First world problem- Ντοστογιέφσκι
Re: First world problem- Ντοστογιέφσκι
Δεν έχω διαβάσει Ντοστογιέφσκι γιατί δεν μου αρέσει να διαβάζω λογοτεχνία, δλδ παραμύθια για μεγάλους, δλδ ψέμματα.
Επομένως δεν ξέρω αν η παρακάτω συμβουλή μου θα έχει κάποιο νόημα.
Από την εμπειρία μου όμως με πολύ βαριά βιβλία φιλοσοφίας, από τα οποία έχω διαβάσει περίπου 3.000, θα σου έλεγα να ξαναδιαβάσεις από την αρχή Ντοστογιέφσκι.
Αν για παράδειγμα το πρώτο βιβλίο του Ρώσου το διάβασες πχ πριν δέκα χρόνια και το ξαναδιαβάσεις αύριο ίσως το δεις με μια καινούρια μάτια που θα ανεβάσει το συγγραφέα ακόμη ψηλότερα στην εκτίμηση σου γιατί ίσως διακρίνεις νοήματα σε δεύτερο επίπεδο ή νοήματα που μπορεί να συλλάβει μόνο ένας άνθρωπος με τη Χ εμπειρία που όμως δεν την είχες πριν δέκα χρόνια αλλά την έχεις τώρα.
Εγώ έτσι την πάτησα με τον Γκούφυ, τον οποίο συμπαθούσα παλιότερα αλλά πλέον δεν τον αντέχω ως χαρακτήρα, μου τη δίνει απίστευτα στα νεύρα
Επομένως δεν ξέρω αν η παρακάτω συμβουλή μου θα έχει κάποιο νόημα.
Από την εμπειρία μου όμως με πολύ βαριά βιβλία φιλοσοφίας, από τα οποία έχω διαβάσει περίπου 3.000, θα σου έλεγα να ξαναδιαβάσεις από την αρχή Ντοστογιέφσκι.
Αν για παράδειγμα το πρώτο βιβλίο του Ρώσου το διάβασες πχ πριν δέκα χρόνια και το ξαναδιαβάσεις αύριο ίσως το δεις με μια καινούρια μάτια που θα ανεβάσει το συγγραφέα ακόμη ψηλότερα στην εκτίμηση σου γιατί ίσως διακρίνεις νοήματα σε δεύτερο επίπεδο ή νοήματα που μπορεί να συλλάβει μόνο ένας άνθρωπος με τη Χ εμπειρία που όμως δεν την είχες πριν δέκα χρόνια αλλά την έχεις τώρα.
Εγώ έτσι την πάτησα με τον Γκούφυ, τον οποίο συμπαθούσα παλιότερα αλλά πλέον δεν τον αντέχω ως χαρακτήρα, μου τη δίνει απίστευτα στα νεύρα
Aριστοτελης έγραψε: ↑21 Μαρ 2020, 02:32Δεν υπάρχει τίποτε πιο άνισο απ την ίση μεταχείριση των ανίσων
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 2 Απαντήσεις
- 222 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από OANNHSEA
29 Ιαν 2024, 10:53
-
- 136 Απαντήσεις
- 4879 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από ΣΑΤΑΝΙΚΟΣ ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ
28 Νοέμ 2024, 11:50
-
-
Νέα δημοσίευση Ιεραρχήστε τα έργα του Ντοστογιέφσκι από το σημαντικότερο στο λιγότερο σημαντικό.
από έργο_μακέτο » 30 Νοέμ 2024, 12:09 » σε Λογοτεχνία - 3 Απαντήσεις
- 492 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Kappa
10 Ιαν 2025, 10:42
-
-
-
Νέα δημοσίευση The problem with the Western music according to Mr Tibet
από neon imposter » 29 Αύγ 2023, 12:28 » σε Μουσική - 0 Απαντήσεις
- 1023 Προβολές
-