masterridley έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 02:00δεν έχει κλείσει, βλέπε άνωθεν ποστ
(λειτούργημα κάνω ο πστης)
αλλά προτιμώ να διαβάζω από βιβλίο βιβλίο
masterridley έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 02:00δεν έχει κλείσει, βλέπε άνωθεν ποστ
(λειτούργημα κάνω ο πστης)
Κι εγώ στα βιβλία, δεν πολυαντέχω τα ηλεκτρονικά. Με τα άρθρα το 'χω, με τα βιβλία, με τίποτα.
να διαβάσεις οπωσδήποτε το Όφις και Κρίνο κάποια στιγμήΝάγια έγραψε: ↑01 Αύγ 2024, 02:36Διαβάζω το "Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά" του Καζαντζάκη.
Είμαι φοιτήτρια και αντιμετωπίζω πολλά υπαρξιακά αινίγματα σαν άνθρωπος. Αυτά δε με βασανίζουν, κάθε άλλο.
Επειδή, λοιπόν, μου αρέσει να φιλοσοφώ, να εξερευνώ και να αναρωτιέμαι, νιώθω πως αρχίζω να αγαπώ πολύ αυτό το βιβλίο καθώς είναι γεμάτο με τις υπαρξιακές κρίσεις του Ζορμπά.
Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που γράφει ο Καζαντζάκης, διαβάζοντας τον εσωτερικό του μονόλογο νιώθω να ξεδιπλώνεται μπροστά μου ολόκληρη η ψυχοσύνθεσή του.
Δε μπορώ να πω οτι ταυτίζομαι με τον χαρακτήρα του Ζορμπά, ταυτίζομαι όμως με τον τρόπο που "βλέπει" τα πράγματα. Το βλεπει μεσα σε εισαγωγικα επειδη βλέπει πέρα απτη φυσική τους ιδιότητα και κατάσταση. Ακόμη ταυτίζομαι με τη φλόγα που διακατέχει τον ίδιο τον Καζαντζάκη και το πάθος του για τη ζωή, τους αντικρουόμενους δαίμονες που αντιμετωπίζει, την αιώνια πάλη του με την πίστη, την ομορφιά στον τρόπο που περιγράφει τη ζωή με τις όμορφες παρομοιώσεις του.
Θα ήθελα λοιπόν να ρωτήσω, για όποιον ασχολείται με τη λογοτεχνία ή για όποιον έχει διαβάσει Καζαντζάκη: Αυτός ο πόθος για τη γνώση, η απορία για την ύπαρξη αυτή καθ' εαυτή, τα υπαρξιακά ερωτήματα υπάρχουν σε όλα του τα βιβλία; Γράφει έτσι γενικά; Ή μόνο στο συγκεκριμένο;
Ποιά είναι η γνώμη σας για αυτό το βιβλίο; (Χωρίς σπόιλερ)
Ευχαριστώ!
έχω φοβερό πρόβλημα διάσπασης προσοχής, οπότε κάθε φορά
Να υποθέσω ότι εσύ εκπροσωπείς τη λογοτεχνική ελιτ του νέου πχόρουμ;Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης έγραψε: ↑07 Αύγ 2024, 09:50Ο μηδενισμός του σιοραν είναι χωρίς δράση, υπαρξιακός, πλησιάζει το ζεν, γιατί έμπλεξε με τη νιτσεικη σαβουρα που τον οδήγησε να συμμετέχει ενεργά στην φασιστική φρίκη του 2ου παγκόσμιου και αηδιασε. παρουσιάζει ενδιαφέρον σε προσωπικό επίπεδο, αν έχεις φτάσει ένα επίπεδο ωριμότητας, δεν προσφέρεται για νέους που θέλουν δράση ρομαντισμό και αφελεια και να κολλάνε αφίσες για τον μηδενισμό για Εξάρχεια. Θα λέγαμε ο Νίτσε είναι το παλαιό φόρουμ και ο σιοραν το νεο.Πέραν από ότι ο τύπος γράφει τρομερά, χωρίς καθόλου φιλοσοφική μπαλαφαρα.ακομα και να πιστεύεις πως γράφει παπαριές, δεν μπορείς να σταματάς να τον διαβάζεις, είναι πεζοποιηματα υψηλού επιπέδου.
Οκ, μια χαρά είναι τα ηλεκτρονικά αλλά όχι σε επίπεδο λογοτεχνίας. Για παιδικά με ανιμέισον, επιστημονικά ή περίπου με αντίστοιχα λινκς εικόνας και περαιτέρω πληροφοριών, οκ. Η λογοτεχνία είναι άλλο πράγμα, δεν χρειάζεται σημειώσεις και βιβλιογραφία.νύχτα έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:33έχω φοβερό πρόβλημα διάσπασης προσοχής, οπότε κάθε φορά
που ξεκινάω να διαβάσω κάτι ηλεκτρονικά, κάτι άλλο θα μου
αποσπάσει την προσοχή
δυσκολεύομαι υπερβολικά καί με το βιβλίο, αλλά τελευταία
προσπαθώ να μου θέτω ελάχιστο χρόνο ανάγνωσης κρατώντας
ταυτόχρονα αντικείμενα που θα με αποσπάσουν, κάπως μακρυά
Σε καλή τιμή το έχει. Εγώ έχω διαβάσει το ίδιο από τις εκδόσεις Ράππα.Ίακχος έγραψε: ↑08 Αύγ 2024, 16:00Η φαντασιακή θεσμιση της κοινωνίας
Κορνήλιος Καστοριάδης
https://www.politeianet.gr/books/978960 ... ias-198261
Ναι, δεν μπορείς να νικήσεις την αίσθηση ενός βιβλίου εννοείται. Απλά εγώ είμαι περίεργος και δεν θέλω να αγοράζω βιβλία που μπορεί να μετανιώσω (είναι και η βιβλιοθήκη φίσκα). Οπότε τα πειρατεύω πρώτα και μετά αγοράζω.
Παιδιά, τα 5 σέντσια μου, μια λύση στην διάσπαση προσοχής είναι τα e-ink readers. Παίρνεις ένα καλό kobo (προσοχή, ΟΧΙ τα color γιατί δεν θα βλέπεις τίποτα στην παραλία απ'την αντηλιά) και απολαμβάνεις αδιάσπαστο διάβασμα (εγγυημένα, είχα το ίδιο πρόβλημα). μια χααααρά.ΓΑΛΗ έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:49Οκ, μια χαρά είναι τα ηλεκτρονικά αλλά όχι σε επίπεδο λογοτεχνίας. Για παιδικά με ανιμέισον, επιστημονικά ή περίπου με αντίστοιχα λινκς εικόνας και περαιτέρω πληροφοριών, οκ. Η λογοτεχνία είναι άλλο πράγμα, δεν χρειάζεται σημειώσεις και βιβλιογραφία.νύχτα έγραψε: ↑10 Αύγ 2024, 23:33έχω φοβερό πρόβλημα διάσπασης προσοχής, οπότε κάθε φορά
που ξεκινάω να διαβάσω κάτι ηλεκτρονικά, κάτι άλλο θα μου
αποσπάσει την προσοχή
δυσκολεύομαι υπερβολικά καί με το βιβλίο, αλλά τελευταία
προσπαθώ να μου θέτω ελάχιστο χρόνο ανάγνωσης κρατώντας
ταυτόχρονα αντικείμενα που θα με αποσπάσουν, κάπως μακρυά
Είσαι εσύ και ο συγγραφέας. Και η όποια αλληλεπίδραση προκύπτει, χωρίς ανάγκη "τεκμηρίωσης".
Ισχύει και για τη διάσπαση προσοχής. Αν όντως βρίσκεις ενδιαφέρον σε κάτι, δεν διασπάται τόσο εύκολα η προσοχή.