Είπα να μην γράψω άλλα, γιατί δεν μπορώ να πέσω τόσο χαμηλά όσο ο άσχετος, αλλά αυτό το "Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις." είναι πολύ χοντρό επιστημονικά για να το αφήσω...nrg έγραψε: ↑23 Μάιος 2019, 21:46Ευχαριστώ που με επιβεβαιώνεις.OANNHSEA έγραψε: ↑23 Μάιος 2019, 18:22Όχι, δεν επικοινωνεί γιατί δεν ξέρει καν από βιολογία και ειδικότερα ιστορία των τροφίμων.
Π.χ. το καλαμπόκι που βλέπουμε στα δεξιά, ως τελευταίο απόγονο, είναι στην πραγματικότητα εξέλιξη των ανθρώπων από το 1500μ.χ. και μετά!!!
Τα στελέχη των ιθαγενών της κεντρικής Αμερικής ήταν πιο μικρά μέχρι την έλευση των δυτικών στας Αμέρικας...
Παρόλα αυτά μου κάνει εντύπωση που κανένας σας δεν λέει και για τις άλλες είδη αραβόσιτου που υπάρχουν. H πιο μεγάλη όμως πλάκα είναι στον μύκητα του αραβόσιτου - τον huitlacoche...
Πρώτον, οι άνθρωποι εξέλιξαν το καλαμπόκι για τροφή, μέχρι που το πήραν οι δυτικοί και το έκαναν τεράστιο. Αυτό άνετα δείχνει ότι όλα τα είδη φυτών και ζώων μπορούν να εξελιχτούν. Το ίδιο έγινε με τα άλογα, με τους χοίρους ή και με τις όρνιθες. Τα σκυλιά είναι άλλο ζήτημα μια και τα τελευταία 200 χρόνια δημιουργήθηκαν το 80% από τις ράτσες που ξέρουμε!!!!
Δεύτερον, δεν διάβασα κάτι για τον μύκητα huitlacoche. Έναν μύκητα ο οποίος δεν ήταν μύκητας του καλαμποκιού!!! Ο πρόγονος του πήγε στο καλαμπόκι και έγινε παράσιτο του, μόνο όταν αυτό άρχισε να καλλιεργείται εντατικά και αυξήθηκε ο όγκος του!!! Η πλάκα είναι ότι στην ουσία οι ιθαγενείς καλλιεργητές ενθάρρυναν τον μύκητα γιατί έτσι απόκτησαν μία ακόμα βασική πηγή πρωτεΐνης!!! Πόσο τον ενθάρρυναν; Πολύ απλό: τα φυτά με την πάροδο του χρόνου έχουν αναπτύξει μεθόδους για να επιτίθενται στον μύκητα - ε λοιπόν οι άνθρωποι με επιλεκτική διασταύρωση μείωσα την ικανότητα των φυτών να πολεμούν τον μύκητα!!!!
.