Το επίσημο τραγούδι του 1821
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
-
- Phorum.gr user: Jolly Roger
Re: Το επίσημο τραγούδι του 1821
Μπα, κι ο Τραγκαϊσκάκης είναι πολύ βλαχοκαμπόικο και κάνει μπαμ ότι είναι νεοελληνιόλικα επιτηδευμένα ψευδο"λαϊκό". Πραγματικά αν είναι να βάλεις αυτό, χίλιες φορές προτιμότερο να βάλεις το "λάμπουν τα χιόνια στα βουνά...κι οι Κολοκοτρωναίοι" που είναι και γνήσιο folk tune. Αν και εγώ προσωπικά θα προτιμούσα κάτι σε Σκαλκώτα/Χατζιδάκι/Παπαθανασίου, να δείξουμε ότι έχουμε και μπολιτιζμό σ' αυτά τα 200 χρόνια. Ας πούμε, τον "Τσάμικο" του Γκάτσου, ξέρω 'γω, ή κάτι μελοποιημένο από Σεφέρη/Ελύτη.
- Belisarius
- Phorum.gr user: Belisarius
Ε ναι. Αυτονόητα πράγματα.Jolly Roger έγραψε: ↑22 Οκτ 2020, 18:47Μπα, κι ο Τραγκαϊσκάκης είναι πολύ βλαχοκαμπόικο και κάνει μπαμ ότι είναι νεοελληνιόλικα επιτηδευμένα ψευδο"λαϊκό". Πραγματικά αν είναι να βάλεις αυτό, χίλιες φορές προτιμότερο να βάλεις το "λάμπουν τα χιόνια στα βουνά...κι οι Κολοκοτρωναίοι" που είναι και γνήσιο folk tune. Αν και εγώ προσωπικά θα προτιμούσα κάτι σε Σκαλκώτα/Χατζιδάκι/Παπαθανασίου, να δείξουμε ότι έχουμε και μπολιτιζμό σ' αυτά τα 200 χρόνια. Ας πούμε, τον "Τσάμικο" του Γκάτσου, ξέρω 'γω, ή κάτι μελοποιημένο από Σεφέρη/Ελύτη.
Ή εντελώς καινούργιο του Παπαθανασιού, ειδικά για τη περίσταση.
Ε γι' αυτό έγραψα "αλλά δεν"...Jolly Roger έγραψε: ↑22 Οκτ 2020, 18:47Μπα, κι ο Τραγκαϊσκάκης είναι πολύ βλαχοκαμπόικο και κάνει μπαμ ότι είναι νεοελληνιόλικα επιτηδευμένα ψευδο"λαϊκό". Πραγματικά αν είναι να βάλεις αυτό, χίλιες φορές προτιμότερο να βάλεις το "λάμπουν τα χιόνια στα βουνά...κι οι Κολοκοτρωναίοι" που είναι και γνήσιο folk tune. Αν και εγώ προσωπικά θα προτιμούσα κάτι σε Σκαλκώτα/Χατζιδάκι/Παπαθανασίου, να δείξουμε ότι έχουμε και μπολιτιζμό σ' αυτά τα 200 χρόνια. Ας πούμε, τον "Τσάμικο" του Γκάτσου, ξέρω 'γω, ή κάτι μελοποιημένο από Σεφέρη/Ελύτη.
Ο "Τσάμικος" των Χατζηδάκι-Γκάτσου, ή κάτι από Ελύτη, Ρίτσο, Σεφέρη, Παπαθανσίου κ.λπ, είναι ιδανικές επιλογές, αλλά και πάλι δεν...
Όταν ένα κράτος "δονείται" σε ρυθμούς Γιουροβίζιον, δεν...
-
Τι πίπες είναι αυτές πάλι; 

- περαστικος
+1821Ζενίθεδρος έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 22:16Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις. Όλα τα άλλα είναι αλοιφές.
Ζενίθεδρος έγραψε: ↑21 Οκτ 2020, 22:16Το μόνο τραγούδι που αξίζει να ακουστεί για να τιμήσει το 21, θα είναι τα ουρλιαχτά των Τούρκων όταν θα πέφτουν στο κεφάλι τους τα πυρηνικά στις μεγαλύτερες τους πόλεις.
- NoMoreLice
Ο Άλκης ο μικρός γιατί ενώ τρέχει μένει στο ίδιο μέρος; Ο Ανδρόνικος γιατί είναι πάνω από την Ααρών στην αλφαβητική σειρά; Το social distancing τηρήθηκε; Ποιος πλήρωσε για όλο αυτό; Πολλά ερωτήματα...
Να δώσει η Μεγαλόχαρη κι η Παναγιά η Κανάλα
να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

να μεγαλώσω γρήγορα σαν τα κορίτσια τ' άλλα

Μάνος Βουλαρίνος
Αυτό έπρεπε να είναι το βίντεο της επιτροπής «Ελλάδα 2021»
https://www.athensvoice.gr/politics/688 ... llada-2021
Αυτό έπρεπε να είναι το βίντεο της επιτροπής «Ελλάδα 2021»
https://www.athensvoice.gr/politics/688 ... llada-2021
看起来和闻起来像狗屎的东西,您无需舔以确保它是狗屎.....

SpoilerShow
Ότι φαίνεται σκατά και μυρίζει σαν σκατά δεν χρειάζεται να το γλείψεις για να βεβαιωθείς ότι είναι σκατά..
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 1873 Απαντήσεις
- 36702 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
14 Αύγ 2024, 12:32
-
- 1 Απαντήσεις
- 255 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ίακχος
14 Αύγ 2024, 20:34
-
-
Νέα δημοσίευση Το επίσημο προεκλογικό βίντεο του κόμματος Μπογδάνου Εμφιετζόγλου
από southern » 13 Ιουν 2023, 06:42 » σε Εσωτερική Πολιτική - 17 Απαντήσεις
- 949 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από southern
13 Ιουν 2023, 21:54
-
-
-
Νέα δημοσίευση Επίσημο νήμα σχολιασμού δράσης των ταξικών δυνάμεων στη ΔΕΘ 2024
από Ληστοσυμμορίτης » 07 Σεπ 2024, 15:31 » σε Εσωτερική Πολιτική - 33 Απαντήσεις
- 496 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Rebel
08 Σεπ 2024, 21:44
-