που κοιτάζει η Σφίγγα;

Παραφυσική, μεταφυσικά, ανεξήγητα φαινόμενα
Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4415
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

που κοιτάζει η Σφίγγα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 17 Ιουν 2019, 00:37

Τι συμβολίζει η Μεγάλη Σφίγγα της Αιγύπτου; Προς τα που κοιτάζει ή 'κοιτάζει';

Το σώμα της Σφίγγας είναι προσανατολισμένο στον άξονα Δύσης Ανατολής και το κεφάλι της κοιτάζει Ανατολικά. Γιατί όμως κοιτάζει Ανατολικά;

Σύμφωνα με την θεωρία του Ρόμπερτ Μποβάλ οι τρεις πυραμίδες της Γκίζα αντιπροσωπεύουν τα τρία άστρα της ζώνης του Ωρίωνα και η Σφίγγα συμβολίζει τον αστερισμό του Λέοντα. Ουσιαστικά θεωρεί ότι η κατασκευή της είναι πολύ παλαιά και χρονολογείται στην εποχή του Λέοντα δηλαδή την εποχή μεταξύ του 10500 πΧ έως 8000 πΧ. Είναι όμως αυτό που πράγματι είχαν υπόψη τους οι αρχιτέκτονες;

Για να αντιληφθούμε τι 'παίζει' θα πρέπει να δούμε ποιος είναι αυτός που κατά γενική αρχαιολογικά αποδεκτά ομολογία ανήγειρε την Σφίγγα. Επίσης, θα πρέπει να δούμε σε ποιο συγκρότημα βρίσκεται και τι άλλο περιέχει το συγκρότημα αυτό. Η απάντηση είναι ότι πρόκειται για τον φαραώ Χεφρήνα. Πρόκειται για το συγκρότημα του Χεφρήνος που περιλαμβάνει την ομώνυμη μεγάλη πυραμίδα, τον νεκρικό ναό, τον ναό της Σφίγγας, τον ναό της κοιλάδος, την Σφίγγα, και την μικρή λατρευτική του πυραμίδα.

Τι πρέπει λοιπόν να προσέξουμε; Η Σφίγγα κοιτάζει Ανατολικά. Όμως, η μικρή λατρευτική πυραμίδα του Χεφρήνος βρίσκεται ακριβώς Νότια από την μεγάλη του πυραμίδα. Τι να ήθελε άραγε να πει με αυτό;

Αν η Σφίγγα αντιπροσωπεύει τον Λέοντα. Και αν η κύρια πυραμίδα του Χεφρήνος με την κεντρική της τοποθέτηση στην Γκίζα συμβολίζει τον Ωρίωνα, και ειδικότερα το κεντρικό άστρο της ζώνης του Ωρίωνος, το ε Ωρίωνος(Άλνιλαμ), τότε δεν είναι λογικό να θεωρήσουμε ότι, όταν, στην διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας ο Λέοντας(άστρο Βασιλίσκου) βρίσκεται Ανατολικά, δηλαδή σε αζιμούθιο 90 μοίρες τότε θα περιμέναμε στο Νότο δηλαδή στον Μεσημβρινό να βλέπαμε τον Ωρίωνα.

Ας δούμε όμως τα αστρονομικά δεδομένα έτσι ώστε να ελέγξουμε την θεωρία περί της εποχής του Λέοντα ή του 10500 πΧ, αλλά και την εποχή της ανέγερσης των πυραμίδων (IV δυναστεία). Εδώ θα επιλέξουμε το έτος 2541 πΧ. Τελευταία περίπτωση που θα κοιτάξουμε είναι η εποχή μας(2019 μΧ).

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα

Σε κάθε περίπτωση έχουμε θέσει ως σημείο παρατήρησης τη κορυφή της πυραμίδος του Χεφρήνος.

Για το 10500 πΧ. Αυτό που προσέχουμε είναι ότι όταν ο Λέοντας κοιτάζει Ανατολικά (αζ. 90 μοίρες ακριβώς) στον Νότο δεν βλέπουμε τον Ωρίωνα αλλά και δεν προσέχουμε κάποιο φωτεινό άστρο. Επίσης, ο Λέοντας είναι κάτω από τον ορίζοντα, δεν είναι ορατός. Προφανώς κάτι πάει στραβά με την χρονολογία αυτή.

Για το 2541 πΧ. Ο Λέοντας τώρα είναι πάνω από τον ορίζοντα. Όμως, ο Ωρίωνας δεν είναι προς τον Νότο αλλά αντίθετα είναι αρκετά Δυτικά. Ο Μεσημβρινός είναι ανάμεσα στον Πολυδεύκη και τον Σείριο.

Αν όμως πάμε στην περίπτωση της εποχής μας(έτος 2019) βλέπουμε ότι ο Μεσημβρινός, στον Νότο βρίσκεται ανάμεσα στα άστρα ε και δ του Ωρίωνα. Συμβολικά δηλαδή έχει κινηθεί ανάμεσα στην πυραμίδα του Χεφρήνος και του Μυκερίνου.

Μήπως λοιπόν οι πυραμίδες ανεγέρθηκαν για να σημαδέψουν την εποχή μας. Αν πάμε μερικές δεκαετίες πίσω θα βρούμε και την τέλεια ευθυγράμμιση του άστρου Άλνιλαμ με τον Νότο. Αυτό πάντα όπως είπαμε με τον Βασιλίσκο της θέση της Ανατολής.

Εσείς τι πιστεύετε; Πρόκειται για σύμπτωση;
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Άβαταρ μέλους
Ζενίθεδρος
Δημοσιεύσεις: 14533
Εγγραφή: 27 Ιούλ 2018, 18:56
Phorum.gr user: Ζενίθεδρος
Επικοινωνία:

Re: που κοιτάζει η Σφίγγα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ζενίθεδρος » 17 Ιουν 2019, 00:57

Δεν κατάλαβα γιατί ο κύκλος του προσανατολισμού του Λέοντα διαρκεί 12000 χρόνια και όχι 25000, όσο είναι δλδ ένα πλατωνικό έτος.
Ακόμα τούτη ή άνοιξη ραγιάδες, ραγιάδες, τούτο το καλοκαίρι, μέχρι να ρθεί ο Μόσκοβος να φέρει το σεφέρι.
☦𓀢

Άβαταρ μέλους
Σπύρος
Δημοσιεύσεις: 4415
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 19:50
Phorum.gr user: Σπυρος1
Τοποθεσία: έρημος
Επικοινωνία:

Re: που κοιτάζει η Σφίγγα;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Σπύρος » 17 Ιουν 2019, 01:18

Ζενίθεδρος έγραψε:
17 Ιουν 2019, 00:57
Δεν κατάλαβα γιατί ο κύκλος του προσανατολισμού του Λέοντα διαρκεί 12000 χρόνια και όχι 25000, όσο είναι δλδ ένα πλατωνικό έτος.
Δεν είπα ότι διαρκεί τόσο, απλώς το 9000 πΧ περίπου η Εαρινή Ισημερία λαμβάνει χώρα στις 29 Μαΐου και τότε ο Ήλιος ευθυγραμμίζεται με τον Βασιλίσκο. Έτσι ανατέλλουν και οι δύο στην Ανατολική διεύθυνση.

Όμως το πρόβλημα είναι ότι τότε δεν έχουμε ευθυγράμμιση του Ωρίωνα με τον Νότο. Έτσι αυτό που εδώ εγώ προτείνω είναι ότι η Σφίγγα μπορεί να αποτυπώνει τον Λέοντα στον ουρανό, όχι στον ορίζοντα.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888

Απάντηση

Επιστροφή στο “Εναλλακτικές επιστήμες”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών