Για γενναιόδωρες ερμηνείες του 'δουλεύει'· πέρα από βιομηχανικής κλίμακας παραγωγή σπαμ, party tricks τύπου γράψε μου τον εθνικό ύμνο στο στυλ της λαίδης γκαγκα και πέρνα μου κάτι εξετάσεις για τις οποίες έχεις το λυσάριο στο dataset, η κατάσταση στο enterprise AI παραμένει πολύ διφορούμενη: AI assistants που πρέπει να τους κρατάς συνέχεια το χεράκι (WSJ)Οργισμένος έγραψε: ↑03 Ιούλ 2024, 11:59ΠΕριπου 30 φορες πανω σε σχεση με το 21 αν θυμαμαι καλα το διαγραμμα.
Παρολαυτα το πραμα ΗΔΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, που ζεις;;;
Ηδη δουλευει και οι χρησεις του εξαπλωνονται συνεχως.
Θα πω και ότι τη γραμμή του άρθρου τη βρίσκω πολύ γενναιόδωρη, αφενός αφήνει να εννοηθεί ότι αν οι εταιρίες οργανώσουν στην εντέλεια τα δεδομένα τους το ΑΙ θα δουλεύει καλύτερα που το βρίσκω ευσεβή πόθο και το enterprise αντίστοιχο του «για το πρόβλημα υποθέτουμε ότι οι αγελάδες είναι σφαιρικές και χωρίς τριβή», και αφετέρου όταν διαβάζω ότι το ΑΙ προϊόν έχει πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα της εταιρίας και πάλι δεν καταλαβαίνει ποιος είναι στο διοικητικό συμβούλιο ή την διαφορά του 2023 από το 2024 μου κάνει εντύπωση ότι ο δημοσιογράφος το αφήνει στον αέρα αντί να πει ήμαρτον, φαντάσου στα μη προφανή τι λάθη έκανε και δεν το έπιασαν.
Σε προσωπικό επίπεδο και όπως έχουν γράψει και άλλοι εδώ, αν δεις demo θα νομίσεις ότι αύριο μεθαύριο θα προμπτάρεις φτιάξε μου CMS που να υποστηρίζει συνεδρίες video chat AAS, βρες του ένα καλό domain και ανέβασε το στο aws και θα πηγαίνεις σπίτι σου, ενώ στην πράξη το LLM πελαγώνει σε κάθε ερώτηση που πάει λίγο πιο μακρυά από το τι βρίσκεται στα πέντε πιο δημοφιλή τουτόριαλ, όταν δεν σπαταλάει απλά το χρόνο σου επειδή δεν μπορεί να σου πει ότι κάτι δε γίνεται και αρχίζει τα παραληρήματα, τα οποία αν δεν είναι εξόφθαλμα λάθος το να τα ελέγξεις είναι ενίοτε το προγραμματιστικό αντίστοιχο του να προσπαθείς να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας.
Επίσης υπάρχει και όλο το ζήτημα με την δαμόκλειο σπάθη των πνευματικών δικαιωμάτων και του GDPR να κρέμεται πάνω από τον κλάδο στο σύνολό του, αφού μιλάμε για τεχνολογία που δεν μπορεί να κάνει ότι κάνει χωρίς να κλέψεις δεδομένα σε μαζική κλίμακα και χωρίς να στέλνεις εταιρικό ΙIP και προστατευόμενα δεδομένα off premises.