Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6351
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 16 Νοέμ 2019, 04:38

nrg έγραψε:Δεν κατάλαβες.

Το νέο γονίδιο δημιουργήθηκε κάτω από πολύ συγκεκριμένες συνθήκες και πολύ μεγάλο πληθυσμό. Δεν είναι κάτι που προέκυψε τυχαία.

Μιλάμε για ακτινοβόληση με UV σε τέτοιον βαθμό που προκάλεσε θνησιμότητα 64% στο δείγμα και επιβεβαιωμένη καταστροφή στο DNA. 
Και φυσικά δεν ξεχνάμε ότι τέτοια ακτινοβόληση αποδεδειγμένα δημιουργεί προβλήματα στους έμβιους οργανισμούς.
Από το πείραμα:

https://phys.org/news/2019-04-witness-e ... e-lab.html

They irradiated millions of these yeast cells with UV light, causing DNA damage. This meant that the cells had to repair much more hereditary material than would normally be the case, which increased the chance of random mutations. The researchers then fed the microorganisms with wort, a sugar-rich substrate that brewers use to make beer. They gave the yeast cells only limited amounts of wort, forcing them to compete for what little food was available.
nrg έγραψε: Αν λοιπόν αυτός είναι ο τρόπος που δημιουργούνται νέα γονίδια σε βακτηρίδια, τότε έχουμε αποδείξει ότι νέα γονίδια δεν μπορούν να δημιουργηθούν σε πολυκύτταρους οργανισμούς. 
Αυτός ήταν ένας τρόπος που τυχαίνει να βρήκα εγώ μέχρι τώρα στο διαδύκτιο. Ας μην βιαζόμαστε να βγάλουμε γενικευμένα συμπεράσματα. Δεν γίνεται να τα μάθουμε όλα γύρω από την εξέλιξη των γονιδίων σε μια στιγμή.
nrg έγραψε:Φυσικά δεν ξεχνάμε ότι το νέο γονίδιο προήλθε από κώδικα που προϋπήρχε. Δηλαδή και πάλι δεν παρατηρήθηκε συσσώρευση μεταλλάξεων.
Ολα προέρχονται από κάτι που προϋπάρχει στον κόσμο. Η εμφάνιση νέων δομών ή γονιδίων στην εξέλιξη των ειδών δεν αποτελεί εξαίρεση. Επίσης για την εμφάνιση ενός νέου χαρακτηριστικού καμιά φορά αρκεί μία μετάλλαξη και όχι πολλές όπως σε ένα άλλο πείραμα που μια μετάλλαξη σε ένα γονίδιο ζυμομύκητα παράγει πολυκυτταρικής μορφής απογόνους.

https://www.newscientist.com/article/dn ... ular-life/
nrg έγραψε:Από κώδικα που προϋπάρχει, δεν δημιουργούνται πόδια και φτερά.
Κι όμως, από τις παραλλαγές του Sonic Hedgehog δημιουργούνται άκρα σε θηλαστικά και πτηνά και πτερύγια σε ιχθύες όπως τα σαλάχια.
nrg έγραψε:Όχι δεν είναι. Είναι αλλαγή που συμβαίνει εντός του οργανισμού, οργανωμένα και όχι μετά από τυχαίες αλλαγές. Ο οργανισμός προσαρμόζεται σύμφωνα με οδηγίες που έχει στο DNA του και όχι μετά από τυχαίες αλλαγές. 
Αυτά είναι παιχνίδια με τις λέξεις και την έννοια “τυχαίο”. Ολες οι αλλαγές θα συμβούν εντός του οργανισμού όχι εκτός.
Οποιαδήποτε αύξηση υπάρχουσς δομής είναι ένδειξη εξέλιξης. Π.χ. Το προοδευτικά αυξανόμενο σε μέγεθος ζεύγος κεράτων των Τητανοθήριων όπως το έχουμε βρει στα απολιθώματα είναι εξέλιξη και νέα πληροφορία. Η εξέλιξη ιχθύων με πλήρη γνάθο από προηγούμενους με πρωτόγονη μορφής γνάθο είναι εξέλιξη και νέα πληροφορία Η αυξημένη οστική μάζα των ανθρώπων με τη συγκεκριμένη μετάλλαξη είναι νέα πληροφορία.
nrg έγραψε:Αυτές οι ρυθμιστικές ικανότητες που έχουν οι οργανισμοί αποτελούν ένδειξη σχεδιασμού και φυσικά δεν οδηγούν σε νέα είδη. 
Όσο και να ρυθμιστεί η παραγωγή μίας πρωτεΐνης ή μίας σειράς κυττάρων ο οργανισμός είναι ο ίδιος.
Τι ρύθμισαν οι Vadoma που μια μετάλλαξη εμφάνισε διχαλωτά πόδια σε μερικούς από αυτούς στο ίδιο περιβάλλον? Τι ρύθμιση είχε προσχεδιαστεί για τους ανθρώπους που φέρουν μετάλλαξη για αυξημένη οστική μάζα οι οποίοι ζουν στο ίδιο περιβάλλον με άλλους που δεν την έχουν?

Το ότι ο οργανισμός παραμένει ο ίδιος όσο και να αλλάξει γενετικά είναι ψευδαίσθηση που απορρέει από την αδυναμία να παρατηρήσουμε στο μικρό χρονικό εύρος της ανθρώπινης ζωής μεγαλύτερες εξελικτικές αλλαγές. Εδώ παίζει το ρόλο του το αρχείο των απολιθωμάτων όπου μπορούμε να βρούμε τέτοιες μεταβάσεις όπως από τα ψάρια στα αμφίβια-τετράποδα, από τα θηριαψιδωτά στα θηλαστικά ή από τα πρωτόγονα πρωτεύοντα στον άνθρωπο.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6351
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 16 Νοέμ 2019, 04:43

nrg έγραψε: Δεν ξέρουμε αν είναι μεταλλαγμένο, διότι δεν το είδαμε ποτέ να μεταλλάσσεται. Και ίδια και τα ίδια θα λέμε;
Η διαπίστωση ότι πρέπει να δούμε κάτι για να έχει συμβεί είναι για ευνόητους λόγους αβάσιμη.
nrg έγραψε:Αυτό που βρήκαν είναι 2 γονίδια που μοιάζουν και υπέθεσαν ότι το ένα προήρθε από το άλλο. 

Αν μπορέσεις να φτιάξεις 2 γονίδια που να επιτελούν το ίδιο έργο με τα RNASE1 και RNASE2 και να μην μοιάζουν μεταξύ τους, τότε μόνο θα έχεις ένδειξη ότι μπορεί το ένα να προήλθε από το άλλο.
Σε κάθε άλλη περίπτωση τα γονίδια αναγκαστικά μοιάζουν, όπως μοιάζουν τόσα και τόσα αντικείμενα που επιτελούν διαφορετικό έργο. Ή ρουτίνες που επιτελούν διαφορετικούς υπολογισμούς.
Δεν υπέθεσαν τίποτα. “We showed” και “Demonstrate” λέει η έρευνα στην οποία χρησιμοποίησαν ειδικές πειραματικές και υπολογιστικές μεθόδους την ώρα που εσύ έκρινες από τον καναπέ.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/11925567

Δεν έχουν όλα τα γονίδια τον ίδιο βαθμό ομοιότητας. Το διπλασιασμένο είναι πολύ πιο όμοιο, ουσιαστικά ξεκινάει ως αντίγραφο του αρχικού.

Εντωμεταξύ μεγάλοι γονιδιακοί διπλασιασμοί έχουν παρατηρηθεί σε φυτά όπως σιτάρι, βαμβάκι, σόγια κ.α.
Στην ειδογένεση φυτών με υβριδισμό το νέο είδος εμφανίζει ολόκληρα χρωμοσώματα διπλασιασμενα.
Ορίστε μια έρευνα με αμέτρητες επιστημονικές παραπομπές.

http://www.plantphysiol.org/content/171/4/2294
nrg έγραψε: Και αυτός ο βαθμός από τι καθορίζεται;
Υπάρχει κάποιος κανόνας ή ο καθένας τα βλέπει όπως του αρέσουν;
Ας αφήσουμε τις θεωρητικολογίες. Υπάρχουν ειδικοί γενετιστές/βιολόγοι γι' αυτά τα πράγματα που έχουν σκανάρει γονιδιώματα και γονιδιώματα. Το να λες ότι δεν ξέρουν να ξεχωρίζουν τα ίδια ή παρόμοια γονίδια είναι προσβολή της έννοιας της επιστήμης.
nrg έγραψε:Καλέ μου άνθρωπε το σκεπτικό σου εξαρχής είναι λάθος.
Ναι 2 αδέρφια μοιάζουν. Αλλά όσοι μοιάζουν δεν είναι αδέρφια.
Τώρα θα το μάθεις αυτό; 

Το ίδιο και με την γλώσσες. 
Ναι έχουν ομοιότητες, αλλά όλες οι ομοιότητες δεν οφείλονται στην κοινή καταγωγή. Δηλαδή 2 λέξεις που μοιάζουν μπορεί να σημαίνουν εντελώς διαφορετικό πράγμα. Όπως και 2 γλώσσες μπορεί να μοιάζουν αλλά να μην έχουν κοινή καταγωγή. Πχ τα Ουγγρικά χρησιμοποιούν λατινικούς χαρακτήρες, άρα πολλές λέξεις μοιάζουν με άλλες λατινογενείς αλλά η γλώσσα δεν έχει κοινή καταγωγή με αυτές. 
Άρα λοιπόν, όπως αφήνεις να εννοηθεί, μπορεί και η κοινή καταγωγή να αποτελεί εξήγηση ομοιοτήτων. Αυτό με ενδιέφερε να σου δείξω με τα δύο παραδείγματα ενώ υπάρχουν κι άλλα (π.χ. γραφές που μοιάζουν διότι η μία προήλθε από την άλλη ή έχουν κοινή γραφή πρόγονο). Επομένως θα μπορούσε να ισχύει και για τα είδη που φέρουν θεμελιώδεις ομοιότητες όπως στον σκελετό τους και θα ήταν δύσκολο να προκύψουν ανεξάρτητα ή για είδη με σημαντικό βαθμό ομοιότητας στα γονίδιά τους.
nrg έγραψε: Με τέτοιους παράλογους συλλογισμούς ανατρέπονται μαθηματικά, φυσική και χημεία εν ριπή οφθαλμού. 
Αλλά στην εξέλιξη ας κάνουμε μία ακόμα εξαίρεση. Είναι αναγκαίο ...
Οι εξελικτικοί βιολόγοι έχουν διδαχθεί μαθηματικά, φυσική, χημεία στο παρελθόν. Και δεν έχουν προβληματισμούς για τέτοιες εικονικές παραβιάσεις.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6351
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 16 Νοέμ 2019, 05:48

nrg έγραψε:Είναι πολύπλοκα και απρόβλεπτα, αλλά γνωρίζουμε ότι έτσι έγιναν...
Οι άλλοι ισχυρίζονται ότι έγινε τετραπλασιασμός πριν από 500.000.000 χρόνια... και μετά διαβάζω πολύπλοκα απρόβλεπτα...
Οι ειδικοί μπορούν να υπολογίσουν την ηλικία των γονιδίων.
nrg έγραψε:Αυτή η τροποποίηση περνά από στάδια αχρηστίας. Και άχρηστες πρωτεΐνες δεν είδαμε στο κύτταρο.
Εκτός και αν το τυχαίο στην εξέλιξη μόνο βελτιώνει. Από τύχη όμως...
Σε ποια πειράματα συμμετείχες όπου παρατηρούσες όλη την εξελικτική διαδρομή, βήμα βήμα των υποκειμένων? Επίσης δεν ξέρεις το κάθε ενδιάμεσο στάδιο αν είναι εντελώς άχρηστο ή όχι.
nrg έγραψε:Θύμισέ μου σε παρακαλώ την πηγή.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC1213848/
nrg έγραψε:Είναι αδύνατο όλες οι μεταλλάξεις να είναι χρήσιμες.
Κάποιες θα οδηγήσουν σε άχρηστες πρωτείνες και τέτοιες πρωτείνες δεν έχουμε εντοπίσει στο κύτταρο.
Δεν είπα ότι μόνο βελτιώνει μια τυχαία μετάλλαξη. Υπάρχουν επωφελείς, επιζήμιες και ουδέτερες μεταλλάξεις. Παραδείγματα και για τις 3 περιπτώσεις εύκολα βρίσκεις στη βιβλιογραφία και στο διαδίκτυο. Έχουμε βάλει παραδείγματα και στην παρούσα συζήτηση.
nrg έγραψε:Άντε πάλι... Δεν είναι η ίδια πρωτεΐνη. 
Αλλά επειδή βολεύει την βαφτίζουμε ίδια και όλα καλά.
Η ίδια είναι όσο κι αν μεγαλώνεις ή μπολντάρεις τα γράμματα. Την βρήκαν οι αρμόδιοι επιστήμονες. Υπάρχει στους ανθρώπους, σε βατράχους, σε φίδια, σε πτηνά, σε ψάρια κ.α. Όταν κάνεις εσύ ο ίδιος σχετικά πειράματα και αποδείξεις στην επιστημονική κοινότητα ότι δεν είναι η ίδια, τότε θα πάρω στα σοβαρά το σχόλιό σου.

Σε μια άλλη περίπτωση, αυτή τη φορά για το δηλητήριο της βασιλικής κόμπρας βρέθηκε ότι αυτό εξελίχθηκε από γονίδια που δραστηριοποιούνται στο πάγκρεας μαζί με διπλασιασμούς και ότι αυτά τα γονίδια μοιάζουν πολύ με αντίστοιχα στο πάγκρεας θηλαστικών όπως του ανθρώπου και του ποντικιού.
https://www.pnas.org/content/110/51/20651

Ε, λοιπόν δεν γίνεται να βρίσκουμε συνεχώς επιστημονικές έρευνες που εντοπίζουν εξέλιξη πρωτεινών και διπλασιασμούς γονιδίων. Δεν γίνεται διαφορετικοί ερευνητές κάνοντας διαφορετικά πειράματα και έρευνες να καταλήγουν ανεξάρτητα σε παρόμοια συμπεράσματα και να υποκρινόμαστε ότι δεν συμβαίνει τίποτα ή ότι δεν υπάρχει καμιά βαρύτητα στα ευρήματά τους.

Πόσες ακόμα επιστημονικές έρευνες που εντόπισαν διπλασιασμούς γονιδίων πρέπει να σου φέρει κάποιος για να πειστείς ότι έστω κάτι παίζει εδώ?
nrg έγραψε:Και γιατί όχι στα κύτταρα του ματιού, του στομαχιού, του εντέρου, των πνευμόνων. Το τυχαίο απαιτεί τυχαίες εκφράσεις τυχαίων πρωτεϊνών παντού στο σώμα. Αλλά αυτή η πρωτεΐνη γνώριζε ότι ήταν χρήσιμη στο σάλιο και μεταφέρθηκε εκεί...
Δεν γνώριζε τίποτα η πρωτεϊνη (εκτός αν της πήρες συνέντευξη) και δεν έχουν νόημα τέτοια ερωτήματα όπως γιατί έγινε η συγκεκριμένη μετάλλαξη και όχι μια άλλη. Έτυχε και παρήχθη εκεί ύστερα από διπλασιασμό και μεταλλάξεις. Επειδή το αιμοπηκτικό δηλητήριο προσέφερε τη δυνατότητα τα φίδια να πιάνουν ευκολότερα τη λεία τους, το εν λόγω χαρακτηριστικό διαδόθηκε στον μελλοντικό πληθυσμό.
nrg έγραψε:Μπορεί να το έκαναν και άχρηστο.
Το τυχαίο που επικαλείσαι (διότι έτσι βολεύει) μόνο βελτιώνει.
Το τυχαίο ομοίως αχρηστεύει, αλλά άχρηστες πρωτεΐνες δεν υπάρχουν.
Υπάρχουν ένα σωρό νεκρωμένα γονίδια στο γονιδίωμά μας όπως αυτό που ύστερα από μεταλλάξεις έχασε τη δυνατότητα της σύνθεσης βιταμίνης C (GLO).

Επίσης να θυμίσω άλλον έναν “ευφυή σχειδασμό” αυτόν που προκαλεί λάθη στη διαδικασία διπλώματος των πρωτεινών με αποτέλεσμα οι πρωτείνες να μην διπλώνουν σωστά προκαλώντας ποικίλες ασθένειες.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Άβαταρ μέλους
Stalker
Δημοσιεύσεις: 5657
Εγγραφή: 17 Μάιος 2018, 08:36
Phorum.gr user: CTAΛKEP

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Stalker » 16 Νοέμ 2019, 07:12

Jimmy81 έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 04:24
3. Το τι υπήρξε ή όχι και το τι συνέβη ή όχι δεν προκύπτει μόνο από γεγονότα που μπορούμε να δούμε live αλλά και από τεχνικές ανασύνθεσης εξετάζοντας απομεινάρια καταστάσεων. Ούτε την Πανγαία είδαμε ποτέ, ούτε τις τεκτονικές πλάκες. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε την ύπαρξή τους από έμεσες παρατηρήσεις και πραγματικά δεδομένα (διασπορά απολιθωματοφόρων θέσεων, γεωλογική δραστηριότητα στα όρια πλακών κ.α.)
Όσο πιο πολύ μιλάς με δημιουργιστές τόσο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να τους θυμίζεις ότι η επαγωγική λογική είναι ένα πράγμα που υπάρχει.

Mε άλλα λόγια ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για να στοιχειοθετήσουμε πράγματα στα οποία δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, και ότι ο κόσμος δεν εξαφανίζεται κάθε φορά που κλείνουν τα μάτια τους, αν και θα το 'θελαν
If reality is the sum of our perceptions, to acquire more varying points of view is to acquire, literally, more reality

Vassilis_1
Δημοσιεύσεις: 427
Εγγραφή: 20 Ιουν 2018, 13:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vassilis_1 » 16 Νοέμ 2019, 12:18

Vassilis_1 έγραψε:
12 Νοέμ 2019, 13:21
Bazoomba έγραψε:
12 Νοέμ 2019, 08:16

πριν από 65 περίπου εκατ. Χρόνια?
Τέτοιες αστειότητες περί παρέλευσης εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών
τις έχει σκαρφισθεί το παράγωγο
του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου»: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=8 ... ostcount=4
= η «επιστήμη», η οποία σε κατευθύνει.

Για να μιλάμε για αποδείξεις σχετικά τη θεωρία της εξέλιξης που σκαρφίστηκε η «επιστήμη»,
πρέπει να αποδειχθεί πρώτα το αν ξέρει να χρονολογεί.

Πρόσεξε λοιπόν.

Εδώ http://www.acrobase.gr/showpost.php?p=8 ... ostcount=2
υπάρχει ένα ανθολόγιο με χρονολογικές ασυναρτησίες που έχει εκφράσει
το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη».

Όταν η «επιστήμη», από τη μία λέει ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια,
εννοεί ότι το σύμπαν έχει αρχή.

Όταν από την άλλη λέει ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη, εννοεί ότι το σύμπαν δεν έχει αρχή.

Με απλά ελληνικά είναι σαν να λέει η «επιστήμη»: Μη δίνετε σημασία στη χρονολόγηση που σας είχα πει,
περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, διότι είναι άκυρη.

Με το που εκφράζει η «επιστήμη» τη θέση της περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος
είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, απορρίπτει η ίδια η «επιστήμη» την άλλη θέση της,
περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη.

Και με το που εκφράζει η «επιστήμη» τη θέση της περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη,
απορρίπτει η ίδια η «επιστήμη» την άλλη θέση της, περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αυτό που εξάγεται είναι ότι η ίδια η «επιστήμη» απέρριψε και τις δύο επάνω θέσεις της.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙ.

Τώρα Bazoomba, για να αποδείξεις ότι το παράγωγο του αποκεκομμένου
από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη», ξέρει να χρονολογεί
πρέπει να αναπτύξεις κάποια επιχειρηματολογία, ώστε να αμφισβητήσεις τα πιο πάνω.

Τι λες μπορείς;

Εάν ναι, περιμένω να δω την επιχειρηματολογία σου.
Είδε κανείς να αναπτύξει ο Bazoomba, κάποια επιχειρηματολογία,
ώστε να αμφισβητήσει τα της παράθεσης;
Όχι βέβαια. Διότι Δεν είναι δυνατόν.


Μετά τις επάνω τις επιστημονικά τεκμηριωμένες αναφορές,
ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ που παρακολουθούν το διάλογο έχουν καταλάβει το αυτονόητο συμπέρασμα:

Η «επιστήμη», λόγω των χρονολογικών ασυναρτησιών που εξέφραζε,
ως ήταν φυσικό αυτοπαγιδεύθηκε, με συνέπεια να αναγκασθεί
τελικά να αυτοκαταργηθεί, καθώς αναγνώρισε
ότι ΟΛΑ τα είδη χρονομέτρησης που χρησιμοποιούσε είναι εντελώς άχρηστα.

Αυτό σημαίνει ότι η ίδια η «επιστήμη» απέρριψε τις θεωρίες της,
περί παρέλευσης εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών.

Επίσης σημαίνει ότι το ίδιο το παράγωγο του αποκεκομμένου
από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη»
απέρριψε τις θεωρίες της, περί Big Bang, εξέλιξης και δεινόσαυρων
μιάς και τις συνδύαζε με την παρέλευση εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών.

Μη τρέφεις χίμαιρες. Ένας αυτοκαταργημένος φορέας,
δηλαδή το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη»,
καθώς έχει παραδεχθεί ότι γενικά δεν ξέρει να χρονολογεί,
Δεν μπορεί να κλονίσει τη χρονολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας,
την οποία απέδειξε αληθή η Επιστήμη.

Και μη ξεχνάς.

Δεν κάνει λάθη η Επιστήμη όταν εξάγει αποδεικτικά συμπεράσματα.

Άβαταρ μέλους
Καβαλάρης
Δημοσιεύσεις: 1743
Εγγραφή: 01 Ιαν 2019, 18:07
Phorum.gr user: Doc McCoy
Τοποθεσία: Άγρια Δύση

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καβαλάρης » 16 Νοέμ 2019, 20:47

ΚΑΡΑΨΕΥΤΗΣ81 έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 03:49
Σιγά, μας τύφλωσες με τα πολλά bold. Είπαμε, είσαι ανύπαρκτος στη συζήτηση (και γενικά στις συζητήσεις)
Δυστυχώς κάποιοι έχουμε και υποχρεώσεις ψεύτη.
ΚΑΡΑΨΕΥΤΗΣ81 έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 03:49
Ανεξάρτητα του πόσο καλά γνωρίζουμε τη λειτουργία του ανθρώπινου σώματος, δεν παύουν να ισχύουν ορισμένες παρατηρήσεις όπως το ρίσκο και οι δυσκολίες στη γέννα που οφείλεται σε μια όχι και τόσο ευφυή κατασκευή όπου η μεγάλη κεφαλή του μωρού αναγκαστικά πρέπει να περάσει από την μικρή πύελο η οποία είχε μικρύνει για να διευκολυνθεί η μετάβαση στη δίποδη βάδιση.
Μπλα, μπλα, μπλα...

Από την στιγμή που ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ την λειτουργία ενός οργανισμού, οι διάφορες παρατηρήσεις δεν μπορούν να οδηγήσουν σε ασφαλή συμπεράσματα. Τελεία και παύλα.
Αριστερά: Διανοητική γάγγραινα διαλύουσα τα εγκεφαλικά κύτταρα. Παράδειγμα:
Ναύτης έγραψε:
18 Μαρ 2024, 11:04
οι πρόγονοί σου -και οι δικοί μου- στην πλειονότητά τους δεν μιλούσαν τα ελληνικά στην καθημερινότητά τους.

Άβαταρ μέλους
Esperos
Δημοσιεύσεις: 2367
Εγγραφή: 22 Μάιος 2018, 14:55
Phorum.gr user: Esperos
Τοποθεσία: Ικαρια Πέραμα

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Esperos » 17 Νοέμ 2019, 10:36

Vassilis_1 έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 12:18
Vassilis_1 έγραψε:
12 Νοέμ 2019, 13:21
Bazoomba έγραψε:
12 Νοέμ 2019, 08:16

πριν από 65 περίπου εκατ. Χρόνια?
Τέτοιες αστειότητες περί παρέλευσης εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών
τις έχει σκαρφισθεί το παράγωγο
του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου»: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=8 ... ostcount=4
= η «επιστήμη», η οποία σε κατευθύνει.

Για να μιλάμε για αποδείξεις σχετικά τη θεωρία της εξέλιξης που σκαρφίστηκε η «επιστήμη»,
πρέπει να αποδειχθεί πρώτα το αν ξέρει να χρονολογεί.

Πρόσεξε λοιπόν.

Εδώ http://www.acrobase.gr/showpost.php?p=8 ... ostcount=2
υπάρχει ένα ανθολόγιο με χρονολογικές ασυναρτησίες που έχει εκφράσει
το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη».

Όταν η «επιστήμη», από τη μία λέει ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια,
εννοεί ότι το σύμπαν έχει αρχή.

Όταν από την άλλη λέει ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη, εννοεί ότι το σύμπαν δεν έχει αρχή.

Με απλά ελληνικά είναι σαν να λέει η «επιστήμη»: Μη δίνετε σημασία στη χρονολόγηση που σας είχα πει,
περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, διότι είναι άκυρη.

Με το που εκφράζει η «επιστήμη» τη θέση της περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος
είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, απορρίπτει η ίδια η «επιστήμη» την άλλη θέση της,
περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη.

Και με το που εκφράζει η «επιστήμη» τη θέση της περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη,
απορρίπτει η ίδια η «επιστήμη» την άλλη θέση της, περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αυτό που εξάγεται είναι ότι η ίδια η «επιστήμη» απέρριψε και τις δύο επάνω θέσεις της.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙ.

Τώρα Bazoomba, για να αποδείξεις ότι το παράγωγο του αποκεκομμένου
από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη», ξέρει να χρονολογεί
πρέπει να αναπτύξεις κάποια επιχειρηματολογία, ώστε να αμφισβητήσεις τα πιο πάνω.

Τι λες μπορείς;

Εάν ναι, περιμένω να δω την επιχειρηματολογία σου.
Είδε κανείς να αναπτύξει ο Bazoomba, κάποια επιχειρηματολογία,
ώστε να αμφισβητήσει τα της παράθεσης;
Όχι βέβαια. Διότι Δεν είναι δυνατόν.


Μετά τις επάνω τις επιστημονικά τεκμηριωμένες αναφορές,
ΟΙ ΠΑΝΤΕΣ που παρακολουθούν το διάλογο έχουν καταλάβει το αυτονόητο συμπέρασμα:

Η «επιστήμη», λόγω των χρονολογικών ασυναρτησιών που εξέφραζε,
ως ήταν φυσικό αυτοπαγιδεύθηκε, με συνέπεια να αναγκασθεί
τελικά να αυτοκαταργηθεί, καθώς αναγνώρισε
ότι ΟΛΑ τα είδη χρονομέτρησης που χρησιμοποιούσε είναι εντελώς άχρηστα.

Αυτό σημαίνει ότι η ίδια η «επιστήμη» απέρριψε τις θεωρίες της,
περί παρέλευσης εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών.

Επίσης σημαίνει ότι το ίδιο το παράγωγο του αποκεκομμένου
από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη»
απέρριψε τις θεωρίες της, περί Big Bang, εξέλιξης και δεινόσαυρων
μιάς και τις συνδύαζε με την παρέλευση εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών.

Μη τρέφεις χίμαιρες. Ένας αυτοκαταργημένος φορέας,
δηλαδή το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη»,
καθώς έχει παραδεχθεί ότι γενικά δεν ξέρει να χρονολογεί,
Δεν μπορεί να κλονίσει τη χρονολογική θέση της Ορθόδοξης Εκκλησίας,
την οποία απέδειξε αληθή η Επιστήμη.

Και μη ξεχνάς.

Δεν κάνει λάθη η Επιστήμη όταν εξάγει αποδεικτικά συμπεράσματα.
Προς διαχείρηση,
νομίζω ένα μπαν σε άτομα σαν τον Vassilis_1 δεν κάνει κακό, πρόκειται για περίπτωση κανονικού σπαμαρίσματος.

Εγώ του έβρισα τα θεία και έφαγα ένα μπαν, αυτός καθιβρίζει καθημερινώς την έννοια της λογικής και είναι εδώ σαν κανονικός βλάκας και μας χαμογελάει.

Ένα μπαν θα του κάνει και καλό, θα τον βοηθησει.
Ένας δεν είμαι, μα χιλιάδες! Όχι μονάχα οι ζωντανοί — κι οι πεθαμένοι μ’ ακλουθάνε ,σε μιαν αράδα σκοτεινή.

Άβαταρ μέλους
nrg
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 20:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 17 Νοέμ 2019, 12:00

Stalker έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 07:12
Jimmy81 έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 04:24
3. Το τι υπήρξε ή όχι και το τι συνέβη ή όχι δεν προκύπτει μόνο από γεγονότα που μπορούμε να δούμε live αλλά και από τεχνικές ανασύνθεσης εξετάζοντας απομεινάρια καταστάσεων. Ούτε την Πανγαία είδαμε ποτέ, ούτε τις τεκτονικές πλάκες. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε την ύπαρξή τους από έμεσες παρατηρήσεις και πραγματικά δεδομένα (διασπορά απολιθωματοφόρων θέσεων, γεωλογική δραστηριότητα στα όρια πλακών κ.α.)
Όσο πιο πολύ μιλάς με δημιουργιστές τόσο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να τους θυμίζεις ότι η επαγωγική λογική είναι ένα πράγμα που υπάρχει.

Mε άλλα λόγια ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για να στοιχειοθετήσουμε πράγματα στα οποία δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, και ότι ο κόσμος δεν εξαφανίζεται κάθε φορά που κλείνουν τα μάτια τους, αν και θα το 'θελαν
Ξεκινώ από αυτό, διότι ... με 1 σμπάρο, 2 τρυγόνια...

Φυσικά και πάλι θα επαναλάβω τα ίδια και τα ίδια και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...

Αν οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες, τότε γιατί δεν βλέπουμε την έκφραση του τυχαίου παντού;

Σήμερα γεννιούνται περίπου 400.000 παιδιά την ημέρα.
Γιατί δεν βλέπουμε από άσπρους γονείς να γεννιούνται μαύρα παιδιά ή το αντίστροφο ή κίτρινα ή κόκκινα;
Γιατί δεν βλέπουμε ανθρώπους με την καρδιά τους στα δεξιά;
Γιατί στα δάχτυλα του χεριού αντί για 3 κόκαλα δεν βλέπουμε 4 ή 5 ή 2; Μία τυχαία μετάλλαξη αρκεί. Ένας απλός διπλασιασμός αρκεί. Πού είναι;
Γιατί τα δάχτυλα βγαίνουν στην άκρη της παλάμης και όχι περιμετρικά; Θα πεθάνει κανείς αν έχει τέτοια χέρια;
Γιατί δεν βλέπουμε να λείπουν κάποιοι μύες από το σώμα;
Γιατί τα πτερύγια από τα αυτιά "κοιτάνε" μπροστά; Το τυχαίο επιβάλλει να γεννούνται παιδιά με τα πτερύγια προς κάθε κατεύθυνση... ή μήπως αν κοιτάνε κάτω θα πεθάνουν;
Γιατί τα μάτια δεν έχουν διαφορετικό μέγεθος;
Γιατί η μύτη να μην κοιτά και στα πλάγια;

Τυχαίες μεταλλάξεις στα γονίδια κατά την ανάπτυξη, με πολλή ευκολία θα δημιουργούσαν τέτοια χαρακτηριστικά σε καθημερινή βάση.
Κανείς δεν πεθαίνει με την μύτη στο πλάι ή το ένα αυτί να "κοιτά" πάνω και το άλλο κάτω.

Και αυτά και πολλά πολλά άλλα όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά σε κάθε ζωντανό οργανισμό.
Γιατί δεν βλέπουμε bithorax μέλισσες, μύγες και πεταλούδες στα δάση;
Μία μετάλλαξη αρκεί και το έχουν δείξει εργαστηριακά.

Αν λοιπόν το τυχαίο συμβαίνει παντού και πάντα, τότε κάτι δεν πάει καλά, διότι το βλέπουμε σε πολύ μικρή έκταση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.
Αν λοιπόν 400.000 γεννήσεις παιδιών την ημέρα, δηλαδή 146.000.000 τον χρόνο και δεν βλέπουμε τέτοια τυχαία χαρακτηριστικά; Μεταλλάξεις κατά την ανάπτυξη, μεταλλάξεις κατά την σύλληψη, μεταλλάξεις κατά την δημιουργία του σπέρματος, μεταλλάξεις παντού αλλά έκφραση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.
Γιατί;

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14103
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 17 Νοέμ 2019, 12:16

nrg έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:00
Stalker έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 07:12
Jimmy81 έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 04:24
3. Το τι υπήρξε ή όχι και το τι συνέβη ή όχι δεν προκύπτει μόνο από γεγονότα που μπορούμε να δούμε live αλλά και από τεχνικές ανασύνθεσης εξετάζοντας απομεινάρια καταστάσεων. Ούτε την Πανγαία είδαμε ποτέ, ούτε τις τεκτονικές πλάκες. Μπορούμε όμως να καταλάβουμε την ύπαρξή τους από έμεσες παρατηρήσεις και πραγματικά δεδομένα (διασπορά απολιθωματοφόρων θέσεων, γεωλογική δραστηριότητα στα όρια πλακών κ.α.)
Όσο πιο πολύ μιλάς με δημιουργιστές τόσο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να τους θυμίζεις ότι η επαγωγική λογική είναι ένα πράγμα που υπάρχει.

Mε άλλα λόγια ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για να στοιχειοθετήσουμε πράγματα στα οποία δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, και ότι ο κόσμος δεν εξαφανίζεται κάθε φορά που κλείνουν τα μάτια τους, αν και θα το 'θελαν
Ξεκινώ από αυτό, διότι ... με 1 σμπάρο, 2 τρυγόνια...

Φυσικά και πάλι θα επαναλάβω τα ίδια και τα ίδια και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...

Αν οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες, τότε γιατί δεν βλέπουμε την έκφραση του τυχαίου παντού;

Σήμερα γεννιούνται περίπου 400.000 παιδιά την ημέρα.
Γιατί δεν βλέπουμε από άσπρους γονείς να γεννιούνται μαύρα παιδιά ή το αντίστροφο ή κίτρινα ή κόκκινα;
Γιατί δεν βλέπουμε ανθρώπους με την καρδιά τους στα δεξιά;
Γιατί στα δάχτυλα του χεριού αντί για 3 κόκαλα δεν βλέπουμε 4 ή 5 ή 2; Μία τυχαία μετάλλαξη αρκεί. Ένας απλός διπλασιασμός αρκεί. Πού είναι;
Γιατί τα δάχτυλα βγαίνουν στην άκρη της παλάμης και όχι περιμετρικά; Θα πεθάνει κανείς αν έχει τέτοια χέρια;
Γιατί δεν βλέπουμε να λείπουν κάποιοι μύες από το σώμα;
Γιατί τα πτερύγια από τα αυτιά "κοιτάνε" μπροστά; Το τυχαίο επιβάλλει να γεννούνται παιδιά με τα πτερύγια προς κάθε κατεύθυνση... ή μήπως αν κοιτάνε κάτω θα πεθάνουν;
Γιατί τα μάτια δεν έχουν διαφορετικό μέγεθος;
Γιατί η μύτη να μην κοιτά και στα πλάγια;

Τυχαίες μεταλλάξεις στα γονίδια κατά την ανάπτυξη, με πολλή ευκολία θα δημιουργούσαν τέτοια χαρακτηριστικά σε καθημερινή βάση.
Κανείς δεν πεθαίνει με την μύτη στο πλάι ή το ένα αυτί να "κοιτά" πάνω και το άλλο κάτω.

Και αυτά και πολλά πολλά άλλα όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά σε κάθε ζωντανό οργανισμό.
Γιατί δεν βλέπουμε bithorax μέλισσες, μύγες και πεταλούδες στα δάση;
Μία μετάλλαξη αρκεί και το έχουν δείξει εργαστηριακά.

Αν λοιπόν το τυχαίο συμβαίνει παντού και πάντα, τότε κάτι δεν πάει καλά, διότι το βλέπουμε σε πολύ μικρή έκταση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.
Αν λοιπόν 400.000 γεννήσεις παιδιών την ημέρα, δηλαδή 146.000.000 τον χρόνο και δεν βλέπουμε τέτοια τυχαία χαρακτηριστικά; Μεταλλάξεις κατά την ανάπτυξη, μεταλλάξεις κατά την σύλληψη, μεταλλάξεις κατά την δημιουργία του σπέρματος, μεταλλάξεις παντού αλλά έκφραση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.
Γιατί;
Δεν είναι καθόλου δύσκολη η απάντηση: γιατί αυτά που αναφέρεις δεν γίνονται με μία - δύο μεταλλάξεις. Χρειάζονται πολύ περισσότερες αλλαγές. Αντιθέτως, εκείνες η μεταβολές που γίνονται εύκολα, όντως παρατηρούνται. Π.χ. υπάρχουν άνθρωποι με έξι δάχτυλα.

Γενικά, βλέπω ότι τις δικές σου ελλείψεις γνώσεων, τις αναγάγεις σε ελλείψεις ολόκληρου του ανθρώπινου γένους, με αποτέλεσμα να φαντάζεσαι διάφορα μυστήρια.
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Vassilis_1
Δημοσιεύσεις: 427
Εγγραφή: 20 Ιουν 2018, 13:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Vassilis_1 » 17 Νοέμ 2019, 14:10

Vassilis_1 έγραψε:
12 Νοέμ 2019, 13:21
Bazoomba έγραψε:
12 Νοέμ 2019, 08:16

πριν από 65 περίπου εκατ. Χρόνια?
Τέτοιες αστειότητες περί παρέλευσης εκατομμυρίων και δισεκατομμυρίων ετών
τις έχει σκαρφισθεί το παράγωγο
του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου»: http://www.acrobase.eu/showpost.php?p=8 ... ostcount=4
= η «επιστήμη», η οποία σε κατευθύνει.

Για να μιλάμε για αποδείξεις σχετικά τη θεωρία της εξέλιξης που σκαρφίστηκε η «επιστήμη»,
πρέπει να αποδειχθεί πρώτα το αν ξέρει να χρονολογεί.

Πρόσεξε λοιπόν.

Εδώ http://www.acrobase.gr/showpost.php?p=8 ... ostcount=2
υπάρχει ένα ανθολόγιο με χρονολογικές ασυναρτησίες που έχει εκφράσει
το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη».

Όταν η «επιστήμη», από τη μία λέει ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια,
εννοεί ότι το σύμπαν έχει αρχή.

Όταν από την άλλη λέει ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη, εννοεί ότι το σύμπαν δεν έχει αρχή.

Με απλά ελληνικά είναι σαν να λέει η «επιστήμη»: Μη δίνετε σημασία στη χρονολόγηση που σας είχα πει,
περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, διότι είναι άκυρη.

Με το που εκφράζει η «επιστήμη» τη θέση της περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος
είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια, απορρίπτει η ίδια η «επιστήμη» την άλλη θέση της,
περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη.

Και με το που εκφράζει η «επιστήμη» τη θέση της περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι άπειρη,
απορρίπτει η ίδια η «επιστήμη» την άλλη θέση της, περί του ότι η ηλικία του σύμπαντος είναι 8 δισεκατομμύρια χρόνια.

Αυτό που εξάγεται είναι ότι η ίδια η «επιστήμη» απέρριψε και τις δύο επάνω θέσεις της.
ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΓΕΝΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΧΡΟΝΟΛΟΓΕΙ.
Esperos έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 10:36

αυτός καθιβρίζει καθημερινώς την έννοια της λογικής
Όχι μόνο δεν καθυβρίζω την έννοια της λογικής, αλλά την εξυμνώ.
Απόδειξη τούτου είναι οι πάνω, οι επιστημονικά τεκμηριωμένες αναφορές,
που είναι ένας ύμνος της λογικής.
Και έχουν ως συνέπεια, όλοι οι λογικοί άνθρωποι που παρακολουθούν
το διάλογο να καταλάβουν το αυτονόητο συμπέρασμα:

Η «επιστήμη», λόγω των χρονολογικών ασυναρτησιών που εξέφραζε,
ως ήταν φυσικό αυτοπαγιδεύθηκε, με συνέπεια να αναγκασθεί
τελικά να αυτοκαταργηθεί, καθώς αναγνώρισε
ότι ΟΛΑ τα είδη χρονομέτρησης που χρησιμοποιούσε είναι εντελώς άχρηστα.

Λοιπόν αγαπητέ Esperos, όπως αντιλαμβάνεσαι,
το παράγωγο του αποκεκομμένου από την Επιστήμη «πανεπιστήμιου» = η «επιστήμη»,
η οποία σε κατευθύνει, έχει ναυαγήσει.

Θα την γλυτώσεις από το ναυάγιο αν αναπτύξεις κάποια επιχειρηματολογία,
ώστε να αμφισβητήσεις τα της παράθεσης. Τι λες μπορείς;
Αν ναι, περιμένω να δω την επιχειρηματολογία σου.

Keyser Soze
Δημοσιεύσεις: 2807
Εγγραφή: 03 Απρ 2018, 15:22

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Keyser Soze » 17 Νοέμ 2019, 14:41

Πάει πέθανε η Θρησκεία εδώ και καιρό...

Κάποιοι δεν μπορουν να το χωνεψουν ακομα. Λιγοι είναι ακόμα, και θα είναι ακόμα λιγότεροι σε 50 χρονια απο τωρα ... :wink

Και δεν μπορούν να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για αυτό .-

Άβαταρ μέλους
Bazoomba
Δημοσιεύσεις: 9227
Εγγραφή: 22 Σεπ 2019, 09:33
Phorum.gr user: Bazoomba

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Bazoomba » 17 Νοέμ 2019, 16:19

Keyser Soze έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:41
Πάει πέθανε η Θρησκεία εδώ και καιρό...

Κάποιοι δεν μπορουν να το χωνεψουν ακομα. Λιγοι είναι ακόμα, και θα είναι ακόμα λιγότεροι σε 50 χρονια απο τωρα ...

Και δεν μπορούν να κάνουν ΤΙΠΟΤΑ για αυτό .-
Κάτι θες να πεις εσυ :p2:
ΓΑΛΗ έγραψε:
09 Φεβ 2021, 16:09
Προσωπικώς, βρίσκω πολύ πιο γελοία -και σε κάποιο βαθμό επίσης γραφική- τη μεταξωτή θολούρα του σοβαροφανούς λόγου.

Άβαταρ μέλους
Leporello
Δημοσιεύσεις: 14103
Εγγραφή: 07 Αύγ 2018, 19:09
Phorum.gr user: Leporello

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Leporello » 17 Νοέμ 2019, 16:32

Vassilis_1 έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 14:10
Θα την γλυτώσεις από το ναυάγιο αν αναπτύξεις κάποια επιχειρηματολογία,
ώστε να αμφισβητήσεις τα της παράθεσης. Τι λες μπορείς;
Αν ναι, περιμένω να δω την επιχειρηματολογία σου.
Δεν έχεις αντιληφθεί ότι δεν ασχολείται κανείς μαζί σου;
1.
hellegennes έγραψε:
13 Οκτ 2022, 21:35
Γνωρίζω πολύ καλύτερα στατιστική από σένα
2. Η λέξη υδρόφιλος είναι σύνθετη από δύο ελληνικές λέξεις το ύδωρ που σήμαινε νερό και το φίλος που σήμαινε φίλος.

Άβαταρ μέλους
nrg
Δημοσιεύσεις: 4070
Εγγραφή: 31 Ιαν 2019, 20:53

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nrg » 17 Νοέμ 2019, 19:03

Leporello έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:16
nrg έγραψε:
17 Νοέμ 2019, 12:00
Stalker έγραψε:
16 Νοέμ 2019, 07:12

Όσο πιο πολύ μιλάς με δημιουργιστές τόσο σίγουρο είναι ότι αργά ή γρήγορα θα καταλήξεις να τους θυμίζεις ότι η επαγωγική λογική είναι ένα πράγμα που υπάρχει.

Mε άλλα λόγια ότι είναι δυνατό να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό μας για να στοιχειοθετήσουμε πράγματα στα οποία δεν ήμασταν αυτόπτες μάρτυρες, και ότι ο κόσμος δεν εξαφανίζεται κάθε φορά που κλείνουν τα μάτια τους, αν και θα το 'θελαν
Ξεκινώ από αυτό, διότι ... με 1 σμπάρο, 2 τρυγόνια...

Φυσικά και πάλι θα επαναλάβω τα ίδια και τα ίδια και δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί...

Αν οι μεταλλάξεις είναι τυχαίες, τότε γιατί δεν βλέπουμε την έκφραση του τυχαίου παντού;

Σήμερα γεννιούνται περίπου 400.000 παιδιά την ημέρα.
Γιατί δεν βλέπουμε από άσπρους γονείς να γεννιούνται μαύρα παιδιά ή το αντίστροφο ή κίτρινα ή κόκκινα;
Γιατί δεν βλέπουμε ανθρώπους με την καρδιά τους στα δεξιά;
Γιατί στα δάχτυλα του χεριού αντί για 3 κόκαλα δεν βλέπουμε 4 ή 5 ή 2; Μία τυχαία μετάλλαξη αρκεί. Ένας απλός διπλασιασμός αρκεί. Πού είναι;
Γιατί τα δάχτυλα βγαίνουν στην άκρη της παλάμης και όχι περιμετρικά; Θα πεθάνει κανείς αν έχει τέτοια χέρια;
Γιατί δεν βλέπουμε να λείπουν κάποιοι μύες από το σώμα;
Γιατί τα πτερύγια από τα αυτιά "κοιτάνε" μπροστά; Το τυχαίο επιβάλλει να γεννούνται παιδιά με τα πτερύγια προς κάθε κατεύθυνση... ή μήπως αν κοιτάνε κάτω θα πεθάνουν;
Γιατί τα μάτια δεν έχουν διαφορετικό μέγεθος;
Γιατί η μύτη να μην κοιτά και στα πλάγια;

Τυχαίες μεταλλάξεις στα γονίδια κατά την ανάπτυξη, με πολλή ευκολία θα δημιουργούσαν τέτοια χαρακτηριστικά σε καθημερινή βάση.
Κανείς δεν πεθαίνει με την μύτη στο πλάι ή το ένα αυτί να "κοιτά" πάνω και το άλλο κάτω.

Και αυτά και πολλά πολλά άλλα όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά σε κάθε ζωντανό οργανισμό.
Γιατί δεν βλέπουμε bithorax μέλισσες, μύγες και πεταλούδες στα δάση;
Μία μετάλλαξη αρκεί και το έχουν δείξει εργαστηριακά.

Αν λοιπόν το τυχαίο συμβαίνει παντού και πάντα, τότε κάτι δεν πάει καλά, διότι το βλέπουμε σε πολύ μικρή έκταση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.
Αν λοιπόν 400.000 γεννήσεις παιδιών την ημέρα, δηλαδή 146.000.000 τον χρόνο και δεν βλέπουμε τέτοια τυχαία χαρακτηριστικά; Μεταλλάξεις κατά την ανάπτυξη, μεταλλάξεις κατά την σύλληψη, μεταλλάξεις κατά την δημιουργία του σπέρματος, μεταλλάξεις παντού αλλά έκφραση σε πολύ συγκεκριμένα σημεία.
Γιατί;
Δεν είναι καθόλου δύσκολη η απάντηση: γιατί αυτά που αναφέρεις δεν γίνονται με μία - δύο μεταλλάξεις. Χρειάζονται πολύ περισσότερες αλλαγές. Αντιθέτως, εκείνες η μεταβολές που γίνονται εύκολα, όντως παρατηρούνται. Π.χ. υπάρχουν άνθρωποι με έξι δάχτυλα.
Φυσικά και θα υπάρχουν. Ομοίως θα έπρεπε να υπάρχουν με όλους τους συνδυασμούς δαχτύλων. Ομοίως και συνδυασμούς στα κόκαλα των δαχτύλων στα πόδια στα χέρια... παντού.
Πού είναι αυτό το τυχαίο και δεν το βλέπουμε;
Γενικά, βλέπω ότι τις δικές σου ελλείψεις γνώσεων, τις αναγάγεις σε ελλείψεις ολόκληρου του ανθρώπινου γένους, με αποτέλεσμα να φαντάζεσαι διάφορα μυστήρια.
Έλα εξυπνάδες. Ένας διπλασιασμός αρκεί.

Duplication of homeobox genes can produce new body segments, and such duplications are likely to have been important in the evolution of segmented animals.


Δεν γνωρίζεις αν γίνονται με 1 ή παραπάνω μεταλλάξεις, αυτά που απαρίθμησα .
Δηλαδή γύρω μας βλέπουμε τόσο διαφορετικά αυτιά. Σχήμα, θέση, μέγεθος και άλλα. Γιατί δεν βλέπουμε ομοίως και διαφορές στην κατεύθυνση που "κοιτάνε" τα πτερύγια;


Και ως γνωστόν στην εξέλιξη των ειδών, οι μεταλλάξεις συσσωρεύονται.
Γιατί λοιπόν δεν συσσωρεύτηκαν μεταλλάξεις για όλα τα παραπάνω που απαρίθμησα;
Θα πεθάνει κανείς αν τα αυτιά του κοιτάνε προς τα κάτω;
Αν το ένα μάτι είναι μεγάλο και το άλλο μικρό;


Αν δεν γίνονται με 1 μετάλλαξη ή 2 ή 3 τότε έχεις πρόβλημα, διότι δεν υπάρχει χρόνος για να γίνουν όλες οι μεταλλάξεις που απαιτούνται για να πάμε από τον πίθηκο στον άνθρωπο. Διότι μιλάμε για πληθυσμό 26.000 αρχέγονους πιθήκους.


Τα ίδια και τα ίδια πρέπει να γράφω... στον καθένα ξεχωριστά ξανά και ξανά.
Διότι προσπεράστηκε το επιχείρημα... Ξεχάστηκε και άντε πάλι από την αρχή...

Άβαταρ μέλους
Jimmy81
Δημοσιεύσεις: 6351
Εγγραφή: 04 Ιαν 2019, 05:42
Phorum.gr user: Jimmy81
Τοποθεσία: Ουκρανικές στέπες

Re: Θεωρια της εξελιξης: Μια ετοιμοθανατη θεωρια?

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Jimmy81 » 18 Νοέμ 2019, 03:57

nrg....

Όλα αυτά που γράφεις είναι εντελώς άσχετα με την έννοια του τυχαίου όσον αφορά τις μεταλλάξεις. Ακόμα κι αν σου έβρισκαν πραγματικές περιπτώσεις για όλα τα ερωτήματά σου θα μπορούσαμε να εφεύρουμε άλλες 20-30 "δημιουργικές" ενστάσεις/ερωτήσεις που τάχα μου θα έπρεπε να προκαλούν οι τυχαίες μεταλλάξεις.

Γιατί τα αφτιά να μην έχουν σχήμα Χ?
Γιατί τα μάτια να μην είναι μικρότερα?
Γιατί να μην έχουμε το συκώτι προς τα αριστερά?
Γιατί τα δάχτυλα να μην βγαίνουν κάθετα στο χέρι?
Γιατί να μην βγάζουμε μια "μαύρη" ρίγα κατά μήκος της κοιλιάς με λίγη τσάμπα μελανίνη?
Γιατί το κρανίο να μην έχει 27 ή 26 οστά αντί για 28?

Με τέτοια νοητικά ξεχειλώματα μπορούμε να παίζουμε επ' άπειρον.

Η έννοια του τυχαίου σημαίνει ότι η μετάλλαξη συμβαίνει ανεξάρτητα απ' το αν θα είναι χρήσιμη για τον οργανισμό. Είναι απλώς σφάλμα στην αντιγραφή του dna. Δεν συνεπάγεται ένα ατελείωτο ρεπερτόριο μεγάλων φαινοτυπικών αλλαγών που "οπωσδήποτε" θα πρέπει να μπορούμε να παρατηρήσουμε στο σύντομο χρονικό εύρος της ανθρώπινης ύπαρξης. Επίσης η ανάπτυξη του εμβρύου μέσω του κληρονομημένου αναπτυξιακού προγράμματος είναι γενικά μια συντηρητική διαδικασία.

Δεν έχουν νόημα λοιπόν με τον υποτιθέμενα "ανεπαρκή" χρόνο που φαντάζεσαι για την εξέλιξη του ανθρώπου η οποία δεν έγινε από πιθήκους αλλά από έναν οργανισμό που κατά σύμβαση μπορεί να λέμε ότι έμοιαζε πιο πολύ με πίθηκο. Όταν μέσα σε 12.000-10.000 χρόνια έχει παρατηρηθεί τόσο μεγάλη φαινοτυπική ποικιλία στα φυτά και τα ζώα που "επέλεγε" ο άνθρωπος, δεν βλέπω το λόγο να μην υπήρξε ο χρόνος να διαφοροποιηθούν οργανισμοί όπως ο άνθρωπος από παλιότερο πρωτεύον μέσω της φυσικής επιλογής μέσα σε μερικά εκατομμύρια χρόνια.
Ροζάκης-Κοτζιάς-Δένδιας: Οι 3 σύγχρονοι Τιτάνες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής
Κράτη με Σύνθετη Ονομασία αλλά ιθαγένεια από τη μία λέξη της κρατικής ονομασίας

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών