Περίεργο email virus

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Re: Περίεργο email virus

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 10 Μαρ 2025, 16:40

Πώς μπορώ να ελέγξω αν ένας κωδικός πληρωμής RF δεν είναι απάτη ; :smt017 Όχι από ΔΕΗ που είναι πάντα ο ίδιος, αλλά ας πούμε από μια δημόσια υπηρεσία ή ένα υπουργείο με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή για πρώτη φορά.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 10 Μαρ 2025, 16:46

Ζαποτέκος έγραψε:
16 Οκτ 2024, 17:29
Προσπαθώ να μπω στο gmail μου και μου βγάζει τα εξής :

Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα
Τι πρέπει να κάνω ; :smt017
Είσαι σίγουρος πως είναι δικό σου το gmail και όχι της γυναίκας;

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 10 Μαρ 2025, 16:51

Ζαποτέκος έγραψε:
10 Μαρ 2025, 16:40
Πώς μπορώ να ελέγξω αν ένας κωδικός πληρωμής RF δεν είναι απάτη ; :smt017 Όχι από ΔΕΗ που είναι πάντα ο ίδιος, αλλά ας πούμε από μια δημόσια υπηρεσία ή ένα υπουργείο με το οποίο ερχόμαστε σε επαφή για πρώτη φορά.
Απ´όσο ξέρω, πριν κάνεις την πληρωμή το σύστημα της τράπεζάς σου δείχνει τον δικαιούχο του λογαριασμού. Αν το όνομα του δικαιούχου δεν ταιριάζει με την υπηρεσία ή το υπουργείο, τότε κάτι παίζει. Εαν πχ εσυ πλερώνεις το υπουργείο οικονομικών και το όνομα δικαιούχου είναι Θανάσης Παπαδόπουλος, μάλλον παίζει μαλακία.

Άβαταρ μέλους
Ζαποτέκος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζαποτέκος » 10 Μαρ 2025, 17:01

GoBzi έγραψε:
10 Μαρ 2025, 16:51
Απ´όσο ξέρω, πριν κάνεις την πληρωμή το σύστημα της τράπεζάς σου δείχνει τον δικαιούχο του λογαριασμού. Αν το όνομα του δικαιούχου δεν ταιριάζει με την υπηρεσία ή το υπουργείο, τότε κάτι παίζει. Εαν πχ εσυ πλερώνεις το υπουργείο οικονομικών και το όνομα δικαιούχου είναι Θανάσης Παπαδόπουλος, μάλλον παίζει μαλακία.
Α, εντάξει. Ευχαριστώ πολύ. :ty:
GoBzi έγραψε:
10 Μαρ 2025, 16:46
Είσαι σίγουρος πως είναι δικό σου το gmail και όχι της γυναίκας;
Ναι. Δεν ξέρω τι είχε γίνει. Μάλλον θεωρούσε ύποπτη την ip μου. Μετά από μια μέρα ξεμπλόκαρε μόνο του και έμπαινα κανονικά. Έλεγξα και την δραστηριότητα και ευτυχώς δεν είχε μπει κάποιος άλλος.
… εις μικράς μεν ατυχίας ευρεθήσεται φίλος, εις μεγίστην δε και επιμένουσαν συμφοράν μηδείς σε πλανήση , φίλος ουκ έσται . ( Στρατηγικόν Κεκαυμένου )

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών