Νάρκωση

Θέματα υγείας και ευεξίας, ιατρικά νέα και εξελίξεις.
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Οι πληροφορίες, οι συμβουλές και γενικότερα το υλικό που δημοσιεύεται σε αυτή την ενότητα έχουν αποκλειστικά ενημερωτικό χαρακτήρα και εκφράζουν τις προσωπικές απόψεις των αρχικών συγγραφέων στα πλαίσια της δημόσιας συζήτησης. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν επιστημονική ιατρική πληροφόρηση. Το Phorum.com.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, ούτε φέρει ευθύνη για το υλικό που δημοσιεύεται εδώ ή σε άλλη ενότητα της κοινότητας, ή μεταφέρεται ως πληροφορία με τη χρήση προσωπικών μηνυμάτων, e-mail και άλλων τρόπων. Δεν φέρουμε καμία απολύτως ευθύνη για οποιαδήποτε τυχόν σωματική / ψυχική βλάβη λόγω εσφαλμένης πληροφόρησης. Συστήνουμε πάντοτε να συμβουλεύεστε γιατρό για θέματα υγείας.

Η ανάγνωση ή/και η συμμετοχή σας στην παρούσα ενότητα συνεπάγεται ότι συμφωνείτε και αποδέχεστε ανεπιφύλακτα τους παραπάνω όρους.
Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Re: Νάρκωση

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 31 Οκτ 2023, 19:26

aLiCat έγραψε:
31 Οκτ 2023, 17:40
taliban έγραψε:
31 Οκτ 2023, 17:19
Εμένα πριν χρόνια που χρειάστηκε να μου κάνουν κατι σαν ολική, αλλά είχα σοβαρό θέμα υγείας τότε και επρεπε να με ανοιξουν , όταν ξύπνησα ήθελα να ξεράσω και δεν είχαν τίποτα δίπλα.

Τελείως ζώα.

Αλλά δεν είναι το ίδιο σε όλους.
Το αν έχεις ναυτίες /τάση προς έμετο όταν ξυπνάς, εξαρτάται και από τη φαρμακευτική ναρκωτική ουσία και την επίδραση στο δικό σου οργανισμό της συγκεκριμένης. :102:
Δεν ξέρω τι ήταν άλλα μου έμεινε στο μυαλό γιατί τα ζώα όταν ήθελα να ξεράσω και κόντεψα να πνίγω συζητούσαν μεταξύ τους κανονικά λες και δεν ήμουν εκεί.

Άβαταρ μέλους
Airman68
Phorum.gr user: Airman68

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Airman68 » 31 Οκτ 2023, 20:07

Η δικιά μου εμπειρία πάντως ήταν μια χαρά. Ενεσουλα και ούτε που το κατάλαβα πώς κοιμήθηκα. Το επόμενο που θυμάμαι είναι να ξυπνάω στο δωμάτιο και όταν ρώτησα τη νοσοκόμα να μου πει πώς πήγε η εγχείρηση μου απάντησε ότι είναι η τρίτη φορά που κάνουμε αυτή τη συζήτηση... :D
Yippie Kay Yay

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 31 Οκτ 2023, 20:57

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από όσο κατάλαβα θα είναι ολική, όχι μέθη, γιατί ο γαστρεντερολογος λέει ότι δεν είμαι συνεργασιμος ασθενης (την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα) Δυστυχώς όμως πρέπει να βγει ο κωλοπολυποδας γιατί έχουμε ιστορικό στην οικογενεια. Και το έχω καθυστερήσει ηδη πολύ.

Θα πάω σίγουρα στον καρδιολόγο πριν την κάνω και θα κάνω και εξετάσεις αίματος.

Αυτή ξέρει ότι έχω πολυποδα, το είχαμε συζητήσει και με προέτρεπε να κάνω την επέμβαση. Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι έχει νόημα να της στείλω κάτι, αφού με μισεί. Αν πάθω κατι απομενει σε εσάς να αποκαταστησετε το όνομα μου και να την κάνετε να νιώσει φρικτες τύψεις.

Άβαταρ μέλους
EKPLIKTIKOS

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από EKPLIKTIKOS » 31 Οκτ 2023, 21:06

taliban έγραψε:
31 Οκτ 2023, 19:26
aLiCat έγραψε:
taliban έγραψε:
31 Οκτ 2023, 17:19
Εμένα πριν χρόνια που χρειάστηκε να μου κάνουν κατι σαν ολική, αλλά είχα σοβαρό θέμα υγείας τότε και επρεπε να με ανοιξουν , όταν ξύπνησα ήθελα να ξεράσω και δεν είχαν τίποτα δίπλα.

Τελείως ζώα.

Αλλά δεν είναι το ίδιο σε όλους.
Το αν έχεις ναυτίες /τάση προς έμετο όταν ξυπνάς, εξαρτάται και από τη φαρμακευτική ναρκωτική ουσία και την επίδραση στο δικό σου οργανισμό της συγκεκριμένης. :102:
Δεν ξέρω τι ήταν άλλα μου έμεινε στο μυαλό γιατί τα ζώα όταν ήθελα να ξεράσω και κόντεψα να πνίγω συζητούσαν μεταξύ τους κανονικά λες και δεν ήμουν εκεί.
Τελικά που ξερασες? :102:

Άβαταρ μέλους
Τζιτζιμιτζιχότζιρας
Phorum.gr user: 2.Χόρχε ντελ Σάλτο 1.Brainstorm

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Τζιτζιμιτζιχότζιρας » 31 Οκτ 2023, 21:22

Kappa έγραψε:
31 Οκτ 2023, 20:57
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από όσο κατάλαβα θα είναι ολική, όχι μέθη, γιατί ο γαστρεντερολογος λέει ότι δεν είμαι συνεργασιμος ασθενης
Δεν το πιστεύω.
(την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα)
Έτσι είναι η πρώτη φορά.

Αυτή ξέρει ότι έχω πολυποδα, το είχαμε συζητήσει και με προέτρεπε να κάνω την επέμβαση. Σε αυτή τη φάση δεν νομίζω ότι έχει νόημα να της στείλω κάτι, αφού με μισεί. Αν πάθω κατι απομενει σε εσάς να αποκαταστησετε το όνομα μου και να την κάνετε να νιώσει φρικτες τύψεις.
Να βάλεις τον πολύποδα σε έναν φάκελο και να της τον στείλεις.

Άβαταρ μέλους
GoBack

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBack » 31 Οκτ 2023, 21:30

Kappa έγραψε:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από όσο κατάλαβα θα είναι ολική, όχι μέθη, γιατί ο γαστρεντερολογος λέει ότι δεν είμαι συνεργασιμος ασθενης (την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα) Δυστυχώς όμως πρέπει να βγει ο κωλοπολυποδας γιατί έχουμε ιστορικό στην οικογενεια. Και το έχω καθυστερήσει ηδη πολύ.

Για δωσε λεπτομερειες για το τι ακριβως εγινε στην κολονοσκοπηση.Εκλαιγες κατα τη διαρκεια;
Philip Mortimer έγραψε:
14 Μαρ 2023, 22:40
Όσον αφορά το 2019 προσωπικά ψήφισα τον Μητσοτάκη γιατί πίστεψα στο όραμα μη πολιτικά χρωματισμένου εκσυγχρονισμού που παρουσίασε.

Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Phorum.gr user: Last Veteran

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 31 Οκτ 2023, 21:33

Είχα κάνει ολική νάρκωση πριν 27 χρόνια για σκωληκοειδιτη.

Αυτό που μου είχε κάνει απίστευτη εντύπωση είναι ότι μόλις ξύπνησα δεν άκουγα τις (αιώνιες) εμβοες (tinnitus) που έχω.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Ελ_ρία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ελ_ρία » 01 Νοέμ 2023, 01:22

Kappa έγραψε:
31 Οκτ 2023, 17:07
Μες στο Νοέμβρη θα κάνω μια μικρή αφαίρεση πολύποδα που την έχω καθυστερήσει ηδη αρκετα λόγω φόβου. Είναι μικρή διαδικασία (στο έντερο), αλλά μου είπαν ότι θα γίνει κανονικά νάρκωση. Ο γιατρός μου είπε ότι μέχρι τις 9 την προηγούμενη νύχτα μπορω να φάω και μετά ούτε νερό. Δεν είναι δύσκολο αυτό; Καποιες φορες μου πέφτει το ζαχαρο.

Επίσης έχω αρκετές αλλεργίες αλλά ο γιατρός δεν μου έγραψε κάποιες εξετάσεις για πριν την επέμβαση. Επίφοβο δεν είναι αυτό;

Απο νάρκωση τι εμπειρίες εχετε; Δεν έχω κάνει ποτέ. Θα κοιμηθώ και η αμέσως επόμενη σκηνή θα είναι όταν ξυπνάω; Νιώθεις τίποτα κατά τη διάρκεια της ναρκωσης; Έχεις ονειρα;
Nα μην φοβάσαι και να κάνεις οτι σου έχει πει ο γιατρός σου και όλα θα πάνε καλά.
Ειπες οτι σου πέφτει το ζάχαρο αν νιώσεις κάτι τέτοιο απο τις 9 και έπειτα όπως σου είπε ή θα εχει στεγνώσει το στόμα σου και θα αναζητάς νερό θα πάρεις λίγο βαμβάκι θα το μουσκέψεις και θα το πιπιλίσεις ίσα ίσα ή θα το περάσεις γύρω απο τα χείλια σου. (αν σου πέσει το ζάχαρο στο νεράκι βαλε λίγο ζάχαρη)
Οσο αφορά τις αλεργίες σου και εφόσον γνωρίζει το ιστορικό σου σε συνεργασία με αναισθησιολόγο θα το προσέξει αυτός η θα σε ξαναρωτήσουν λίγο πριν μπεις χειρουργείο.
Δεν ειναι τίποτα η συγκεκριμένη επέμβαση ...με το που θα κάνεις την νάρκωση θα κοιμηθείς αμέσως και δεν θα καταλάβεις τίποτα απο την διαδικασία παρά μόνο οταν αρχίσεις να ξυπνάς πια στο χώρο ανάνηψης
μια γλυκιά ζαλάδα ( σαν χαμένος ).
Ευχομαι να πάνε όλα καλά!! :)

Άβαταρ μέλους
taliban
Phorum.gr user: Πνεύμα Αντιλογίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από taliban » 01 Νοέμ 2023, 11:35

EKPLIKTIKOS έγραψε:
31 Οκτ 2023, 21:06
taliban έγραψε:
31 Οκτ 2023, 19:26
aLiCat έγραψε:

Τελικά που ξερασες? :102:
Άστο καλύτερα.

Άβαταρ μέλους
Antares
Phorum.gr user: Ακταία

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Antares » 01 Νοέμ 2023, 11:43

Με μέθη που έχω κάνει δύο φορές δεν συνέβη τίποτα κατά την αφύπνιση. Απλώς νόμιζα ότι ξυπνούσα από μεσημεριανό ύπνο.
Σε μια ολική κατά την αφύπνιση είχα έντονη επιθυμία για ύπνο αλλά έπρεπε να μείνω ξύπνια, οπότε όταν έπεφτα σε γλυκιά νάρκη, ερχόταν κάποιος με σκουντούσε και τοποθετούσε την μάσκα οξυγόνου. Σαν βασανιστήριο ήταν.
Aπό τότε και για μεγάλο χρονικό διάστημα μετά είχα κάτι σαν αυτοματοποιημένη αναδρομή στο παρελθόν αλλά με λεπτομέρειες που δεν γνώριζα.
Aυτό ίσως να σημαίνει ότι κάτι υπάρχει και ότι κανείς δεν μένει ανίδεος, αντιλαμβανόμαστε μόνο ένα τμήμα της πληροφορίας αλλά υπάρχει όλη η πληροφορία κάπου.
Τελευταία επεξεργασία από το μέλος Antares την 01 Νοέμ 2023, 12:21, έχει επεξεργασθεί 2 φορές συνολικά.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 01 Νοέμ 2023, 11:59

Τζιτζιμιτζιχότζιρας έγραψε:
31 Οκτ 2023, 21:22
Kappa έγραψε:
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Από όσο κατάλαβα θα είναι ολική, όχι μέθη, γιατί ο γαστρεντερολογος λέει ότι δεν είμαι συνεργασιμος ασθενης
Δεν το πιστεύω.
(την τελευταία φορά που έκανα κολονοσκοπηση εκλαιγα)
Έτσι είναι η πρώτη φορά.

Να βάλεις τον πολύποδα σε έναν φάκελο και να της τον στείλεις.
#klaiw reeee
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Άβαταρ μέλους
Yochanan
Phorum.gr user: Yochanan

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Yochanan » 01 Νοέμ 2023, 11:59

:smt005::smt005::smt005:
Κυριάκος ο Χρυσογέννητος, του Οίκου των Μητσοτακιδών, Πρώτος του Ονόματός του, Κύριος των Κρητών και των Πρώτων Ελλήνων, Προστάτης της Ελλάδος, Μπαμπάς της Δρακογενιάς, ο Κούλης του Οίνοπα Πόντου, ο Ατσαλάκωτος, ο Απελευθερωτής από τα Δεσμά των Μνημονίων.

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 14 Νοέμ 2023, 21:27

Η επέμβαση είναι σε 3 μέρες. Φοβάμαι. Θέλω να το αναβάλλω. Μου φαίνεται εξωπραγματικο. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς λειτουργεί η νάρκωση.

Άβαταρ μέλους
Kauldron

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 14 Νοέμ 2023, 21:31

GoBack έγραψε:
31 Οκτ 2023, 21:30
Kappa έγραψε:

Για δωσε λεπτομερειες για το τι ακριβως εγινε στην κολονοσκοπηση.Εκλαιγες κατα τη διαρκεια;
:lol::lol::lol:
Αλιόσα έγραψε:
14 Μάιος 2024, 14:52
Μια φορά ριξαμε για πλάκα και αβολιδωτο, τοσο αρχιδια ειχαμε.

Kappa

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kappa » 15 Νοέμ 2023, 14:08

Δεν θέλω να πάω. Τι να κανω;

Απάντηση

Επιστροφή στο “Ιατρική και θέματα Υγείας”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών