Αιγυπτιακές πυραμίδες

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Phorum.gr user: Σπυρος1
Επικοινωνία:

Re: Αιγυπτιακές πυραμίδες

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 03 Ιούλ 2024, 19:43

Σπύρος έγραψε:
27 Ιουν 2024, 19:38
Orion’s Belt: The British View

https://heritageaction.wordpress.com/20 ... tish-view/

Εικόνα
Με βάση την παραπάνω παρατήρηση διαπίστωσα ότι αντί να αποτυπώνουν την ζώνη του Ωρίωνα, αποτυπώνουν με μεγάλη ακρίβεια τις τρεις πυραμίδες της Γκίζα. Με την βοήθεια του Google Earth σημείωσα το κέντρο κάθε μνημείου. Μελέτησα και το Θόρνμπουρι.

Εικόνα

Έτσι δημιούργησα μία σύγκριση τριγώνων να δω πόσο όμοια είναι(όμοια τρίγωνα: ίσες γωνίες). Συνέκρινα τις θεωρίες συσχέτισης βουνών αλλά και Ωρίωνα και πλανητών που έχω βρει.

Εικόνα

Για την σύκριση έχω ταυτίσει τα μνημεία που αντιστοιχούν στις πυραμίδες του Χέοπα και του Χεφρήνοος και τότε μετράω που πέφτει το τρίτο μνημείο και ποιο είναι το αποστασιακό και το γωνιακό λάθος. Το γωνιακό λάθος του έχω συσχετίσει με τόξο κύκλου έτσι ώστε να έχουμε και στις δύο περιπτώσεις μονάδα μέτρησης μήκους(μέτρο).
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 21 Ιούλ 2024, 19:01

Ενώ τα Thornborough Henges της Βόρειας Αγγλίας αποτυπώνουν το σχήμα των τριών άστρων της ζώνης του Ωρίωνα,

Εικόνα

Τα τρία μεγαλιθικά μνημεία του Orkney της Σκωτίας, Bookan, Brodgar, και Stenness, αποτυπώνουν την θέση των τριών πυραμίδων της Γκίζα.

Εικόνα

Εδώ αποκαλύπτω γεωμετρικά την γεωδαιτική σχέση ανάμεσα στα μνημεία αυτά. Η κωδικοποίηση έχει γίνει με το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος και όχι με το γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος που μπορεί να βρούμε για παράδειγμα στο Google Earth ή στην Wikipedia.

To γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος των Όρθιων Μονόλιθων του Stenness είναι 58,994052 μοίρες. Εφαρμόζοντας τον κατάλληλο τύπο βρίσκουμε ότι το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος των Όρθιων Μονόλιθων του Stenness είναι 58,8239 μοίρες.

Έστω κύκλος στον οποίο είναι εγγεγραμμένο ένα οκτάγραμμο και ένα εξάγραμμο(άστρο Δαϋίδ). Εξισώνουμε το μήκος του οκτάγραμμου με το μέγεθος 58,8239. Τότε το μήκος του εξάργαμμου είναι 54,0332.

Ενώ λοιπόν το γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος των Thornborough Henges είναι 54,210130 μοίρες, το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος τους είναι 54,027371 μοίρες.

Η διαφορά λοιπόν είναι μόλις 21 δευτερόλεπτα της μοίρας.

Εικόνα

Ενδιαφέρον έχει ότι η περίμετρος του κύκλου οδηγεί σε γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος που τέμνει την Γαλιλαία της Παλαιστίνης κοντά στα αρχαία Μάγδαλα(τόπο καταγωγής της Μαρίας της Μαγδαληνής). Άλλοι οικισμοί της εποχής του Χριστού ήταν η Γεννησαρέτ και η Κανά.
Καὶ διαπεράσαντες ἦλθον ἐπὶ τὴν γῆν εἰς Γεννησαρέτ. καὶ ἐπιγνόντες αὐτὸν οἱ ἄνδρες τοῦ τόπου ἐκείνου ἀπέστειλαν εἰς ὅλην τὴν περίχωρον ἐκείνην, καὶ προσήνεγκαν αὐτῷ πάντας τοὺς κακῶς ἔχοντας, καὶ παρεκάλουν αὐτὸν ἵνα μόνον ἅψωνται τοῦ κρασπέδου τοῦ ἱματίου αὐτοῦ· καὶ ὅσοι ἥψαντο διεσώθησαν.

Καὶ τῇ ἡμέρᾳ τῇ τρίτῃ γάμος ἐγένετο ἐν Κανὰ τῆς Γαλιλαίας, καὶ ἦν ἡ μήτηρ τοῦ Ἰησοῦ ἐκεῖ· ἐκλήθη δὲ καὶ ὁ Ἰησοῦς καὶ οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ εἰς τὸν γάμον. καὶ ὑστερήσαντος οἴνου λέγει ἡ μήτηρ τοῦ Ἰησοῦ πρὸς αὐτόν· Οἶνον οὐκ ἔχουσιν.
Το πλάτος αυτό τέμνει και την λίμνη στην Γεννησαρέτ. Η περίμετρος ενός τετραγώνου οδηγεί στην πυραμίδα του Αμενχοτέπ του πρώτου στην Αίγυπτο, ενώ η περίμετρος του ισοπλεύρου τριγώνου οδηγεί στην αρχαία Λυκόπολη της Αιγύπτου, τόπου λατρείας των θεών Ανούβη και Ουαπουαουέτ.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 29 Ιούλ 2024, 06:23

Η σχέση του σύγχρονου κράτους της Παλαιστίνης με την φράση: "ΚΥΡΙΟΣ ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ" (στα Αγγλικά):

Εικόνα

Μέσο γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος της Παλαιστίνης. Μέσο γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος των ιερών πόλεων της Βηθλεέμ, της Ιερουσαλήμ, και της Ναζαρέτ(μέσο πλάτος των Αγίων Τόπων).

Εικόνα

Απόκλιση; Το πλάτος της πυραμίδος του Χέοπος.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 14 Οκτ 2024, 22:33

Για ποιο λόγο η Μεγάλη Σφίγγα της Αιγύπτου κοιτάζει με ακρίβεια την Ανατολική διεύθυνση; Κάποιοι θα αναφέρουν τις Ισημερίες ή θα πάνε τον χρόνο πίσω συσχετίζοντας τον αστερισμό του Λέοντος με την μετάπτωση των Ισημεριών.

Όμως εδώ τα πράγματα είναι απλά. Ενώ ο δρόμος του Μυκερίνου αποτυπώνει με ένα κάποιο λάθος την κατεύθυνση ανατολής του Ηλίου κατά τις Ισημερίες(εντελώς Ανατολικά) δεν το κάνει αυτό ο δρόμος του Χεφρήνος. Μα η Σφίγγα βρίσκεται στο συγκρότημα του Χεφρήνος και όχι του Μυκερίνου. Την ίδια στιγμή στο συγκρότημα αυτό έχουμε αποτυπωμένη μία άλλη διεύθυνση, τον Νότο. Η μικρή λατρευτική πυραμίδα βρίσκεται επακριβώς Νότια από την κορυφή της πυραμίδος.

Έχουμε λοιπόν το σώμα λέοντος στην Σφίγγα και τις κατευθύνσεις Ανατολή και Νότος.

Πως εξηγούνται αυτά; Εδώ έχουμε εξήγηση που δεν προϋποθέτει αλλαγή της εποχής κατά χιλιάδες χρόνια. Είναι μία μέθοδος που μπορεί να χρονολογήσει την Σφίγγα στο έτος 2590 π.Χ. περίπου.

Εικόνα

Τι βλέπουμε στην εικόνα αυτή. Είμαστε σταθμευμένοι στην Σφίγγα το 2560 π.Χ. Προτίμησα το έτος αυτό διότι συμφωνεί με την καθιερωμένη χρονολόγηση της βασιλείας του Χεφρήνος ή και του αδερφού του Τζέδεφρε.

Το λαμπρότερο άστρου του αστερισμού του Λέοντος, ο Βασιλίσκος δηλαδή περνά τον Μεσημβρινό, είναι δηλαδή ακριβώς Νότια. Ως ημερομηνία εδώ έχω πάρει την φθινοπωρινή Ισημερία(προσέξτε ότι ο Ήλιος θα ανατείλει σε λίγο: 13 Οκτωβρίου). Την ίδια λοιπόν στιγμή το άστρο που βρίσκεται στο κέντρο του ξαπλωμένου σώματος του λέοντος το άστρο δηλαδή κάππα Λέοντος βρίσκεται στην Ανατολική διεύθυνση. Το λάθος είναι 0,12 μοίρες. Το λάθος αυτό, η απόκλιση αυτή μηδενίζεται αν πάρουμε το έτος 2590 π.Χ. περίπου. Την εποχή περίπου αυτή, ο πατέρας του Χέοπος, ο Σνεφερού ολοκλήρωνε την τελευταία του πυραμίδα, την λεγόμενη Ερυθρά στην περιοχή Νταχσούρ. Μήπως λοιπόν την χάραξη της Σφίγγας στην περιοχή της Γκίζα την ανέλαβε ο Σνεφερού μετά την ολοκλήρωση των έργων του στο Νταχσούρ, στο Μεϊντούμ και στο Σεϊλά; Αν ναι τότε επέλεξη την ακριβή περιοχή, την περιοχή δηλαδή με το κατάλληλο γεωγραφικό πλάτος για να ισχύει η εν λόγω ευθυγράμμιση.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 27 Οκτ 2024, 17:49

Σειριακός Ιωνικός λεξάριθμος
Α = 1, Ω = 26

ΟΙ ΠΥΡΑΜΙΔΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ = Η ΠΥΡΑΜΙΣ ΤΟΥ ΧΕΦΡΗΝΟΣ = 298

Δεκαδικός Ιωνικός λεξάριθμος
Α = 1, Ω = 800

298 = ΣQΗ
ΣΙΓΜΑ + QΟΠΠΑ + ΗΤΑ = ΓΚΙΩΝΑ = 884

Πράγματι η πυραμίδα του Χεφρήνος κωδικοποιεί την Γκιόνα. Την ίδια στιγμή η πρώτη σχέση μας δίδει την ημέρα του έτους(1η Ιανουαρίου = 1, 31η Δεκεμβρίου = 365) που σε ιδεατό περιβάλλον ο Ήλιος ανατέλλει από τον δρόμο της πυραμίδος του Χεφρήνος.

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 27 Οκτ 2024, 17:55

Είναι το πιο δύσκολο νήμα αλλά έχει πολύ ενδιαφέρον.
Όποτε έχω χρόνο μπαίνω και διαβάζω και χάνομαι.
Το κακό είναι ότι ξεχνάω πράγματα και χάνομαι και ξαναρχίζω από την αρχή.
Έπρεπε να υπάρχει χεράκι like στο φόρουμ θα το είχα πατήσει.
Κανονικά για να την βγάλω καθαρή πρέπει να βρω χρόνο να το διαβάσω όλο σε μια μέρα και να φτάσω στο τέλος.
Σαν βιβλίο.
Αλλιώς αποσπασματικά δεν γίνετε δουλειά.
Θα είμαι συνέχεια στις επαναλήψεις. :lol:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Οκτ 2024, 18:12

Niki έγραψε:
27 Οκτ 2024, 17:55
Κανονικά για να την βγάλω καθαρή πρέπει να βρω χρόνο να το διαβάσω όλο σε μια μέρα και να φτάσω στο τέλος.
Σαν βιβλίο.

Και αντί να παιδεύεσαι γιατί δεν ξεκινάς από κανονικά βιβλία βρε Νίκη; :)
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Niki
Phorum.gr user: Niki

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Niki » 27 Οκτ 2024, 18:31

ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Οκτ 2024, 18:12
Niki έγραψε:
Σαν βιβλίο.

Αρκετά βρωμίσαμε :oops: το νήμα , θα σου ήμουνα υπόχρεη αν με έστελνες ένα μήνυμα με το ή τα βιβλία, σχετικά με το θέμα , αλλά του ανθρώπου που γράφει στο φόρουμ όχι άλλου συγγραφέα. :romance-hearteyes:
Σας λένε στουρνάρια Καντάφι μέχρι να σβήσει ο ήλιος.
Αν είστε στουρνάρια ψηφίστε τους ξανά.

Άβαταρ μέλους
ΓΑΛΗ

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από ΓΑΛΗ » 27 Οκτ 2024, 18:39

Niki έγραψε:
27 Οκτ 2024, 18:31
ΓΑΛΗ έγραψε:
27 Οκτ 2024, 18:12
Niki έγραψε:
Σαν βιβλίο.

Αρκετά βρωμίσαμε :oops: το νήμα , θα σου ήμουνα υπόχρεη αν με έστελνες ένα μήνυμα με το ή τα βιβλία, σχετικά με το θέμα , αλλά του ανθρώπου που γράφει στο φόρουμ όχι άλλου συγγραφέα. :romance-hearteyes:
Αυτό λύνεται εύκολα με δικό σου αίτημα στον συγγραφέα βρε Νίκη.

Εγώ μία ημιμαθής περαστική είμαι.
Η ελπίδα είναι παγίδα.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 27 Οκτ 2024, 19:52

Niki έγραψε:
27 Οκτ 2024, 18:31
Έχω εκδώσει μόνος μου τρία βιβλία στα Ελληνικά. Τα βιβλία όμως αυτά δεν είναι διαθέσιμα σε βιβλιοπωλεία. Δεν μένω στην Ελλάδα και έχω χρόνο να ασχοληθώ με προώθηση. Όμως έχω γράψει δύο βιβλία στην Αγγλική γλώσσα και αυτά και σε έντυπη αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή είναι διαθέσιμα στο Amazon. Τα βιβλία ονομάζονται "Amphion's Secret: The Aetheric Harmony of Hellas , Mountains - Pyramids", και "The Giza Mountains of Sinai: Uniting Sinai Giza Hellas". Ευκαιρία για το προηγούμενο μου ποστ είναι ο σειριακός Ιωνικός λεξάριθμος του ονοματεπώνυμού μου που ισούται με την ημέρα του έτους που γεννήθηκα. Είναι η ημέρα που ανατέλλει ο Ήλιος στην κατεύθυνση του δρόμου του Χεφρήνος.

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 24 Ιαν 2025, 07:49

Νέα στοιχεία.

Γκομπεκλί Τεπέ(9500 πΧ)

Εικόνα

Καραχάν Τεπέ(9000-11000 πΧ)

Εικόνα

By Mahmut Bozarslan (VOA) - https://d33vxfhewnqf4z.cloudfront.net/a ... 51113.html, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.p ... =145335561

Προβολή τους στον Ελλαδικό χώρο στα βουνά που αντιστοιχούν στις πυραμίδες της Γκίζα:

https://d9b8e5bc09.cbaul-cdnwnd.com/c2a ... roject.jpg

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 21 Απρ 2025, 07:11

Ο λεξάριθμος του ονόματος Ιησούς στο Ιωνικό αλφάβητο είναι 888. Η τετραγωνική ρίζα του αριμού αυτού σε μοίρες μπορεί να αντιστοιχηθεί σε γεωγραφικό πλάτος τοποθεσίας επί της Γης.

Εδώ το γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος φ, και το μειωμένο(reduced) γεωγραφικό πλάτος β:

Εικόνα

Εδώ το γεωκεντρικό γεωγραφικό πλάτος β, και το γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος α:

Εικόνα

Στην αρχή θέτουμε το γεωγραφικό μήκος να είναι ίσο με αυτό της κορυφής της κεντρικής πυραμίδος του Χεφρήνος στην Γκίζα. Ως γεωκεκτρικό γεωγραφικό πλάτος έχουμε πάρει το σημείο 888. Η θέα προς τον Βορρά εδώ από το τρισδιάστατο Google Earth:

Εικόνα

Συνεχίζουμε θέτοντας το γεωγραφικό μήκος να είναι ίσο με αυτό του κέντρου της κλιμακωτής πυραμίδος του Τζοζέρ στην Σακκάρα. Πρόκειται για την αρχαιότερη Αιγυπτιακή πυραμίδα. Ως μειωμένο γεωγραφικό πλάτος έχουμε πάρει το σημείο 888. Η θέα προς τον Βορρά εδώ:

Εικόνα

Η θέα προς τον Νότο εδώ:

Εικόνα

Ολοκληρώνουμε θέτοντας το γεωγραφικό μήκος να είναι ίσο με τον μέσο όρο του γεωγραικού μήκους της Ερυθράς και της Ρομβοεϊδούς πυραμίδος του Σνεφερού στο Νταχσούρ. Ως γεωδαιτικό γεωγραφικό πλάτος έχουμε πάρει το σημείο 888. Η θέα προς τον Βορρά εδώ:

Εικόνα

Η θέα προς τον Νότο εδώ:

Εικόνα

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Επικοινωνία:

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 22 Απρ 2025, 06:46

Με αφορμή τον θάνατο του Πάπα Φραγκίσκου.

Εικόνα

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών