενη συμμόρφωση.
Δεν μπορείς να υπολογίζεις σε "ποιοτικά χαρακτηριστικά" μιας κοινωνίας και δη της ελληνικής, όταν αδυνατείς να χαράξεις το "ποσοτικό πλαίσιο".

Γι αυτό και η αναφορά μου σε εκείνη τη φράση που θέλησες να διευκρινίσω. Το τι μπορεί και τι όχι να κάνει ο "πληθυσμός", όπως τον λες, δεν έχει ΚΑΜΙΑ απολύτως σχέση με όσα έχει στο μυαλό της η ελίτ του φόρουμ.
Το ότι όλοι μας ανήκουμε στον ίδιο πληθυσμό μάλλον το παραβλέπετε. Εκτός αν η ΜΟΝΗ λογική που έχετε στο μυαλό σας είναι: να μετρηθούμε να δούμε ποιοι είμαστε περισσότεροι. Αν δεν έχετε ήδη χάσει σ' αυτό το επίπεδο, η ήττα είναι κοντά.

Άβαταρ μέλους
Δημοκρατικός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Δημοκρατικός » 14 Νοέμ 2020, 16:13

Belisarius έγραψε:
14 Νοέμ 2020, 14:55
ethereal έγραψε:
Σωστό. Αφαίρεση πολιτικών δικαιωμάτων απο τους ψεκ.
Ο χρήστης που κονιορτοποίησε τον τραμπισμό, προασπίζει την υγειονομική ευμάρεια της Ελλάδος, αποκαθιστά την ιστορική αλήθεια και διώκει τις πολεοδομικές αυθαιρεσίες.

https://twitter.com/JoeBiden
https://twitter.com/KamalaHarris

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών