Ο πρώτος νεκρός

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
foscilis

Re: Ο πρώτος νεκρός

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από foscilis » 29 Σεπ 2021, 11:02

Otto Weininger έγραψε:
29 Σεπ 2021, 10:25
foscilis έγραψε:
29 Σεπ 2021, 10:05
....
Θέλω φοσιλοπρόβλεψη για το πως θα πάνε τα κρούσματα φέτος τον χειμώνα.
Και μάλιστα με την πιθανότητα twindemic.
Τι να σου πω ρε φίλε, αυτή τη στιγμή δε μπορείς να βγάλεις άκρη αλλά είναι ελαφρώς αισιόδοξα τα πράγματα, ενώ πέρσι φαινόταν ξεκάθαρα η εκθετική καμπύλη. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή λέμε "έχουμε πέσει στους 300 διασωληνωμένους" που αν το καλοσκεφτείς είναι τρομαχτικό νούμερο. Πέρσι ένα μπαμ θα σε πήγαινε από τους 100 στους 300, τώρα το ίδιο μπαμ θα σε πάει στους 1000.

Πάντως είχε κρούσμα στην τάξη της κόρης μου την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά περίεργη ειρωνεία, το κοριτσάκι που προσέχει πιο φανατικά απ' όλους επειδή ο πατέρας της έχει πρόβλημα με την καρδιά του (τον ξέρω από το σχολείο, έχασε τη μάνα του στα 36 της επίσης από καρδιά). Το πρωτόκολλο λοιπόν είναι καφκικό ή μάλλον δε θα το έλεγα Κάφκα, θα το έλεγα Γιάροσλαβ Χάσεκ του Καλού Στρατιώτη Σβέηκ, ή ίσως Μόντι Πάιθον. Ο τύπος που το σκέφτηκε μάλλον είναι ο ίδιος που πέρυσι σκέφτηκε τα εξοδόχαρτα για τα παιδιά της Α' Δημοτικού και το έχει τελειοποιήσει.

Όλα τα παιδιά λοιπόν πρέπει να κάνουν σελφ τεστ τις ημέρες 3,5 (ημέρα 0 είναι που είδαν τελευταία φορά το κρούσμα) και ράπιντ σε εργαστήριο ή εξουσιοδοτημένο φαρμακείο τις ημέρες 1,7. Εκτός από τον διπλανό και όσους είναι στο μπροστινό και πίσω θρανίο, που πρέπει να κάνουν ράπιντ κάθε μέρα. Από τη μεριά του σχολείου έχει μια τεράστια διαδικασία με τηλεφωνήματα και email προς όλους τους ενδιαφερόμενους κάθε μέρα, για να τους δωθούν οδηγίες και βεβαιώσεις (με τις οποίες υποτίθεται κάνεις τζάμπα το rapid test μόνο που δεν έχουν ακόμα περάσει τη διάταξη για να γίνεται όντως τζάμπα) καθώς και για να συλλεχθούν αποτελέσματα αντίγραφα των οποίων φεύγουν για τη διεύθυνση α' βάθμιας την περιφέρεια και δεν ξερωγω ποιον άλλον. Την δεύτερη μέρα το πρωί μας λέει ο διευθυντής από χθες στις 7 το απόγευμα που έσκασε το κρούσμα έχουν περάσει δεκατρείς ώρες και τις εφτά ασχολούμαι μόνο με αυτό και τώρα θα συνεχίσω όλη μέρα, σκέφτομαι αν υπάρξουν κρούσματα σε δύο ή τρία τμήματα και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Δε σου κάνω πλάκα έτσι μας είπε. Καλά αυτός είναι και τρομερά ευσυνείδητος βέβαια, τα κάνει όλα φουλ προβλεπέ.

Την πάμε κάνει το ράπιντ λοιπόν και μετά μπαίνω στο gov.gr να βγάλω τη βεβαίωση rapid για να ανακαλύψω ότι το σύστημα δεν την έχει περασμένη σαν κόρη μου (έχει μόνο το γιο μου). Και όταν λέω το σύστημα εννοώ όλες οι εφαρμογές του gov.gr. Ψάχνω μια βδομάδα να μάθω τι γίνεται, άνοιξα και support ticket μου λέει η επίσημη απάντηση "για ανηλίκους 12 ετών και άνω δε μπορεί να βγάλει χαρτιά ο γονέας, μπορούν μόνο τα ΚΕΠ" "μα είναι 11" ήθελα να απαντήσω αλλά δεν είχε δυνατότητα απάντησης.

Τέλος πάντων, ήθελα να καταλήξω ότι παραδόξως μέχρι στιγμής κανένα άλλο παιδάκι δεν έχει βγει θετικό και αυτό μάλλον οφείλεται στη θρησκευτική ευβλάβεια με την οποία όπως είπα τηρεί τα μέτρα προστασίας το κοριτσάκι που το έπαθε. Αλλά σε γενικές γραμμές η φάση είναι κουκουρούκου και θεωρώ αδύνατο να μην κολλήσουν αργά ή γρήγορα όλοι. Χθες οι μπαφιόροι στείλανε τη διπλανή της κόρης μου με πονόλαιμο "έλα μωρέ και τι έγινε για έναν πονόλαιμο", η αλήθεια είναι με 500 τεστ δεν είναι και τεράστια η πιθανότητα να έχει covid αλλά όταν το έμαθα αυτό θυμήθηκα ότι επίσης χθες στο σχόλασμα για πρώτη φορά στα χρονικά την είδα (τη διπλανή) να βγάζει τη μάσκα για να ψιθυρίσει κάτι στο αυτί της δικιάς μου και έκανα εκείνη τη στιγμή τη σκέψη "τι να κάνουμε δε βγάζεις άκρη με τα μικρά". Τρέμω βέβαια κι εγώ με τη σειρά μου γιατί αν αυτό το μαλακισμένο βγει θετικό είμαστε οι διπλανοί, που σημαίνει (ακόμα κι αν δεν κολλήσουμε) κάθε μέρα το πρωί rapid στην ίδια ουρά με τους βρωμύλους αντιβάξξερς και -140 ευρώ από την τσέπη μου.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Σεπ 2021, 11:02

Στύγιος έγραψε:
29 Σεπ 2021, 10:46
taliban έγραψε:
28 Σεπ 2021, 21:55
Citroenakias έγραψε:
28 Σεπ 2021, 21:52
https://www.news247.gr/koinonia/lockdow ... 71246.html

Κι εφετος τον χειμωνα χαμος θα γινει
Η Λάρισα σήμερα έκανε μπαμ με 183.

Άντε γεια :wave:
Θετικός τελικά κι εγώ κι η μάνα μου.Εγώ με μικρότερο ιικό φορτίο. Αρχίζω αγωγή με αντιβίωση κι αντιθρομβωτικές ενέσεις.
Γλίτωσες το εμβόλιο για τους επόμενους 6 μήνες, τυχερέ...
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias » 29 Σεπ 2021, 11:06

https://www.news247.gr/koinonia/pagoni- ... 71661.html

Ούτε Χριστούγεννα ούτε Πάσχα ούτε τίποτα... Μόνο το καλοκαίρι θα ανοίγουμε για τους τουρίστες, χαχαχα
21 Μαρ 2020, 18:31
Albrecht έγραψε:
Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.

Άβαταρ μέλους
Otto Weininger

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Otto Weininger » 29 Σεπ 2021, 11:15

foscilis έγραψε:
29 Σεπ 2021, 11:02
Otto Weininger έγραψε:
foscilis έγραψε:
....
Τι να σου πω ρε φίλε, αυτή τη στιγμή δε μπορείς να βγάλεις άκρη αλλά είναι ελαφρώς αισιόδοξα τα πράγματα, ενώ πέρσι φαινόταν ξεκάθαρα η εκθετική καμπύλη. Το πρόβλημα είναι ότι είμαστε σε υψηλά επίπεδα, δηλαδή λέμε "έχουμε πέσει στους 300 διασωληνωμένους" που αν το καλοσκεφτείς είναι τρομαχτικό νούμερο. Πέρσι ένα μπαμ θα σε πήγαινε από τους 100 στους 300, τώρα το ίδιο μπαμ θα σε πάει στους 1000.

Πάντως είχε κρούσμα στην τάξη της κόρης μου την προηγούμενη εβδομάδα. Κατά περίεργη ειρωνεία, το κοριτσάκι που προσέχει πιο φανατικά απ' όλους επειδή ο πατέρας της έχει πρόβλημα με την καρδιά του (τον ξέρω από το σχολείο, έχασε τη μάνα του στα 36 της επίσης από καρδιά). Το πρωτόκολλο λοιπόν είναι καφκικό ή μάλλον δε θα το έλεγα Κάφκα, θα το έλεγα Γιάροσλαβ Χάσεκ του Καλού Στρατιώτη Σβέηκ, ή ίσως Μόντι Πάιθον. Ο τύπος που το σκέφτηκε μάλλον είναι ο ίδιος που πέρυσι σκέφτηκε τα εξοδόχαρτα για τα παιδιά της Α' Δημοτικού και το έχει τελειοποιήσει.

Όλα τα παιδιά λοιπόν πρέπει να κάνουν σελφ τεστ τις ημέρες 3,5 (ημέρα 0 είναι που είδαν τελευταία φορά το κρούσμα) και ράπιντ σε εργαστήριο ή εξουσιοδοτημένο φαρμακείο τις ημέρες 1,7. Εκτός από τον διπλανό και όσους είναι στο μπροστινό και πίσω θρανίο, που πρέπει να κάνουν ράπιντ κάθε μέρα. Από τη μεριά του σχολείου έχει μια τεράστια διαδικασία με τηλεφωνήματα και email προς όλους τους ενδιαφερόμενους κάθε μέρα, για να τους δωθούν οδηγίες και βεβαιώσεις (με τις οποίες υποτίθεται κάνεις τζάμπα το rapid test μόνο που δεν έχουν ακόμα περάσει τη διάταξη για να γίνεται όντως τζάμπα) καθώς και για να συλλεχθούν αποτελέσματα αντίγραφα των οποίων φεύγουν για τη διεύθυνση α' βάθμιας την περιφέρεια και δεν ξερωγω ποιον άλλον. Την δεύτερη μέρα το πρωί μας λέει ο διευθυντής από χθες στις 7 το απόγευμα που έσκασε το κρούσμα έχουν περάσει δεκατρείς ώρες και τις εφτά ασχολούμαι μόνο με αυτό και τώρα θα συνεχίσω όλη μέρα, σκέφτομαι αν υπάρξουν κρούσματα σε δύο ή τρία τμήματα και μου έρχεται να βάλω τα κλάματα. Δε σου κάνω πλάκα έτσι μας είπε. Καλά αυτός είναι και τρομερά ευσυνείδητος βέβαια, τα κάνει όλα φουλ προβλεπέ.

Την πάμε κάνει το ράπιντ λοιπόν και μετά μπαίνω στο gov.gr να βγάλω τη βεβαίωση rapid για να ανακαλύψω ότι το σύστημα δεν την έχει περασμένη σαν κόρη μου (έχει μόνο το γιο μου). Και όταν λέω το σύστημα εννοώ όλες οι εφαρμογές του gov.gr. Ψάχνω μια βδομάδα να μάθω τι γίνεται, άνοιξα και support ticket μου λέει η επίσημη απάντηση "για ανηλίκους 12 ετών και άνω δε μπορεί να βγάλει χαρτιά ο γονέας, μπορούν μόνο τα ΚΕΠ" "μα είναι 11" ήθελα να απαντήσω αλλά δεν είχε δυνατότητα απάντησης.

Τέλος πάντων, ήθελα να καταλήξω ότι παραδόξως μέχρι στιγμής κανένα άλλο παιδάκι δεν έχει βγει θετικό και αυτό μάλλον οφείλεται στη θρησκευτική ευβλάβεια με την οποία όπως είπα τηρεί τα μέτρα προστασίας το κοριτσάκι που το έπαθε. Αλλά σε γενικές γραμμές η φάση είναι κουκουρούκου και θεωρώ αδύνατο να μην κολλήσουν αργά ή γρήγορα όλοι. Χθες οι μπαφιόροι στείλανε τη διπλανή της κόρης μου με πονόλαιμο "έλα μωρέ και τι έγινε για έναν πονόλαιμο", η αλήθεια είναι με 500 τεστ δεν είναι και τεράστια η πιθανότητα να έχει covid αλλά όταν το έμαθα αυτό θυμήθηκα ότι επίσης χθες στο σχόλασμα για πρώτη φορά στα χρονικά την είδα (τη διπλανή) να βγάζει τη μάσκα για να ψιθυρίσει κάτι στο αυτί της δικιάς μου και έκανα εκείνη τη στιγμή τη σκέψη "τι να κάνουμε δε βγάζεις άκρη με τα μικρά". Τρέμω βέβαια κι εγώ με τη σειρά μου γιατί αν αυτό το μαλακισμένο βγει θετικό είμαστε οι διπλανοί, που σημαίνει (ακόμα κι αν δεν κολλήσουμε) κάθε μέρα το πρωί rapid στην ίδια ουρά με τους βρωμύλους αντιβάξξερς και -140 ευρώ από την τσέπη μου.
Μια χαρά τα γραφεις. Και γενικά η φάση με τα rapid είναι μπελάς.
Εγώ επέλεξα να μην καμω καθόλου, παρότι λόγω σημείου θα ήταν πολύ μεγάλα τα κέρδη. Αλλά σκέφτομαι όλα τα παρελκόμενα και λέω, με την καμία.

Γω θα κάνω πρόβλεψεις για τον χειμώνα του 2021, δηλαδή από Νοέμβρη 2021 έως Μάρτη 2022 :

a. φουλ κρούσματα κατ' αναλογία με την Αγγλία.
b. υψηλά νούμερα νεκρών, απλά όχι ανάλογα των κρουσμάτων.
c. 15νθημερα ολικά lockdown.

Τα a. και b. θα συμβούν και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ειδικά στην Ιταλία που νομίζουν ότι η στρατηγική για να κρατήσουν τα κρούσματα χαμηλά, είναι να κάνουν λίγα τεστ.

Let them make the first mistake. We make the last move.

Στύγιος
Phorum.gr user: C'est fini

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στύγιος » 29 Σεπ 2021, 13:04

vagabondo έγραψε:
Στύγιος έγραψε:
taliban έγραψε:

Θετικός τελικά κι εγώ κι η μάνα μου.Εγώ με μικρότερο ιικό φορτίο. Αρχίζω αγωγή με αντιβίωση κι αντιθρομβωτικές ενέσεις.
Μπορεί ,αλλά μόλις έριξα την 1η απ' τις 8 ενέσεις.

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 29 Σεπ 2021, 15:10

Στύγιος έγραψε:
taliban έγραψε:
Citroenakias έγραψε:

Περαστικά στυγιε .

Άβαταρ μέλους
NoMoreLice

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από NoMoreLice » 29 Σεπ 2021, 15:15

Στύγιος έγραψε:
taliban έγραψε:
Citroenakias έγραψε:

Περαστικά και στους 2 σας
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

:scross:

Άβαταρ μέλους
Ασέβαστος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ασέβαστος » 29 Σεπ 2021, 15:19

Στύγιος έγραψε:
29 Σεπ 2021, 13:04
vagabondo έγραψε:
Στύγιος έγραψε:

Μπορεί ,αλλά μόλις έριξα την 1η απ' τις 8 ενέσεις.
περαστικα.
To be old and wise, you must first be young and stupid.

https://www.talcmag.gr/apopseis/ante-gamisou/ αντε και γαμησου.

Citroenakias
Phorum.gr user: Citroenakias

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Citroenakias » 29 Σεπ 2021, 16:04

Λοκνταουν στη Θεσσαλονίκη με απαγόρευση μουσικής ακόμα και στους εμβολιασμενους, χαχαχα
Albrecht έγραψε:
Πιστεύω σε ενα μηνα θα είμαστε κομπλέ. Θα μιλάμε για Κορωνοιο και θα χαζογελαμε.

Άβαταρ μέλους
vagabondo

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από vagabondo » 29 Σεπ 2021, 17:02

Citroenakias έγραψε:
29 Σεπ 2021, 16:04
Λοκνταουν στη Θεσσαλονίκη με απαγόρευση μουσικής ακόμα και στους εμβολιασμενους, χαχαχα
Εικόνα

:lol:
Occasio facit furem
Εγώ δεν είμαι χριστιανός, για να μην πω πως είμαι και άθεος!
Ο κόσμον ασοί γραμματισμέντς θα διαβαίν.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 29 Σεπ 2021, 17:07

Citroenakias έγραψε:
Αυτό είναι λοκνταουν δλδ; :lol:

Εμπεδοκλής

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Εμπεδοκλής » 29 Σεπ 2021, 17:13

Citroenakias έγραψε:
Μαλακία. Τώρα που έχει τζέρτζελο στο σχολείο στη Σταυρούπολη πάνε και κάνουν lockdown. :lol:

Άβαταρ μέλους
Mel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mel » 29 Σεπ 2021, 17:24

foscilis έγραψε:
Otto Weininger έγραψε:
foscilis έγραψε:
....

Είναι εντελώς απαράδεκτο να πληρώνουν τα παιδιά τα ραπιντ κάθε φορά που υπάρχει κρούσμα στην τάξη.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 29 Σεπ 2021, 17:26

Ραπιντ γίνονται κ δωρεάν απ όσο ξέρω στις δομές υγείας, όχι;

Άβαταρ μέλους
Mel

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mel » 29 Σεπ 2021, 17:29

EKPLIKTIKOS έγραψε:
29 Σεπ 2021, 17:26
Ραπιντ γίνονται κ δωρεάν απ όσο ξέρω στις δομές υγείας, όχι;

Στην τάξη της κόρης μου την πρώτη εβδομάδα υπήρξε κρούσμα κοβιντ. Όσοι γονείς πήγαν στην κοντινότερη δομή υγείας τα παιδιά τους για ραπιντ τους έδιωξαν. Η συντριπτική πλειοψηφία πήγαμε και το κάναμε ιδιωτικά διότι είναι μεγάλη ταλαιπωρία το νοσοκομείο για ένα μικρό παιδί.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών