Προβλήματα του Η/Υ μου...

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
bizeli
Δημοσιεύσεις: 1075
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 18:26

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από bizeli » 04 Ιουν 2018, 01:19

[42] έγραψε:
03 Ιουν 2018, 01:09
Παλαιομνημονα αναμενουμε να λύσεις τα προβλήματα με πισί, εμοτικονς και λειτουργικότητα του φόρουμ ώστε να συζητήσουμε τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν το community μας.
:smt005:
Έλεος ρε φίλε

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 9641
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 04 Ιουν 2018, 01:22

Συνέδεσες το πράσινο με την πράσινη υποδοχή (ή όποιο άλλο χρώμα έχει με την ίδιου χρώματος υποδοχή? Δεξί κλίκ στο ηχειάκι στο tray playback devices το κοίταξες?
wooded glade έγραψε:
02 Μάιος 2019, 20:10
Το 2007 ήμουνα έτοιμος για Πελοπόννησο να πάρω αγροτική αποζημίωση και με το που πάω να μπω στο γιωταχί του φίλου,λέει άκυρο,τους τσακώσανε τους γύφτους και τα επιστρέφουν

Άβαταρ μέλους
ST48410
Δημοσιεύσεις: 4485
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 20:21

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ST48410 » 04 Ιουν 2018, 01:24

Παλαιομνήμων έγραψε:
04 Ιουν 2018, 01:07
[42] έγραψε:
03 Ιουν 2018, 01:40
Το παρελθόν είναι φυλακή
Εν μέρει έχεις δίκιο. Συνάμα όμως, το παρελθόν είναι πηγή σοφίας.


ΜΙας που το νήμα αφορά τα προβλήματα του Η/Υ μου, όλα καλά είναι πλέον, πλην μιας λεπτομέρειας: ΔΕΝ ΕΧΩ ΗΧΟ!
Έχω συνδέσει κανονικά (θέλω να πιστεύω) τα ηχειάκια, αλλά ήχος γιοκ από την ημέρα που τον ξαναέφερα σπίτι...
Καμμιά ιδέα; :roll:
Πολλά πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Μάλλον έχεις ενσωματωμένη κάρτα ήχου στην μητρική με τις πολλές χρωματιστές εξόδους.
1. Άνοιξε ένα ηχητικό αρχείο να παίζει, πάρε ένα ζευγάρι ακουστικά και δοκίμασε διαφορετικές εξόδους να δεις αν βγαίνει ήχος από κάποια
2. Μέσα από το Control Panel --> Sound δες ποια είναι η προεπιλεγμένη έξοδος ήχου. Μπορεί πχ να είναι επιλεγμένη αυτή του monitor σου μέσω HDMI και επειδή εκεί δεν έχεις ηχεία ή έχεις κλειστό τον ήχο να μην ακούς τίποτα.
3. Αν δεν γίνει κάτι δες μέσα από το Device Manager για πρόβλημα στην κάρτα ήχου σου, έλλειψη drivers ή κανένα κίτρινο τρίγωνο

Άβαταρ μέλους
Παλαιομνήμων
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 19:56
Τοποθεσία: Κάπου εδώ...

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιομνήμων » 04 Ιουν 2018, 01:49

Kauldron έγραψε:
04 Ιουν 2018, 01:22
Συνέδεσες το πράσινο με την πράσινη υποδοχή (ή όποιο άλλο χρώμα έχει με την ίδιου χρώματος υποδοχή?
Μαύρο είναι, αλλά το δοκίμασα ούτως ή άλλως με όλα.
Kauldron έγραψε:
04 Ιουν 2018, 01:22
Δεξί κλίκ στο ηχειάκι στο tray playback devices το κοίταξες?
Πού το βρίσκω αυτό;


ST48410 έγραψε:
04 Ιουν 2018, 01:24
Πολλά πράγματα μπορεί να έχουν συμβεί. Μάλλον έχεις ενσωματωμένη κάρτα ήχου στην μητρική με τις πολλές χρωματιστές εξόδους.
1. Άνοιξε ένα ηχητικό αρχείο να παίζει, πάρε ένα ζευγάρι ακουστικά και δοκίμασε διαφορετικές εξόδους να δεις αν βγαίνει ήχος από κάποια
2. Μέσα από το Control Panel --> Sound δες ποια είναι η προεπιλεγμένη έξοδος ήχου. Μπορεί πχ να είναι επιλεγμένη αυτή του monitor σου μέσω HDMI και επειδή εκεί δεν έχεις ηχεία ή έχεις κλειστό τον ήχο να μην ακούς τίποτα.
3. Αν δεν γίνει κάτι δες μέσα από το Device Manager για πρόβλημα στην κάρτα ήχου σου, έλλειψη drivers ή κανένα κίτρινο τρίγωνο
1. Πάτησα ένα αρχείο ήχου (διότι ως τώρα προσπαθούσα να ακούσω από το youtube ή άλλα βίντεο ον λάιν) και μου έβγαλε μήνυμα ότι δεν μπορεί να βρει συσκευή ήχου: «We can't find an audio device. Make sure headphones or speakers are connected. For more info, search your device for "Manage audio devices."». Δοκίμασα όλες τις εξόδους.
2. Control Panel --> Sound ok. Μετά που ακριβώς πρέπει να κοιτάξω; Δεν καταφέρνω να διακρίνω κάτι.
3. Μέσα από το Device Manager, μου δείχνει ότι το "Realtech high definition Audio"... «This device is working properly».
Ανησύχησα! Μα κάποιοι έσπευσαν αμέσως να με "καθησυχάσουν"...
----------
9 Αυγ. 2016: https://web.archive.org/web/20160809180 ... d6eccbaaf4

Άβαταρ μέλους
Kauldron
Δημοσιεύσεις: 9641
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 18:53

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Kauldron » 04 Ιουν 2018, 01:54

Πού το βρίσκω αυτό;
Κάτω δεξιά γωνία, ακριβώς δίπλα απ' την ώρα και την ημερομηνία. Δεξί κλίκ "playback devices". Δες πρώτα στο open volume mixer (το πρώτο στη λίστα) και δες αν τα ηχεία έχουν ένταση. Επιπλέον, βάλε να παίζει ένα αρχείο ήχου και δες αν ανεβοκατεβαίνει η πράσινη μπάρα της έντασης ενώ παίζει.
wooded glade έγραψε:
02 Μάιος 2019, 20:10
Το 2007 ήμουνα έτοιμος για Πελοπόννησο να πάρω αγροτική αποζημίωση και με το που πάω να μπω στο γιωταχί του φίλου,λέει άκυρο,τους τσακώσανε τους γύφτους και τα επιστρέφουν

Άβαταρ μέλους
Παλαιομνήμων
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 19:56
Τοποθεσία: Κάπου εδώ...

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιομνήμων » 04 Ιουν 2018, 02:05

Kauldron έγραψε:
04 Ιουν 2018, 01:54
Πού το βρίσκω αυτό;
Κάτω δεξιά γωνία, ακριβώς δίπλα απ' την ώρα και την ημερομηνία. Δεξί κλίκ "playback devices". Δες πρώτα στο open volume mixer (το πρώτο στη λίστα) και δες αν τα ηχεία έχουν ένταση. Επιπλέον, βάλε να παίζει ένα αρχείο ήχου και δες αν ανεβοκατεβαίνει η πράσινη μπάρα της έντασης ενώ παίζει.
Μου τα έχει λίγο διαφορετικά, αλλά προφανώς εννοείς το εικονιδιάκι που βρίσκεται στο αναδυόμενο παραθυράκι από το βελάκι (κοντά στην ημερομηνία/ώρα) και ονομάζεται "Διαχείριση ήχου HD της Realtech") : Όλα τα ηχεία έχουν ένταση. Φαίνεται και εκεί, αλλά έλεγξα και τα ίδια τα ηχεία. Παίζει το αρχείο (χωρίς να ακούγεται), μια χαρά τρεμοπαίζουν τα πράσινα, που είναι στο φουλ. Ήχος όμως παραμένει ανύπαρκτος...
Παραιτούμαι... Θα φωνάξω κανέναν γνωστό μου να το δει. :smt012
Ανησύχησα! Μα κάποιοι έσπευσαν αμέσως να με "καθησυχάσουν"...
----------
9 Αυγ. 2016: https://web.archive.org/web/20160809180 ... d6eccbaaf4

Άβαταρ μέλους
relativer777
Δημοσιεύσεις: 693
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:11
Phorum.gr user: relativer777
Τοποθεσία: Χαλκηδόνα

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 04 Ιουν 2019, 02:15

Παλαιομνήμων έγραψε:
26 Μάιος 2018, 23:40
Τις προάλλες, είχε κάποια πρώτα συμπτώματα (Βλ. πρώτη αναφορά εδώ: Παλαιομνήμων @ Επαλήθευση username!). Στα καλά καθούμενα μού κόλλησε και δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα. Στο τέλος αναγκάστηκα (την επόμενη πλέον μέρα) να τον βγάλω από την πρίζα, για να επαναλειτουργήσει. Και τότε όμως, μετά από λίγη ώρα, μου έκανε το ίδιο. Ξανάκανα το ίδιο. Τρίτη φορά δεν συνέβη. Έμοιαζε να είναι εντάξει σε πρώτη φάση. Όμως μετά άρχισε να κολλάει για λίγο, αλλά μετά από λίγη ώρα ξεκολλούσε.

Σήμερα, τον πάτησα, έκανε την διαδικασία να ανοίξει, και εκεί που θα έπρεπε, όπως πάντα να φτάσει στο τελικό στάδιο, μαύρισε η οθόνη. Κλείσιμο, πάλι άνοιγμα, πάλι το ίδιο. Τρεις-τέσσερεις φορές. Ώσπου πήρε το μάτι μου κάπου στην διαδικασία (πριν το μαύρισμα), ότι λέει κάτι για F1 και F11 και πως το F11 κάτι κάνει για "reboot". Σαν να θυμάμαι ότι κάτι καλό είναι αυτό, οπότε πάτησε F11 και, ω του θαύματος, μπήκα κανονικά στον υπολογιστή μου (χωρίς τελικό μαύρισμα!) και έτσι σας γράφω πλέον εδώ. Spiros252, ST48410 και λοιποί, δώστε τα φώτα σας!... Εικόνα
Φίλε Παλαιομνήμων καλισπέρα. Το πισί σου δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Απλά κατα λάθος πήγες στο Safe Mode.
Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά σε περιπτώσεις νύστας ή και κούρασης.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

TheoPhrm
Δημοσιεύσεις: 96
Εγγραφή: 25 Αύγ 2018, 09:56
Phorum.gr user: TheoPhrm

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από TheoPhrm » 04 Ιουν 2019, 11:58

Στέκομαι στο ότι ο τεχνικός είπε ότι ο υπολογιστής δεν έχει απολύτως τίποτα.

Φοβάμαι ότι έπεσες σε κωλοβλάβη που δεν σταθεροποιείται αλλά εμφανίζεται όποτε θέλει, με άλλοτε άλλα συμπτώματα.
Μπορεί για κάποιο μικρό η μεγάλο χρονικό διάστημα το PC να δουλεύει μια χαρά και ξαφνικά ή σε κάποια εκκίνηση να εμφανίζεται πρόβλημα.

Κανονικά με την πάροδο του χρόνου τα προβλήματα θα εμφανίζονται συχνότερα.
Με δεδομένο ότι ο επεξεργαστής και οι μνήμες σχεδόν ποτέ δεν παθαίνουν βλάβη και τα συμπτώματα βλάβης της κάρτας γραφικών είναι κάπως διαφορετικά, ίσως χρειαστεί αλλαγή μητρικής.
Σε αυτό συνηγορεί και το πρόβλημα ήχου.
Αφού το software του ήχου φαίνεται ότι δουλεύει, πιθανόν να κάηκε ο τελικός ενισχυτής.

Εναλλακτικά, αν έχεις σώσει τα αρχεία σου, για να βεβαιωθεί ότι δεν υπάρχει οποιοδήποτε πρόβλημα hardware ξαναπερνάς τα Windows. Τα κατεβάζεις από την Microsoft. Η εγκατάσταση των Wιν10 είναι πανεύκολη.

Άβαταρ μέλους
Παλαιομνήμων
Δημοσιεύσεις: 766
Εγγραφή: 01 Απρ 2018, 19:56
Τοποθεσία: Κάπου εδώ...

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Παλαιομνήμων » 10 Ιουν 2019, 02:36

relativer777 έγραψε:
04 Ιουν 2019, 02:15
Παλαιομνήμων έγραψε:
26 Μάιος 2018, 23:40
Τις προάλλες, είχε κάποια πρώτα συμπτώματα (Βλ. πρώτη αναφορά εδώ: Παλαιομνήμων @ Επαλήθευση username!). Στα καλά καθούμενα μού κόλλησε και δεν ανταποκρινόταν σε τίποτα. Στο τέλος αναγκάστηκα (την επόμενη πλέον μέρα) να τον βγάλω από την πρίζα, για να επαναλειτουργήσει. Και τότε όμως, μετά από λίγη ώρα, μου έκανε το ίδιο. Ξανάκανα το ίδιο. Τρίτη φορά δεν συνέβη. Έμοιαζε να είναι εντάξει σε πρώτη φάση. Όμως μετά άρχισε να κολλάει για λίγο, αλλά μετά από λίγη ώρα ξεκολλούσε.

Σήμερα, τον πάτησα, έκανε την διαδικασία να ανοίξει, και εκεί που θα έπρεπε, όπως πάντα να φτάσει στο τελικό στάδιο, μαύρισε η οθόνη. Κλείσιμο, πάλι άνοιγμα, πάλι το ίδιο. Τρεις-τέσσερεις φορές. Ώσπου πήρε το μάτι μου κάπου στην διαδικασία (πριν το μαύρισμα), ότι λέει κάτι για F1 και F11 και πως το F11 κάτι κάνει για "reboot". Σαν να θυμάμαι ότι κάτι καλό είναι αυτό, οπότε πάτησε F11 και, ω του θαύματος, μπήκα κανονικά στον υπολογιστή μου (χωρίς τελικό μαύρισμα!) και έτσι σας γράφω πλέον εδώ. Spiros252, ST48410 και λοιποί, δώστε τα φώτα σας!... Εικόνα
Φίλε Παλαιομνήμων καλισπέρα. Το πισί σου δεν έχει κανένα πρόβλημα.
Απλά κατα λάθος πήγες στο Safe Mode.
Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά σε περιπτώσεις νύστας ή και κούρασης.
Επέτειο είπες να γιορτάσεις ακριβώς ένα χρόνο μετά, relativer777; [4 Ιουνίου 2018 - 4 Ιουνίου 2019] :lol:


Πάντως, μιας που επανήλθε το νήμα, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω κατά διαστήματα (μια φορά ανά κάμποσες μέρες, π.χ. 1 φορά στις 3 εβδομάδες), είναι ότι, ενώ φυσιολογικά αν έχω ανοιχτό τον υπολογιστή και έρθω μετά από ώρα, χρειάζεται απλώς να πατήσω το κουμπί λειτουργίας που αναβοσβήνει (καθώς βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής -έτσι λέγεται; Δεν ξέρω), αυτήν την μια φορά στις τόσες το κουμπί αυτό δεν αναβοσβήνει, η οθόνη όμως είναι μαύρη, και έχει ανάψει ένα άλλο κόκκινο λαμπάκι. Ε, πλέον ξέρω τι γίνεται: Πατώ το κουμπί με αυτό το κόκκινο λαμπάκι και επανεκκινείται ο Η/Υ οπότε μετά λειτουργεί κανονικά, αλλά βεβαίως τα πάντα που είχα ανοιχτά (έγγραφα, φακέλλους κτλ) έχουν κλείσει. Άκρως εκνευριστικό, που αν μπορούσα να βρω τρόπο να το λύσω, θα ήμουν ομολογουμένως πολύ ευχαριστημένος. :roll:
Ανησύχησα! Μα κάποιοι έσπευσαν αμέσως να με "καθησυχάσουν"...
----------
9 Αυγ. 2016: https://web.archive.org/web/20160809180 ... d6eccbaaf4

Άβαταρ μέλους
relativer777
Δημοσιεύσεις: 693
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 17:11
Phorum.gr user: relativer777
Τοποθεσία: Χαλκηδόνα

Re: Προβλήματα του Η/Υ μου...

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από relativer777 » 10 Ιουν 2019, 13:02

Φιλε Παλαιομνήμων καλημέρα.
Είχα πρόβλημα με το Passwort μου, το οποίο δεν αναγνωρίζονταν απο το phorum και δέν μπορούσα με κανεναν τρόπο να μπώ. Τώρα ειναι εντάξει.
Πές το και επέτειο εάν θέλεις.
Δεν σε ρώτησα ποιό version των windows έχεις.
Εάν έχεις παλιότερα των windows 10 ,απλά αναβάθμισέ τα. Θα λυθεί το πρόβλημα.
Εάν έχεις τα windows 10, αυτά διαθέτουν πρόγραμμα
repair στα εργαλεία. Αυτό το τρέχεις και σου κανει επιδιόρθωση του συστήματος.
Εάν ακολουθήσεις τις οδηγίες αυτές θα επιλυθεί το πρόβλημα. Προφανώς καποιο αρχείο .dll Υποφάκελο
System έχει καταστραφεί, προφανώς απο δούρειο ίππο ιό. Αυτοί δημιουργούν ως επι το πλείστον τέτοια προβλήματα. Δοκίμασε πρωτίστως με το αντινιρους των windows το Antivirus defender.
Γράψε τα αποτελέσματα των άνω ενεργειών.
Τα λέμε.
Η ζωή είναι ωραία γι'αυτούς που ξέρουν να την ομορφαίνουν

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών