Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
04.06.2023
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε να ασχοληθεί με την δημιουργία σνακ από… έντομα για το εμπόριο.
Μπάρες και τσιπς εντομοπρωτεΐνης από τα εργαστήρια - Τώρα ψάχνουν επενδυτή.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε να αξιοποιήσει τους πόρους των Ελλήνων φορολογουμένων δημιουργώντας σνακ από… έντομα.
Έτσι στην παραγωγή βρώσιμων προϊόντων, όπως μπάρες και τσιπς, από έντομα προχώρησε ομάδα του Πανεπιστημίου.
Τα είδη από έντομα που έχουν παραχθεί στο εργαστήριο Εντομολογίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ανθρώπινη κατανάλωση και για ζωική και είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τις μπάρες εντομοπρωτεϊνης και τα τσιπς εντόμων μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Εντομολογίας Χρήστος Αθανασίου μαζί με την ομάδα του, τους μεταπτυχιακούς και υποψήφιες διδάκτορες του συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο διαθέτει το μοναδικό στο είδος του Εργαστήριο Εντομολογίας της χώρας.
Ήδη το Εργαστήριο Εντομολογίας προμηθεύει με γενετικό υλικό εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής εντομο-αλευρων για ζωοτροφές και ιχθυοτροφές.
Παράλληλα αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορώντας έχει ήδη εγκρίνει 8 είδη εντόμων για βρώση από ανθρώπους, στο Εργαστήριο και σε πειραματικό στάδιο παρασκευάζονται τσιπς εντόμων και μπάρες ενέργειας με 70-80% εντομοπρωτείνη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η σχετική έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή για την παραγωγή και διάθεση ενός προϊόντος ελληνικού.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην χώρα μας και κυρίως σε καταστήματα υπερτροφών ή υγιεινών τροφών, κυκλοφορούν σκευάσματα εντομοπρωτεινών, τα οποία ωστόσο είναι εισαγόμενα.
Στο Βόλο εκπρόσωποι 10 χωρών για το πρόγραμμα προϊόντων από έντομα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Χρήστος Αθανασίου, υποστήριξε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, βρίσκεται μέσα στο χάρτη της Ευρώπης, συμμετέχοντας στην ομάδα έργου του CIPROMED, που αποτελείται από 17 εταίρους από διαφορετικούς κλάδους του αγρο-διατροφικού τομέα, ενώ συμπεριλαμβάνει 8 Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Οργανισμούς, 8 εταιρείες και έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, εκπρόσωποι των οποίων θα βρίσκονται το επόμενο διήμερο στο Βόλο για την συνάντηση του Cipromed.
Για τις δυο επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα βρίσκονται στο Βόλο και στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να εκτιμήσουν την πορεία των εργασιών και των συμπερασμάτων που προέκυψαν από άπειρες ώρες παρακολούθησης μέσα στα εργαστήριο της έρευνας, αλλά και να ανταλλάξουν την μέχρι τώρα εμπειρία.
Οι εταίροι προέρχονται από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα) και 3 μη Ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες (Τυνησία, Ισραήλ, Μαρόκο).
https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/t ... o-emporio/
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε να ασχοληθεί με την δημιουργία σνακ από… έντομα για το εμπόριο.
Μπάρες και τσιπς εντομοπρωτεΐνης από τα εργαστήρια - Τώρα ψάχνουν επενδυτή.
Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αποφάσισε να αξιοποιήσει τους πόρους των Ελλήνων φορολογουμένων δημιουργώντας σνακ από… έντομα.
Έτσι στην παραγωγή βρώσιμων προϊόντων, όπως μπάρες και τσιπς, από έντομα προχώρησε ομάδα του Πανεπιστημίου.
Τα είδη από έντομα που έχουν παραχθεί στο εργαστήριο Εντομολογίας του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής της Γεωπονικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για ανθρώπινη κατανάλωση και για ζωική και είναι εγκεκριμένα από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Για τις μπάρες εντομοπρωτεϊνης και τα τσιπς εντόμων μίλησε στην ΕΡΤ ο καθηγητής Εντομολογίας Χρήστος Αθανασίου μαζί με την ομάδα του, τους μεταπτυχιακούς και υποψήφιες διδάκτορες του συγκεκριμένου τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, το οποίο διαθέτει το μοναδικό στο είδος του Εργαστήριο Εντομολογίας της χώρας.
Ήδη το Εργαστήριο Εντομολογίας προμηθεύει με γενετικό υλικό εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της παραγωγής εντομο-αλευρων για ζωοτροφές και ιχθυοτροφές.
Παράλληλα αφού η Ευρωπαϊκή Ένωση πρωτοπορώντας έχει ήδη εγκρίνει 8 είδη εντόμων για βρώση από ανθρώπους, στο Εργαστήριο και σε πειραματικό στάδιο παρασκευάζονται τσιπς εντόμων και μπάρες ενέργειας με 70-80% εντομοπρωτείνη.
Σύμφωνα με την ΕΡΤ η σχετική έρευνα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και η ομάδα βρίσκεται σε αναζήτηση επενδυτή για την παραγωγή και διάθεση ενός προϊόντος ελληνικού.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην χώρα μας και κυρίως σε καταστήματα υπερτροφών ή υγιεινών τροφών, κυκλοφορούν σκευάσματα εντομοπρωτεινών, τα οποία ωστόσο είναι εισαγόμενα.
Στο Βόλο εκπρόσωποι 10 χωρών για το πρόγραμμα προϊόντων από έντομα.
Μιλώντας στην ΕΡΤ ο καθηγητής Χρήστος Αθανασίου, υποστήριξε ότι το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, βρίσκεται μέσα στο χάρτη της Ευρώπης, συμμετέχοντας στην ομάδα έργου του CIPROMED, που αποτελείται από 17 εταίρους από διαφορετικούς κλάδους του αγρο-διατροφικού τομέα, ενώ συμπεριλαμβάνει 8 Πανεπιστήμια και Ερευνητικούς Οργανισμούς, 8 εταιρείες και έναν μη κυβερνητικό οργανισμό, εκπρόσωποι των οποίων θα βρίσκονται το επόμενο διήμερο στο Βόλο για την συνάντηση του Cipromed.
Για τις δυο επόμενες ημέρες εκπρόσωποι των εταίρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα βρίσκονται στο Βόλο και στην Γεωπονική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με στόχο να εκτιμήσουν την πορεία των εργασιών και των συμπερασμάτων που προέκυψαν από άπειρες ώρες παρακολούθησης μέσα στα εργαστήριο της έρευνας, αλλά και να ανταλλάξουν την μέχρι τώρα εμπειρία.
Οι εταίροι προέρχονται από 7 Ευρωπαϊκές χώρες (Ελλάδα, Γερμανία, Ιταλία, Ισπανία, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα) και 3 μη Ευρωπαϊκές μεσογειακές χώρες (Τυνησία, Ισραήλ, Μαρόκο).
https://www.pronews.gr/ygeia/diatrofi/t ... o-emporio/
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 12010
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Αυτοί που τα φτιάχνουν τα δοκιμάζουν ;
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
σαν την ελληνικη κατσαριδα δεν εχει..
http://www.press-gr.com/2023/07/blog-post_58.html?m=1
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Εκτρέφουν κατσαρίδες «υψηλής ποιότητας»...
Να σας δώσω γάντια για να τα πιάσετε;». Σπάνια λέω «όχι» σε μια ευκαιρία βιωματικού ρεπορτάζ, ωστόσο εκείνη τη στιγμή δίστασα να αγγίξω τα δεκάδες σκουλήκια που κινούνταν ασταμάτητα, δημιουργώντας μιαν αίσθηση κινούμενης άμμου μέσα στο τελάρο που είχα μπροστά μου. Αντίθετα, ο Περικλής Σταυρακάρας τα έπιασε με περισσή άνεση και τοποθέτησε ένα στην παλάμη του για να μου το δείξει. Το ίδιο έκανε και με τις καφέ κατσαρίδες που έτρεχαν πάνω-κάτω μέσα στις χάρτινες αυγοθήκες. Θα επιδείκνυε ακριβώς την ίδια άνεση αν ανακάτευε με το χέρι του σιτάρι ή σπόρους. «Είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι», παραδέχεται.
Ο ψηλόλιγνος άνδρας κρύβει ένα αδιόρατο χαμόγελο υπερηφάνειας κάτω από το λεπτό, λευκό μουστάκι του. Και μία από τις αιτίες είναι τα αναρίθμητα έντομα που καλλιεργεί από το 2010. Πλέον τα έχει συγκεντρώσει σε τρία κοντέινερ που έχει τοποθετήσει στην αυλή του σπιτιού του, μια μονοκατοικία σε ένα χωριό, 20 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μαζί με τη σύζυγο και τον γιο του ασχολούνται οικογενειακά με το πρωτοποριακό επάγγελμα του εκτροφέα εντόμων, που δεν έχει ακόμη καμία αναγνώριση ή προβολή στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, όμως, και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, όπου έζησε η οικογένεια επί μία δεκαετία, έχει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, κυρίως ως εναλλακτική πηγή τροφής για τη ζωική παραγωγή με στόχο τη μείωση του ιχθυάλευρου και της σόγιας που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ως ζωοτροφή. «Στην Ελλάδα είναι πρώιμο, στην Ολλανδία έχουν γίνει ολόκληρα εργοστάσια», σημειώνει ο κ. Σταυρακάρας.
Τα μυστικά τα έμαθε από έναν Ολλανδό φίλο του, ο οποίος παρήγε τεράστιες ποσότητες εντόμων και, όπως τονίζει, πλέον έφτασε να διδάσκει σε ολλανδικό πανεπιστήμιο. «Εγώ αγόρασα το know how από αυτόν. Πήγα και με εκπαίδευσε και αγόρασα όλα τα εργαλεία. Χρειάζονται αρκετά: σήτες, σωληνάκια που τα απομονώνεις και τελάρα».
Υστερα από πολλές άγρυπνες νύχτες, οι τρεις τους κατάφεραν να καλλιεργούν με επιτυχία τέσσερα είδη εντόμων, δύο είδη σκουληκιού και δύο κατσαρίδας, υψηλής ποιότητας. Δεν ήταν εύκολο. Για ένα είδος χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προκαλούσε στα σκουλήκια ένα συγκεκριμένο βακτηρίδιο. Με τη μέθοδο, ωστόσο, δοκιμής και σφάλματος, πέτυχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
«Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική. Επειδή είναι όμως κάτι τόσο καινοτόμο και με προοπτικές, πιστεύω ότι είμαστε σε καλή φάση. Θα πάμε καλά», δηλώνει αισιόδοξη η γυναίκα της οικογένειας, Αναστασία Σταυρακάρα, η οποία περιγράφει τις πολλές περιπέτειες που πέρασε η οικογένεια στην Ελλάδα εξαιτίας του ότι ο κλάδος δεν είναι καθόλου γνωστός: από ένα μεταφορέα που σιχαινόταν τα έντομα και άρχισε να τσαλαπατάει τα σκουλήκια μέχρι την απουσία Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας ακόμη για τον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο και της όποιας ενίσχυσης με τη μορφή χρηματοδοτήσεων.
http://www.press-gr.com/2023/07/blog-post_58.html?m=1
ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Εκτρέφουν κατσαρίδες «υψηλής ποιότητας»...
Να σας δώσω γάντια για να τα πιάσετε;». Σπάνια λέω «όχι» σε μια ευκαιρία βιωματικού ρεπορτάζ, ωστόσο εκείνη τη στιγμή δίστασα να αγγίξω τα δεκάδες σκουλήκια που κινούνταν ασταμάτητα, δημιουργώντας μιαν αίσθηση κινούμενης άμμου μέσα στο τελάρο που είχα μπροστά μου. Αντίθετα, ο Περικλής Σταυρακάρας τα έπιασε με περισσή άνεση και τοποθέτησε ένα στην παλάμη του για να μου το δείξει. Το ίδιο έκανε και με τις καφέ κατσαρίδες που έτρεχαν πάνω-κάτω μέσα στις χάρτινες αυγοθήκες. Θα επιδείκνυε ακριβώς την ίδια άνεση αν ανακάτευε με το χέρι του σιτάρι ή σπόρους. «Είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι», παραδέχεται.
Ο ψηλόλιγνος άνδρας κρύβει ένα αδιόρατο χαμόγελο υπερηφάνειας κάτω από το λεπτό, λευκό μουστάκι του. Και μία από τις αιτίες είναι τα αναρίθμητα έντομα που καλλιεργεί από το 2010. Πλέον τα έχει συγκεντρώσει σε τρία κοντέινερ που έχει τοποθετήσει στην αυλή του σπιτιού του, μια μονοκατοικία σε ένα χωριό, 20 χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Εκεί μαζί με τη σύζυγο και τον γιο του ασχολούνται οικογενειακά με το πρωτοποριακό επάγγελμα του εκτροφέα εντόμων, που δεν έχει ακόμη καμία αναγνώριση ή προβολή στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό, όμως, και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, όπου έζησε η οικογένεια επί μία δεκαετία, έχει γρήγορους ρυθμούς ανάπτυξης και σημαντικές προοπτικές εξέλιξης, κυρίως ως εναλλακτική πηγή τροφής για τη ζωική παραγωγή με στόχο τη μείωση του ιχθυάλευρου και της σόγιας που χρησιμοποιείται μέχρι σήμερα ως ζωοτροφή. «Στην Ελλάδα είναι πρώιμο, στην Ολλανδία έχουν γίνει ολόκληρα εργοστάσια», σημειώνει ο κ. Σταυρακάρας.
Τα μυστικά τα έμαθε από έναν Ολλανδό φίλο του, ο οποίος παρήγε τεράστιες ποσότητες εντόμων και, όπως τονίζει, πλέον έφτασε να διδάσκει σε ολλανδικό πανεπιστήμιο. «Εγώ αγόρασα το know how από αυτόν. Πήγα και με εκπαίδευσε και αγόρασα όλα τα εργαλεία. Χρειάζονται αρκετά: σήτες, σωληνάκια που τα απομονώνεις και τελάρα».
Υστερα από πολλές άγρυπνες νύχτες, οι τρεις τους κατάφεραν να καλλιεργούν με επιτυχία τέσσερα είδη εντόμων, δύο είδη σκουληκιού και δύο κατσαρίδας, υψηλής ποιότητας. Δεν ήταν εύκολο. Για ένα είδος χρειάστηκαν δυόμισι χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα που προκαλούσε στα σκουλήκια ένα συγκεκριμένο βακτηρίδιο. Με τη μέθοδο, ωστόσο, δοκιμής και σφάλματος, πέτυχαν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.
«Στην αρχή ήμουν επιφυλακτική. Επειδή είναι όμως κάτι τόσο καινοτόμο και με προοπτικές, πιστεύω ότι είμαστε σε καλή φάση. Θα πάμε καλά», δηλώνει αισιόδοξη η γυναίκα της οικογένειας, Αναστασία Σταυρακάρα, η οποία περιγράφει τις πολλές περιπέτειες που πέρασε η οικογένεια στην Ελλάδα εξαιτίας του ότι ο κλάδος δεν είναι καθόλου γνωστός: από ένα μεταφορέα που σιχαινόταν τα έντομα και άρχισε να τσαλαπατάει τα σκουλήκια μέχρι την απουσία Κωδικού Αριθμού Δραστηριότητας ακόμη για τον συγκεκριμένο επιχειρηματικό κλάδο και της όποιας ενίσχυσης με τη μορφή χρηματοδοτήσεων.
- Green Dragon
- Δημοσιεύσεις: 20174
- Εγγραφή: 17 Απρ 2020, 12:02
- Phorum.gr user: Green Dragon
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Τις κατσαρίδες να τις βάλει ο Σβαμπ στον πάτο του.
- taliban
- Δημοσιεύσεις: 12010
- Εγγραφή: 26 Ιουν 2018, 13:28
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
- Τοποθεσία: Καραβλαχία
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Εδώ οι καλές κατσαρίδες. Κατσαρίδες vegan. Κατσαρίδες παχουλές. Κατσαρίδες με γεύση κοτόπουλο
Στις 10 Κατσαρίδες άλλες 10 δώρο.
Προλάβετε πριν εξαντληθούν τα αποθέματα.
Στις 10 Κατσαρίδες άλλες 10 δώρο.
Προλάβετε πριν εξαντληθούν τα αποθέματα.
- Dwarven Blacksmith
- Δημοσιεύσεις: 43344
- Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
- Τοποθεσία: Maiore Patria
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Μπράβο στον Περικλή και την Αναστασία που δεν περιμένουν τις επιδοτήσεις των ερπετόμορφων ευρωπέηδων αλλά παλεύουν από τώρα.
I would have lived in peace. But my enemies brought me war.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
από καθαρό μίσος θα έτρωγα καμιά μπάρα κουνούπια και ας ξέρναγα
- Eθνικοκοινωνιστης
- Δημοσιεύσεις: 39720
- Εγγραφή: 05 Μάιος 2018, 12:13
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
καπιταλισμο θελετε οποτε μοκο
"Καλύτερα να φορέσω το κράνος του Κόκκινου Στρατού παρά να φάω χάμπουργκερ στα mc Donald's"
Αλαιν ντε Μπενουα
Αλαιν ντε Μπενουα
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
09-18-2023
Νέα έρευνα καλεί τον κόσμο να φάει έντομα: «Βοηθάνε στον μεταβολισμό».
Μια νέα… έρευνα του Washington University δείχνει πως τα έντομα έχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να πυροδοτήσουν μία έμφυτη αντίδραση του ανοσοποιητικού που βελτιώνει το μεταβολισμό των θηλαστικών (https://medicine.wustl.edu/news/fiber-f ... digestion/).
Ταΐζοντας ποντίκια εργαστηρίου με διατροφή πλούσια σε χιτίνη, λένε, συστατικό το οποίο βρίσκεται στους εξωσκελετούς εντόμων και θαλασσινών, παρατήρησαν πως τα ποντίκια παρήγαγαν ένα μοναδικό ένζυμο στο έντερο, το οποίο ονομάζεται AMCase και απαιτείται για τη χώνευση της χιτίνης, ενώ ενεργοποιήθηκαν και κύτταρα τα οποία ρυθμίζουν τους λιπώδεις ιστούς.
Όλο και περισσότερες έρευνες θα ξεπροβάλλουν, προκειμένου να αποδεχτεί ο κόσμος τα έντομα ως πηγή τροφής και αλεύρων!!!
https://www.el.gr/nea-taxh/nea-ereyna-k ... faei-ento/
Νέα έρευνα καλεί τον κόσμο να φάει έντομα: «Βοηθάνε στον μεταβολισμό».
Μια νέα… έρευνα του Washington University δείχνει πως τα έντομα έχουν θρεπτικά συστατικά, τα οποία μπορούν να πυροδοτήσουν μία έμφυτη αντίδραση του ανοσοποιητικού που βελτιώνει το μεταβολισμό των θηλαστικών (https://medicine.wustl.edu/news/fiber-f ... digestion/).
Ταΐζοντας ποντίκια εργαστηρίου με διατροφή πλούσια σε χιτίνη, λένε, συστατικό το οποίο βρίσκεται στους εξωσκελετούς εντόμων και θαλασσινών, παρατήρησαν πως τα ποντίκια παρήγαγαν ένα μοναδικό ένζυμο στο έντερο, το οποίο ονομάζεται AMCase και απαιτείται για τη χώνευση της χιτίνης, ενώ ενεργοποιήθηκαν και κύτταρα τα οποία ρυθμίζουν τους λιπώδεις ιστούς.
Όλο και περισσότερες έρευνες θα ξεπροβάλλουν, προκειμένου να αποδεχτεί ο κόσμος τα έντομα ως πηγή τροφής και αλεύρων!!!
https://www.el.gr/nea-taxh/nea-ereyna-k ... faei-ento/
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
21/11/2023
Μετά τα έντομα, μπαίνουν και οι μέδουσες στο «πιάτο»: Πλούσιες σε συστατικά, λένε!
Η διαστροφή γύρω από τη διατροφή μας συνεχίζεται ακάθεκτα, και να δούμε τι άλλο θα μας πουν οι γκλομπαλιστές να τρώμε…
Οι μέδουσες, αυτά τα ζελατινώδη ενοχλητικά θαλάσσια πλάσματα που συχνά συνδέονται με τσιμπήματα στην παραλία και μας κάνουν τη ζωή κόλαση, «μπορεί να είναι μια υποψήφια για ένα θρεπτικό γεύμα», λένε τώρα.
Όπως και τα έντομα, αποτελούσαν μια λιχουδιά σε διάφορες κουζίνες εδώ και αιώνες, αλλά όχι στον δυτικό κόσμο, που καλείτε τώρα να ασπαστεί όλες τα ξένα έθιμα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και “κλιματικής κρίσης”.
Αν και δεν είναι μια παραδοσιακή πηγή πρωτεΐνης, οι μέδουσες είναι πλούσιες σε κολλαγόνο, διαθέτουν χαμηλές θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, παρέχουν βασικά στοιχεία όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο – και διάφορα άλλα “διαφημίζουν” οι προαγωγοί της νέας λιχουδιάς.
Και κυρίως, η κατανάλωση μεδουσών «κάνει καλό στην αειφορία και στο περιβάλλον», λένε οι ιερείς της Ατζέντας 21:
Καθώς οι πληθυσμοί των μεδουσών αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπεραλίευσης, η κατανάλωσή τους παρέχει μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Η υιοθέτηση της κατανάλωσης αυτών των άφθονων πλασμάτων όχι μόνο προσφέρει μια βιώσιμη επιλογή αλλά επίσης συμβάλλει σημαντικά στην ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, βοηθώντας στη διαχείριση των πληθυσμών τους.
Έτσι, φάτε εσείς μέδουσες, για να μείνουν τα ψάρια στις θάλασσες για τους έχοντες να τα αγοράσουν.
Οι σεφ και οι λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο διερευνούν τρόπους για να ενσωματώσουν τις μέδουσες στη σύγχρονη κουζίνα. Από σαλάτες μέχρι stir-fries, η ευέλικτη υφή της μέδουσας επιτρέπει δημιουργικά γαστρονομικά πειράματα, εισάγοντας αυτό το νέο συστατικό στους παγκόσμιους ουρανίσκους
Εξαιρετικά! Ένα σάντουιτς με ψωμάκι από έντομα (https://antimedia.gr/to-pagkosmio-oikon ... i-entomon/) και μέσα τηγανιτές μέδουσες με σος από λιωμένα σκουλήκια – Γιάμι!!! Το περιμένουμε πως και πως!
https://antimedia.gr/meta-ta-entoma-bai ... tika-lene/
https://katohika.gr/diethni/meta-ta-ent ... tika-lene/
Μετά τα έντομα, μπαίνουν και οι μέδουσες στο «πιάτο»: Πλούσιες σε συστατικά, λένε!
Η διαστροφή γύρω από τη διατροφή μας συνεχίζεται ακάθεκτα, και να δούμε τι άλλο θα μας πουν οι γκλομπαλιστές να τρώμε…
Οι μέδουσες, αυτά τα ζελατινώδη ενοχλητικά θαλάσσια πλάσματα που συχνά συνδέονται με τσιμπήματα στην παραλία και μας κάνουν τη ζωή κόλαση, «μπορεί να είναι μια υποψήφια για ένα θρεπτικό γεύμα», λένε τώρα.
Όπως και τα έντομα, αποτελούσαν μια λιχουδιά σε διάφορες κουζίνες εδώ και αιώνες, αλλά όχι στον δυτικό κόσμο, που καλείτε τώρα να ασπαστεί όλες τα ξένα έθιμα στο βωμό της παγκοσμιοποίησης και “κλιματικής κρίσης”.
Αν και δεν είναι μια παραδοσιακή πηγή πρωτεΐνης, οι μέδουσες είναι πλούσιες σε κολλαγόνο, διαθέτουν χαμηλές θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, παρέχουν βασικά στοιχεία όπως σίδηρο, ψευδάργυρο και μαγνήσιο – και διάφορα άλλα “διαφημίζουν” οι προαγωγοί της νέας λιχουδιάς.
Και κυρίως, η κατανάλωση μεδουσών «κάνει καλό στην αειφορία και στο περιβάλλον», λένε οι ιερείς της Ατζέντας 21:
Καθώς οι πληθυσμοί των μεδουσών αυξάνονται σε ορισμένες περιοχές λόγω της κλιματικής αλλαγής και της υπεραλίευσης, η κατανάλωσή τους παρέχει μια φιλική προς το περιβάλλον επιλογή. Η υιοθέτηση της κατανάλωσης αυτών των άφθονων πλασμάτων όχι μόνο προσφέρει μια βιώσιμη επιλογή αλλά επίσης συμβάλλει σημαντικά στην ισορροπία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων, βοηθώντας στη διαχείριση των πληθυσμών τους.
Έτσι, φάτε εσείς μέδουσες, για να μείνουν τα ψάρια στις θάλασσες για τους έχοντες να τα αγοράσουν.
Οι σεφ και οι λάτρεις του φαγητού σε όλο τον κόσμο διερευνούν τρόπους για να ενσωματώσουν τις μέδουσες στη σύγχρονη κουζίνα. Από σαλάτες μέχρι stir-fries, η ευέλικτη υφή της μέδουσας επιτρέπει δημιουργικά γαστρονομικά πειράματα, εισάγοντας αυτό το νέο συστατικό στους παγκόσμιους ουρανίσκους
Εξαιρετικά! Ένα σάντουιτς με ψωμάκι από έντομα (https://antimedia.gr/to-pagkosmio-oikon ... i-entomon/) και μέσα τηγανιτές μέδουσες με σος από λιωμένα σκουλήκια – Γιάμι!!! Το περιμένουμε πως και πως!
https://antimedia.gr/meta-ta-entoma-bai ... tika-lene/
https://katohika.gr/diethni/meta-ta-ent ... tika-lene/
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Εφ όσον τρώμε και απολαμβάνουμε άλλα αρθρόποδα, πχ αστακούς γαρίδες λαγκουστίνες κλπ, ποιό το πρόβλημα με ακρίδες, γρύλλους, μέλίσσες, τερμίτες και κατσαρίδες πέραν από την συνηθεια;
Ποτέ μην εμπιστεύεσαι επιστήμονα που φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο.
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Στο σπίτι σου, αν δείς να περπατάει μια κατσαρίδα, θα τη πιάσεις και θα τη φάς?
Re: Ετοιμάζονται να μας ταΐσουν έντομα οι Ευρωπέηδες
Οι σπιτικές δεν λένε πολλά, ψάξε να βρείς Μαδαγασκάρης, που είναι παχουλές και έχουν και γεύση βανίλιας.
Ποτέ μην εμπιστεύεσαι επιστήμονα που φοβάται να πετάξει με αεροπλάνο.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ρε Δυτικόφιλοι Ευρωπέηδες πχορουμίστας
από Kauldron » 13 Δεκ 2022, 01:04 » σε Εσωτερική Πολιτική - 22 Απαντήσεις
- 635 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
15 Δεκ 2022, 13:42
-
-
- 46 Απαντήσεις
- 1901 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Εκτωρ
23 Μάιος 2022, 00:38
-
- 6 Απαντήσεις
- 629 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kotas
16 Απρ 2023, 22:59
-
- 39 Απαντήσεις
- 1191 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Befaios
15 Μαρ 2023, 15:03