Moodle - Web Development

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
klg
Phorum.gr user: klg

Re: Moodle - Web Development

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 06 Φεβ 2025, 16:44

Κάθε post σου είναι horror story, τώρα φτάσαμε μέχρι και στη μαλακία το moodle.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης » 06 Φεβ 2025, 16:56

Από προσωπική εμπειρία, εταιρίες που παίρνουν open sources projects και κάνουν καστομιές πάνω τους, δεν είναι υγιείς. Για την ακρίβεια, οι περισσότερες εταιρίες που έχω δουλέψει και δούλευαν μ' αυτόν τον τρόπο έκλεισαν. Με την πρώτη ευκαιρία φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς.

Casp
Phorum.gr user: Casper

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Casp » 07 Φεβ 2025, 21:59

Καπετάν Μιχάλης έγραψε:
06 Φεβ 2025, 16:56
Από προσωπική εμπειρία, εταιρίες που παίρνουν open sources projects και κάνουν καστομιές πάνω τους, δεν είναι υγιείς. Για την ακρίβεια, οι περισσότερες εταιρίες που έχω δουλέψει και δούλευαν μ' αυτόν τον τρόπο έκλεισαν. Με την πρώτη ευκαιρία φύγε όσο πιο γρήγορα μπορείς.
Υγιης εταιρια σιγουρα δεν την λες.

Το moodle ειναι οντως open source, δεν θελουν να πληρωνουν παραπανω. Και επισης εστησαν συστημα δικο τους ναι μεν αλλα τα εχουν μπλεξει αλλα επειδη το εκαναν να επικοινωνει με το moodle, εκαναν οντως διαφορες καστομιες σε ολα και εγιναν ακομα πιο πολυπλοκα για να βγαλεις ακρη.

Και τελικα την ακρη την εβγαλα οπως εγραψα, εννοω το τασκ που ζητηθηκε, αλλα μονο ετοιμο δεν ειναι, πεταει errors απο δω και απο εκει οτι λειπουν πραγματα απο το child theme επειδη δεν τα διαβαζει απο το parent. Ο προηγουμενος συναδελφος επισης πειραξε τον κωδικα του parent theme (δεν εκανε ποτε του child για αλλαγες) και πρεπει εγω τωρα να ειμαι σε θεση να βγω τις αλλαγες του σε ενα μεγαλο theme plugin για να τις συμπεριλαβω στο child, α και επισης να βρω τροπο κατι που περιλαμβανεται σε core file του moodle, για να μην πειραξω το core, να το συμπεριλαβω και αυτο στο child theme μου.

Και σαν να μην εφταναν ολα αυτα, να κανω και upgrade moodle version χωρις training κατευθειαν σε production (επειδη για ενα συγκεκριμενο πανεπιστημιο δεν εχουμε training)

Και ολα αυτα να σημειωσω πως το ατομο/developer που ανεθεσαν για να με βοηθησει, καθε φορα που ερχεται απελπιζεται και βριζουμε μαζι το moodle.

Ειλικρινα σκεφτομαι να μιλησω σοβαρα με τον CTO.
Αν μοιάζει με την αίσθηση του "είμαι σπίτι" τότε να μείνεις. Όλοι έχουν ένα σπίτι, μωρό μου. Και αυτά τα σπίτια, αξίζουν πάντα τον κόπο ακόμη και αν κάποια στιγμή γκρεμιστούν.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 11 Φεβ 2025, 17:40

Καλά εδώ να πούμε ότι είναι απολύτως φυσιολογικό να χτίζεις πάνω από open source λύσεις, μην τρελαθούμε τελείως.

Το πρόβλημα είναι ότι το moodle είναι για τον πούτσο. With that in mind, δεν υπάρχει και κάτι καλύτερο για foss LMS. Πριν κάποιον καιρό που το είχα τσεκάρει, το Canvas δεν ήταν πιο σοβαρή εναλλακτική.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Καπετάν Μιχάλης
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Καπετάν Μιχάλης » 11 Φεβ 2025, 17:53

Όχι, είναι φυσιολογικό να χτίζεις πάνω σε open source projects (το διαχωρίζω από open source frameworks - άλλο πράμα το wordpress, άλλο το laravel) αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, ή αν σαν εταιρεία κάνεις active contribution πάνω στο open source project. Αν είσαι εταιρία με δέκα-δεκαπέντε developers και δεν μπορείς να έχεις ένα δικό σου (ή να είσαι σε θέση να φτιάξεις ένα) x management system για τις λύσεις που προσφέρεις στους πελάτες σου, είσαι για τον πούτσο και καταδικασμένη σε κλείσιμο.

Άβαταρ μέλους
klg

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 11 Φεβ 2025, 20:36

Καπετάν Μιχάλης έγραψε:
11 Φεβ 2025, 17:53
Όχι, είναι φυσιολογικό να χτίζεις πάνω σε open source projects (το διαχωρίζω από open source frameworks - άλλο πράμα το wordpress, άλλο το laravel) αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, ή αν σαν εταιρεία κάνεις active contribution πάνω στο open source project. Αν είσαι εταιρία με δέκα-δεκαπέντε developers και δεν μπορείς να έχεις ένα δικό σου (ή να είσαι σε θέση να φτιάξεις ένα) x management system για τις λύσεις που προσφέρεις στους πελάτες σου, είσαι για τον πούτσο και καταδικασμένη σε κλείσιμο.
I mean αυτό που γράφεις έχει σημασία αν κυριολεκτικά είναι το core business σου να αναπτύξεις from the ground up δικό σου x management system ή αν σου δίνει κάπως competitive advantage να το στήσεις FGU. Εγώ ακόμα συνεργάζομαι με εταιρείες στην Ελλάδα που έχουν κάνει customs πάνω από open source projects και είναι μια χαρά (και θα είναι και στο μέλλον μια χαρά). Μέσα σε όλα αυτά και customs πάνω από το moodle, γιατί έπρεπε να στηθεί μια πλατφόρμα για continuous εκπαίδευση του δικτύου συνεργατών.

Ο μοναδικός λόγος που θα κάνουν όλοι αυτοί transition σε άλλη λύση, είναι το balance μεταξύ του payroll των FTEs που απαιτείται ώστε να συντηρείται κάτι τέτοιο vs το πόσο θα κάνει να αγοράσεις κάτι έτοιμο.

Απάντηση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών