Ιδεοληπτικοί κατσαπλιάδες δεν δέχονταν δωρεές,τώρα αναρωτιούνται τι κάνουν οι εφοπλιστές;

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
Veni Vidi Vici

Ιδεοληπτικοί κατσαπλιάδες δεν δέχονταν δωρεές,τώρα αναρωτιούνται τι κάνουν οι εφοπλιστές;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Veni Vidi Vici » 18 Μαρ 2020, 17:51

Σήμερα οι ίδιοι (και εδώ μέσα) αναρωτιούνται αν θα βοηθήσουν οι "ανάλγητοι καπιταλιστές"!

Tον Σεπτέμβριο του 2017, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), σε συνέχεια συζητήσεων με το Υπουργείο Υγείας, ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναλάβει εξ’ ολοκλήρου τη χρηματοδότηση σειράς έργων υποδομών και εκπαίδευσης για την ενίσχυση της Υγείας στην Ελλάδα, με προϋπολογισμό που υπερβαίνει τα €400 εκατομμύρια.
https://www.snf.org/el/protoboulies/sti ... in-ellada/

Απίστευτη αβελτηρία επέδειξε το Ελληνικό Δημόσιο και δη το υπ. Υγείας, το οποίο «κατάφερε» να κάνει το ίδιο το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος να ακυρώσει προγραμματισμένη δωρεά του
https://www.iefimerida.gr/ellada/stayro ... ioy-ygeias
Αlea jacta est

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Re: Ιδεοληπτικοί κατσαπλιάδες δεν δέχονταν δωρεές,τώρα αναρωτιούνται τι κάνουν οι εφοπλιστές;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 25 Μαρ 2020, 08:14

Μπορεί να μην έφταναν για όσα είχαν στο μυαλό τους.

Κριμα...

HaTeRs GoNnA hAtE... :102:
νύχτα έγραψε:
23 Δεκ 2019, 09:51
...η φιλία γενικώς μας εξημερώνει

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Re: Ιδεοληπτικοί κατσαπλιάδες δεν δέχονταν δωρεές,τώρα αναρωτιούνται τι κάνουν οι εφοπλιστές;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 25 Μαρ 2020, 08:25

Έχω μάθει στην ζωή μου ότι έχουμε δύο ειδών ανθρώπους.
Αυτούς που κάνουν το καλό χωρίς να το σκέφτονται γιατί έτσι νοιώθουν και αυτοί που κάνουν το καλό με σκοπό να κερδίσουν κάτι.
Στην Κρήτη λέμε πάρε δεν λέμε, ά έφτιαξα κάτι και θα σου φέρω.
Η δίνεις ή απλά ψάχνεις προφάσεις.
Ας πήγαιναν να βοηθήσουν με τα ίδια λεφτά ένα οποιοδήποτε νομό.
Προσεγγίζοντας την αυτοδιοίκηση.

Υπάρχει μία φράση που δεν είναι δική μου.

Αυτός που θέλει να κάνει το καλό τίποτε δεν τον σταματά σε αντίθεση με αυτόν που θέλει να κάνει το κακό.

Κάπως έτσι.

συγκεκριμένα λέει.

Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν που θέλει να κάνει καλό σε αντίθεση με αυτόν που θέλει να κάνει το κακό.

Ντροπή τους που μπορούσανε να βοηθήσουν και δεν το έκαναν.
Δεν τους αξίζει να τους διαφημίζουμε με την πρόθεση μόνο το τάχα μου τάχα μου εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε.
Αντιθέτως θέλουν αυτό που τους αξίζει.
Ντροπή τους.
Στην Κρήτη τα λέμε τσεκουράτα.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Niki την 25 Μαρ 2020, 08:44, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 25 Μαρ 2020, 08:43

Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 08:25
Αυτούς που κάνουν το καλό χωρίς να το σκέφτονται γιατί έτσι νοιώθουν και αυτοί που κάνουν το καλό με σκοπό να κερδίσουν κάτι.

Αυτός που θέλει να κάνει το καλό τίποτε δεν τον σταματά σε αντίθεση με αυτόν που θέλει να κάνει το κακό.

Κάπως έτσι.

συγκεκριμένα λέει.

Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει αυτόν που θέλει να κάνει καλό σε αντίθεση με αυτόν που θέλει να κάνει το κακό.

Δεν τους αξίζει να τους διαφημίζουμε με την πρόθεση μόνο το τάχα μου τάχα μου εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε.
Ντροπή τους.
Δε νομίζω ότι πάει έτσι.
Υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.
Όταν δίνεις τόσα λεφτά κ ξέρεις που τα δίνεις, θέλεις να δεις κ ένα πλάνο κ να σιγουρευτείς θα πάνε εκεί που πρέπει.
Όσοι έπρεπε να δώσουν τη μελέτη θα είδαν ότι δεν έβγαζαν όσα υπολόγιζαν οπότε δεν ασχολήθηκαν.
Τι έπρεπε να κάνει το ίδρυμα;
Να πει δώστε μου ένα λογαριασμό να σας βάλω τα λεφτά;

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 25 Μαρ 2020, 08:46

Custom_F έγραψε:
25 Μαρ 2020, 08:43
Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 08:25

Κάπως έτσι.

συγκεκριμένα λέει.

Ντροπή τους.

Δε νομίζω ότι πάει έτσι.
Υπάρχουν βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν.
Όταν δίνεις τόσα λεφτά κ ξέρεις που τα δίνεις, θέλεις να δεις κ ένα πλάνο κ να σιγουρευτείς θα πάνε εκεί που πρέπει.
Όσοι έπρεπε να δώσουν τη μελέτη θα είδαν ότι δεν έβγαζαν όσα υπολόγιζαν οπότε δεν ασχολήθηκαν.
Τι έπρεπε να κάνει το ίδρυμα;
Να πει δώστε μου ένα λογαριασμό να σας βάλω τα λεφτά;
Ας πήγαιναν να βοηθήσουν ένα οποιοδήποτε νομό.
Προσεγγίζοντας την αυτοδιοίκηση.

Άβαταρ μέλους
Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 25 Μαρ 2020, 08:52

Είχα δει παλιά μια Αμερικανική ταινία (αληθινή ιστορία) με ένα ίδρυμα βιτρίνα πολυεθνικής που έκανε δωρεές μηχανήματα ιατρικά και πίσω οι εταιρείες του θησαύριζαν με την αποκλειστικότητα σε αναλώσιμα των μηχανημάτων σε αστρονομικές τιμές.

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα.

Θες να κάνεις το καλό και έχεις 400 εκατομμύρια τίποτα δεν σε σταματά.

Διαφήμιση σε κάποιον που έχει λεφτά θέλει να βοηθήσει αλλά δεν του βγαίνει μου φαίνεται κουτό έως ύποπτο.

Άβαταρ μέλους
nrg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 25 Μαρ 2020, 08:55

Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 08:52
Είχα δει παλιά μια Αμερικανική ταινία (αληθινή ιστορία) με ένα ίδρυμα βιτρίνα πολυεθνικής που έκανε δωρεές μηχανήματα ιατρικά και πίσω οι εταιρείες του θησαύριζαν με την αποκλειστικότητα σε αναλώσιμα των μηχανημάτων σε αστρονομικές τιμές.

Διαφήμιση σε κάποιον που έχει τρελά λεφτά θέλει να βοηθήσει αλλά δεν του βγαίνει μου φαίνεται κουτό.
+1
Έχουμε παραδώσει την λειτουργία του κράτους στο παρακράτος.
Μαρία Καρυστιανού

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Μαρ 2020, 08:58

Niki έγραψε:

Διαφήμιση σε κάποιον που έχει λεφτά θέλει να βοηθήσει αλλά δεν του βγαίνει μου φαίνεται κουτό έως ύποπτο.
Το ότι πολλές από τις επιδοτήσεις που έπαιρνε το κράτος για σειρά χρόνων δεν πήγαιναν για το σκοπό της επιδότησης, δεν σου φάνηκε ποτέ ύποπτο; :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 25 Μαρ 2020, 09:01

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Μαρ 2020, 08:58
Niki έγραψε:

Το ότι πολλές από τις επιδοτήσεις που έπαιρνε το κράτος για σειρά χρόνων δεν πήγαιναν για το σκοπό της επιδότησης, δεν σου φάνηκε ποτέ ύποπτο; :lol:
Κοίτα πολλά κάνανε οι πολιτικοί πολλά χρόνια.Εδώ άλλο είναι το θέμα.
Αν δεν σου βγήκε με το κράτος και θέλεις να βοηθήσεις.
θέλεις να βοηθήσεις έχεις 400 εκατομμύρια πήγαινε στην Λάρισα πιάσε τον Νομάρχη τον Δήμαρχο και βοήθα.
Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.

Έτσι τώρα θα έλεγαν εμείς θέλαμε να βοηθήσουμε δεν μας βγήκε με το κράτος βοηθήσαμε εκεί.
Τότε μάλιστα να ακούσω και το παράπονο τους και να τους διαφημίσω.
Έτσι με το ήθελα αλλά δεν μου βγήκε το ακούω βερεσέ.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Μαρ 2020, 09:19

Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 09:01
ΓΑΛΗ έγραψε:
Niki έγραψε:

θέλεις να βοηθήσεις έχεις 400 εκατομμύρια πήγαινε στην Λάρισα πιάσε τον Νομάρχη τον Δήμαρχο και βοήθα.
Το ίδιο είναι. Αν ανοίξεις το οργανόγραμμα ενός οποιουδήποτε δήμου ή νομαρχίας (αναφορικά με τομείς, αρμοδιότητες κλπ) θα τα δεις όλα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, αν πεις δίνω 300 ευρώ ή 300 δις απλώς τα ρίχνεις σε μια μαύρη τρύπα. Ειδικώς στο θέμα της υγείας, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις είτε ολόκληρων νοσοκομείων είτε μονάδων μεθ που στήθηκαν χωρίς να υπάρχει στελέχωση τους από γιατρούς και νοσηλευτές. Αλλά εντάξει, ζούμε σε μία χώρα όπου οι ιδιώτες είναι εκ προοιμίου οι άτιμοι και οι κρατικοί οι έντιμοι που πασχίζουν για τον λαό. :lol:
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 25 Μαρ 2020, 09:25

ΓΑΛΗ έγραψε:
25 Μαρ 2020, 09:19
Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 09:01
ΓΑΛΗ έγραψε:

Το ίδιο είναι. Αν ανοίξεις το οργανόγραμμα ενός οποιουδήποτε δήμου ή νομαρχίας (αναφορικά με τομείς, αρμοδιότητες κλπ) θα τα δεις όλα. Σ' αυτές τις περιπτώσεις, αν πεις δίνω 300 ευρώ ή 300 δις απλώς τα ρίχνεις σε μια μαύρη τρύπα. Ειδικώς στο θέμα της υγείας, υπάρχουν πολλές περιπτώσεις είτε ολόκληρων νοσοκομείων είτε μονάδων μεθ που στήθηκαν χωρίς να υπάρχει στελέχωση τους από γιατρούς και νοσηλευτές. Αλλά εντάξει, ζούμε σε μία χώρα όπου οι ιδιώτες είναι εκ προοιμίου οι άτιμοι και οι κρατικοί οι έντιμοι που πασχίζουν για τον λαό. :lol:
Δικαιολογίες.
Υπάρχουν τόσοι νομάρχες και τόσοι Δήμαρχοι.
Με κάποιον θα ταίριαζαν τα χνώτα τους.
Άλλαξε η κυβέρνηση κάνανε κάτι;
Έχουμε κρίση κάνανε κάτι;
Ας κάνανε ένα δημοτικό νοσοκομείο εξ ολοκλήρου και να το χάριζαν .
Τίποτα δεν έκαναν απλά λένε εμείς θα θα θα αλλά αλλά.
Συνεχίζω να επιμένω ντροπή τους και δεν πιστεύω ότι είμαι μόνη μου ,όσο περισσότεροι νοιώθουμε και εκφραζόμαστε έτσι τόσο μεγαλύτερη ελπίδα έχουμε να βάλουν επιτέλους το χέρι στην τσέπη και να βοηθήσουν.
Δεν μασάμε. :wave:

Άβαταρ μέλους
Custom_F

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Custom_F » 25 Μαρ 2020, 09:29

Φαντάζομαι ξέρεις ότι δεν είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.
Από τη στιγμή που το κάνουν, ας βγάλουν κιόλας σε δεύτερο χρόνο, γιατί να μη βγάλουν; Στέκομαι στο ότι θα έχει βοηθηθεί το σύνολο.
Κ πάλι αφού βγάλουν, κάποια στιγμή θα ξαναδωσουν.

νύχτα έγραψε:

Άβαταρ μέλους
Maspoli

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Maspoli » 25 Μαρ 2020, 09:31

Η δωρεά του Νιάρχος έχει γίνει και συνεχίζει να εξελίσσεται. Σε κάποια επιμέρους κομμάτια αυτής-αφορούσε διάφορους τομείς-υπήρξαν μεταβολές ή αναθεωρήσεις-ακυρωσεις και αντικαταταστάσεις από κάτι άλλο. Δεν ακυρώθηκε δηλαδή η συνολική χορηγία σε καμία περίπτωση. Είστε τόσο σίγουροι κάποιοι ότι γνωρίζετε όλες τις τεχνικές λεπτομέρειες και τους λόγους που δεν προχώρησε κάτι σε κάποιο συγκεκριμένο ζήτημα; Εγώ, δεν το νομίζω.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Maspoli την 25 Μαρ 2020, 09:32, έχει επεξεργασθεί 1 φορά συνολικά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 25 Μαρ 2020, 09:32

Niki έγραψε:
25 Μαρ 2020, 09:25
Δεν μασάμε. :wave:
Ναι, αυτό είναι σαφές.

Έτσι ξαφνικά, θυμήθηκα τα αόρατα στελθ. Κάνουν πολλή δουλειά τελευταία.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
MasterofDope

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από MasterofDope » 25 Μαρ 2020, 09:35

Οι αριστεροι στην Ελλάδα έχουν αγγίξει τα ορια της παράνοιας
Το 90% ειναι για τα ιδρύματα...δεν μπορεις να πολεμάς τον καπιταλισμό και να έχεις μετά παράπονα απο αυτον;
Τι διάολο πίνουν ορισμένοι.
Για αυτο δεν γουστάρω τους αριστερούς
Λιγοι-ελάχιστοι έχουν πιάσει το νόημα
Καθήστε τώρα να φωνάζετε για Επανάσταση κλπ
ΥΓ
Η μονη θεωρία που ειναι ενάντια σε Καπιταλισμό και Κομμουνισμό-κρατισμό ειναι ο Αναρχισμός αλλά δυστυχώς ειναι ανεφάρμοστος
ΥΓ1
Πολυ καλή κινηση απο τους ΑΦΟΙ Αγγελόπουλους που παρόλο ρίξαν την ομάδα μου στην Α2 και την ξεφτίλισαν έκαναν ισως την πιο σοφή και σωστή κίνηση τουλάχιστον ενα ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ το αξίζουν
https://sputniknews.gr/mpasket/20200324 ... gelopoulo/
Have you seen the writing on the wall?
Have you seen that writing?
Can you see the riders on the storm?

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών