Δουλειά προγραμματιστή

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
Null
Συντονιστής
Δημοσιεύσεις: 3985
Εγγραφή: 28 Αύγ 2018, 01:02

Re: Δουλειά προγραμματιστή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Null » 15 Δεκ 2022, 15:13

Για έξτρα χαρτζιλίκι web designer είναι καλή φάση. Wordpress, php, mysql, λίγο javascript, μάθε και το bootstrap, άμα τα έχεις αγόρασε με 200 περίπου το πακέτο της divi με το divi builder και το theme. Ψάξε να βρεις μαθήματα graphic /logo design με photoshop. Πιο εύκολα και γρήγορα από αυτό δεν έχει.
Georg Von Balkanen έγραψε:
06 Δεκ 2020, 19:38
Σβαστικες για όλους. Είμαστε όλοι αντιναζι.

l0newolf-G
Δημοσιεύσεις: 4
Εγγραφή: 28 Ιαν 2023, 10:13

Re: Δουλειά προγραμματιστή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από l0newolf-G » 28 Ιαν 2023, 10:29

Προγραμματιστής εδώ.

Πρώτα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε για το είδους προγραμματισμό μιλάμε. Προγραμματισμός μπορεί να θεωρηθεί και το να κάνεις customιες σε wordpress, που είναι υπόθεση της πλάκας σε σχέση με τα άλλα είδη προγραμματισμού. Μπορεί επίσης να θεωρηθεί και το δουλεύεις με kernels ή με game engines, που είναι από τα πλέον απαιτητικά είδη προγραμματισμού.

Αν δεν έχεις κανένα υπόβαθρο στη πληροφορική, μπορείς σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα να μάθεις customιες σε wordpress. Αν αφιερώσεις παραπάνω χρόνο (συστηματικό διάβασμα και καθημερινό πειραματισμό 1-2 ώρες) μπορείς να γίνεις android developer ή και web app developer* μέσα σε λίγους μήνες.

Φαντάζομαι το ίδιο ισχύει και για το game programming (σημ. καμια σχεση με game engines!).

Από εκεί και έπειτα να είσαι ψυχικά προετοιμασμένος ότι θα ζοριστείς να βρεις δουλειά ως προγραμματιστής, εκτός αν έχεις καλά και αξιόλογα δείγματα δουλειάς να παραθέσεις πριν στείλεις βιογραφικά ή κάποιον να σε "μπασει" στη πρώτη σου δουλειά ώστε να έχεις προϋπηρεσία. Αυτά για web applications ή mobile app development (λογικά και για κάποιους υποτομείς του game programming).

Αν τώρα έχεις κατά νου να ασχοληθείς με kernels, drivers, embedded, κτλ, χρειάζεσαι βασικά διάβασμα που ισοδυναμεί με πτυχίο πληροφορικής, οπότε καλή τύχη με αυτό.


*Το να ασχοληθείς με web, που είναι και τόσο σύνηθες που βασικά είναι σχεδόν συνώνυμο του να είσαι προγραμματιστής στις μέρες μας, απατεί να έχεις ξεκάθαρο στο κεφάλι σου και με ποιο tech stack θες να ασχοληθείς. Καταρχάς θα είναι frontend ή backend; Αν είναι backend, θες με Java, Javascript (nodejs), ή PHP, ή κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού; Αν θες Java, σου αρέσει περισσότερο το Spring ή "απλό" Jakarta EE? Ή μήπως κάποιο framework τυπου dropwizard; Μήπως τελικά θέλεις frontend? Και σε μια τέτοια περίπτωση, θες React, Angular, ή Vue? Οι επίδοξοι προγραμματιστές που δεν προέρχονται από τον χώρο της πληροφορικής πνίγονται στον ωκεανό των άπειρων τεχνολογιών που υπάρχουν, που όλες απαιτούν διάβασμα και προσπάθεια.

Άβαταρ μέλους
Puma
Δημοσιεύσεις: 925
Εγγραφή: 30 Σεπ 2020, 12:16
Τοποθεσία: Αθήνα

Re: Δουλειά προγραμματιστή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Puma » 28 Ιαν 2023, 12:02

Συμφωνώ με το τελευταίο post.

Ακόμα και με ένα είδος εφαρμογών να ασχοληθεί κανείς, έχει μεγάλη διαφορά αναφορικά με τις τεχνολογίες που θα αξιοποιήσει. Π.χ. σχετικά με back-end web development, άλλο διάβασμα απαιτεί το WordPress, άλλο να γράφει κανείς σε PHP (custom ή framework) και άλλο να γράφει σε Java, π.χ. Spring, Quarkus.

Π.χ. για να στήσει κανείς WordPress είναι τόσο εύκολο που δεν απαιτεί ιδιαίτερες προγραμματιστικές γνώσεις, πέρα από το να μάθει κανείς να στήνει τη βάση, να βάλει τα credentials κλπ. Από εκεί και πέρα, προσθέτουν έτοιμα plugins και έχουν επιπρόσθετες λειτουργίες. Δεν είναι τυχαίο ότι πολλοί φτιάχνουν ιστοσελίδες με WordPress, χωρίς να είναι προγραμματιστές. Όταν, όμως, ο πελάτης ζητήσει κάτι εξειδικευμένο, που απαιτεί επέμβαση στον κώδικα, αρχίζουν τα δύσκολα.

Η PHP πάλι που χρησιμοποιείται σε πάρα πολλές ιστοσελίδες, είναι πιο εύκολο να την μάθει κανείς με τον καιρό. Δεν αναφέρομαι σε frameworks που για κάποιον αρχάριο μπορεί να μοιάζουν με βουνό. Αλλά αν κάποιος μάθει καλά την PHP για να φτιάχνει ιστοσελίδες, μετά είναι πιο εύκολη η μετάβαση σε framework. Τα οποία, επίσης, έχουν διαφορετική καμπύλη εκμάθησης. Π.χ. κάποιοι έγραφαν ότι μόνο το security κομμάτι από το οικοσύστημα του Java Spring, απαιτεί περισσότερο διάβασμα από ότι ολόκληρο το PHP Laravel framework.

Για να μην αναφερθούμε και σε web services, microservices, reactive programming, design patterns κλπ. Ανοίγει πολύ το πράγμα.

Το android development πάλι είναι διαφορετικό... ασχολείσαι πιο έντονα με threads κλπ. Άλλο διάβασμα εκεί.

Επίσης, το game programming, που ανέφερε ο l0newolf-G... καμία σχέση με τα παραπάνω. Και πολύ σωστά είπε ότι άλλο τα game engines και άλλο το καθαρό game programming. Τα πρώτα έχουν πολλά θέματα λυμένα... collision detection/response, physics, raycasting κλπ. Όλα αυτά απαιτούν Μαθηματικά και Φυσική τα οποία διδάσκονται στο πανεπιστήμιο. Πλέον, πολλοί προγραμματιστές φτιάχνουν φοβερά παιχνίδια χάρη σε αυτά τα εργαλεία. Δε γνωρίζουν ωστόσο ότι π.χ. για να φτιάξω ένα μπιλιάρδο και να υπολογίσω αν δύο μπάλες συγκρούονται, πρέπει να εφαρμόσω μαθηματικό τύπο που ελέγχει αν τέμνονται δύο σφαίρες. Και αν τέμνονται, σε ποιο σημείο τέμνονται; Και τι πορεία θα ακολουθήσει καθεμία; Και δε χρειάζεται να τα ξέρουν. Τα κάνει η μηχανή.

Επομένως, θέλει κάποιος να ασχοληθεί με παιχνίδια με χρήση game engines; Ή θέλει να πάει π.χ. σε εταιρεία που έχει αναπτύξει το δικό της -κλειστό- game engine (π.χ. για λόγους performance) για να φτιάχνει παιχνίδια; Οπότε, εκεί θα χρειαστεί τα μαθηματικά, θα χρειαστεί καλή γνώση μίας πιο δύσκολης γλώσσας όπως C++ κλπ.

Έχω έναν μαθηματικό στην πολυκατοικία μου με διδακτορικό, ο οποίος βάζει μεταπτυχιακούς φοιτητές και φτιάχνουν μοντέλα μηχανικής μάθησης σε Python. Κανείς τους προγραμματιστής. Κουτσά στραβά, με λίγο διάβασμα και με τις ανάλογες βιβλιοθήκες τα φτιάχνουν. Με ρωτούσε τις προάλλες... τι θα μπορούσε να τους πει να φτιάξουν ώστε αυτά τα μοντέλα να τα κάνουν εφαρμογή με UI. Από πού να ξεκινήσεις; Θες web; Θες mobile; Θες API για να αξιοποιεί η εφαρμογή αυτή το μοντέλο; Δεν ήξερα τι να του πω.

Κλείνοντας γιατί έγραψα πολλά και ίσως περιττά, αν θέλει κάποιος να κάνει κάτι πιο... σύντομα, μπορεί να ασχοληθεί με απλές ιστοσελίδες και εργαλεία τύπου WordPress. Και μετά βλέπει...

Άβαταρ μέλους
klg
Δημοσιεύσεις: 3284
Εγγραφή: 15 Οκτ 2018, 12:14
Phorum.gr user: klg

Re: Δουλειά προγραμματιστή

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από klg » 01 Φεβ 2023, 03:20

Meanwhile o ΟΠ σαν κλασσικός μαλάκας που αποδεδειγμένα είναι, απλώς έχει γυρίσει στο συνηθισμένο coomer state και θα ψάχνει το επόμενο επάγγελμα με το οποίο δεν θα ασχοληθεί (probably ταυρομάχος or something).

Η καλύτερη συμβουλή για όσους θέλετε να ασχοληθείτε με τον προγραμματισμένο, είναι να μην ασχοληθείτε με τον προγραμματισμό, αλλά να γραφτείτε στα courses του Andrew Tate.
Ενπηρειά και σθένος σου πήρε 6 σελίδες να κάνεις άρνηση απαιτούμενος. Είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα, είμαι νεαρή γυναίκα. Ακόμα και οι Ζαίοι δεν χρειάζονται τα δύο χρώματα σαν κυρίες.

Thank you Google Translate.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών