Και τωρα δεν το ξερουμε ο ενας για τον αλλον εαν εχουμε οντως συνειδηση αλλα συμφωνα με το πιο αλληθοφανες σεναριο εχουμε οντως συνειδηση γιατι φτιαχνομαστε ολοι με τον ιδιο τροπο. Μας γενναει μια μανα. Η μηχανη ειναι παντα μια μηχανη, δεν ξερουμε τι ειναι η συνειδηση, δεν μπορουμε να τη φτιαξουμε, οποτε δεν εχει συνειδηση.Yochanan έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 01:41Και που θα το ξέρεις εσύ;BILLO έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 01:37Δεν διαφωνω, η τεχνητη νοημοσυνη ειναι μια διαδικασια αλλου τροπου αναπτυξης λογισμικου, μπορει να ειναι πολλα πραγματα και να κανει πολλα πραγματα και πραγματα που δεν φανταζομαστε ακομα. Συνειδηση δεν μπορει να εχει. Δεν υπαρχει λογος να συνδεεται η συνειδηση με την ασυνειδητη νοημοσυνη, εαν εν πασει περιπτωση μπορουμε να ονομασουμε νοημοσυνη κατι που προκυπτει χωρις συνειδηση λαμβανοντας υποψην μονο το βαθμο ικανοτητας του σε λογικα προβληματα.
Κουγκλ (ντούπλεξ) έη άη
Re: Κουγκλ (ντούπλεξ) έη άη
Η λεξη αποτελει βιωματικο δεδομενο. Δηλαδη γλωσσικα κατι που δεν μπορει να αποδομηθει στα επιμερους συστατικα του, σε μια χαρτογραφιση ισως της αρχιτεκτονικης που τη γενναει. Μπορει οστωσο γλωσσικα να οριστει, υπαρχουν ορισμοι. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω τη λεξη υποκειμενο οταν μιλαω για τον συνειδητο εαυτο η τη λεξη συνειδητοτητα αν και το υποκειμενο μου καθεται καλυτερα. Δημιουργειται εαν σε γεννησει μανα. Δεν ξερουμε κατι παραπανω

που έφτασε ο άνθρωπος για να του στείλουν φωτογραφία τα στήθη τους
μοιάζει με την κουβέντα για τον θεό αυτήBILLO έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 01:55Η λεξη αποτελει βιωματικο δεδομενο. Δηλαδη γλωσσικα κατι που δεν μπορει να αποδομηθει στα επιμερους συστατικα του, σε μια χαρτογραφιση ισως της αρχιτεκτονικης που τη γενναει. Μπορει οστωσο γλωσσικα να οριστει, υπαρχουν ορισμοι. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω τη λεξη υποκειμενο οταν μιλαω για τον συνειδητο εαυτο η τη λεξη συνειδητοτητα αν και το υποκειμενο μου καθεται καλυτερα. Δημιουργειται εαν σε γεννησει μανα. Δεν ξερουμε κατι παραπανω

Για την ώρα δεν ξέρουμε τί είναι η συνείδηση, κάτι θα είναι, αλλά μπορεί και να προγραμματίζεται

Μπορει. Αλα δε το βλεπω πολυ πιθανον να ειναι απλα αυτος ο τροπος. Ειναι πολυ ιδιαιτερο φαινομενο ο εαυτος. Ειναι μια μοναδικοτητα που δεν εχει χωρο και παρουσιαζει εσωτερικη/βιωματικη πραγματικοτητα. Σαν να περνεις τον κοσμο και να τον γυρνας το μεσα εξω. Εσυ ας πουμε εισαι ενας κοσμος συγκροτημενος σε μια αδιαιρετη μοναδικοτητα που δεν εχει συγκεκριμενο τοπο ουτε καν μεσα στο κεφαλι σου αλλα παρ ολα αυτα καταλαβαινεις το ποσο σημαντικος και πραγματικος εισαι και το ποσα πραγματα γινοντε μεσα σου. Αντε προγραματισε το αυτο τωρα η εστω βρες μια ακρη.enaon έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 02:08μοιάζει με την κουβέντα για τον θεό αυτήBILLO έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 01:55Η λεξη αποτελει βιωματικο δεδομενο. Δηλαδη γλωσσικα κατι που δεν μπορει να αποδομηθει στα επιμερους συστατικα του, σε μια χαρτογραφιση ισως της αρχιτεκτονικης που τη γενναει. Μπορει οστωσο γλωσσικα να οριστει, υπαρχουν ορισμοι. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω τη λεξη υποκειμενο οταν μιλαω για τον συνειδητο εαυτο η τη λεξη συνειδητοτητα αν και το υποκειμενο μου καθεται καλυτερα. Δημιουργειται εαν σε γεννησει μανα. Δεν ξερουμε κατι παραπανω
Για την ώρα δεν ξέρουμε τί είναι η συνείδηση, κάτι θα είναι, αλλά μπορεί και να προγραμματίζεται
Σιγουρα ομως δεν εχει καμια σχεση με αυτο που κανουμε οσον αφορα την Τ.Ν.
Ούτε αυτό δεν ξέρουμε μαν μου.BILLO έγραψε: ↑28 Ιουν 2018, 01:55Η λεξη αποτελει βιωματικο δεδομενο. Δηλαδη γλωσσικα κατι που δεν μπορει να αποδομηθει στα επιμερους συστατικα του, σε μια χαρτογραφιση ισως της αρχιτεκτονικης που τη γενναει. Μπορει οστωσο γλωσσικα να οριστει, υπαρχουν ορισμοι. Εγω προτιμω να χρησιμοποιω τη λεξη υποκειμενο οταν μιλαω για τον συνειδητο εαυτο η τη λεξη συνειδητοτητα αν και το υποκειμενο μου καθεται καλυτερα. Δημιουργειται εαν σε γεννησει μανα. Δεν ξερουμε κατι παραπανω
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.
- hellegennes
Καλά, μην τρελαίνεστε. Παίζουν δύο πράγματα εδώ: είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο πρόγραμμα, με ένα πολύ στανταρισμένο δυνητικό λεξιλόγιο. Σκεφτείτε μόνο πόσο στάνταρ είναι οι παραγγελίες και τα ραντεβού μας. Είναι ρομποτική η όλη συνδιάλεξη και προσφέρεται όσο τίποτα για να την κάνει ρομπότ. Όταν παραγγέλνω γύρους απ' έξω, είναι σχεδόν καρμπόν αυτά που λέω και φυσικά καρμπόν είναι κι αυτά που σε ρωτάνε.ST48410 έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 00:56+1
Απίστευτο επίπεδο αληθοφάνειας στην φωνή. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι της πλάκας αν πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Σιγά μην έχεις τέτοιες δυνατότητες για να τις βάλεις να κλείνουν ραντεβού στο κομμωτήριο! Μπλέξαμε πραγματικά. Σε λίγα χρόνια θα ανοίγουμε το χαζοκούτι και δεν θα ξέρουμε τι είναι αυτό που βλέπουμε να μιλάει
Όταν λοιπόν είναι τόσο συγκεκριμένα τα πράγματα που πρέπει να προγραμματίσεις, γίνεται πολύ πιο εύκολο να στοχεύσεις στην αληθοφάνεια και την ακρίβεια.
Το δεύτερο πράγμα που παίζει είναι ότι έχουν προγραμματίσει το πρόγραμμα να κάνει παύσεις, να βάζει «εε, αα, μ-χμ, αμ, εμ...», για να ακούγεται πιο πολύ σαν αληθινός άνθρωπος και έχουν φτιάξει πολύ καλά το σύστημα επιτονισμού, που προσθέτει πολύ ρεαλισμό στην ροή της συζήτησης.
Turing test δεν περνάει. Νομίζω ότι γίνεται εμφανές στο δεύτερο τηλεφώνημα, που επαναλαμβάνει "Next Wednesday, the 7th". Και το "Oh, I gotcha" που λέει στο τέλος, μού κάνει σαν να κατάλαβε άρνηση η ΑΙ (ειδικά με τον τρόπο που το λέει).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Θα υπέθετα ότι από άτομα που πάσχουν από ασθένειες πχ όγκους του εγκεφάλου ή εγκεφαλικά επεισόδια ή ατυχήματα που καταστρέφουν συγκεκριμένες περιοχές ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για το που "εδράζεται" η συνείδηση. Επίσης από την επίδραση φαρμάκων/ναρκωτικών κλπ.
Είμαστε σε τόσο βαθύ σκοτάδι;
- hellegennes
Όχι, κάνει πολλαπλά λάθη. Απλά έχει γίνει διόρθωση. Πρόσεξε ότι δεν βγάζει τίποτα στην διάρκεια της κλήσης. Ενεργοποίησε σε εκείνο το σημείο του βίντεο τους υπότιτλους (πατώντας αυτόματη μετάφραση>αγγλικά), να δεις πόσο το σκοτώνει.Dwarven Blacksmith έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 01:23Το Τιούρινκ τεστ το έχουν περάσει πολλά ΑΙ*, αλλά μέχρι τώρα μόνο σε τσατ.
*όπως επίσης πολλοί άνθρωποι έχουν χαρακτηριστεί ΑΙ κατά τη διάρκεια του τεστ.
Οπωσδήποτε μεγάλη πρόοδος. Επίσης όταν είδα το βίντεο σκέφτηκα "γιατί οι auto-generated subtitles ακόμα τον πίνουν όμως;". Αλλά όταν τους ενεργοποίησα έκανε μόνο ένα λάθος σε όλο το βίντεο.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
δεν καταλαβαίνω αν κάνεις πλάκα στ, αλήθεια αρχίζει να μοιάζει με το αν υπάρχει Θεός η κουβένταST48410 έγραψε: ↑30 Ιουν 2018, 02:18Θα υπέθετα ότι από άτομα που πάσχουν από ασθένειες πχ όγκους του εγκεφάλου ή εγκεφαλικά επεισόδια ή ατυχήματα που καταστρέφουν συγκεκριμένες περιοχές ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία για το που "εδράζεται" η συνείδηση. Επίσης από την επίδραση φαρμάκων/ναρκωτικών κλπ.

τι εννοούμε παιδιά όταν λέμε συνείδηση;
- hellegennes
Αν εννοούμε συνείδηση της ύπαρξής μας, εννοούμε το ότι αντιλαμβανόμαστε ότι ζούμε και βιώνουμε πράγματα. Ένα φυτό π.χ. είναι ζωντανό αλλά δεν έχει αντίληψη της ύπαρξής του, δεν έχει σκέψεις. Ένας άνθρωπος που μένει φυτό, επίσης.
Φυσικά είμαστε βιολογικές μηχανές, οπότε η συνείδησή μας είναι ένα μέρος του προγραμματισμού μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι πραγματική λειτουργία. Απλά δεν είναι μία λειτουργία, σαν διεργασία σε υπολογιστή. Είναι βάση του τρόπου που δουλεύει ο εγκέφαλός μας.
Φυσικά είμαστε βιολογικές μηχανές, οπότε η συνείδησή μας είναι ένα μέρος του προγραμματισμού μας. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν είναι πραγματική λειτουργία. Απλά δεν είναι μία λειτουργία, σαν διεργασία σε υπολογιστή. Είναι βάση του τρόπου που δουλεύει ο εγκέφαλός μας.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Χέλλη κάνεις λάθος, δεν έχουν προγραμματίσει εε αχμ ουχμ, νευρωνικά δίκτυα χρησιμοποιούν, εκπαιδεύονται μόνα τους, έχω παραθέσει κι άλλα οπτικοακουστικά στο νήμα, τσέκαρε τα, έχουν πολύ πλάκα.hellegennes έγραψε: ↑30 Ιουν 2018, 02:16Καλά, μην τρελαίνεστε. Παίζουν δύο πράγματα εδώ: είναι εξαιρετικά εξειδικευμένο πρόγραμμα, με ένα πολύ στανταρισμένο δυνητικό λεξιλόγιο. Σκεφτείτε μόνο πόσο στάνταρ είναι οι παραγγελίες και τα ραντεβού μας. Είναι ρομποτική η όλη συνδιάλεξη και προσφέρεται όσο τίποτα για να την κάνει ρομπότ. Όταν παραγγέλνω γύρους απ' έξω, είναι σχεδόν καρμπόν αυτά που λέω και φυσικά καρμπόν είναι κι αυτά που σε ρωτάνε.ST48410 έγραψε: ↑11 Μάιος 2018, 00:56+1
Απίστευτο επίπεδο αληθοφάνειας στην φωνή. Οι συγκεκριμένες εφαρμογές είναι της πλάκας αν πραγματικά μπορεί να λειτουργήσει με μεγάλα ποσοστά επιτυχίας. Σιγά μην έχεις τέτοιες δυνατότητες για να τις βάλεις να κλείνουν ραντεβού στο κομμωτήριο! Μπλέξαμε πραγματικά. Σε λίγα χρόνια θα ανοίγουμε το χαζοκούτι και δεν θα ξέρουμε τι είναι αυτό που βλέπουμε να μιλάει
Όταν λοιπόν είναι τόσο συγκεκριμένα τα πράγματα που πρέπει να προγραμματίσεις, γίνεται πολύ πιο εύκολο να στοχεύσεις στην αληθοφάνεια και την ακρίβεια.
Το δεύτερο πράγμα που παίζει είναι ότι έχουν προγραμματίσει το πρόγραμμα να κάνει παύσεις, να βάζει «εε, αα, μ-χμ, αμ, εμ...», για να ακούγεται πιο πολύ σαν αληθινός άνθρωπος και έχουν φτιάξει πολύ καλά το σύστημα επιτονισμού, που προσθέτει πολύ ρεαλισμό στην ροή της συζήτησης.
Turing test δεν περνάει. Νομίζω ότι γίνεται εμφανές στο δεύτερο τηλεφώνημα, που επαναλαμβάνει "Next Wednesday, the 7th". Και το "Oh, I gotcha" που λέει στο τέλος, μού κάνει σαν να κατάλαβε άρνηση η ΑΙ (ειδικά με τον τρόπο που το λέει).
ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ
.
.