Πεζογραφία, ποίηση, γλώσσα και γραπτός λόγος, βιβλία
-
νύχτα
Μη αναγνωσμένη δημοσίευση
από νύχτα » 10 Αύγ 2024, 23:25
masterridley έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 02:00
νύχτα έγραψε: ↑04 Αύγ 2024, 19:54
ναι, μπήκα κι έχει κλείσει
δεν έχει κλείσει, βλέπε άνωθεν ποστ
(λειτούργημα κάνω ο πστης)
αλλά προτιμώ να διαβάζω από βιβλίο βιβλίο
Off, off, eely tentacle!
There is nothing between us.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 10 Αύγ 2024, 23:28
νύχτα έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:25
Κι εγώ στα βιβλία, δεν πολυαντέχω τα ηλεκτρονικά. Με τα άρθρα το 'χω, με τα βιβλία, με τίποτα.
Antetokounmpo for President!
-
νύχτα
από νύχτα » 10 Αύγ 2024, 23:29
Νάγια έγραψε: ↑01 Αύγ 2024, 02:36
Διαβάζω το "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του Καζαντζάκη.
Είμαι φοιτήτρια και αντιμετωπίζω πολλά υπαρξιακά αινίγματα σαν άνθρωπος. Αυτά δε με βασανίζουν, κάθε άλλο.
Επειδή, λοιπόν, μου αρέσει να φιλοσοφώ, να εξερευνώ και να αναρωτιέμαι, νιώθω πως αρχίζω να αγαπώ πολύ αυτό το βιβλίο καθώς είναι γεμάτο με τις υπαρξιακές κρίσεις του Ζορμπά.
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει ο Καζαντζάκης, διαβάζοντας τον εσωτερικό του μονόλογο νιώθω να ξεδιπλώνεται μπροστά μου ολόκληρη η ψυχοσύνθεσή του.
Δε μπορώ να πω οτι ταυτίζομαι με τον χαρακτήρα του Ζορμπά, ταυτίζομαι όμως με τον τρόπο που "βλέπει" τα πράγματα. Το βλεπει μεσα σε εισαγωγικα επειδη βλέπει πέρα απτη φυσική τους ιδιότητα και κατάσταση. Ακόμη ταυτίζομαι με τη φλόγα που διακατέχει τον ίδιο τον Καζαντζάκη και το πάθος του για τη ζωή, τους αντικρουόμενους δαίμονες που αντιμετωπίζει, την αιώνια πάλη του με την πίστη, την ομορφιά στον τρόπο που περιγράφει τη ζωή με τις όμορφες παρομοιώσεις του.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, για όποιον ασχολείται με τη λογοτεχνία ή για όποιον έχει διαβάσει Καζαντζάκη: Αυτός ο πόθος για τη γνώση, η απορία για την ύπαρξη αυτή καθ' εαυτή, τα υπαρξιακά ερωτήματα υπάρχουν σε όλα του τα βιβλία; Γράφει έτσι γενικά; Ή μόνο στο συγκεκριμένο;
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτό το βιβλίο; (Χωρίς σπόιλερ)
Ευχαριστώ!
να διαβάσεις οπωσδήποτε το Όφις και Κρίνο κάποια στιγμή
αν θυμάμαι καλά ήταν το πρώτο του βιβλίο και το είχε υπογράψει
με το ψευδώνυμο Κάρμα Νιρβαμή
Off, off, eely tentacle!
-
νύχτα
από νύχτα » 10 Αύγ 2024, 23:33
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:28
Κι εγώ στα βιβλία, δεν πολυαντέχω τα ηλεκτρονικά. Με τα άρθρα το 'χω, με τα βιβλία, με τίποτα.
έχω φοβερό πρόβλημα διάσπασης προσοχής, οπότε κάθε φορά
που ξεκινάω να διαβάσω κάτι ηλεκτρονικά, κάτι άλλο θα μου
αποσπάσει την προσοχή
δυσκολεύομαι υπερβολικά καί με το βιβλίο, αλλά τελευταία
προσπαθώ να μου θέτω ελάχιστο χρόνο ανάγνωσης κρατώντας
ταυτόχρονα αντικείμενα που θα με αποσπάσουν, κάπως μακρυά
Off, off, eely tentacle!
-
Νon4me
- Phorum.gr user: Νon4me
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 10 Αύγ 2024, 23:39
Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 09:50
Ο μηδενισμός του σιοραν είναι χωρίς δράση, υπαρξιακός, πλησιάζει το ζεν, γιατί έμπλεξε με τη νιτσεικη σαβουρα που τον οδήγησε να συμμετέχει ενεργά στην φασιστική φρίκη του 2ου παγκόσμιου και αηδιασε. παρουσιάζει ενδιαφέρον σε προσωπικό επίπεδο, αν έχεις φτάσει ένα επίπεδο ωριμότητας, δεν προσφέρεται για νέους που θέλουν δράση ρομαντισμό και αφελεια και να κολλάνε αφίσες για τον μηδενισμό για Εξάρχεια.
Θα λέγαμε ο Νίτσε είναι το παλαιό φόρουμ και ο σιοραν το νεο.Πέραν από ότι ο τύπος γράφει τρομερά, χωρίς καθόλου φιλοσοφική μπαλαφαρα.ακομα και να πιστεύεις πως γράφει παπαριές, δεν μπορείς να σταματάς να τον διαβάζεις, είναι πεζοποιηματα υψηλού επιπέδου.
Να υποθέσω ότι εσύ εκπροσωπείς τη λογοτεχνική ελιτ του νέου πχόρουμ;
Ενδιαφέρον.
-
ΓΑΛΗ
από ΓΑΛΗ » 10 Αύγ 2024, 23:49
νύχτα έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:33
αποσπάσει την προσοχή
Οκ, μια χαρά είναι τα ηλεκτρονικά αλλά όχι σε επίπεδο λογοτεχνίας. Για παιδικά με ανιμέισον, επιστημονικά ή περίπου με αντίστοιχα λινκς εικόνας και περαιτέρω πληροφοριών, οκ. Η λογοτεχνία είναι άλλο πράγμα, δεν χρειάζεται σημειώσεις και βιβλιογραφία.
Είσαι εσύ και ο συγγραφέας. Και η όποια αλληλεπίδραση προκύπτει, χωρίς ανάγκη "τεκμηρίωσης".
Ισχύει και για τη διάσπαση προσοχής. Αν όντως βρίσκεις ενδιαφέρον σε κάτι, δεν διασπάται τόσο εύκολα η προσοχή.
-
Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
-
Επικοινωνία:
από Σπύρος » 17 Αύγ 2024, 19:52
Σε καλή τιμή το έχει. Εγώ έχω διαβάσει το ίδιο από τις εκδόσεις Ράππα.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
-
Σπύρος
- Phorum.gr user: Σπυρος1
-
Επικοινωνία:
από Σπύρος » 17 Αύγ 2024, 19:58
Ξεκίνησα την πέμπτη εννεάδα του Πλωτίνου - εκδόσεις Κάκτος. Δεν ξέρω γιατί ο τόμος του Πρόκλου (εις τον Τίμαιον Πλάτωνος ) που πήρα είχε περισσότερες σελίδες και ήταν πιο φθηνός από τον Πλωτίνο.
ΕΙΜΙ Η ΖΩΗ = ΙΗΣΟΥΣ = 888
-
masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
από masterridley » 22 Αύγ 2024, 16:18
νύχτα έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:25
Ναι, δεν μπορείς να νικήσεις την αίσθηση ενός βιβλίου εννοείται. Απλά εγώ είμαι περίεργος και δεν θέλω να αγοράζω βιβλία που μπορεί να μετανιώσω (είναι και η βιβλιοθήκη φίσκα). Οπότε τα πειρατεύω πρώτα και μετά αγοράζω.
-
masterridley
- Phorum.gr user: masterridley
από masterridley » 22 Αύγ 2024, 16:21
ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:49
νύχτα έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:33
αποσπάσει την προσοχή
Οκ, μια χαρά είναι τα ηλεκτρονικά αλλά όχι σε επίπεδο λογοτεχνίας. Για παιδικά με ανιμέισον, επιστημονικά ή περίπου με αντίστοιχα λινκς εικόνας και περαιτέρω πληροφοριών, οκ. Η λογοτεχνία είναι άλλο πράγμα, δεν χρειάζεται σημειώσεις και βιβλιογραφία.
Είσαι εσύ και ο συγγραφέας. Και η όποια αλληλεπίδραση προκύπτει, χωρίς ανάγκη "τεκμηρίωσης".
Ισχύει και για τη διάσπαση προσοχής. Αν όντως βρίσκεις ενδιαφέρον σε κάτι, δεν διασπάται τόσο εύκολα η προσοχή.
Παιδιά, τα 5 σέντσια μου, μια λύση στην διάσπαση προσοχής είναι τα e-ink readers. Παίρνεις ένα καλό kobo (προσοχή, ΟΧΙ τα color γιατί δεν θα βλέπεις τίποτα στην παραλία απ'την αντηλιά) και απολαμβάνεις αδιάσπαστο διάβασμα (εγγυημένα, είχα το ίδιο πρόβλημα). μια χααααρά.
Είναι και ελαφρύτερο από ipad και μαλακίες, κρατάει και η μπαταρία εβδομάδα και.
-
Jolly Roger_
από Jolly Roger_ » 18 Σεπ 2024, 02:43
Ράιμαν, την ιστορία της γερμανικής λογοτεχνίας στη χρυσή της εποχή, για να κάνω πράξη την προτροπή του kameron πριν 4 χρόνια (να 'ναι καλά όπου κι αν είναι τώρα) περί καλών και κακών φρίτσηδων (hint: δεν ήταν όλοι Αδόλφος ή Γιάννης Γιαννόπουλος):
kameron έγραψε: ↑23 Μάιος 2020, 22:06
Οι ενδογερμανικές αντιθέσεις κατά τον 18-19 αιώνα και ειδικότερα ο ρόλος/επιρροή του Ναπολέοντα είναι μείζον θέμα που τον 20 αιώνα πέρασε στη λήθη για διάφορους λόγους. Κάποια στιγμή αξίζει ειδικό νήμα στην ιστορία.
όταν το τελειώσω, σε εντελώς άλλο θέμα (αν και επίσης ιστορικό) θ' αρχίσω αυτό:
-
micmic
- Phorum.gr user: micmic
από micmic » Χθες, 11:53
Είμαι στη μέση του πρώτου βιβλίου του Wilbur Smith. Εντάξει, δεν περίμενα και πολλά. Το διαβάζω από "υποχρέωση" περισσότερο, επειδή κάποιοι Νοτιοαφρικάνοι με ρωτάνε αν έχω διαβάσει βιβλία του. Εδώ που τα λέμε, αν ασχολείσαι έστω και λίγο με την Αφρική πρέπει να έχεις διαβάσει κάτι από Wilbur Smith. Βαρετό είναι, αλλά πάντως αξίζουν οι περιγραφές της ζωής στη Νότια Αφρική του 19ου αιώνα.
-
-
- 16 Απαντήσεις
- 1452 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από The Age of Aquarius
08 Φεβ 2023, 19:59
-
-
- 21 Απαντήσεις
- 1400 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Νάγια
01 Αύγ 2024, 04:21
-
-
- 71 Απαντήσεις
- 3330 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από sys3x
17 Οκτ 2022, 18:41
-
-
- 5 Απαντήσεις
- 624 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Ερμής
21 Οκτ 2023, 10:04
Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών
Αποποίηση Ευθυνών Διαχείρισης Φόρουμ (Phorum.com.gr)
Οι απόψεις και τα σχόλια που δημοσιεύονται σε αυτό το Φόρουμ είναι προσωπικά και δεν αντιπροσωπεύουν αυτές της Διαχείρισης του Phorum.com.gr
Το κάθε μέλος, σύμφωνα με τους όρους χρήσης που αποδέχτηκε κατά την εγγραφή του, φέρει την αποκλειστική ευθύνη των δημοσιεύσεών του, των απόψεων / θέσεων που εκφράζονται
μέσω αυτής, καθώς και την επιλογή συνδέσμων που τυχόν συμπεριλαμβάνονται.
Η Διαχείριση του Phorum.com.gr σε καμία περίπτωση δεν αποδέχεται οποιαδήποτε ευθύνη, για οποιαδήποτε συμβουλή ή συστάσεις που κάνει ή υπονοεί κάποιο μέλος ή επισκέπτης του Phorum.com.gr
η οποία έχει ως αποτέλεσμα οποιαδήποτε απώλεια / ζημία, με οποιονδήποτε τρόπο, για μέλος του Phorum.com.gr, ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο.
Επιπλέον, η Διαχείριση του Phorum.com.gr δεν είναι και δεν μπορεί να είναι υπεύθυνη, για το περιεχόμενο οποιουδήποτε άλλου ιστοτόπου στο Διαδίκτυο,
που έχει συνδεθεί με σύνδεσμο (link) από το Phorum.com.gr
Για άμεση επικοινωνία με τη Διαχείριση του Phorum.com.gr μπορείτε να συμπληρώνετε τη φόρμα της σελίδας Επικοινωνίας του Phorum.com.gr παρακάτω.