Νέα Ιερουσαλήμ

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 1713
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1

Re: Νέα Ιερουσαλήμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 13 Σεπ 2020, 19:15

Ας δούμε το θέμα του βουνού:
Δεῦρο, δείξω σοι τὴν νύμφην τὴν γυναῖκα τοῦ ἀρνίου. καὶ ἀπήνεγκέν με ἐν πνεύματι ἐπὶ ὄρος μέγα καὶ ὑψηλόν, καὶ ἔδειξέν μοι τὴν πόλιν τὴν ἁγίαν Ἰερουσαλὴμ καταβαίνουσαν ἐκ τοῦ οὐρανοῦ ἀπὸ τοῦ θεοῦ, ἔχουσαν τὴν δόξαν τοῦ θεοῦ• ὁ φωστὴρ αὐτῆς ὅμοιος λίθῳ τιμιωτάτῳ, ὡς λίθῳ ἰάσπιδι κρυσταλλίζοντι•
Το απόλυτο μέγα και υψηλό όρος, το απόλυτο ορόσημο δεν μπορεί να είναι άλλο παρά το ψηλότερο βουνό της, το όρος Έβερεστ. Όμως τα Ιμαλάια είναι μακριά από τους Αγίους Τόπους. Πιο κοντά έχουμε ένα άλλο υψηλό βουνό. Το όρος Ερμών.

wiki:
Ο Αντιλίβανος είναι οροσειρά που εκτείνεται κυρίως στον Λίβανο, αλλά και στη Συρία και το Ισραήλ. Είναι παράλληλη στην Οροσειρά του Λιβάνου και βρίσκεται στα ανατολικά της. Το μήκος της οροσειράς είναι περίπου 150 χλμ. Οι υψηλότερες κορυφές της είναι το όρος Ερμών με υψόμετρο 2.814 μέτρα, που είναι και η νοτιότερη κορυφή της οροσειράς, και το Ta'a Musa με υψόμετρο 2.669 μέτρα.
Το όρος Ερμών το βρίσκουμε στο απόκρυφο βιβλίο του Ενώχ ως το σημείο που κατέβηκαν οι εκπεσόντες άγγελοι. O R.T. France, στο βιβλίο του πάνω στο Ευαγγέλιο του Ματθαίου, σημειώνει ότι το όρος Ερμών είναι πιθανότατα το σημείο της Μεταμορφώσεως του Ιησού Χριστού.

Η κορυφή του όρους Θαβώρ έχει υψόμετρο μόνο 220 μέτρα περισσότερο απ' ότι έχει η Ναζαρέτ.
μεθ’ ἡμέρας ἓξ παραλαμβάνει ὁ Ἰησοῦς τὸν Πέτρον καὶ Ἰάκωβον καὶ Ἰωάννην τὸν ἀδελφὸν αὐτοῦ, καὶ ἀναφέρει αὐτοὺς εἰς ὄρος ὑψηλὸν κατ’ ἰδίαν.
Υψηλό βουνό λοιπόν είναι πολύ πιθανόν να είναι το Ερμών με μέγιστο υψόμετρο 2814 μέτρα.

Ας αγνοήσουμε όμως τα υψόμετρα των βουνών και ας μελετήσουμε μόνο το γεωγραφικό τους στίγμα. Ας λάβουμε λοιπόν υπ΄ όψη μας μόνο το γεωγραφικό πλάτος της κάθε τοποθεσίας. Έτσι μπορούμε και για το όρος Έβερεστ και για το όρος Ερμών να σχεδιάσουμε έναν κύβο με βάση την μεθοδολογία της Αποκάλυψης(Νέα Ιερουσαλήμ). Έτσι μπορούμε να ορίσουμε τον κύβο του Νέου Ερμών και τον κύβο του Νέου Έβερεστ. Όπως βλέπουμε πιο κάτω, τα δύο αυτά κανονικά οκτάεδρα έχουν λόγο πλευρών ίση με την τετραγωνική ρίζα του δύο. Η πλευρά του ενός είναι ίση με την διαγώνια της βάσης του άλλου. Το λάθος στο υπολογισμό είναι πολύ μικρό(0,004%).


Εικόνα


Έτσι το όρος Ερμών είναι κάτι σαν την Αθήνα, ενώ τα Ιεροσόλυμα είναι κάτι σαν το όρος Έβερεστ.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 848
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 15:06
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Νέα Ιερουσαλήμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 14 Σεπ 2020, 13:26

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Λοξίας έγραψε:
09 Σεπ 2020, 17:16
Βρε Σπύρο, τι λες παιδί μου! Και επειδή έφτασε ο Αλέξανδρος μέχρι τις Ινδίες, θα πούμε και την Ινδία Ελληνική;;; :o
Με αυτήν την λογική, τότε να θεωρήσουμε και όλη την Μικρά Ασία ως Μογγολική, αφού ο Ταμερλάνος την κατέκτησε φτάνοντας ως την Σμύρνη. Σωστά;
Ποιά Αίγυπτος είναι Ελλάδα;; Τι λες παιδί μου; :o
Ο αρχαίος Πελασγικός πολιτισμός ήταν εξαπλωμένος σε όλη την περιοχή από Ελλάδα, Συροπαλαιστίνη και Αίγυπτο. Υπάρχουν στοιχεία γι' αυτό.
Πέραν αυτού υπάρχουν μύθοι για τον Δαναό, τον Αγήνορα, τον Κάδμο, κοκ. Πρόκειται λοιπόν για κοινό πολιτισμό. Για ένα κοινό, καλά δομημένο μαθηματικά, σχέδιο.
Δηλαδή οι Πελασγοί και οι αρχαίοι Αιγύπτιοι του Νέου Βασιλείου (ίσως και Μέσου Βασιλείου), ήταν ένα και το αυτό ε;
Πολύ θα ήθελα να δω τα τεκμηριωμένα "στοιχεία", που λες...

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Λοξίας έγραψε:
09 Σεπ 2020, 17:16
Καμία ώθηση δεν έδωσε η Ελλάδα στον Χριστιανισμό. Η Ελλάδα και ο Ελληνισμός της τότε εποχής, δεν είχαν την παραμικρή ιδέα για τον Χριστιανισμό!
Όπως έγραψα, ο Ελληνισμός της εποχής αυτής δεν περιοριζόταν στα στενά πλαίσια του σημερινού Ελληνικού κράτους.
Αποδείξεις για τον ισχυρισμό σου, τότε! Δώσε τις τεκμηριωμένες ιστορικές αποδείξεις για αυτό που ισχυρίστηκες:
Ο Χριστιανισμός είναι Ελληνικός και οικουμενικός
Ιστορικές αποδείξεις, όχι δικές σου εκτιμήσεις.

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Προσωπική εκτίμηση καταθέτεις. Η οποία όμως είναι λανθασμένη. Τα στοιχεία τα καταθέτω. Δεν έχω δει να αμφισβητείς πολλά από αυτά αφού τα παρακάμπτεις.
Να μην κάνεις κοπτοραπτική στις απαντήσεις μου...ολόκληρη η παράγραφος ήταν:
Λοξίας έγραψε:
09 Σεπ 2020, 17:16
Επαναλαμβάνω λοιπόν:
"Ο Χριστιανισμός ΔΕΝ είναι ελληνικός! Ούτε στην Ελλάδα ιδρύθηκε, ούτε στην Ελλάδα έχει τις ρίζες του, ούτε Έλληνες τον ανέπτυξαν!"
Αν έχεις ιστορικά στοιχεία, να τα φέρεις. Προσωπικές εκτιμήσεις και ερμηνείες κατά το δοκούν, δεν είναι επιχειρήματα.
Αυτά τα συγκεριμένα ιστορικά στοιχεία σε καλώ να φέρεις, όχι ιστορικά στοιχεία γενικά και αόριστα!
Και ΠΟΙΑ στοιχεία παρακάμπτω εγώ; Τις λεξαριθμητικές σου υποθέσεις; Εσύ ό,τι "στοιχεία" καταθέτεις, είναι αποτελέσματα λεξαριθμητικών πράξεων. Και οι λεξάριθμοι ΔΕΝ διαφέρουν από την αστρολογία! Έχεις δει εσύ επιστήμη των λεξαρίθμων και της αριθμοσοφίας;

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Οι Εβραίοι σχετίζουν την βιολογική καταγωγή οποιουδήποτε με αυτήν την μητέρας του. Δεν αναφέρθηκα σε βιολογική καταγωγή. Η μητέρα της Παναγίας Άννα καταγόταν από την φυλή Λευί. Η καταγωγή της λοιπόν μπορούμε να θεωρήσουμε ότι ήταν Ιουδαϊκή και αυτό γιατί η φυλή Λευί ήταν ιερατική και συνεπώς δεν σχετιζόταν με κάποια γεωγραφική μοιρασιά της Γης του Ισραήλ. Έτσι στον λεξάριθμο του Ιησού που είναι ίσος με Ιουδαίος συν Έλλην, το Ιουδαίος αντιστοιχεί στην μητρική γενεαλογική σειρά την Παναγίας(μιτοχονδριακό ΝΔΟ). Το Έλλην σχετίζεται με το πατρικό ΔΝΟ το οποίο φαίνεται να υλοποιήθηκε από τον Θεό ως το πρότυπο Ελληνικό(Υ απλο-ομάδα).
Κατ' αρχάς, θέλω ιστορικές αποδείξεις για την καταγωγή της Παναγίας, καθώς και της καταγωγής των γονέων της Ιωακείμ και Άννας.
Το απόκρυφο πρωτευαγγέλιο του Ιακώβου, το μοναδικό κείμενο που κάνει αναφορά για την Παναγία και τους γονείς της, η Χριστιανική Γραμματολογία παραδέχεται ότι είναι έργο του 2ου μ.Χ. αιώνα και πως ΔΕΝ το έγραψε ο Ιάκωβος. Παρ' όλο που ΔΕΝ είναι αναγνωρισμένο ευαγγέλιο, η Χριστιανική παράδοση το χρησιμοποιεί κατά το δοκούν. Όπου την συμφέρει, λέει ότι η "τάδε" αναφορά είναι σωστή, αλλά η "δείνα" δεν είναι. Χρειάζεται να επισημάνω πως ΔΕΝ είναι αξιόπιστη πηγή;
Παρά ταύτα, δείξε μου σε ΠΟΙΟ σημείο αυτό το πρωτευαγγέλιο, δίνει την γενεαλογική γραμμή των γονέων της Παναγίας.
Το τι λέει η Χριστιανική παράδοση, ΔΕΝ είναι ιστορική πηγή.

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Λοξίας έγραψε:
09 Σεπ 2020, 17:16
Το αν έχουν ξεφύγει ή όχι οι Ιουδαίοι από την θρησκεία τους ή από τον δρόμο του θεού τους, εσύ, ΔΕΝ είσαι ικανός για να το κρίνεις.
Ούτε Ιουδαίος θεολόγος είσαι, ούτε (καν) θρησκειολόγος. Η προσωπική σου άποψη είναι μεν σεβαστή, αλλά λανθασμένη.
Πως το ξέρεις ότι είναι λανθασμένη; Εκτός αν είσαι Ιουδαίος θεολόγος ή θρησκειολόγος και δεν το ξέρω. Εγώ παρέθεσα ένα επιχείρημα το οποίο δεν το αντέκρουσες αλλά το παρέπεμψες αόριστα στους θεολόγος/θρησκειολόγος.
Λάθος απάντηση! ΕΣΥ είσαι αυτός που ισχυρίστηκε ότι οι Ιουδαίοι έχουν ξεφύγει από την θρησκεία τους, ΕΣΥ είσαι αυτός που θα φέρει στοιχεία που αποδεικνύουν τον θετικό σου ισχυρισμό. Οπότε περιμένω τα στοιχεία.

Και ΠΟΙΟ επιχείρημα παρέθεσες εσύ, που εγώ δεν τα αντέκρουσα; Εσύ είπες αυτό:
Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Όσο για τους Ιουδαϊστές φυσικά και έχουν οι σύγχρονοι Ιουδαϊστές καθώς έχουν ξεφύγει από τον δρόμο του ενός και μοναδικού θεού.
Από πότε η προσωπική άποψη κάποιου είναι επιχείρημα;

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Λοξίας έγραψε:
09 Σεπ 2020, 17:16
Ούτε τον λήγοντα Σπύρο! Δεν γνωρίζεις καν τον όρο "οικουμενικότητα", ή τον ερμηνεύεις κατά το δοκούν.
Λοιπόν, "οικουμενικότητα", είναι αυτό που σχετίζεται με την "οικουμένη", δηλαδή με το σύνολο των ανθρώπων και όχι με μεμονωμένες χώρες ή ομάδες ανθρώπων. Δείχνει τον παγκόσμιο χαρακτήρα ενός αγαθού, μιας θεωρίας, ενός φαινομένου, μιας αξίας.
Οπότε, ποσώς ενδιαφέρει το πως χειρίζεται ο Μωαμεθανισμός τις σχέσεις των δύο φύλων. Αυτό που ενδιαφέρει είναι το αν απευθύνεται σε ΟΛΟ τον κόσμο. Και η απάντηση είναι: ΝΑΙ.
Το αν θα τον υιοθετήσεις ή όχι, έχει να κάνει με εσένα και μόνον. Όχι με την οικουμενικότητά του.
Λάθος. Δεν απευθύνεται στις γυναίκες διότι δεν θεωρεί τις γυναίκες ίσες με τους άνδρες. Συνεπώς εξ' ορισμού δεν είναι οικουμενικός. Ξεκινά από το 50% και μειώνεται.
Προσωπική σου ερμηνεία. Η οικουμενικότητα μιας ιδέας, δεν σχετίζεται με ομάδες ανθρώπων. Απευθύνεται σε ΟΛΗ την ανθρωπότητα και αν θέλουν οι ομάδες την υιοθετούν ή όχι. Μπερδεύεις την οικουμενικότητα μιας ιδέας με την ανθρωπιστική της αξία.

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Λοξίας έγραψε:
09 Σεπ 2020, 17:16
Αυτό είναι δική σου ερμηνεία και άποψη. Δεν έχεις το παραμικρό τεκμήριο για αυτά που πρεσβεύεις, παρά μόνον την δική σου άποψη. Αυτοαναφορά δηλαδή.
Τα δεδομένα που παρουσιάζω μπορεί να τα ελέγξει κάποιος είτε στατιστικά(λεξάριθμοι) είτε μαθηματικά(γεωδαιτικά, γεωμετρικά, φυσικά, αρχαιολογικά, μετρολογικά, κοκ). Απ΄ το την στιγμή που δεν βλέπω αντίλογο συμπεράνω ότι τα θεωρείς ολόσωστα.

ΙΗΣΟΥΣ = ΜΕΤΡΟΛΟΓΟΣ = 888
Πάλι τα ίδια; :o
Μου φέρνεις λεξάριθμους ως αποδεικτικά στοιχεία; Οι λεξάριθμοι και η αριθομοσφία, ΔΕΝ είναι επιστήμες. Είναι της ίδιας αξίας με την αστρολογία. Το ότι τα πιστεύεις εσύ, δεν τα καθιστά επιστήμη. Μήπως θα μας φέρεις και τα ζώδια;

Και τι μου βάζεις ό,τι σε συμφέρει από τους λεξάριθμους;

ΙΗΣΟΥΣ = ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΕΙΣ θΕΟΙ = ΜΕΜΟΛΥΣΜΕΝΗ = Η ΛΕΚΤΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ = ΑθΛΗΤΟΠΡΕΠΕΣ = ΕΞΑΦΡΙΔΗΣ = 888

ΤΙ μου βάζεις στην υπογραφή σου "ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888"
Γιατί δεν βάζεις: "ΕΠΗΛΘΕΝ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ = ΙΗΣΟΥΣ = 888";

Σπύρος έγραψε:
13 Σεπ 2020, 17:27
Λοξίας έγραψε:
09 Σεπ 2020, 17:16
Το εντελώς αντίθετο! "Ελληνίζοντες Ιουδαίοι" ήταν. Ιουδαίοι που είχαν υιοθετήσει στοιχεία του ελληνικού πολιτισμού, όπως την γλώσσα, με την προσήλωση στην δική τους θρησκευτική παράδοση. Οι υπόλοιποι Ιουδαίοι δεν τους συμπαθούσαν καθόλου. Διάβασε σχετικά.
Η γλώσσα η Ελληνική ήταν η παγκόσμια γλώσσα της εποχής. Η ομιλία της, από μήνη της δεν τους καθιστούσε Ελληνίζοντες. Εξάλλου και ο Χριστός και οι μαθητές του μιλούσαν και Αραμαϊκά. Και οι Σαδδουκαίοι ήταν ως ένα βαθμό Ελληνίζοντες αλλά αυτό δεν τους καθιστούσε αυτόματα Έλληνες. Επαναλαμβάνω, ότι από την στιγμή που λέει Έλληνες εννοεί Έλληνες.
"Ό,τι να 'ναι με πατάτες"...
Έλληνες που είχαν πάει τουρισμό στην Γαλιλαία να γιορτάσουν το Ιουδαϊκό Πάσχα! Μοιάζει λογικό!
Άσε μας ρε Σπύρο. Ιουδαίοι στην καταγωγή ήσαν και στην θρησκεία ήσαν, που είχαν υιοθετήσει την Ελληνική γλώσσα και κάποια έθιμα.
Διάβασε κανένα βιβλίο πραγματικής ιστορίας. Οι προσωπικές σου ερμηνείες δεν αποτελούν ιστορία.

Άβαταρ μέλους
Λοξίας
Δημοσιεύσεις: 848
Εγγραφή: 07 Απρ 2018, 15:06
Phorum.gr user: Δέλτα / Δέλτα-Λοξ

Re: Νέα Ιερουσαλήμ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Λοξίας » 14 Σεπ 2020, 13:31

Και αν επιμένεις να χρησιμοποιείς την Βίβλο ως ιστορικό ντοκουμέντο... σου υπενθυμίζω αυτό

Ιστορικές πηγές είναι οι αποδεδειγμένες ως τέτοιες από την Ιστορία.
Τα ιερά βιβλία της όποιας θρησκείας ΔΕΝ αποτελούν ιστορικές πηγές.

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών