Δεν ξέρω τι ήταν άλλα μου έμεινε στο μυαλό γιατί τα ζώα όταν ήθελα να ξεράσω και κόντεψα να πνίγω συζητούσαν μεταξύ τους κανονικά λες και δεν ήμουν εκεί.
Νάρκωση
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.
Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Re: Νάρκωση
Η δικιά μου εμπειρία πάντως ήταν μια χαρά. Ενεσουλα και ούτε που το κατάλαβα πώς κοιμήθηκα. Το επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω στο δωμάτιο και όταν ρώτησα τη νοσοκόμα να μου πει πώς πήγε η εγχείρηση μου απάντησε ότι είναι η τρίτη φορά που κάνουμε αυτή τη συζήτηση...
Yippie Kay Yay
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από όσο κατάλαβα θα είναι ολική, όχι μέθη, γιατί ο γαστρεντερολογος λέει ότι δεν είμαι συνεργασιμος ασθενης (την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα) Δυστυχώς όμως πρέπει να βγει ο κωλοπολυποδας γιατί έχουμε ιστορικό στην οικογενεια. Και το έχω καθυστερήσει ηδη πολύ.
Θα πάω σίγουρα στον καρδιολόγο πριν την κάνω και θα κάνω και εξετάσεις αίματος.
Αυτή ξέρει ότι έχω πολυποδα, το είχαμε συζητήσει και με προέτρεπε να κάνω την επέμβαση. Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι έχει νόημα να της στείλω κάτι, αφού με μισεί. Αν πάθω κατι απομενει σε εσάς να αποκαταστησετε το όνομα μου και να την κάνετε να νιώσει φρικτες τύψεις.
Αυτή ξέρει ότι έχω πολυποδα, το είχαμε συζητήσει και με προέτρεπε να κάνω την επέμβαση. Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι έχει νόημα να της στείλω κάτι, αφού με μισεί. Αν πάθω κατι απομενει σε εσάς να αποκαταστησετε το όνομα μου και να την κάνετε να νιώσει φρικτες τύψεις.
- EKPLIKTIKOS
Τελικά που ξερασες?taliban έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 19:26Δεν ξέρω τι ήταν άλλα μου έμεινε στο μυαλό γιατί τα ζώα όταν ήθελα να ξεράσω και κόντεψα να πνίγω συζητούσαν μεταξύ τους κανονικά λες και δεν ήμουν εκεί.
- Τζιτζιμιτζιχότζιρας
- Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm
Δεν το πιστεύω.
Έτσι είναι η πρώτη φορά.(την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα)
Να βάλεις τον πολύποδα σε έναν φάκελο και να της τον στείλεις.Αυτή ξέρει ότι έχω πολυποδα, το είχαμε συζητήσει και με προέτρεπε να κάνω την επέμβαση. Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι έχει νόημα να της στείλω κάτι, αφού με μισεί. Αν πάθω κατι απομενει σε εσάς να αποκαταστησετε το όνομα μου και να την κάνετε να νιώσει φρικτες τύψεις.
Για δωσε λεπτομερειες για το τι ακριβως εγινε στην κολονοσκοπηση.Εκλαιγες κατα τη διαρκεια;Kappa έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 20:57Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από όσο κατάλαβα θα είναι ολική, όχι μέθη, γιατί ο γαστρεντερολογος λέει ότι δεν είμαι συνεργασιμος ασθενης (την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα) Δυστυχώς όμως πρέπει να βγει ο κωλοπολυποδας γιατί έχουμε ιστορικό στην οικογενεια. Και το έχω καθυστερήσει ηδη πολύ.
Philip Mortimer έγραψε: ↑14 Μαρ 2023, 22:40Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.
- Πτολεμαίος
- Phorum.gr user: Last Veteran
Είχα κάνει ολική νάρκωση πριν 27 χρόνια για σκωληκοειδιτη.
Αυτό που μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση είναι ότι μόλις ξύπνησα δεν άκουγα τις (αιώνιες) εμβοες (tinnitus) που έχω.
Αυτό που μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση είναι ότι μόλις ξύπνησα δεν άκουγα τις (αιώνιες) εμβοες (tinnitus) που έχω.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι
Nα μην φοβάσαι και να κάνεις οτι σου έχει πει ο γιατρός σου και όλα θα πάνε καλά.Kappa έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 17:07Μες στο Νοέμβρη θα κάνω μια μικρή αφαίρεση πολύποδα που την έχω καθυστερήσει ηδη αρκετα λόγω φόβου. Είναι μικρή διαδικασία (στο έντερο), αλλά μου είπαν ότι θα γίνει κανονικά νάρκωση. Ο γιατρός μου είπε ότι μέχρι τις 9 την προηγούμενη νύχτα μπορω να φάω και μετά ούτε νερό. Δεν είναι δύσκολο αυτό; Καποιες φορες μου πέφτει το ζαχαρο.
Επίσης έχω αρκετές αλλεργίες αλλά ο γιατρός δεν μου έγραψε κάποιες εξετάσεις για πριν την επέμβαση. Επίφοβο δεν είναι αυτό;
Απο νάρκωση τι εμπειρίες εχετε; Δεν έχω κάνει ποτέ. Θα κοιμηθώ και η αμέσως επόμενη σκηνή θα είναι όταν ξυπνάω; Νιώθεις τίποτα κατά τη διάρκεια της ναρκωσης; Έχεις ονειρα;
Ειπες οτι σου πέφτει το ζάχαρο αν νιώσεις κάτι τέτοιο απο τις 9 και έπειτα όπως σου είπε ή θα εχει στεγνώσει το στόμα σου και θα αναζητάς νερό θα πάρεις λίγο βαμβάκι θα το μουσκέψεις και θα το πιπιλίσεις ίσα ίσα ή θα το περάσεις γύρω απο τα χείλια σου. (αν σου πέσει το ζάχαρο στο νεράκι βαλε λίγο ζάχαρη)
Οσο αφορά τις αλεργίες σου και εφόσον γνωρίζει το ιστορικό σου σε συνεργασία με αναισθησιολόγο θα το προσέξει αυτός η θα σε ξαναρωτήσουν λίγο πριν μπεις χειρουργείο.
Δεν ειναι τίποτα η συγκεκριμένη επέμβαση ...με το που θα κάνεις την νάρκωση θα κοιμηθείς αμέσως και δεν θα καταλάβεις τίποτα απο την διαδικασία παρά μόνο οταν αρχίσεις να ξυπνάς πια στο χώρο ανάνηψης
μια γλυκιά ζαλάδα ( σαν χαμένος ).
Ευχομαι να πάνε όλα καλά!!
- taliban
- Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας
Άστο καλύτερα.EKPLIKTIKOS έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 21:06Τελικά που ξερασες?
Με μέθη που έχω κάνει δύο φορές δεν συνέβη τίποτα κατά την αφύπνιση. Απλώς νόμιζα ότι ξυπνούσα από μεσημεριανό ύπνο.
Σε μια ολική κατά την αφύπνιση είχα έντονη επιθυμία για ύπνο αλλά έπρεπε να μείνω ξύπνια, οπότε όταν έπεφτα σε γλυκιά νάρκη, ερχόταν κάποιος με σκουντούσε και τοποθετούσε την μάσκα οξυγόνου. Σαν βασανιστήριο ήταν.
Aπό τότε και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά είχα κάτι σαν αυτοματοποιημένη αναδρομή στο παρελθόν αλλά με λεπτομέρειες που δεν γνώριζα.
Aυτό ίσως να σημαίνει ότι κάτι υπάρχει και ότι κανείς δεν μένει ανίδεος, αντιλαμβανόμαστε μόνο ένα τμήμα της πληροφορίας αλλά υπάρχει όλη η πληροφορία κάπου.
Σε μια ολική κατά την αφύπνιση είχα έντονη επιθυμία για ύπνο αλλά έπρεπε να μείνω ξύπνια, οπότε όταν έπεφτα σε γλυκιά νάρκη, ερχόταν κάποιος με σκουντούσε και τοποθετούσε την μάσκα οξυγόνου. Σαν βασανιστήριο ήταν.
Aπό τότε και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά είχα κάτι σαν αυτοματοποιημένη αναδρομή στο παρελθόν αλλά με λεπτομέρειες που δεν γνώριζα.
Aυτό ίσως να σημαίνει ότι κάτι υπάρχει και ότι κανείς δεν μένει ανίδεος, αντιλαμβανόμαστε μόνο ένα τμήμα της πληροφορίας αλλά υπάρχει όλη η πληροφορία κάπου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 01 Νοέμ 2023, 12:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.
#klaiw reeeeΤζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 21:22Δεν το πιστεύω.Έτσι είναι η πρώτη φορά.(την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα)Να βάλεις τον πολύποδα σε έναν φάκελο και να της τον στείλεις.Αυτή ξέρει ότι έχω πολυποδα, το είχαμε συζητήσει και με προέτρεπε να κάνω την επέμβαση. Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι έχει νόημα να της στείλω κάτι, αφού με μισεί. Αν πάθω κατι απομενει σε εσάς να αποκαταστησετε το όνομα μου και να την κάνετε να νιώσει φρικτες τύψεις.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.
Η επέμβαση είναι σε 3 μέρες. Φοβάμαι. Θέλω να το αναβάλλω. Μου φαίνεται εξωπραγματικο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί η νάρκωση.
GoBack έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 21:30Για δωσε λεπτομερειες για το τι ακριβως εγινε στην κολονοσκοπηση.Εκλαιγες κατα τη διαρκεια;Kappa έγραψε: ↑31 Οκτ 2023, 20:57Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από όσο κατάλαβα θα είναι ολική, όχι μέθη, γιατί ο γαστρεντερολογος λέει ότι δεν είμαι συνεργασιμος ασθενης (την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα) Δυστυχώς όμως πρέπει να βγει ο κωλοπολυποδας γιατί έχουμε ιστορικό στην οικογενεια. Και το έχω καθυστερήσει ηδη πολύ.
Δεν θέλω να πάω. Τι να κανω;