αξιζει η αναβαθμιση της RAM στα 32 gb;

Λογισμικό, λειτουργικά συστήματα, προγραμματισμός, hardware, δίκτυα, Internet
Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

αξιζει η αναβαθμιση της RAM στα 32 gb;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 22 Μαρ 2025, 20:48

αυτη τη στιγμη το λαπτοπ μου εχει RAM 16 GB DDR 5 στα 4800. Αν κανω αναβαθμιση στα 32 GB RAM τι διαφορες θα δω στη λειτουργια του λαπτοπ;
οσο αναφορα τα frames η διαφορα ειναι ελαχιστη στα παιχνιδια απο οσο εχω δει στο youtube.
τα φωτα σας παρακαλω :D
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Άβαταρ μέλους
Allah
Phorum.gr user: Άγιος Παπάριος, Άγιος, Έσχατόγερος
Επικοινωνία:

Re: αξιζει η αναβαθμιση της RAM στα 32 gb;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Allah » 22 Μαρ 2025, 21:07

southern έγραψε:
22 Μαρ 2025, 20:48
αυτη τη στιγμη το λαπτοπ μου εχει RAM 16 GB DDR 5 στα 4800. Αν κανω αναβαθμιση στα 32 GB RAM τι διαφορες θα δω στη λειτουργια του λαπτοπ;
οσο αναφορα τα frames η διαφορα ειναι ελαχιστη στα παιχνιδια απο οσο εχω δει στο youtube.
Εξαρτάται από τη χρήση.

Στα frames είναι μάλλον απίθανο να δεις διαφορά μόνο από το μέγεθος της RAM. Σε αυτό σημαντικότερο ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών (η μνήμη της και ο αριθμός πυρήνων).

Αν χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές που είναι μνημοβόρες (CAD, προγραμματισμό, deep learning, video editing, κτλ) εκεί ναι θα δεις μεγάλη διαφορά)

Άβαταρ μέλους
southern
Phorum.gr user: southern

Re: αξιζει η αναβαθμιση της RAM στα 32 gb;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από southern » 23 Μαρ 2025, 18:09

Allah έγραψε:
22 Μαρ 2025, 21:07
southern έγραψε:
22 Μαρ 2025, 20:48
Εξαρτάται από τη χρήση.

Στα frames είναι μάλλον απίθανο να δεις διαφορά μόνο από το μέγεθος της RAM. Σε αυτό σημαντικότερο ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών (η μνήμη της και ο αριθμός πυρήνων).

Αν χρησιμοποιείς άλλες εφαρμογές που είναι μνημοβόρες (CAD, προγραμματισμό, deep learning, video editing, κτλ) εκεί ναι θα δεις μεγάλη διαφορά)
σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε :wave:
Δελτίο τύπου της Δράσης υπερ της στεγης ψευτομακεδονικου πολιτισμου το 2012, αναδημοσιευμενο στην επισημη σελίδα του Ουρανιου Τοξου http://www.florina.org/news/2012/october06_g.asp
Γενικός Γραμματέας υπουργείου προέρχεται από κόμμα που υποστηρίζει την ψευδομειονότητα στη Μακεδονία

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Πληροφορική”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών