Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Stalker
Δημοσιεύσεις: 5657
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 08:36
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 22 Μάιος 2019, 16:05

stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 15:51
Αυτό που αποδεικνύεις με την σοφιστική αντιστροφή της ερώτησης είναι ότι εφόσον το επιχείρημα είναι ότι δεν γνωρίζουμε εξίσου και στις υπόλοιπες θεωρίες τους μηχανισμούς, η εξελικτική θεωρία έχει ίδια βαρύτητα για εσένα με οποιαδήποτε άλλη θεωρία, οποιουδήποτε.
Νομίζω αυτό που ήθελε να πει ο φίλτατος συμπχωρουμίτης είναι ότι σας έχουν πάρει χαμπάρι εσένα και τους άλλους γραφικούς ότι το μόνο που κάνετε είναι να ψειρίζετε κακόπιστα την ΘτΕ χωρίς να προτείνετε ποτέ κάποιο εναλλακτικό επιστημονικό μοντέλο που θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν δόκιμη εναλλακτική, ώστε να έχει κάποιο νόημα ο επιχειρούμενος αντίλογος.

Π.χ. μπορείς να μιλάς για μικρές πιθανότητες όσο θέλεις, αλλά χωρίς ανταγωνιστικό μοντέλο όσο μικρές και να ήταν οι πιθανότητες κάποια στιγμή ήρθαν τα ζάρια, αλλιώς δε θα ήμασταν εδώ να το συζητάμε.
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14102
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Μάιος 2019, 16:33

stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 15:57
Και το ερώτημα που φυσικά προκύπτει είναι : αν το σύνολο της εξέλιξης που έχουμε πετύχει απαιτεί τον άνθρωπο ως προγραμματιστή, όσο δεν υπήρχε άνθρωπος πώς συνέβαινε; Και φυσικά κατ' επέκταση ο άνθρωπος πώς εξελίχθηκε;
Κατά πρώτον, το γεγονός ότι νομίζεις πως το σύνολο της εξέλιξης που έχουμε πετύχει απαιτεί τον άνθρωπο ως προγραμματιστή δεν οφείλεται στα πραγματικά δεδομένα, αλλά στο ότι είσαι δημιουργιστής. Κατά δεύτερον, ας δούμε τι έκανε ο άνθρωπος στο παρελθόν γιά να προκαλέσει τεχνητή εξέλιξη (λέω στο παρελθόν, επειδή πιά έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες): Διάλεγε όσα από τα άτομα ενός πληθυσμού είχαν τυχαία κάποια χαρακτηριστικά που του άρεσαν. Αυτά τα άτομα τα διάλεγε γιά αναπαραγωγή ή γιά καλλιέργεια (αν μιλάμε γιά φυτά). Τα υπόλοιπα δεν αναπαραγόταν. Προφανώς, αυτά τα άτομα είχαν την τάση να κάνουν απογόνους που είχαν πολλά από τα χαρακτηριστικά τους. Λογικό είναι επομένως μεταξύ των απογόνων τα επιθυμητά χαρακτηριστικά να απαντώνται σε μεγαλύτερη αναλογία απ'ό,τι στον αρχικό πληθυσμό. Μεταξύ ταν απογόνων, διάλεγαν εκείνα τα άτομα που είχαν ακόμη πιό έντονα να επιθυμητά χαρακτηριστικά κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό, μεταμορφώθηκε π.χ. το καλαμπόκι από αγριόχορτο, σε αυτό που ξέρουμε σήμερα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Zea_(plan ... _teosintes
Πώς συνέβη αυτό; Οφείλεται μήπως στην "πλαστικότητα" του DNA; Προφανώς όχι, αφού έχουν διαπιστωθεί μεταλλάξεις που έχουν κάνει το DNA του καλαμποκιού διαφορετικό, έστω και λίγο, σε σχέση με το αγριόχορτο.

Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του ανθρώπου που συνειδητά διαλέγει άτομα που τυχαία έχουν επιθυμητά χαρακτηριστικά και ενός μηχανισμού ο οποίος χωρίς σκοπό προκαλεί πλεονέκτημα στην αναπαραγωγή ενός ατόμου που έχει τυχαία κάποια χαρακτηριστικά (π.χ. μακρύτερο λαιμό): ; Δεν ξέρω, δεν βλέπω καμμία. Ας μας πουν οι δημιουργιστές ποιά είναι.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 12180
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 22 Μάιος 2019, 17:20

Kατσε και περιμενε,ημουνα νιος και γερασα.
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.

stavmanr
Μέλη που αποχώρησαν
Δημοσιεύσεις: 31881
Εγγραφή: 14 Δεκ 2018, 11:41

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από stavmanr » 22 Μάιος 2019, 18:31

Leporello έγραψε:
22 Μάιος 2019, 16:33
stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 15:57
Και το ερώτημα που φυσικά προκύπτει είναι : αν το σύνολο της εξέλιξης που έχουμε πετύχει απαιτεί τον άνθρωπο ως προγραμματιστή, όσο δεν υπήρχε άνθρωπος πώς συνέβαινε; Και φυσικά κατ' επέκταση ο άνθρωπος πώς εξελίχθηκε;
Κατά πρώτον, το γεγονός ότι νομίζεις πως το σύνολο της εξέλιξης που έχουμε πετύχει απαιτεί τον άνθρωπο ως προγραμματιστή δεν οφείλεται στα πραγματικά δεδομένα, αλλά στο ότι είσαι δημιουργιστής.
Τί χαζομάρα ήταν αυτή ρε Λεπ; :smt017
Ας είμαι και ο Ρωχάμης. Τί σχέση έχει αυτό με το γεγονός ότι δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ εξέλιξη των ειδών της δαρβινικής θεωρίας;
Θυμίζω ότι η δαρβινική θεωρία αναφέρεται σε τυχαίες μεταλλάξεις και φυσική επιλογή. Όχι σε προκληθείσες μεταλλάξεις και ανθρώπινη παρέμβαση.
Κατά δεύτερον, ας δούμε τι έκανε ο άνθρωπος στο παρελθόν γιά να προκαλέσει τεχνητή εξέλιξη (λέω στο παρελθόν, επειδή πιά έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες): Διάλεγε όσα από τα άτομα ενός πληθυσμού είχαν τυχαία κάποια χαρακτηριστικά που του άρεσαν. Αυτά τα άτομα τα διάλεγε γιά αναπαραγωγή ή γιά καλλιέργεια (αν μιλάμε γιά φυτά). Τα υπόλοιπα δεν αναπαραγόταν. Προφανώς, αυτά τα άτομα είχαν την τάση να κάνουν απογόνους που είχαν πολλά από τα χαρακτηριστικά τους. Λογικό είναι επομένως μεταξύ των απογόνων τα επιθυμητά χαρακτηριστικά να απαντώνται σε μεγαλύτερη αναλογία απ'ό,τι στον αρχικό πληθυσμό. Μεταξύ ταν απογόνων, διάλεγαν εκείνα τα άτομα που είχαν ακόμη πιό έντονα να επιθυμητά χαρακτηριστικά κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό, μεταμορφώθηκε π.χ. το καλαμπόκι από αγριόχορτο, σε αυτό που ξέρουμε σήμερα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Zea_(plan ... _teosintes
Πώς συνέβη αυτό; Οφείλεται μήπως στην "πλαστικότητα" του DNA; Προφανώς όχι, αφού έχουν διαπιστωθεί μεταλλάξεις που έχουν κάνει το DNA του καλαμποκιού διαφορετικό, έστω και λίγο, σε σχέση με το αγριόχορτο.
Αν διαβάσεις προσεκτικά τις πηγές σου θα διαπιστώσεις ότι μιλάμε για υποθετικά μοντέλα κι όχι για αποδεδειγμένα.
"Teosintes are critical components of maize evolution, but opinions vary about which taxa were involved. According to the most widely held evolutionary model, the crop was derived directly from Z. m. parviglumis by selection of key mutations; but in some varieties up to 20% of its genetic material came from Z. m. mexicana through introgression."

Δηλαδή, για άλλη μία φορά εκεί που σου ζητάνε αποδείξεις για μία υπόθεση παρουσιάζεις την υπόθεση ως απόδειξη.

Πρόσεξε τώρα το εξής τραγικό: τα μεγαλύτερα πειράματα που έχουμε κάνει έχουν δείξει ότι οι τυχαίες μεταλλάξεις δεν οδηγούν σε βιώσιμα είδη. Το έγραψε στο εισαγωγικό του σημείωμα ο Roth. Τα έχουμε αναφέρει ξανά και ξανά.

Έτσι, όταν διαβάζω "by selection of key mutations" καταλαβαίνω ότι δίχως την εισφορά του έλλογου όντος (άνθρωπος) στο φιλτράρισμα των μεταλλάξεων, είναι αδύνατη η επικράτηση της μεταβολής.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: αν όλες οι μεταλλάξεις απαιτούν έλλογο ον για την βιωσιμότητά τους, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος και όσο δεν αναμειγνύεται ο άνθρωπος, πώς μπορεί να υπάρχει "εξέλιξη";
Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του ανθρώπου που συνειδητά διαλέγει άτομα που τυχαία έχουν επιθυμητά χαρακτηριστικά και ενός μηχανισμού ο οποίος χωρίς σκοπό προκαλεί πλεονέκτημα στην αναπαραγωγή ενός ατόμου που έχει τυχαία κάποια χαρακτηριστικά (π.χ. μακρύτερο λαιμό): ;
Μα δεν διαφωνήσαμε ποτέ ότι ο άνθρωπος προκαλεί εξέλιξη. Άσχετα αν αυτή η εξέλιξη που παρουσιάζεις εδώ (συνεχής επιλογή) έχει απορριφθεί επιστημονικά.
Το πρόβλημα είναι ότι η θεωρία που υποστηρίζεις μιλά για εξέλιξη πριν και χωρίς τον άνθρωπο.

Άβαταρ μέλους
nrg
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 20:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 22 Μάιος 2019, 18:49

DIOMEDESGR έγραψε:
22 Μάιος 2019, 12:05
Μην κόβεις και ράβεις τα δεδομένα ανάλογα με τα μέτρα σου και εκβιάζεις συμπεράσματα που δεν στέκουν σε λογική ανάλυση.
Πού την είδες την κοπτοραπτική;
Αν σε βολεύει για να με κατηγορήσεις, αλλά αυτό...
Η εξέλιξη των ειδών σαν πραγματικότητα ισχυροποιείται από πειράματα όπως αυτό διοτι γίνεται φανερό τοις πάσι ότι ο μηχανισμός κοψιματος και ραψιματος του DNA είναι υπαρκτός και πλέον τον κατέχει η, μικρή σχετικά και πρωτόγονη, ανθρώπινη επιστήμη.
Και ο μηχανισμός κοψίματος χαρτιών υπάρχει. Λέγεται ψαλίδι.
Και ραψίματος... Συρραπτικό...
Τα προβλήματα ξεκινούν από αυτούς που ισχυρίζονται ότι τα ψαλίδια και τα συρραπτικά προκύπτουν από μόνα τους.
Στους παράγοντες φυσικής τροποποίησης ξεχνάς, φυσικά, να αναφέρεις τον παράγοντα ΧΡΟΝΟΣ!
Ο χρόνος είναι το αποκούμπι για αυτούς που δεν έχουν πειραματικά δεδομένα.
Προκύπτουν ψαλίδια στην φύση;
Προκύπτουν μετά από 12 δις χρόνια... Τι; Όχι;
Αυτό που πήρε στην φύση εκατομμύρια χρόνια για να γίνει, το κατάφεραν οι άνθρωποι σε μικρό χρονικό διάστημα. Και στο μέλλον θα γίνει ακόμη μεγαλύτερη η ικανότητα μας.
Αυτό λέω.
Αυτά που φτιάχνει ο άνθρωπος με κόπο, βασισμένος σε γνώσεις και τεχνολογία χιλιάδων γενεών, είναι αδύνατον να προκύψουν από τυχαίες διεργασίες.
Ίσως να προκύψουν και αυτοκίνητα κάποια μέρα στην φύση... Μόνο χρόνος χρειάζεται... Τι; Όχι;


Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε, είναι ότι η έμβια με την άβια ύλη, έχουν τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες.
Το άτομο του άνθρακα αδιαφορεί αν είναι μέρος οργανικής ή ανόργανης ύλης.

Άβαταρ μέλους
nrg
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 20:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 22 Μάιος 2019, 18:53

Stalker έγραψε:
22 Μάιος 2019, 12:50
nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 11:24
Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο της Βραζιλίας (40.000+ φοιτητές) έχει τμήμα για το intelligent design.

Discovery-Mackenzie is an interdisciplinary research center of Mackenzie Presbyterian University that fosters research into the scientific evidence of intelligent design in nature as well as exploring the relationship between science and culture, including the relationship between science and faith.

https://www.mackenzie.br/en/discovery-mackenzie/
Συνεχίστε να μολογάτε χωρίς ξύλο, πλάκα έχει.
Nandros έγραψε:
22 Μάιος 2019, 15:22

Ως συνήθως ο προπαγανδιστής δημιουργιστής μας λέει την μισή αλήθεια, αυτήν που τον βολεύει!

Mackenzie Presbyterian University
Affiliations:
Presbyterian Church of Brazil.
Faculdade Presbiteriana Mackenzie Rio.
Instituto Presbiteriano Mackenzie.
(Το λήμμα στα πορτογαλικά είναι πιο αποκαλυπτικό!)

Θρησκευτικά κουκιά τρώνε, θρησκευτικά κουκιά μολογάνε.
.

Σύμφωνα με την wiki το πανεπιστήμιο περιλαμβάνει τα εξής:

School of Engineering

Graduate School of Theology

School of Architecture and City Planning

Biological Sciences and Health College (CCBS, former FCBEE)

College of Economics, Accounting, Business and Marketing (CCSA)

College of Computer Science and Information Technology

College of Communication and the Arts

School of Law

College of Physical Education

College of Philosophy, Language, and Education

College of Psychology


40.000+ φοιτητές, αλλά επειδή γράφει στον τίτλο του, Presbyterian
...είναι πανεπιστήμιο με παπάδες... για παπάδες...

Να γελάς και κλαίς...

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14102
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Μάιος 2019, 18:59

stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:31
Leporello έγραψε:
22 Μάιος 2019, 16:33
stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 15:57
Και το ερώτημα που φυσικά προκύπτει είναι : αν το σύνολο της εξέλιξης που έχουμε πετύχει απαιτεί τον άνθρωπο ως προγραμματιστή, όσο δεν υπήρχε άνθρωπος πώς συνέβαινε; Και φυσικά κατ' επέκταση ο άνθρωπος πώς εξελίχθηκε;
Κατά πρώτον, το γεγονός ότι νομίζεις πως το σύνολο της εξέλιξης που έχουμε πετύχει απαιτεί τον άνθρωπο ως προγραμματιστή δεν οφείλεται στα πραγματικά δεδομένα, αλλά στο ότι είσαι δημιουργιστής.
Τί χαζομάρα ήταν αυτή ρε Λεπ; :smt017
Ας είμαι και ο Ρωχάμης. Τί σχέση έχει αυτό με το γεγονός ότι δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ εξέλιξη των ειδών της δαρβινικής θεωρίας;
Θυμίζω ότι η δαρβινική θεωρία αναφέρεται σε τυχαίες μεταλλάξεις και φυσική επιλογή. Όχι σε προκληθείσες μεταλλάξεις και ανθρώπινη παρέμβαση.
Δες το στις σωστές του διαστάσεις: ο Ρωχάμης λέει ότι δεν έχει παρατηρηθεί ποτέ εξέλιξη των ειδών της δαρβινικής θεωρίας.
stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:31
Κατά δεύτερον, ας δούμε τι έκανε ο άνθρωπος στο παρελθόν γιά να προκαλέσει τεχνητή εξέλιξη (λέω στο παρελθόν, επειδή πιά έχει πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες): Διάλεγε όσα από τα άτομα ενός πληθυσμού είχαν τυχαία κάποια χαρακτηριστικά που του άρεσαν. Αυτά τα άτομα τα διάλεγε γιά αναπαραγωγή ή γιά καλλιέργεια (αν μιλάμε γιά φυτά). Τα υπόλοιπα δεν αναπαραγόταν. Προφανώς, αυτά τα άτομα είχαν την τάση να κάνουν απογόνους που είχαν πολλά από τα χαρακτηριστικά τους. Λογικό είναι επομένως μεταξύ των απογόνων τα επιθυμητά χαρακτηριστικά να απαντώνται σε μεγαλύτερη αναλογία απ'ό,τι στον αρχικό πληθυσμό. Μεταξύ ταν απογόνων, διάλεγαν εκείνα τα άτομα που είχαν ακόμη πιό έντονα να επιθυμητά χαρακτηριστικά κ.ο.κ. Με τον τρόπο αυτό, μεταμορφώθηκε π.χ. το καλαμπόκι από αγριόχορτο, σε αυτό που ξέρουμε σήμερα.
https://en.wikipedia.org/wiki/Zea_(plan ... _teosintes
Πώς συνέβη αυτό; Οφείλεται μήπως στην "πλαστικότητα" του DNA; Προφανώς όχι, αφού έχουν διαπιστωθεί μεταλλάξεις που έχουν κάνει το DNA του καλαμποκιού διαφορετικό, έστω και λίγο, σε σχέση με το αγριόχορτο.
Αν διαβάσεις προσεκτικά τις πηγές σου θα διαπιστώσεις ότι μιλάμε για υποθετικά μοντέλα κι όχι για αποδεδειγμένα. "Teosintes are critical components of maize evolution, but opinions vary about which taxa were involved. According to the most widely held evolutionary model, the crop was derived directly from Z. m. parviglumis by selection of key mutations; but in some varieties up to 20% of its genetic material came from Z. m. mexicana through introgression."

Δηλαδή, για άλλη μία φορά εκεί που σου ζητάνε αποδείξεις για μία υπόθεση παρουσιάζεις την υπόθεση ως απόδειξη.
Το ότι υπάρχει διαφωνία γιά το ποιός ήταν ο ακριβής πρόγονος του καλαμποκιού, δηλαδή η Zea mais parviglumis ή η Zea mais mexicana, κάνει ολόκληρη την θεωρία "υπόθεση"; Μα κι'εκείνοι που υποστηρίζουν την καταγωγή από την Zea mais mexicana δεν διαφωνούν ότι το καλαμπόκι προήλθε από τεχνητή επιλογή.

Οσο και να τα τραβάς τα μαλλιά σου, δεν πρόκειται να βγείς έξω από τον βούρκο.
stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:31
Έτσι, όταν διαβάζω "by selection of key mutations" καταλαβαίνω ότι δίχως την εισφορά του έλλογου όντος (άνθρωπος) στο φιλτράρισμα των μεταλλάξεων, είναι αδύνατη η επικράτηση της μεταβολής.

Το ερώτημα λοιπόν παραμένει: αν όλες οι μεταλλάξεις απαιτούν έλλογο ον για την βιωσιμότητά τους, πριν εμφανιστεί ο άνθρωπος και όσο δεν αναμειγνύεται ο άνθρωπος, πώς μπορεί να υπάρχει "εξέλιξη";
1. Εγώ δεν είπα εξ αρχής ότι το καλαμπόκι προήλθε από τεχνητή επιλογή; Τότε γιατί παρουσιάζεις την φράση "by selection of key mutations" σαν μεγάλη δική σου ανακάλυψη;

2. Αυτό: καταλαβαίνω ότι δίχως την εισφορά του έλλογου όντος (άνθρωπος) στο φιλτράρισμα των μεταλλάξεων, είναι αδύνατη η επικράτηση της μεταβολής. Δεν προκύπτει καθόλου από αυτό που διάβασες. Το μόνο που δείχνει είναι ότι αν δεν γινόταν η συγκεκριμένη επιλογή, δεν θα εξελισσόταν το αγριόχορτο σε καλαμπόκι. Θα εξελισσόταν σε κάτι άλλο. Αν πάλι υποστηρίζεις ότι όντως προκύπτει το συμπέρασμά σου από αυτό που διάβασες, εξήγησέ μας γιατί.

3. Τελικώς απορρίπτεις την θεωρία τής "πλαστικότητας" του DNA και παραδέχεσαι ότι οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες; Γιατί αυτό διάβασες, άσχετα τι θέλεις να καταλάβεις. Δεν προκάλεσε ο άνθρωπος τις μεταλλάξεις, απλώς επέλεξε τα μεταλλαγμένα άτομα.
stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:31
Ας δούμε λοιπόν ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του ανθρώπου που συνειδητά διαλέγει άτομα που τυχαία έχουν επιθυμητά χαρακτηριστικά και ενός μηχανισμού ο οποίος χωρίς σκοπό προκαλεί πλεονέκτημα στην αναπαραγωγή ενός ατόμου που έχει τυχαία κάποια χαρακτηριστικά (π.χ. μακρύτερο λαιμό): ;
Μα δεν διαφωνήσαμε ποτέ ότι ο άνθρωπος προκαλεί εξέλιξη.
Το πρόβλημα είναι ότι η θεωρία που υποστηρίζεις μιλά για εξέλιξη πριν και χωρίς τον άνθρωπο.
Δεν απαντάς όμως στο ερώτημά μου: ποιά είναι η διαφορά μεταξύ του ανθρώπου που συνειδητά διαλέγει άτομα που τυχαία έχουν επιθυμητά χαρακτηριστικά και ενός μηχανισμού ο οποίος χωρίς σκοπό προκαλεί πλεονέκτημα στην αναπαραγωγή ενός ατόμου που έχει τυχαία κάποια χαρακτηριστικά (π.χ. μακρύτερο λαιμό).
stavmanr έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:31
Άσχετα αν αυτή η εξέλιξη που παρουσιάζεις εδώ (συνεχής επιλογή) έχει απορριφθεί επιστημονικά.
Ποιός και τι απέρριψε "επιστημονικά"; Αυτό που λέω γιά την τεχνητή επιλογή; Είσαι με τα καλά σου;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14102
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Μάιος 2019, 19:11

nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:53
40.000+ φοιτητές, αλλά επειδή γράφει στον τίτλο του, Presbyterian
...είναι πανεπιστήμιο με παπάδες... για παπάδες...

Να γελάς και κλαίς...
Να γελάει κανείς με αυτά που γράφεις. Δεν γράφει απλώς στον τίτλο του "Presbyterian", διευθύνεται από την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία τής Βραζιλίας: he Rev. Dr. Davi Charles Gomes. Η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία ασπάζεται τον δημιουργισμό.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
nrg
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 20:53

Re: Ζωή: Κανόνας και όχι απίθανη εξαίορεση;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 22 Μάιος 2019, 19:18

Obelix έγραψε:
22 Μάιος 2019, 15:25
nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 11:15
Το DNA, για παράδειγμα, αν χωριστεί σε δύο μισά, αυτά δεν είναι δυνατόν να ενωθούν μεταξύ τους παρά με έναν τρόπο: Αυτόν με τον οποίο ήσαν ενωμένα και ΠΡΙΝ την διαίρεση. (Αν δεν ίσχυε αυτό, τα διάφορα κύτταρα θα μεταλλάσσονταν σε τελείως άλλα, μετά την κάθε μίτωση.)
1. Ακόμα δεν έχουμε βρει τρόπο με τον οποίο να δημιουργείται DNA με τυχαίες διεργασίες. Με αρκετή φαντασία όμως το φτιάξαμε και όλα καλά...

2. Στο κύτταρο υπάρχουν ειδικά ένζυμα που ενώνουν το DNA. Δεν υπάρχει τίποτα το τυχαίο.

3. Το DNA δεν είναι τυχαίο μακρομόριο. Το DNA περιέχει κώδικα, δηλαδή πληροφορίες για να παραχθούν πρωτεΐνες και να ρυθμιστούν λειτουργίες.
Αν ενώσεις τυχαία τις βάσεις στο DNA δεν έχεις τίποτα το λειτουργικό.
Το πώς συμπεριφέρεται το DNA κατά την μίτωση είναι "άγνωστο"; Απεναντίας έχει παρατηρηθεί άπειρες φορές. Το γεγονός ότι τα δύο μισά της αλυσίδας του συνδυάζονται κατά ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, είναι ΝΟΜΟΣ. ΣΕ ΤΙ "διαψεύδεις" αυτό το δεδομένο;


Δεν είναι νόμος, λες και μιλάμε για την Παγκόσμια Έλξη. Είναι φαινόμενο που παρατηρείται στα κύτταρα και συμβαίνει μετά από τρομερά ενορχηστρωμένη διεργασία και χωρικά και χρονικά.
Ταυτόχρονα μία σειρά από ένζυμα που διορθώνουν τα λάθη που προκύπτουν.
Μερικά λάθη ξεφεύγουν, αλλά δεν είναι επί του παρόντος.

Επί της ουσίας μιλάμε για "μηχανισμό" και τίποτα δεν αφήνεται στην τύχη, μέσα στο κύτταρο.

ΣΕ ΤΙ "διαψεύδεις" το ενδεχόμενο όσο πιο πολύπλοκα να γίνονται τα οργανικά μεγαλομόρια, τόσο πιο περιορισμένοι να είναι οι τρόποι που αντιδρούν μεταξύ τους;


Πώς να διαψεύσω κάτι το οποίο δεν έχει παρατηρηθεί πειραματικά;

Να σου δώσω να καταλάβεις.

Σήμερα υπάρχουν ουσίες που διαλύουν την κυτταροπλασματική μεμβράνη του κυττάρου, χωρίς να επηρεάσουν το εσωτερικό του κυττάρου.
Οπότε μπορούμε να φτιάξουμε πολύ εύκολα μία "σούπα" από πρωτεΐνες, DNA, ένζυμα και όλα τα συστατικά που έχει το κύτταρο.
Είδες κάποια δημοσίευση ότι από μία τέτοια σούπα, προέκυψαν κύτταρα;

Αλλά και πάλι έχω μία πηγή που βάζει ταφόπλακα σε αυτές τις ανόητες (θα μου επιτρέψεις) εικασίες.

...which for a realistic interactome of 4500 proteins gives 107200 different possibilities

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3302650/

Κάποιοι κάνουν ότι δεν βλέπουν τον αριθμό και νομίζουν ότι υπάρχει αρκετός χρόνος ή άπειρα σύμπαντα.


Στην άγνοιά σου βασίζονται και στην φαντασία σου.
Για αυτό δέχεσαι πράγματα για τα οποία, ούτε που υπάρχει πειραματική επιβεβαίωση, αλλά ούτε οι πιθανότητες οι μαθηματικές, επιτρέπουν να γίνουν σε δεδομένο χρόνο.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27010
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Μάιος 2019, 19:26

nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:53
Stalker έγραψε:
22 Μάιος 2019, 12:50
nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 11:24
Ένα μεγάλο πανεπιστήμιο της Βραζιλίας (40.000+ φοιτητές) έχει τμήμα για το intelligent design.

Discovery-Mackenzie is an interdisciplinary research center of Mackenzie Presbyterian University that fosters research into the scientific evidence of intelligent design in nature as well as exploring the relationship between science and culture, including the relationship between science and faith.

https://www.mackenzie.br/en/discovery-mackenzie/
Συνεχίστε να μολογάτε χωρίς ξύλο, πλάκα έχει.
Nandros έγραψε:
22 Μάιος 2019, 15:22

Ως συνήθως ο προπαγανδιστής δημιουργιστής μας λέει την μισή αλήθεια, αυτήν που τον βολεύει!

Mackenzie Presbyterian University
Affiliations:
Presbyterian Church of Brazil.
Faculdade Presbiteriana Mackenzie Rio.
Instituto Presbiteriano Mackenzie.
(Το λήμμα στα πορτογαλικά είναι πιο αποκαλυπτικό!)

Θρησκευτικά κουκιά τρώνε, θρησκευτικά κουκιά μολογάνε.
Σύμφωνα με την wiki το πανεπιστήμιο περιλαμβάνει τα εξής:

School of Engineering
Graduate School of Theology
School of Architecture and City Planning
Biological Sciences and Health College (CCBS, former FCBEE)
College of Economics, Accounting, Business and Marketing (CCSA)
College of Computer Science and Information Technology
College of Communication and the Arts
School of Law
College of Physical Education
College of Philosophy, Language, and Education
College of Psychology

40.000+ φοιτητές, αλλά επειδή γράφει στον τίτλο του, Presbyterian
...είναι πανεπιστήμιο με παπάδες... για παπάδες...

Να γελάς και κλαίς...
Για πες μας, σε ποια από όλα γίνεται μάθημα για the scientific evidence of intelligent design in nature;
Όλοι οι 40.000+ φοιτητές μαθαίνουν τέτοιες μαλακίες;

Να γελάς και κλαίς..
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Άβαταρ μέλους
nrg
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 20:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 22 Μάιος 2019, 19:34

Leporello έγραψε:
22 Μάιος 2019, 19:11
nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:53
40.000+ φοιτητές, αλλά επειδή γράφει στον τίτλο του, Presbyterian
...είναι πανεπιστήμιο με παπάδες... για παπάδες...

Να γελάς και κλαίς...
Να γελάει κανείς με αυτά που γράφεις. Δεν γράφει απλώς στον τίτλο του "Presbyterian", διευθύνεται από την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία τής Βραζιλίας: he Rev. Dr. Davi Charles Gomes. Η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία ασπάζεται τον δημιουργισμό.
Ναι, και;

Μήπως στην πληροφορική τους διδάσκουν ότι οι άγγελοι μεταφέρουν τις πληροφορίες από υπολογιστή σε υπολογιστή;...

Μιλάμε για τμήμα πανεπιστημίου και όχι θεολογική σχολή ή κατηχητικό.

Άβαταρ μέλους
nrg
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 20:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 22 Μάιος 2019, 19:36

Nandros έγραψε:
22 Μάιος 2019, 19:26

Για πες μας, σε ποια από όλα γίνεται μάθημα για the scientific evidence of intelligent design in nature;
Όλοι οι 40.000+ φοιτητές μαθαίνουν τέτοιες μαλακίες;

Να γελάς και κλαίς..
.
Σου έβαλα το σαίτ του πανεπιστημίου που το αναφέρει ξεκάθαρα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην γραμματεία ή στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Για τα δάκρυά σου, υπάρχουν και τα χαρτομάντιλα... :D

Άβαταρ μέλους
DIOMEDESGR
Δημοσιεύσεις: 6665
Εγγραφή: 24 Οκτ 2018, 19:46
Phorum.gr user: DIOMEDESGR

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από DIOMEDESGR » 22 Μάιος 2019, 19:38

nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:49


Πού την είδες την κοπτοραπτική;
Αν σε βολεύει για να με κατηγορήσεις, αλλά αυτό...

Και ο μηχανισμός κοψίματος χαρτιών υπάρχει. Λέγεται ψαλίδι.
Και ραψίματος... Συρραπτικό...
Τα προβλήματα ξεκινούν από αυτούς που ισχυρίζονται ότι τα ψαλίδια και τα συρραπτικά προκύπτουν από μόνα τους.

Ο χρόνος είναι το αποκούμπι για αυτούς που δεν έχουν πειραματικά δεδομένα.
Προκύπτουν ψαλίδια στην φύση;
Προκύπτουν μετά από 12 δις χρόνια... Τι; Όχι;

Αυτό λέω.
Αυτά που φτιάχνει ο άνθρωπος με κόπο, βασισμένος σε γνώσεις και τεχνολογία χιλιάδων γενεών, είναι αδύνατον να προκύψουν από τυχαίες διεργασίες.
Ίσως να προκύψουν και αυτοκίνητα κάποια μέρα στην φύση... Μόνο χρόνος χρειάζεται... Τι; Όχι;


Αυτό που πρέπει να συνειδητοποιήσετε, είναι ότι η έμβια με την άβια ύλη, έχουν τις ίδιες ακριβώς ιδιότητες.
Το άτομο του άνθρακα αδιαφορεί αν είναι μέρος οργανικής ή ανόργανης ύλης.
Συνέχισε να κοιτάς το δάχτυλο αν αυτό σε ευχαριστεί.

Δεν μπορώ να σε βοηθήσω περαιτέρω.

:102:

Εικόνα
"Patriotism is the last refuge of a scoundrel." Samuel Johnson, 1775.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14102
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 22 Μάιος 2019, 19:39

nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 19:34
Leporello έγραψε:
22 Μάιος 2019, 19:11
nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 18:53
40.000+ φοιτητές, αλλά επειδή γράφει στον τίτλο του, Presbyterian
...είναι πανεπιστήμιο με παπάδες... για παπάδες...

Να γελάς και κλαίς...
Να γελάει κανείς με αυτά που γράφεις. Δεν γράφει απλώς στον τίτλο του "Presbyterian", διευθύνεται από την Πρεσβυτεριανή Εκκλησία τής Βραζιλίας: he Rev. Dr. Davi Charles Gomes. Η Πρεσβυτεριανή Εκκλησία ασπάζεται τον δημιουργισμό.
Ναι, και;

Μήπως στην πληροφορική τους διδάσκουν ότι οι άγγελοι μεταφέρουν τις πληροφορίες από υπολογιστή σε υπολογιστή;...

Μιλάμε για τμήμα πανεπιστημίου και όχι θεολογική σχολή ή κατηχητικό.
Μα εσύ το έφερες σαν παράδειγμα ότι ο δημιουργισμός γίνεται αποδεκτός από κάποιους επιστήμονες. Αλλά απλώς πρόκειται γιά ένα πανεπιστήμιο που ελέγχει μία Εκκλησία. Οπου υπάρχει διαφορά με τα δόγματα τής συγκεκριμένης Εκκλησίας, υπερισχύουν τα δόγματα. Δείχνει κάτι αυτό γιά την αξιοπιστία των δογμάτων;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
Nandros
Δημοσιεύσεις: 27010
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:41
Phorum.gr user: Nandros
Τοποθεσία: Όπου συχνάζουν ναυτικοί και λοιπά κακοποιά στοιχεία

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Nandros » 22 Μάιος 2019, 19:51

nrg έγραψε:
22 Μάιος 2019, 19:36
Nandros έγραψε:
22 Μάιος 2019, 19:26

Για πες μας, σε ποια από όλα γίνεται μάθημα για the scientific evidence of intelligent design in nature;
Όλοι οι 40.000+ φοιτητές μαθαίνουν τέτοιες μαλακίες;

Να γελάς και κλαίς..
Σου έβαλα το σαίτ του πανεπιστημίου που το αναφέρει ξεκάθαρα.
Περισσότερες πληροφορίες θα βρεις στην γραμματεία ή στο τμήμα εξυπηρέτησης πελατών.

Για τα δάκρυά σου, υπάρχουν και τα χαρτομάντιλα... :D
Ποια δάκρυα μου ρε προπαγανδιστή δημιουργιστή; Γελάω με τις παπαριές που πιστεύεις και προπαγανδίζεις!
.
ΚΚΕ 6η Ολομέλεια: Κάναμε το διεθνιστικό μας καθήκον (εννοεί τον Συμμοριτοπόλεμο)
ΧΑ: Είμαστε η σπορά των ηττημένων του '45. Οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες!

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών