Το πιο μυστηριώδες τραγούδι στο ιντερνετ
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Στα νήματα της ενότητας που βάζετε μουσικά βίντεο, παρακαλούμε να περιοριστείτε σε 1 ή το πολύ 2 βίντεο ανά ποστ, για να μην υπερφορτώνονται οι browsers.
Το πιο μυστηριώδες τραγούδι στο ιντερνετ
Κάποια στιγμή στο reddit, κάποιος πόσταρε ένα τραγούδι, που σύμφωνα με τον ισχυρισμό του, είχε ηχογραφήσει από έναν γερμανικό ραδιοφωνικό σταθμό στα 80s. Ζητούσε να μάθει τον τίτλο και το συγκρότημα, ώστε να το βρει σε καλύτερη ποιότητα ήχου (είχε παράσιτα γιατί ήταν από κασέτα).
Από εκεί και πέρα, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, καθώς μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει ποιος το τραγούδησε και τον τίτλο του. Το μόνο που βρέθηκε στην αρχή, ήταν ότι είχε παιχτεί περίπου γύρω στο 1983-1984.
Κι ενώ έχει βουίξει το ίντερνετ, δεν έχουν εμφανιστεί ούτε καν οι καλλιτέχνες που το είχαν ερμηνεύσει, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.
Το έχουν αντιπαραβάλει με όλες τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων. Εχουν χρησιμοποιήσει μέχρι και εξειδικευμένο λογισμικό που "ακούει" τη μουσική και αναζητά καλλιτέχνη και τίτλων στις βάσεις δεδομένων. Τίποτα δεν έχει βρεθεί.
Το μυστήριο άρχισε να λύνεται όταν έπειτα από πολύ ψάξιμο και συντονισμένες προσπάθειες, βρέθηκε το όνομα της εκπομπής που έπαιξε (για μία και μοναδική φορά) το τραγούδι στη Γερμανία. Ονομαζόταν "μουσική για τη νεολαία" και στόχος της ήταν να αναδεικνύει νέα ταλέντα της μουσικής, από ντέμο κασέτες που έστελναν οι καλλιτέχνες.
Το γεγονός αυτό, εξηγεί για ποιο λόγο το "μυστηριώδες τραγούδι" δεν έχει καταχωρηθεί σε καμία βάση δεδομένων (ούτε καν σε αυτές των ανεξάρτητων δισκογραφικών). Οι κασέτες ντέμο εκείνη την εποχή, ήταν το μοναδικό μέσο προκειμένου τα μικρά συγκροτήματα να κυκλοφορούν τα τραγούδια τους, τα οποία ήταν ως επί το πλείστον άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Πριν λίγους μήνες ο συγκεκριμένος σταθμός δήλωσε ότι έχει γύρω στις 10.000 τέτοιες κασσέτες και επομένως το να καθίσει κάποιος και να τις ψάξει για να βρει το επίμαχο άσμα, είναι σχεδόν αδύνατον.
Οπως και να 'χει το πράγμα, η ιστορία του πιο μυστηριώδους τραγουδιού του ίντερνετ έχει μια έντονη γοητεία. Οποια "τοπική μπαντα" κι αν το ερμήνευσε, δεν περίμενε ποτέ ότι 35 χρόνια αργότερα θα γινόταν... παγκόσμιο σουξέ. Πολύ πιθανό μάλιστα, να έχουν ξεχάσει και τα μέλη της ότι το έχουν ερμηνεύσει.
Το πιο μυστηριώδες τραγούδι στο ίντερνετ. Παρακάτω είναι η remastered εκδοχή, όπου κάποιοι έχουν αφαιρέσει τα παράσιτα της κασέτας για να καθαρίσουν τον ήχο του.
Από εκεί και πέρα, άνοιξαν οι ασκοί του Αιόλου, καθώς μέχρι σήμερα, κανείς δεν έχει καταφέρει να ανακαλύψει ποιος το τραγούδησε και τον τίτλο του. Το μόνο που βρέθηκε στην αρχή, ήταν ότι είχε παιχτεί περίπου γύρω στο 1983-1984.
Κι ενώ έχει βουίξει το ίντερνετ, δεν έχουν εμφανιστεί ούτε καν οι καλλιτέχνες που το είχαν ερμηνεύσει, προκειμένου να λύσουν το μυστήριο.
Το έχουν αντιπαραβάλει με όλες τις υπάρχουσες βάσεις δεδομένων. Εχουν χρησιμοποιήσει μέχρι και εξειδικευμένο λογισμικό που "ακούει" τη μουσική και αναζητά καλλιτέχνη και τίτλων στις βάσεις δεδομένων. Τίποτα δεν έχει βρεθεί.
Το μυστήριο άρχισε να λύνεται όταν έπειτα από πολύ ψάξιμο και συντονισμένες προσπάθειες, βρέθηκε το όνομα της εκπομπής που έπαιξε (για μία και μοναδική φορά) το τραγούδι στη Γερμανία. Ονομαζόταν "μουσική για τη νεολαία" και στόχος της ήταν να αναδεικνύει νέα ταλέντα της μουσικής, από ντέμο κασέτες που έστελναν οι καλλιτέχνες.
Το γεγονός αυτό, εξηγεί για ποιο λόγο το "μυστηριώδες τραγούδι" δεν έχει καταχωρηθεί σε καμία βάση δεδομένων (ούτε καν σε αυτές των ανεξάρτητων δισκογραφικών). Οι κασέτες ντέμο εκείνη την εποχή, ήταν το μοναδικό μέσο προκειμένου τα μικρά συγκροτήματα να κυκλοφορούν τα τραγούδια τους, τα οποία ήταν ως επί το πλείστον άγνωστα στο ευρύ κοινό.
Πριν λίγους μήνες ο συγκεκριμένος σταθμός δήλωσε ότι έχει γύρω στις 10.000 τέτοιες κασσέτες και επομένως το να καθίσει κάποιος και να τις ψάξει για να βρει το επίμαχο άσμα, είναι σχεδόν αδύνατον.
Οπως και να 'χει το πράγμα, η ιστορία του πιο μυστηριώδους τραγουδιού του ίντερνετ έχει μια έντονη γοητεία. Οποια "τοπική μπαντα" κι αν το ερμήνευσε, δεν περίμενε ποτέ ότι 35 χρόνια αργότερα θα γινόταν... παγκόσμιο σουξέ. Πολύ πιθανό μάλιστα, να έχουν ξεχάσει και τα μέλη της ότι το έχουν ερμηνεύσει.
Το πιο μυστηριώδες τραγούδι στο ίντερνετ. Παρακάτω είναι η remastered εκδοχή, όπου κάποιοι έχουν αφαιρέσει τα παράσιτα της κασέτας για να καθαρίσουν τον ήχο του.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- hellegennes
Re: Το πιο μυστηριώδες τραγούδι στο ιντερνετ
Twist: ο τύπος που το πόσταρε είναι ο δημιουργός και το έκανε όλο αυτό σκεπτόμενος ότι τουλάχιστον με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο το τραγούδι του θα γίνει γνωστό.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- Οργισμένος
Ο συνθετης ειναι χρονοταξιδιωτης.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...
Όποιος και να ναι, το άσμα γαμει
Aριστοτελης έγραψε: ↑21 Μαρ 2020, 02:32Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
- hellegennes
Είναι ό,τι πιο generic έχω ακούσει τα τελευταία δύο χρόνια, πέρα από τραγούδια της Γιουροβίζιον.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Έτσι σου φαίνεται.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 02:31Είναι ό,τι πιο generic έχω ακούσει τα τελευταία δύο χρόνια, πέρα από τραγούδια της Γιουροβίζιον.
Aριστοτελης έγραψε: ↑21 Μαρ 2020, 02:32Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
Μέχρι στιγμής λένε ότι αυτός που το πόσταρε δεν είναι μουσικός, αλλά και ο ίδιος να είναι, το τραγούδι είναι 100% από το 1984.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 01:57Twist: ο τύπος που το πόσταρε είναι ο δημιουργός και το έκανε όλο αυτό σκεπτόμενος ότι τουλάχιστον με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο το τραγούδι του θα γίνει γνωστό.
Που σημαίνει δηλαδή ότι και ο ίδιος να είναι, θυμήθηκε να το προωθήσει 35 χρόνια μετά.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Το γεγονός επίσης ότι ο ήχος του είναι generic, του έχει προσδώσει μια μεταφυσική υπόσταση στα μυαλά κάποιων.
Γιατί το ακούνε και νομίζουν ότι το έχουν ξανακούσει πολλές φορές στο παρελθόν. Σου προκαλεί αυτή την αίσθηση.
Γιατί το ακούνε και νομίζουν ότι το έχουν ξανακούσει πολλές φορές στο παρελθόν. Σου προκαλεί αυτή την αίσθηση.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- hellegennes
Ναι, δεν μου φαίνεται παράξενο. Κάποια στιγμή τού ήρθε η ιδέα ότι με τα νέα κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσε να δημιουργήσει θόρυβο και μυστήριο γύρω από την παλιά του δημιουργία και να ικανοποιήσει το παλιό του ψώνιο να ακουστεί η μουσική του διεθνώς.Alien666 έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 14:08Μέχρι στιγμής λένε ότι αυτός που το πόσταρε δεν είναι μουσικός, αλλά και ο ίδιος να είναι, το τραγούδι είναι 100% από το 1984.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 01:57Twist: ο τύπος που το πόσταρε είναι ο δημιουργός και το έκανε όλο αυτό σκεπτόμενος ότι τουλάχιστον με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο το τραγούδι του θα γίνει γνωστό.
Που σημαίνει δηλαδή ότι και ο ίδιος να είναι, θυμήθηκε να το προωθήσει 35 χρόνια μετά.
Βασικά είναι ίσως λίγο πιο πιθανό σενάριο από το να είχε κάποιος σε κασέτα αυτό το τραγούδι για 30 χρόνια, να μην είχε χαλάσει η κασέτα και να θυμήθηκε ξαφνικά να ρωτήσει στο reddit ποιος το έγραψε.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- vantono
- Phorum.gr user: vantono
Ωραίο είναι. Ξεκινάει θυμίζοντας λίγο dying in your arms tonight των cutting crew, και στην πορεία περιέχει και στοιχεία απο alphaville.
Το δεύτερο είναι πιο πιθανό από την εξής άποψη: Στο reddit υπάρχουν ενότητες όπου όλοι ψάχνουν να βρουνε τίτλους έργων τέχνης που έχουν δει ή ακούσει στο παρελθόν και δεν θυμούνται. Γίνεται με ταινίες, με τραγούδια κλπ.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 14:17Ναι, δεν μου φαίνεται παράξενο. Κάποια στιγμή τού ήρθε η ιδέα ότι με τα νέα κοινωνικά δίκτυα θα μπορούσε να δημιουργήσει θόρυβο και μυστήριο γύρω από την παλιά του δημιουργία και να ικανοποιήσει το παλιό του ψώνιο να ακουστεί η μουσική του διεθνώς.Alien666 έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 14:08Μέχρι στιγμής λένε ότι αυτός που το πόσταρε δεν είναι μουσικός, αλλά και ο ίδιος να είναι, το τραγούδι είναι 100% από το 1984.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 01:57Twist: ο τύπος που το πόσταρε είναι ο δημιουργός και το έκανε όλο αυτό σκεπτόμενος ότι τουλάχιστον με αυτόν τον ανορθόδοξο τρόπο το τραγούδι του θα γίνει γνωστό.
Βασικά είναι ίσως λίγο πιο πιθανό σενάριο από το να είχε κάποιος σε κασέτα αυτό το τραγούδι για 30 χρόνια, να μην είχε χαλάσει η κασέτα και να θυμήθηκε ξαφνικά να ρωτήσει στο reddit ποιος το έγραψε.
Εκεί μπήκε αυτός. Είναι πολύ ρεαλιστικό το αίτημά του όπως διατυπώθηκε γιατί σε αντίθεση με τα creepypasta προώθησης, δεν είχε ξεκινήσει λέγοντας "θυμάμαι ένα τραγούδι που είναι εντελώς άγνωστο και μυστηριώδες μπλα μπλα μπλα".
Ετσι όπως έθεσε το ερώτημά του ήταν σαν να είχε την εντύπωση πως το τραγούδι ήταν γνωστό και ότι το γνώριζαν και άλλοι.
Επομένως αν πρόκειται για τρικ προώθησης, ο τύπος ήταν πανέξυπνος. Ηξερε πολύ καλά πώς να το κάνει.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
Αυτά τα άκουγα όταν σύχναζα στα γκοθάδικα

Synthpop, post-punk κι έτσι

Ζούμε σε ένα σύστημα.
- hellegennes
Αν το δεις από την δική σου οπτική. Αν το δεις από την δική του, ξέροντας πως το τραγούδι του δεν θα το ξέρει κανείς και όλοι θα ψάχνονται, είναι πολύ απλό και δεν θέλει πάνω από δύο δράμια μυαλό. Αν ξεκινούσε με μυστήρια και μαλακίες θα έκανε μπαμ.Alien666 έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 14:23Το δεύτερο είναι πιο πιθανό από την εξής άποψη: Στο reddit υπάρχουν ενότητες όπου όλοι ψάχνουν να βρουνε τίτλους έργων τέχνης που έχουν δει ή ακούσει στο παρελθόν και δεν θυμούνται. Γίνεται με ταινίες, με τραγούδια κλπ.
Εκεί μπήκε αυτός. Είναι πολύ ρεαλιστικό το αίτημά του όπως διατυπώθηκε γιατί σε αντίθεση με τα creepypasta προώθησης, δεν είχε ξεκινήσει λέγοντας "θυμάμαι ένα τραγούδι που είναι εντελώς άγνωστο και μυστηριώδες μπλα μπλα μπλα".
Ετσι όπως έθεσε το ερώτημά του ήταν σαν να είχε την εντύπωση πως το τραγούδι ήταν γνωστό και ότι το γνώριζαν και άλλοι.
Επομένως αν πρόκειται για τρικ προώθησης, ο τύπος ήταν πανέξυπνος. Ηξερε πολύ καλά πώς να το κάνει.
Δίνω 70-30 πιθανότητες.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Εγώ δίνω 50-50.hellegennes έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 14:30Αν το δεις από την δική σου οπτική. Αν το δεις από την δική του, ξέροντας πως το τραγούδι του δεν θα το ξέρει κανείς και όλοι θα ψάχνονται, είναι πολύ απλό και δεν θέλει πάνω από δύο δράμια μυαλό. Αν ξεκινούσε με μυστήρια και μαλακίες θα έκανε μπαμ.Alien666 έγραψε: ↑31 Ιαν 2020, 14:23Το δεύτερο είναι πιο πιθανό από την εξής άποψη: Στο reddit υπάρχουν ενότητες όπου όλοι ψάχνουν να βρουνε τίτλους έργων τέχνης που έχουν δει ή ακούσει στο παρελθόν και δεν θυμούνται. Γίνεται με ταινίες, με τραγούδια κλπ.
Δίνω 70-30 πιθανότητες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Επίδομα ανεργίας μέσω ίντερνετ
από Libre arbitre » 16 Μάιος 2023, 13:03 » σε Οικονομία - 51 Απαντήσεις
- 1513 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kauldron
11 Μαρ 2025, 14:43
-
-
-
Νέα δημοσίευση Η Ελλάδα έχει πιό αργό Ίντερνετ και απο την Αλβανία.
από Μαδουραίος » 20 Απρ 2024, 13:25 » σε Εσωτερική Πολιτική - 7 Απαντήσεις
- 265 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από foscilis
20 Απρ 2024, 13:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση Θέλεις αυξήσεις σε τηλεφωνία-ίντερνετ μετά τις εκλογές;
από Juno » 22 Ιουν 2023, 00:00 » σε Εσωτερική Πολιτική - 26 Απαντήσεις
- 917 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
24 Ιουν 2023, 00:33
-
-
-
Νέα δημοσίευση Σαμοθράκη: 3 ημέρες έμεινε χωρίς ρευμα, νερό, ιντερνετ, pos, ATM, πλοίο, τρόφιμα
από Γαληνός » 27 Αύγ 2023, 12:33 » σε Εσωτερική Πολιτική - 47 Απαντήσεις
- 1670 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Japetus
29 Ιούλ 2024, 22:05
-