Προγραμματιστική δουλειά χωρίς training
Re: Προγραμματιστική δουλειά χωρίς training
1.5 μήνα το πάλευα με ένα workflow και δεν έβγαινε, επειδή ό,τι μαθαίνω το μαθαίνω από το 0 και μόνη μου και αν πάρω βοήθεια θα είναι ελάχιστη και σε σημείο που ήδη ξέρω τι μου γίνεται. Πχ η πιο πάνω βοήθεια ήταν για να βάλω τον κώδικά μου σε άλλο repository που είχανε στημένο τον δικό τους runner, επειδή ο δικός μου δεν δούλευε (δηλαδή και σωστά να τα έκανα όλα, δεν θα το ήξερα λόγω του runner). Ε την προηγούμενη Παρασκευή, πρωί πρωί, εκεί που έλεγα την Πέμπτη πως δεν θα βγει αυτό το πράγμα, μου ήρθε αναλαμπή να το κάνω με άλλο τρόπο και δούλεψε!
Μετά μου έβαλε ΑΛΛΑ 4 workflows, και τα 2 από αυτά ήταν αδύνατο να γίνουν γιατί βασίζονταν στα αυτοματοποιημένα που έχει ήδη το Github και εγώ δεν έχω πρόσβαση στον κώδικα, και επίσης δεν μπορούσαν να γίνουν επειδή κάθε μέρα σκέφτεται μαλακίες (π.χ να είχαμε σαν labels τα status των projects, έτσι απλά, χωρίς λόγο, για να δυσκολεύει η ζωή μας και να γίνονται όλα μπουρδέλο επειδή ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει). Του το εξήγησα λογικά, ευτυχώς κατάλαβε, συμφώνησε και τα αφαιρέσαμε (ή τουλάχιστον έκανε ότι κατάλαβε).
Ε λοιπόν σήμερα νευρίασα. Με τον υπεύθυνο μου δεν μπορώ να συνεννοηθώ και βασικά δεν θα έπρεπε να ήταν ο από πάνω μου από την στιγμή που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ από προγραμματισμό. Του λέω ένα, καταλαβαίνει 0. Επέμενα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω για ένα μεγάλο workflow και αυτός επειδή δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει και πόση δουλειά κρύβεται από πίσω, πόσο μάλλον για κάποιον που δεν έχει εμπειρία, μου έλεγε ότι είναι όλα οκ και την Τετάρτη ενώ είχα και άλλα να ασχοληθώ (μου έβαλε έξτρα δουλειές) μου είπε "Πέμπτη και Παρασκευή μείνε μόνο στο workflow για να τελειώνει", και ήμουνα της φάσης να τελειώνει τι; Τώρα εγώ έχω περιθώριο 2 μέρες για να κάνω αυτό το πράγμα να δουλέψει όπως το θέλουν όταν ήδη δουλεύω πάνω του 5 μέρες και έχω απελπιστεί;
Την Πέμπτη ήταν εφιάλτης, δεν δούλευε τίποτα με όποιο τρόπο και αν δοκίμαζα. Σήμερα το πρωί, ξανά Παρασκευή παρακαλώ (με κυνηγάνε οι Παρασκευές γιατί έχω εμπνεύσεις, τυχαίο; ) σκέφτηκα άλλον τρόπο, δοκίμαζα όλη μέρα, με πήρε τηλ και ήθελε να γράψω ένα email στο support του turnitin με τα bugs που έχουμε και επειδή ο ίδιος μου είπε να δουλέψω πάνω στο workflow, και το άλλο δεν ήταν priority, είπα να το στείλω μόλις βγάλω άκρη με το workflow ή πριν σχολάσω.
Ε τι έκανε αυτός; Είδε ότι περνούσε η ώρα και δεν το έστελνα και έγραψε comment στο ticket, as discussed earlier να ετοιμάσω το email! Αντί να με πάρει τηλ ή να μου στείλει ένα μήνυμα, το έγραψε στο ticket για να το βλέπουν όλοι ότι μου ζήτησε κάτι και δεν το έκανα!
Τα πήρα εγώ και του έστειλα ΚΑΙ στο slack αλλά ΚΑΙ στο ticket ότι το έχω υπόψη και ότι δουλεύω πάνω στο workflow και θα το στείλω μετά! (αυτό γύρω στις 11)
Γύρω στις 2 η ώρα, κατάφερα επιτέλους να τελειώσω το workflow και έφυγε όλο το στρες και η πίεση από πάνω μου και γύρω στις 3 και κάτι έστειλα και το email! Περιττό να πω ότι αυτή την εβδομάδα έκανα διάλειμμα μόνο 2 φορές...
11 του Σεπτέμβρη κλείνω ένα χρόνο. Αυτή την φορά, με όσα έχω κάνει και όσες δουλειές προστίθενται καθημερινά και που τα βγάζω πέρα χωρίς βοήθεια, δεν με σταματάει τίποτα από το να πάω να ζητήσω αύξηση. Και αν δεν μου την δώσουν σημαίνει ότι είναι απίστευτα μαλάκες και δεν αξίζει να μένω άλλο εδώ. Αυτό που με κρατάει είναι ότι 4 φορές την βδομάδα 16:30 θα έχω μαθήματα σπίτι μου (άρα με βολεύει το ωράριο) και το ότι καθημερινά μαθαίνω και κάτι. Αν αντέξω άλλο ένα χρόνο καλά θα είναι αλλά αν δεν μου δώσουν την αύξηση δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξω επειδή θα στραβώσω πάρα πολύ με όλα αυτά που γίνονται...
Μετά μου έβαλε ΑΛΛΑ 4 workflows, και τα 2 από αυτά ήταν αδύνατο να γίνουν γιατί βασίζονταν στα αυτοματοποιημένα που έχει ήδη το Github και εγώ δεν έχω πρόσβαση στον κώδικα, και επίσης δεν μπορούσαν να γίνουν επειδή κάθε μέρα σκέφτεται μαλακίες (π.χ να είχαμε σαν labels τα status των projects, έτσι απλά, χωρίς λόγο, για να δυσκολεύει η ζωή μας και να γίνονται όλα μπουρδέλο επειδή ο καθένας θα κάνει ό,τι θέλει). Του το εξήγησα λογικά, ευτυχώς κατάλαβε, συμφώνησε και τα αφαιρέσαμε (ή τουλάχιστον έκανε ότι κατάλαβε).
Ε λοιπόν σήμερα νευρίασα. Με τον υπεύθυνο μου δεν μπορώ να συνεννοηθώ και βασικά δεν θα έπρεπε να ήταν ο από πάνω μου από την στιγμή που ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΕΑ από προγραμματισμό. Του λέω ένα, καταλαβαίνει 0. Επέμενα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζω για ένα μεγάλο workflow και αυτός επειδή δεν έχει ιδέα τι συμβαίνει και πόση δουλειά κρύβεται από πίσω, πόσο μάλλον για κάποιον που δεν έχει εμπειρία, μου έλεγε ότι είναι όλα οκ και την Τετάρτη ενώ είχα και άλλα να ασχοληθώ (μου έβαλε έξτρα δουλειές) μου είπε "Πέμπτη και Παρασκευή μείνε μόνο στο workflow για να τελειώνει", και ήμουνα της φάσης να τελειώνει τι; Τώρα εγώ έχω περιθώριο 2 μέρες για να κάνω αυτό το πράγμα να δουλέψει όπως το θέλουν όταν ήδη δουλεύω πάνω του 5 μέρες και έχω απελπιστεί;
Την Πέμπτη ήταν εφιάλτης, δεν δούλευε τίποτα με όποιο τρόπο και αν δοκίμαζα. Σήμερα το πρωί, ξανά Παρασκευή παρακαλώ (με κυνηγάνε οι Παρασκευές γιατί έχω εμπνεύσεις, τυχαίο; ) σκέφτηκα άλλον τρόπο, δοκίμαζα όλη μέρα, με πήρε τηλ και ήθελε να γράψω ένα email στο support του turnitin με τα bugs που έχουμε και επειδή ο ίδιος μου είπε να δουλέψω πάνω στο workflow, και το άλλο δεν ήταν priority, είπα να το στείλω μόλις βγάλω άκρη με το workflow ή πριν σχολάσω.
Ε τι έκανε αυτός; Είδε ότι περνούσε η ώρα και δεν το έστελνα και έγραψε comment στο ticket, as discussed earlier να ετοιμάσω το email! Αντί να με πάρει τηλ ή να μου στείλει ένα μήνυμα, το έγραψε στο ticket για να το βλέπουν όλοι ότι μου ζήτησε κάτι και δεν το έκανα!
Τα πήρα εγώ και του έστειλα ΚΑΙ στο slack αλλά ΚΑΙ στο ticket ότι το έχω υπόψη και ότι δουλεύω πάνω στο workflow και θα το στείλω μετά! (αυτό γύρω στις 11)
Γύρω στις 2 η ώρα, κατάφερα επιτέλους να τελειώσω το workflow και έφυγε όλο το στρες και η πίεση από πάνω μου και γύρω στις 3 και κάτι έστειλα και το email! Περιττό να πω ότι αυτή την εβδομάδα έκανα διάλειμμα μόνο 2 φορές...
11 του Σεπτέμβρη κλείνω ένα χρόνο. Αυτή την φορά, με όσα έχω κάνει και όσες δουλειές προστίθενται καθημερινά και που τα βγάζω πέρα χωρίς βοήθεια, δεν με σταματάει τίποτα από το να πάω να ζητήσω αύξηση. Και αν δεν μου την δώσουν σημαίνει ότι είναι απίστευτα μαλάκες και δεν αξίζει να μένω άλλο εδώ. Αυτό που με κρατάει είναι ότι 4 φορές την βδομάδα 16:30 θα έχω μαθήματα σπίτι μου (άρα με βολεύει το ωράριο) και το ότι καθημερινά μαθαίνω και κάτι. Αν αντέξω άλλο ένα χρόνο καλά θα είναι αλλά αν δεν μου δώσουν την αύξηση δεν ξέρω κατά πόσο θα αντέξω επειδή θα στραβώσω πάρα πολύ με όλα αυτά που γίνονται...
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Το σπαστικό της όλης ιστορίας είναι ότι δουλεύω συνεχώς με workflows στην yaml που είναι στημένα είτε σε python (ευτυχώς, το μόνο θετικό!) είτε σε php και μου είπε πως οι 2 μου δουλειές θα είναι τα workflows του github και το developing της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν οι φοιτητές.
Και κάθε μα κάθε μέρα μαζοχίζομαι με αυτό το πράγμα (workflows) και θέλω να σπάσω την οθόνη.
Και είναι όλα καινούρια και διαφορετικά μεταξύ τους, άρα κάθε φορά πρέπει να καίγομαι.
Και τελικά παιδιά, όντως καταλαβαίνω απόλυτα τώρα που μου λέτε ότι αυτή είναι η δουλειά του προγραμματιστή.
Να καίγεται, να δοκιμάζει χίλια πράγματα, να απελπίζεται, και τελικά να τα καταφέρνει.
Θα συμβαίνει πάντα αυτό όμως ή θα τρωώ και τα μούτρα μου;
Πάντα βρίσκεται η άκρη;
Και κάθε μα κάθε μέρα μαζοχίζομαι με αυτό το πράγμα (workflows) και θέλω να σπάσω την οθόνη.
Και είναι όλα καινούρια και διαφορετικά μεταξύ τους, άρα κάθε φορά πρέπει να καίγομαι.
Και τελικά παιδιά, όντως καταλαβαίνω απόλυτα τώρα που μου λέτε ότι αυτή είναι η δουλειά του προγραμματιστή.
Να καίγεται, να δοκιμάζει χίλια πράγματα, να απελπίζεται, και τελικά να τα καταφέρνει.
Πάντα βρίσκεται η άκρη;
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.
Και επίσης, τι θα απογίνω εγώ αν η σελίδα της openai δεν δουλεύει πια; Οεο;
Επειδή αν δεν ήταν το chat, τις πληροφορίες και την βοήθεια που παίρνω από εκεί, δεν θα μπορούσα να την πάρω από Π Ο Υ Θ Ε Ν Α
Επειδή αν δεν ήταν το chat, τις πληροφορίες και την βοήθεια που παίρνω από εκεί, δεν θα μπορούσα να την πάρω από Π Ο Υ Θ Ε Ν Α
Copy paste από stackoverflow, github κλπ είναι ο κώδικας που δίνει το chat.
Δεν ισχύει ρε συ. Δεν ξέρω για άλλα, αλλά αυτά που κάνω είναι συγκεκριμένα και κάθε φορά διαφορετικά επειδή ό,τι του έρθει θα μου ζητήσει.
Και δεν τα βρίσκω πουθενά, ούτε στο stackoverflow ούτε στο github, δεν είναι τόσο βοηθητικά όσο το chat. Καμία σχέση δηλαδή.
Και όταν ήμουνα στην ομάδα του AI πάλι δεν έβρισκα αρκετά πράγματα online. Βοηθούσε λίγο η γενική σελίδα της openAI για βιβλιογραφία (εκτός του chat) αλλά για τα υπόλοιπα δεν έβρισκα τίποτα.
Ειδικά για ένα αυτοματοποιημένο project που χρησιμοποιούσε selenium, αυτά που έβρισκα online δεν με βοήθησαν καθόλου να το προχωρήσω όσο με βοήθησε το chat.
Αν και απαρχαιωμένος πλέον προγραμματιστής αλλά για σχεδόν 30 χρόνια να το παλεύεις με οτιδήποτε κινείται όσον αφορά τον προγραμματισμό από windows,mobile,web έχω να πω ότι ναι κάθε αντικείμενο έχει ένα landing phase το οποίο είναι τελείως όπως να ναι χωρίς τροχούς προσγείωσης...Casp έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 15:45
Πάντα βρίσκεται η άκρη;
Μετά έρχεται το do what others do όπου το copy paste μετατρέπεται από τον προγραμματιστή σε custom solution και ανάλογα τον χρόνο που τρώει κάποιος εμπλουτίζει τις δικές του γνώσεις ώστε να έχει ένα εύρος λύσεων στο αντικείμενο που μαθαίνει. Αυτό σημαίνει ότι έφτασες σε ένα level όπου οι λύσεις βρίσκονται και όσο πιο σκληρά προσπαθήσεις τόσο πιο elegant θα είναι οι λύσεις και οι πρωτοβουλίες βελτιώσεων θα έρχονται μόνες τους αλλά πάντα με αυτό το αίσθημα μερικές φορές "άλλη μια γραμμή κώδικα και έσκασα!".
Και πάντα η πολύπλευρη αντιμετώπιση θα είναι πλεονέκτημα αλλά απαιτεί γνώση όλων των modules του προβλήματος.
Έτσι όταν γεμίζουν τα deposit της επιτυχίας ο προγραμματιστής το προηγούμενο σφήξιμο το βλέπει πλέον φυσιολογικό. Είναι η πόρωση του το καύσιμο του η μουρλα ότι i can do it better, faster, more efficient, need less resources, provide a general solution for common problems, to produce modules for reuse και άλλες τέτοιου τύπου απαιτήσεις προς τον εαυτό του.
Γενικά είναι μια δουλειά που δεν έχει πιο συναρπαστική και δημιουργική στον κόσμο!
Τα ταπεινά μου λόγια βγαλμένα μέσα από τις σκουριασμένες πλέον γνώσεις και αρθρώσεις!
Τι ωραία που τα λες ρε συ! Πες κι' άλλαwirth έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 16:30Αν και απαρχαιωμένος πλέον προγραμματιστής αλλά για σχεδόν 30 χρόνια να το παλεύεις με οτιδήποτε κινείται όσον αφορά τον προγραμματισμό από windows,mobile,web έχω να πω ότι ναι κάθε αντικείμενο έχει ένα landing phase το οποίο είναι τελείως όπως να ναι χωρίς τροχούς προσγείωσης...Casp έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 15:45
Πάντα βρίσκεται η άκρη;
Μετά έρχεται το do what others do όπου το copy paste μετατρέπεται από τον προγραμματιστή σε custom solution και ανάλογα τον χρόνο που τρώει κάποιος εμπλουτίζει τις δικές του γνώσεις ώστε να έχει ένα εύρος λύσεων στο αντικείμενο που μαθαίνει. Αυτό σημαίνει ότι έφτασες σε ένα level όπου οι λύσεις βρίσκονται και όσο πιο σκληρά προσπαθήσεις τόσο πιο elegant θα είναι οι λύσεις και οι πρωτοβουλίες βελτιώσεων θα έρχονται μόνες τους αλλά πάντα με αυτό το αίσθημα μερικές φορές "άλλη μια γραμμή κώδικα και έσκασα!".
Και πάντα η πολύπλευρη αντιμετώπιση θα είναι πλεονέκτημα αλλά απαιτεί γνώση όλων των modules του προβλήματος.
Έτσι όταν γεμίζουν τα deposit της επιτυχίας ο προγραμματιστής το προηγούμενο σφήξιμο το βλέπει πλέον φυσιολογικό. Είναι η πόρωση του το καύσιμο του η μουρλα ότι i can do it better, faster, more efficient, need less resources, provide a general solution for common problems, to produce modules for reuse και άλλες τέτοιου τύπου απαιτήσεις προς τον εαυτό του.
Γενικά είναι μια δουλειά που δεν έχει πιο συναρπαστική και δημιουργική στον κόσμο!
Τα ταπεινά μου λόγια βγαλμένα μέσα από τις σκουριασμένες πλέον γνώσεις και αρθρώσεις!
Ειδικά το bold, έτσι είναι. Τι συμβαίνει όμως στις περιπτώσεις που θα φας τα μούτρα σου και δεν έχεις κάπου να πιαστείς; (πχ παρόμοια δουλειά, βιβλιογραφία κτλ); Αν έχεις την εμπειρία και την γνώση, καλώς, θα "γεννήσεις" μόνος σου την λύση. Αν όχι όμως, αυτά τα ωραία συναισθήματα που περιέγραψες θα πάνε περίπατο.
Αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς κατά τη γνώμη μου συμβαίνει όταν δουλεύεις σε πιο high level επίπεδο από αυτό που πρέπει. Δηλαδή ψάχνεις πιο έτοιμο solution ενώ λείπουν γνώσεις από το framework πιο χαμηλά γι'αυτό δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Είναι σαν να λέμε ψάχνω στα δέντρα αλλά έπρεπε να ψάξω πιο κάτω αν υπάρχει κάποια πέτρα να πατήσω. Πρώτα περπατώ μετά σκαρφαλώνω! Πολύ της φιλοσοφίας είμαι σήμερα!!!
Εγώ δεν ήμουν καλός προγραμματιστής. Όμως ήμουν επίμονος είχα καλές ιδέες κατά τη διάρκεια του development (ήξερα να κάνω back off και να βρίσκω άλλη λύση αν δεν έβγαινε) και κυρίως δεν τα παρατούσα όπως και να χει.
Μια συνηθισμένη μέθοδος για να μαθαίνω κάτι είναι να διαβάζω πράγματα που αφορούσαν ένα framework ή ένα εργαλείο στις πρώτες φάσεις υλοποίησης του. Κατέβαζα καμμία 30ρια βιβλία αγόραζα και από amazon ότι είχε under 5 pounds για το αντικείμενο και έτσι πίστευα ότι έκρυβα την πολυπλοκότητα του εργαλείου του σήμερα μέχρι να φτάσω με τα aha σε ένα επίπεδο να μπορώ να μπω στο παρόν.
Ήταν καλή συνταγή αυτή. Όταν δεν βγαίνει κάτι σημαίνει ότι δεν μπορώ να προχωρήσω με αυτά που απαιτεί το εργαλείο από εμένα. Δεν γνωρίζω τον τρόπο επικοινωνίας μαζί του άρα δεν μπορώ να έχω fruits επειδή απλώνω τα χέρια από εδώ και από εκεί.
Θα φαίνομαι υπερόπτης και με ύφος αφ' υψηλού καμμία σχέση ότι αντιμετώπισα γράφω. Μέτριος μεν αλλά ήμουν μέσα στο δάσος πολλά χρόνια. Δεν το κοιτούσα απέξω.
Εγώ δεν ήμουν καλός προγραμματιστής. Όμως ήμουν επίμονος είχα καλές ιδέες κατά τη διάρκεια του development (ήξερα να κάνω back off και να βρίσκω άλλη λύση αν δεν έβγαινε) και κυρίως δεν τα παρατούσα όπως και να χει.
Μια συνηθισμένη μέθοδος για να μαθαίνω κάτι είναι να διαβάζω πράγματα που αφορούσαν ένα framework ή ένα εργαλείο στις πρώτες φάσεις υλοποίησης του. Κατέβαζα καμμία 30ρια βιβλία αγόραζα και από amazon ότι είχε under 5 pounds για το αντικείμενο και έτσι πίστευα ότι έκρυβα την πολυπλοκότητα του εργαλείου του σήμερα μέχρι να φτάσω με τα aha σε ένα επίπεδο να μπορώ να μπω στο παρόν.
Ήταν καλή συνταγή αυτή. Όταν δεν βγαίνει κάτι σημαίνει ότι δεν μπορώ να προχωρήσω με αυτά που απαιτεί το εργαλείο από εμένα. Δεν γνωρίζω τον τρόπο επικοινωνίας μαζί του άρα δεν μπορώ να έχω fruits επειδή απλώνω τα χέρια από εδώ και από εκεί.
Θα φαίνομαι υπερόπτης και με ύφος αφ' υψηλού καμμία σχέση ότι αντιμετώπισα γράφω. Μέτριος μεν αλλά ήμουν μέσα στο δάσος πολλά χρόνια. Δεν το κοιτούσα απέξω.
Πιστεύεις πως ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με το αντικείμενο και να τα βγάλει πέρα διαβάζοντας βιβλία και ξεκινώντας με projects?wirth έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 18:45Αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς κατά τη γνώμη μου συμβαίνει όταν δουλεύεις σε πιο high level επίπεδο από αυτό που πρέπει. Δηλαδή ψάχνεις πιο έτοιμο solution ενώ λείπουν γνώσεις από το framework πιο χαμηλά γι'αυτό δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Είναι σαν να λέμε ψάχνω στα δέντρα αλλά έπρεπε να ψάξω πιο κάτω αν υπάρχει κάποια πέτρα να πατήσω. Πρώτα περπατώ μετά σκαρφαλώνω! Πολύ της φιλοσοφίας είμαι σήμερα!!!
Επίσης αυτό που λες ότι κάτι μπορεί να είναι σε πιο high level και γι' αυτό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει, ένας άνθρωπος που τώρα ξεκινά πώς θα ξέρει σε ποιό level είναι το κάθε task/project?
Casp έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 19:10Πιστεύεις πως ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με το αντικείμενο και να τα βγάλει πέρα διαβάζοντας βιβλία και ξεκινώντας με projects?wirth έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 18:45Αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς κατά τη γνώμη μου συμβαίνει όταν δουλεύεις σε πιο high level επίπεδο από αυτό που πρέπει. Δηλαδή ψάχνεις πιο έτοιμο solution ενώ λείπουν γνώσεις από το framework πιο χαμηλά γι'αυτό δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Είναι σαν να λέμε ψάχνω στα δέντρα αλλά έπρεπε να ψάξω πιο κάτω αν υπάρχει κάποια πέτρα να πατήσω. Πρώτα περπατώ μετά σκαρφαλώνω! Πολύ της φιλοσοφίας είμαι σήμερα!!!
Επίσης αυτό που λες ότι κάτι μπορεί να είναι σε πιο high level και γι' αυτό να μην μπορεί να ανταπεξέλθει, ένας άνθρωπος που τώρα ξεκινά πώς θα ξέρει σε ποιό level είναι το κάθε task/project?
Ναι αυτό πιστεύω αλλά δεν ξέρω πια το τοπίο των εργαλείων σήμερα. Μικρά project implementing simple ideas. Make them run και μετά με τη φορά του πρώτου σε δεύτερο, τρίτο κ.ο.κ.
Δεν εννοώ high level of complexity αλλά να δουλεύει κάποιος σε πιο abstracted level από όσο πρέπει γι'αυτό να μην προοδεύει. Πρέπει να κατέβει πιο χαμηλά στη λογική που είναι φτιαγμένο το framework , under the hood και μετά να οδηγηθεί σε πιο high level προσέγγιση δηλαδή tools και solutions.
Ναι αυτο πιστευω και εγω.wirth έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 19:31Casp έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 19:10Πιστεύεις πως ο καθένας μπορεί να ασχοληθεί με το αντικείμενο και να τα βγάλει πέρα διαβάζοντας βιβλία και ξεκινώντας με projects?wirth έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 18:45Αν δεν έχεις κάπου να πιαστείς κατά τη γνώμη μου συμβαίνει όταν δουλεύεις σε πιο high level επίπεδο από αυτό που πρέπει. Δηλαδή ψάχνεις πιο έτοιμο solution ενώ λείπουν γνώσεις από το framework πιο χαμηλά γι'αυτό δεν υπάρχει φως στο τούνελ. Είναι σαν να λέμε ψάχνω στα δέντρα αλλά έπρεπε να ψάξω πιο κάτω αν υπάρχει κάποια πέτρα να πατήσω. Πρώτα περπατώ μετά σκαρφαλώνω! Πολύ της φιλοσοφίας είμαι σήμερα!!!
Ναι αυτό πιστεύω αλλά δεν ξέρω πια το τοπίο των εργαλείων σήμερα. Μικρά project implementing simple ideas. Make them run και μετά με τη φορά του πρώτου σε δεύτερο, τρίτο κ.ο.κ.
Δεν εννοώ high level of complexity αλλά να δουλεύει κάποιος σε πιο abstracted level από όσο πρέπει γι'αυτό να μην προοδεύει. Πρέπει να κατέβει πιο χαμηλά στη λογική που είναι φτιαγμένο το framework , under the hood και μετά να οδηγηθεί σε πιο high level προσέγγιση δηλαδή tools και solutions.
Με καλυψες, ευχαριστω
Ε προφανώς ρε μπρο, όταν αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπειρία με όλα αυτά δεν θα σπας τόσο το κεφάλι σου.Casp έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 15:45Το σπαστικό της όλης ιστορίας είναι ότι δουλεύω συνεχώς με workflows στην yaml που είναι στημένα είτε σε python (ευτυχώς, το μόνο θετικό!) είτε σε php και μου είπε πως οι 2 μου δουλειές θα είναι τα workflows του github και το developing της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν οι φοιτητές.
Πάντα βρίσκεται η άκρη;
Να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτή τη μαλακία προφανώς.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
Thank you Google Translate.
Αυτό βλέπω και εγώ. Βελτιώνομαι πολύ και στο debugging και γενικά να αναγνωρίζω τί πάει λάθος και πού να κοιτάξω. Τελείωσα άλλο workflow σήμερα, αυτό μου πήρε 4 μέρεςklg έγραψε: ↑04 Σεπ 2024, 09:31Ε προφανώς ρε μπρο, όταν αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπειρία με όλα αυτά δεν θα σπας τόσο το κεφάλι σου.Casp έγραψε: ↑30 Αύγ 2024, 15:45Το σπαστικό της όλης ιστορίας είναι ότι δουλεύω συνεχώς με workflows στην yaml που είναι στημένα είτε σε python (ευτυχώς, το μόνο θετικό!) είτε σε php και μου είπε πως οι 2 μου δουλειές θα είναι τα workflows του github και το developing της πλατφόρμας που χρησιμοποιούν οι φοιτητές.
Πάντα βρίσκεται η άκρη;Να σταματήσεις να χρησιμοποιείς αυτή τη μαλακία προφανώς.
Δεν πρόκειται να σταματήσω να χρησιμοποιώ το chat γιατί αφενός δεν είναι μαλακία, αφετέρου δεν βρίσκω πουθενά αλλού την βοήθεια που βρίσκω/παίρνω από το chat. Ακόμα και μαλακίες να μου γράψει (που συμβαίνει πολλές φορές, προφανώς), στο τέλος με καθοδήγηση και διορθώσεις τα βρίσκουμε. Χωρίς αυτό όμως, δεν θα είχα από πού να πιαστώ.
Τι βοήθεια δεν μπορείς να βρεις από πουθενά αλλού; Έχεις ένα παράδειγμα;Casp έγραψε: ↑04 Σεπ 2024, 13:51Δεν πρόκειται να σταματήσω να χρησιμοποιώ το chat γιατί αφενός δεν είναι μαλακία, αφετέρου δεν βρίσκω πουθενά αλλού την βοήθεια που βρίσκω/παίρνω από το chat. Ακόμα και μαλακίες να μου γράψει (που συμβαίνει πολλές φορές, προφανώς), στο τέλος με καθοδήγηση και διορθώσεις τα βρίσκουμε. Χωρίς αυτό όμως, δεν θα είχα από πού να πιαστώ.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.
- masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
Πάντως εγώ Casp δεν θα στο χρυσώσω το χάπι! Για μένα, η δουλειά του προγραμματιστή είναι λίγο βασανιστήριο, ειδικά αν δουλεύεις σε μαλακο-εταιρία. Έχω δουλέψει και σε εταιρίες στο παρελθόν που είχαν άρτια οργάνωση και είχα βρει την υγειά μου, υπήρχε συνεργασία, αλληλοβοήθεια κτλ. Αλλά τώρα είμαι σε κωλο-πολυεθνική με χάλια επικοινωνία, μηδέν καθοδήγηση, άθλιο κώδικα (να ευχαριστείς τον θεό που δεν σε βάζουνε να κάνεις αλλαγές σε legacy κώδικα χωρίς βοήθεια), πραγματικός καρκίνος.
Οπότε κάθε μέρα είναι σπάσιμο κεφαλιού, κυνήγι των παλιών να μου πούνε που στον πούτσο είναι documented η business logic (hint: πουθενά) και γενικότερα my day is ruined. Άλλοι πιο κουλ που δεν νοιάζονται τόσο για το άθλημα, απλά να μπαίνει το μιστό, το βλέπουνε πιο χαλαρά και μακάρι να μπορούσα να τους μοιάσω.
Να σου πω και μια συμβουλή όμως. Αυτό που λες ότι πάλευες 1.5 μήνα για ένα workflow και δεν έβγαινε είναι ένδειξη ότι κάτι έκανες πολύ λάθος. Να διακινδυνεύσω την μαντεψιά ότι δεν αγόρασες ποτέ βιβλίο για να μάθεις τα fundamentals. Δεν γίνεται να αποκτήσεις σωστές βάσεις μόνο με stack & chat & trial-and-error. Ή γίνεται αλλά με τρελό κόπο και χρόνο.
Αν ισχύει το παραπάνω (αλλιώς αγνόησε τι λέω εδώ), την επόμενη φορά που θα πέσεις σε καινούριο τομέα που δεν κατέχεις και δεν βγαίνει, κάνε PAUSE, πήγαινε amazon.com και κατέβασε ηλεκτρονικά (aka πειράτεψε) τα 3 best-rated βιβλία πάνω στο θέμα. Δες ποιο είναι καλύτερο στα γρήγορα και πέρνα τις επόμενες 2-3 μέρες διαβάζοντας το (εν ώρα εργασίας εννοείται).
Οπότε κάθε μέρα είναι σπάσιμο κεφαλιού, κυνήγι των παλιών να μου πούνε που στον πούτσο είναι documented η business logic (hint: πουθενά) και γενικότερα my day is ruined. Άλλοι πιο κουλ που δεν νοιάζονται τόσο για το άθλημα, απλά να μπαίνει το μιστό, το βλέπουνε πιο χαλαρά και μακάρι να μπορούσα να τους μοιάσω.
Να σου πω και μια συμβουλή όμως. Αυτό που λες ότι πάλευες 1.5 μήνα για ένα workflow και δεν έβγαινε είναι ένδειξη ότι κάτι έκανες πολύ λάθος. Να διακινδυνεύσω την μαντεψιά ότι δεν αγόρασες ποτέ βιβλίο για να μάθεις τα fundamentals. Δεν γίνεται να αποκτήσεις σωστές βάσεις μόνο με stack & chat & trial-and-error. Ή γίνεται αλλά με τρελό κόπο και χρόνο.
Αν ισχύει το παραπάνω (αλλιώς αγνόησε τι λέω εδώ), την επόμενη φορά που θα πέσεις σε καινούριο τομέα που δεν κατέχεις και δεν βγαίνει, κάνε PAUSE, πήγαινε amazon.com και κατέβασε ηλεκτρονικά (aka πειράτεψε) τα 3 best-rated βιβλία πάνω στο θέμα. Δες ποιο είναι καλύτερο στα γρήγορα και πέρνα τις επόμενες 2-3 μέρες διαβάζοντας το (εν ώρα εργασίας εννοείται).
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 156 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από hades
02 Οκτ 2023, 15:41
-
- 116 Απαντήσεις
- 4158 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από jason0
23 Ιούλ 2023, 17:57
-
- 63 Απαντήσεις
- 3744 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από klg
01 Φεβ 2023, 03:20
-
-
Νέα δημοσίευση Κοιτούσα τη δουλειά μου...
από Ληστοσυμμορίτης » 20 Μάιος 2024, 11:16 » σε Εσωτερική Πολιτική - 6 Απαντήσεις
- 257 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ληστοσυμμορίτης
21 Μάιος 2024, 21:26
-