Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Πτολεμαίος
Δημοσιεύσεις: 4747
Εγγραφή: 08 Ιουν 2020, 01:07
Phorum.gr user: Last Veteran

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Πτολεμαίος » 15 Σεπ 2023, 19:22

Isildur έγραψε:
15 Σεπ 2023, 19:18
Πτολεμαίος έγραψε:
15 Σεπ 2023, 19:08
Isildur έγραψε:
13 Σεπ 2023, 19:01

Υπάρχουν κάποια ΕΦ διηγηματάκια πάντως με παραπλήσιο θέμα. Ένα σχετικά κοντινό (ως προς το πώς μπορεί να δει κάποιος έναν εξωγήινο.... εξωκάτι τέλος πάντων) ήταν ένα με τίτλο Ο Θεός Πλλλλλλνκ ή κάπως έτσι.
Για Douglas Adams μου κάνει αυτό πάντως :lol:
Jerome Bixby. Το βρήκα on-line:
https://www.gutenberg.org/cache/epub/53 ... mages.html
Και ο Adams έχει γράψει αν θυμάμαι καλά κάτι παρόμοιο, με εξωγήινο δηλαδή μεζέ ή κάτι τέτοιο, πάνε δεκαετίες, δεν θυμάμαι.
Αξία αν είχαν τα σκατά, χαρά, που θα'χαν όλοι
Μα στων φτωχών τα σώματα, δεν θα υπήρχαν κώλοι

Άβαταρ μέλους
Isildur
Δημοσιεύσεις: 9674
Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
Phorum.gr user: Isildur

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 15 Σεπ 2023, 19:27

Πτολεμαίος έγραψε:
15 Σεπ 2023, 19:22
Isildur έγραψε:
15 Σεπ 2023, 19:18
Πτολεμαίος έγραψε:
15 Σεπ 2023, 19:08


Για Douglas Adams μου κάνει αυτό πάντως :lol:
Jerome Bixby. Το βρήκα on-line:
https://www.gutenberg.org/cache/epub/53 ... mages.html
Και ο Adams έχει γράψει αν θυμάμαι καλά κάτι παρόμοιο, με εξωγήινο δηλαδή μεζέ ή κάτι τέτοιο, πάνε δεκαετίες, δεν θυμάμαι.
Δεν μου 'ρχεται κάτι γαμώτο. Από Άνταμς έχω διαβάσει τα "5 βιβλία της τριλογίας", τα δυο με Ντερκ Τζέντλυ και το ΑΡΡΓΓΚ! (που δεν ξέρω πώς είναι στα αγγλικά, μόνο στα ελληνικά το έχω).

Εννοείται λατρεμένος συγγραφέας.
... αγαθοί μβουκμέηκερς...

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 30795
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 15 Σεπ 2023, 19:28

talaipwros έγραψε:
13 Σεπ 2023, 18:22
Και ο πρόεδρος του Μεξικού ειναι λενε νεράιδοχτυπημένος.
Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2023
Άνθρακες ο… εξωγήινος θησαυρός, επιτροπή ειδικών της NASA δεν εντόπισε την παρουσία UFO από άλλους κόσμους.

Εικόνα

Στο πόρισμα γίνεται λόγος για μη επαρκή αποδεικτικά στοιχεία για την ύπαρξη εξωγήινων διαστημοπλοίων.


Ο Λευκός Οίκος, το Πεντάγωνο και η NASA αποφάσισαν πριν από ένα περίπου χρόνο να ξεκινήσει ένας σταδιακός αποχαρακτηρισμός εγγράφων, οπτικοακουστικού υλικού και άλλων στοιχείων που για περισσότερο από μισό αιώνα ήταν άκρως απόρρητα και αφορούσαν το διαχρονικά ιδιαίτερα δημοφιλές ζήτημα των άγνωστης ταυτότητας αντικειμένων ή «UFO» όπως είναι ευρύτερα γνωστά. Ο όρος UFO έχει αντικατασταθεί στην ορολογία της αμερικανικής κυβέρνησης από τον όρο UAP (Unidentified Aerial Phenomena, Άγνωστης Ταυτότητας Εναέρια Φαινόμενα).

Στο πλαίσιο αυτής της νέας πολιτικής παροχής ενημέρωσης για τα UAP το αμερικανικό Πεντάγωνο έδωσε πριν από λίγες μέρες στη δημοσιότητα έγγραφα και ένα χάρτη όπου καταγράφονται οι περιοχές της Γης στις οποίες έχουν κάνει την εμφάνιση τους UAP τα τελευταία 27 χρόνια.

Εικόνα
πηγή φωτό AARO/Department of Defence.

Η NASA παρουσίασε σήμερα το απόγευμα τα αποτελέσματα ενός πορίσματος μιας ανεξάρτητης επιτροπής σχετικά με τα UAP με πρόεδρο τον αστροφυσικό Ντέιβιντ Σπέργκελ. Πρόκειται για μια συμβουλευτική ομάδα 16 επιστημόνων από διάφορους τομείς, που ορίστηκε τον Ιούνιο του 2022 με στόχο να εξεταστούν τα UAP από επιστημονική σκοπιά και να προχωρήσει η κατανόηση των φαινομένων. Κάποιοι ανέμεναν σημαντικές ανακοινώσεις ακόμη και επιβεβαίωση της ύπαρξης προηγμένου εξωγήινου πολιτισμού που κυκλοφορεί με διαστημόπλοια στο γαλαξία μας αλλά τελικά η επιτροπή αυτό που αναφέρει είναι ότι ζητά τη συλλογή περισσότερων και πιο αξιόπιστων δεδομένων για να μελετηθούν τα UAP.

Η επιτροπή χρησιμοποίησε μη διαβαθμισμένα δεδομένα από κυβερνητικούς φορείς, εμπορικά δεδομένα και δεδομένα από άλλες πηγές για να προχωρήσει στη καταγραφή του πορίσματος. Σημειώνεται στο πόρισμα αυτό υπάρχει περιορισμένος αριθμός παρατηρήσεων υψηλής ποιότητας των UAP, γεγονός που καθιστά προς το παρόν αδύνατη την εξαγωγή ασφαλών επιστημονικών συμπερασμάτων σχετικά με τη φύση τους.

«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι οι υπάρχουσες αναφορές για UAP έχουν εξωγήινη προέλευση. Ωστόσο, αν το αναγνωρίσουμε ως μια πιθανότητα, τότε αυτά τα αντικείμενα πρέπει να έχουν ταξιδέψει μέσω του ηλιακού μας συστήματος για να φτάσουν εδώ», διευκρινίζει η επιτροπή στην έκθεση.

Εξάλλου σε σχετική συνέντευξη τύπου μετά τη δημοσιοποίηση της έκθεσης ο διοικητής της NASA, Μπιλ Νέλσον, υπογράμμισε ότι «καθώς κατανοούμε ότι είμαστε σε έναν κόσμο ανακαλύψεων, αναλάβαμε συγκεκριμένες δράσεις για να διερευνήσουμε τα UAP». Είπε μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «μετατοπίζουμε τη συζήτηση από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη» δεσμευόμενος ότι όλες οι πληροφορίες που θα συλλεχθούν για τα UAP θα δοθούν με διαφάνεια στον κόσμο. Εξάλλου, ανακοίνωσε τον ορισμό διευθυντή στη NASA που θα συντονίζει τις έρευνες γύρω από τα UAP. Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Νέλσον ανέφερε ότι πιθανότατα κάπου στο Σύμπαν υπάρχουν και άλλες μορφές ζωής απάντηση που χρήζει ερμηνειών αφού κάποιες μορφές ζωής σε μικροβιακό ή άλλο απλό πάντως επίπεδο μπορεί να υπάρχουν και στο ηλιακό μας σύστημα όπως για παράδειγμα, στους υπόγειους ωκεανούς που γνωρίζουμε ότι υπάρχουν σε παγωμένα φεγγάρια του Δία και του Κρόνου.

Οι εμπειρογνώμονες διαπιστώνουν στο πόρισμα ότι η ανάλυση των δεδομένων για τα UAP παρεμποδίζεται από την έλλειψη πολλαπλών μετρήσεων και βασικών δεδομένων. Εμπόδιο στην συλλογή δεδομένων για τα φαινόμενα UAP αποτελούν οι «αρνητικές αντιλήψεις γύρω από την αναφορά των UAP» και οι επιστήμονες υπογραμμίζουν το ζωτικό ρόλο της συμμετοχής της NASA «στη μείωση του στίγματος».

Επίσης, ζητούν να αξιοποιηθεί η τεχνογνωσία της NASA «ως μέρος μιας ισχυρής και συστηματικής στρατηγικής απόκτησης δεδομένων εντός του πλαισίου ολόκληρης της κυβέρνησης» και προσθέτουν ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η μηχανική μάθηση είναι απαραίτητα εργαλεία για τον εντοπισμό σπάνιων περιστατικών, που ενδεχομένως περιλαμβάνουν UAP, μέσα σε τεράστια σύνολα δεδομένων.

Η μελέτη συνιστά στη NASA να χρησιμοποιήσει τους πόρους ανοικτού κώδικα, την εκτεταμένη τεχνολογική εμπειρογνωμοσύνη της, τις τεχνικές ανάλυσης δεδομένων, τις εμπορικές και ομοσπονδιακές συνεργασίες για τη δημιουργία ενός καλύτερου και ισχυρού συνόλου δεδομένων για την κατανόηση των μελλοντικών φαινομένων. Επιπλέον, στην έκθεση γίνεται ειδική μνεία και στη συμμετοχή του κοινού ως «κρίσιμη πτυχή της κατανόησης των UAP», μέσω της αύξησης των προσπαθειών συλλογής δεδομένων με χρήση σύγχρονων τεχνικών crowdsourcing, από πολίτες- παρατηρητές σε όλο τον κόσμο.
https://www.naftemporiki.gr/techscience ... s-kosmoys/Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 44625
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 16 Σεπ 2023, 14:15

🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
Isildur
Δημοσιεύσεις: 9674
Εγγραφή: 31 Ιαν 2023, 14:41
Phorum.gr user: Isildur

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Isildur » 16 Σεπ 2023, 14:25

Dwarven Blacksmith έγραψε:
16 Σεπ 2023, 14:15
:smt005::smt005::smt005:

Γαμάτο! Μπράβο στον ζαχαροπλάστη!
... αγαθοί μβουκμέηκερς...

Άβαταρ μέλους
Niki
Δημοσιεύσεις: 6204
Εγγραφή: 04 Μαρ 2020, 08:33
Phorum.gr user: Niki

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 16 Σεπ 2023, 21:37

θα γράψω κάποιους δικούς μου προβληματισμούς που με κάνουν να πιστεύω ότι η επικοινωνία με εξωγήινους πολιτισμούς θα είναι δύσκολη από πολλές απόψεις.
Αν δεν έπεφτε ο μετεωρίτης στην γη και εξαφανιζόντουσαν οι δεινόσαυροι έτσι να δοθεί η ευκαιρία στα θηλαστικά σίγουρα θα ήτανε διαφορετικά τα πράγματα στην γη.
Ίσως να υπήρχε εξέλιξη των δεινοσαύρων αλλά χωρίς την τεχνολογική εξέλιξη την δική μας.
Δηλαδή εξέλιξη της φυσικής δύναμης χωρίς να δίνει την δυνατότητα σε άλλα είδη να αναπτύξουν νοημοσύνη.
Όταν έπεσε ο μετεωρίτης στην γη ,η γη μετά έμοιαζε για εκατομμύρια χρόνια με τον δορυφόρο Ευρώπη.
Απλά εμείς ζούμε λίγα χρόνια και έτσι δεν μπορούμε να εστιάσουμε σε ότι διαδραματίζετε γύρω μας.
Ποια η απόδειξη ότι ο δορυφόρος Ευρώπη δεν θα είναι σαν την γη μετά από εκατομμύρια χρόνια;
Μάλιστα ξέροντας ότι ο ήλιος συνέχεια θα αυξάνει την ένταση του διαχρονικά ίσως η γη να έχει καεί και τότε η Ευρώπη να είναι πολύ καλύτερα από την γη.
Η εξέλιξη του ανθρώπου μέσα από τόσα εκατομμύρια χρόνια τον έφερε να μπορεί να στείλει ένα δορυφόρο άντε και κανένα ρόβερ στον Άρη.
Όμως όλα αυτά τα εκατομμύρια χρόνια υπάρχει πάντα ο κίνδυνος της εξαφάνισης του ανθρώπινου είδους.
Από τύχη είμαστε ακόμα στον πλανήτη κυρίαρχο είδος.
Δηλαδή αυτό που ζητάμε είναι να βρεθεί ένα άλλο είδος όπως το δικό μας σε ένα άλλο πλανήτη που από τύχη να εξαφανιστούν τα άλλα κυρίαρχα ζώα όπως παράδειγμα οι δεινόσαυροι ,να προφτάσει να εξελιχθεί τεχνολογικά περισσότερο από μας , δηλαδή να έχει περισσότερο χρόνο ζωής και να προφτάσει να φύγει από τον πλανήτη του πριν να χαθεί σαν είδος.
Να γίνει είδος διαπλανητικό και να ψάχνει τί;
Μα πλανήτη με ζωή φυσικά για να τον αποικίσει.
Όχι , όχι δεν θέλουμε αυτό.
Αυτό είναι επικίνδυνο.
Εμείς ζητάμε κάτι άλλο.
Ένα είδος που να είναι τυχερό και να εξαφανιστούν τα άλλα κυρίαρχα ζώα στον πλανήτη του να εξελιχθεί τόσο που να προφτάσει να φύγει από τον πλανήτη του πριν να καταστραφεί.
Να αποικίσει πλανήτες πολλούς να συνεχίσει να εξελίσσετε να κάνει την αυτοκριτική του να εξελιχθεί τόσο που να φτάσει σε επίπεδα τέτοια που να προστατεύει όλα τα είδη στους άλλους πλανήτες να είναι ειρηνικό μη επιθετικό και να έρθει στην γη.
Οτιδήποτε άλλο είναι μόνο κίνδυνος για την ανθρωπότητα.
Μια ειλικρινή συγνώμη που στήριξα και ψήφισα ΝΔ.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 44625
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 18 Σεπ 2023, 13:25

Μήπως ανήκει εδώ; :o

🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
Thor
Δημοσιεύσεις: 12533
Εγγραφή: 02 Απρ 2018, 16:13
Phorum.gr user: Thor

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Thor » 18 Σεπ 2023, 18:06

Αφου βρεθηκε ο πιλοτος, πώς ειναι δυνατον να εχει χαθει το αεροσκαφος;
Μουγγαθηκε και δεν μπορει να μιλησει;
Μαλακίαν φυγείν αδύνατον.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 44625
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 18 Σεπ 2023, 18:44

Thor έγραψε:
18 Σεπ 2023, 18:06
Αφου βρεθηκε ο πιλοτος, πώς ειναι δυνατον να εχει χαθει το αεροσκαφος;
Μουγγαθηκε και δεν μπορει να μιλησει;
Ε λέει ότι αυτός στον αέρα το άφησε. Μετά δεν ξέρει.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

talaipwros
Δημοσιεύσεις: 26392
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 18 Σεπ 2023, 18:50

θα ειδε τιποτα σφαιρες να τον περιτριγυριζουν

https://www.tiktok.com/@ufo_uaps/video/ ... 4484940078

( debunked video)

talaipwros
Δημοσιεύσεις: 26392
Εγγραφή: 30 Μαρ 2018, 18:54

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από talaipwros » 19 Σεπ 2023, 02:04

Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Σεπ 2023, 18:44
Thor έγραψε:
18 Σεπ 2023, 18:06
Αφου βρεθηκε ο πιλοτος, πώς ειναι δυνατον να εχει χαθει το αεροσκαφος;
Μουγγαθηκε και δεν μπορει να μιλησει;
Ε λέει ότι αυτός στον αέρα το άφησε. Μετά δεν ξέρει.

Άβαταρ μέλους
Dwarven Blacksmith
Δημοσιεύσεις: 44625
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:08
Τοποθεσία: Maiore Patria

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Dwarven Blacksmith » 19 Σεπ 2023, 11:49

talaipwros έγραψε:
19 Σεπ 2023, 02:04
Dwarven Blacksmith έγραψε:
18 Σεπ 2023, 18:44
Thor έγραψε:
18 Σεπ 2023, 18:06
Αφου βρεθηκε ο πιλοτος, πώς ειναι δυνατον να εχει χαθει το αεροσκαφος;
Μουγγαθηκε και δεν μπορει να μιλησει;
Ε λέει ότι αυτός στον αέρα το άφησε. Μετά δεν ξέρει.
Ξενερα not gonna lie.
🔻I would have lived in peace. But my enemies brought me war.🔻

Άβαταρ μέλους
GoBzi
Δημοσιεύσεις: 6367
Εγγραφή: 10 Απρ 2022, 23:02

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 19 Σεπ 2023, 11:59

Εικόνα
Πρώην εκμισθωτής του κυλικείου της Βουλής λάδωσε για παραμείνει ανοιχτός ενώ έπρεπε να έχει κλείσει απο το 2016, απο τότε που πηρε το κυλικείο δηλαδή.

Ψευτοανρθωπιστές όλων των χωρών, ενωθείτε! https://www.youtube.com/shorts/tyOHY83IBoc

Άβαταρ μέλους
nostromos
Δημοσιεύσεις: 24333
Εγγραφή: 12 Ιούλ 2018, 22:06
Phorum.gr user: nostromos

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από nostromos » 19 Σεπ 2023, 15:26

η προσοχη μας στο Καστελοριζο

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 30795
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Οι εξωγήινοι υπάρχουν

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 30 Σεπ 2023, 21:56


Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών