Τελευταια εξοδος Ριτα Χειγουορθ,το stand by me.Βεβαια εινο νουβελες οχι μυθιστορηματα αυτα τα δυο.Μετα εβγαλε και μια τριλογια αστυνομικων,που δεν μου πολυαρεσαν,o κυριος Μερσεντες λεγεται το ενα.Roadworks(εργα οδοποιιας) ειναι καλο και σκοτεινο.Και το Κουτζο τωρα που το σκεφτομαι που ειναι απο τα πιο γνωστα του δεν εχει στοιχεια φαντασιας απλα ενα λυσασμενο σκυλι για πρωταγωνιστη.Θα ειναι και αλλα,αυτα μου ηρθαν προχειρα.Space_Passenger έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 22:52Για λεγε τιτλους αν ξερεις να τα εχω υποψην.NewModelArmy έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 18:29Έχει γράψει και "κανονικά" μυθιστορηματα, χωρίς στοιχεία μεταφυσικού. Οχι πολλά άλλα υπαρχουν.
50 χρονια Στιβεν Κινγκ: Υπερτιμημενος?
- NewModelArmy
Re: 50 χρονια Στιβεν Κινγκ: Υπερτιμημενος?
-
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Οι περισσοτεροι θα σου πουνε οτι το carrie ειναι απο τα μετρια βιβλια του Στιβεν Κινγκ. Δεν ειναι κακο αλλα ειναι το ντεμπουτο του σαν συγγραφεα και αργοτερα βελτιωθηκε. Ειχε την κωλοφαρδια ομως να παρει το βιβλιο του ενας Μπριαν Ντε Παλμα και ετυχε η ταινια του να παρει οσκαρς και να συζητηθει πολυ. Πανευκολα θα μπορουσε να μην εχει γινει πολυ καλη ταινια. Ετυχε να γινει γνωστος σε μια εποχη που υπηρχε μεγαλο demand για horror(λογω του οτι τα εφε βελτιωθηκαν). Και ναι εχει γραψει μερικα εκπληκτικα βιβλια παλιοτερα. Αλλα παντα θεωρουσα υπερβολικο το ποσο μεγαλη StephenKingμανια υπαρχειfoscilis έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 22:56Ε καλα δεν του εκατσε στην κληρωση, κατι ειχαν οι ιστοριες για να τις προτιμησουν αυτοι.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 01:19Ενας αρκετα καλος συγγραφεας που ειχε την μεγαλη τυχη στην αρχη της καρριερας του(οταν δεν ηταν καν 30 χρονω)να γινουν ταινιες με σκηνοθετες τον Μπριαν Ντε Παλμα και τον Στανλει Κιουμπρικ μερικα απο τα πρωτα βιβλια του.
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Μετα απο πολλα χρονια αποχης απο Κινγκ ανακαλυψα και ξεκινησα να διαβαζω το Dark Tower. Το εχω αφησει στην αρχη του 3ου τομου γιατι περασα σε φαση space opera παλι (Revelation Space και Banks) αλλα υπηρξαν στιγμες που σκεφτηκα ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΎ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
Ναι ρε συ και στο Stand ( που είναι από τα αγαπημένα μου) φτιάχνει μια ιστορία που την ξεκινάει από μια επιδημία και την καταλήγει στην Αποκάλυψη αλλά στην κλιμάκωση το χάνει το ίδιο και στο ITfoscilis έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 23:02Στο It εχει φτιαξει μια ολοκληρη αμερικανικη κωμοπολη με τους κατοικους καθε γειτονιας ολοι ακομα και ο πιο περιστασιακος να ειναι ολοκληρωμενοι ρεαλιστικοι χαρακτηρες, και οχι μονο την πολη οταν οι πρωταγωνιστες ειναι μικροι και 30 χρονια μετα, αλλα συνολικα την ιστορια της 200 χρονια πισω με απολυτα ρεαλιστικο τροπο (πχ 60 χρονια πισω αφηγηση γερου, 120 χρονια πισω αρχεια εφημεριδων κλπ).
Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
-
- Phorum.gr user: Στρακαστρουκας
Τα πρωτα ειναι καλα. Αυτα που εγραψε μετα το ατυχημα ειναι σαν να τα εγραψε αλλος ανθρωποςfoscilis έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 23:06Μετα απο πολλα χρονια αποχης απο Κινγκ ανακαλυψα και ξεκινησα να διαβαζω το Dark Tower. Το εχω αφησει στην αρχη του 3ου τομου γιατι περασα σε φαση space opera παλι (Revelation Space και Banks) αλλα υπηρξαν στιγμες που σκεφτηκα ΟΧΙ ΡΕ ΜΑΛΑΚΑ ΚΟΙΤΑ ΠΟΎ ΤΟ ΠΗΓΑΙΝΕ ΤΟΣΕΣ ΣΕΛΙΔΕΣ Ο ΘΕΟΣ ΤΩΝ ΘΕΩΝ
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος
Και κάτι ακομα .
Γαμω το κερατο μου με τις μεταφρασεις των τιτλων του Κινγκ
Το Stand δεν μεταφράζεται σαν Κορακι
Το Body δεν μεταφράζεται σαν το Τελος της αθωοτητας

Γαμω το κερατο μου με τις μεταφρασεις των τιτλων του Κινγκ
Το Stand δεν μεταφράζεται σαν Κορακι
Το Body δεν μεταφράζεται σαν το Τελος της αθωοτητας

Κουλης για Τέμπη
Και εγω υπάλληλος ειμαι
Και εγω υπάλληλος ειμαι
- hellegennes
Η Λάμψη πάντως είναι πολύ μέτριο βιβλίο.foscilis έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 22:56Ε καλα δεν του εκατσε στην κληρωση, κατι ειχαν οι ιστοριες για να τις προτιμησουν αυτοι.Στρακαστρουκας έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 01:19Ενας αρκετα καλος συγγραφεας που ειχε την μεγαλη τυχη στην αρχη της καρριερας του(οταν δεν ηταν καν 30 χρονω)να γινουν ταινιες με σκηνοθετες τον Μπριαν Ντε Παλμα και τον Στανλει Κιουμπρικ μερικα απο τα πρωτα βιβλια του.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Φορουμάρα ατελείωτη. Αν διάβαζε τις κριτικές σας ο Κινγκ δε θα τολμούσε να ξαναγράψει ούτε σημείωμα με τα ψώνια.
Σαν συγγραφέας δεν είναι καθόλου υπερτιμημένος.
Σαν συγγραφέας ΤΡΟΜΟΥ, είναι και δεν είναι υπερτιμημένος.
Είναι μεν, γιατί μπορεί να σου γράψει σκηνές που αν δεν είχε τη δεινότητα να σε πείσει ότι είναι τρομακτικές, θα έμοιαζαν γελοίες, όπως θάμνοι σε σχήμα ζώων που κουνιούνται όταν δεν τους βλέπεις, ο άλλος πάει να χέσει και βγαίνει το τέρας από τη χέστρα κλπ. Τις περισσότερες φορές, ξεκινάς την ανάγνωση με την πρόθεση να τρομάξεις και καταλήγεις να μη τρομάζεις, αλλά να το βρίσκεις τόσο ενδιαφέρον, που να μην έχει σημασία ο παράγον τρόμος.
Επίσης δεν είναι, γιατί έμαθε ακόμη και τους ασχέτους να διαβάζουν τρόμο, σε μια εποχή που η εν λόγω λογοτεχνία θεωρούνταν παρακατιανή και παραλογοτεχνία. Αυτός κατάφερε να βάλει τον τρόμο ακόμη και στις παραλίες.
Σαν συγγραφέας ΤΡΟΜΟΥ, είναι και δεν είναι υπερτιμημένος.
Είναι μεν, γιατί μπορεί να σου γράψει σκηνές που αν δεν είχε τη δεινότητα να σε πείσει ότι είναι τρομακτικές, θα έμοιαζαν γελοίες, όπως θάμνοι σε σχήμα ζώων που κουνιούνται όταν δεν τους βλέπεις, ο άλλος πάει να χέσει και βγαίνει το τέρας από τη χέστρα κλπ. Τις περισσότερες φορές, ξεκινάς την ανάγνωση με την πρόθεση να τρομάξεις και καταλήγεις να μη τρομάζεις, αλλά να το βρίσκεις τόσο ενδιαφέρον, που να μην έχει σημασία ο παράγον τρόμος.
Επίσης δεν είναι, γιατί έμαθε ακόμη και τους ασχέτους να διαβάζουν τρόμο, σε μια εποχή που η εν λόγω λογοτεχνία θεωρούνταν παρακατιανή και παραλογοτεχνία. Αυτός κατάφερε να βάλει τον τρόμο ακόμη και στις παραλίες.
Ζούμε σε ένα σύστημα.
- hellegennes
Σιγά την αρνητική κριτική. Έχεις ιδέα τι αρνητική κριτική έχει φάει στην μάπα ο Κινγκ από επαγγελματίες κριτικούς λογοτεχνίας;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Βασικά ο Κίνγκ σας γράφει πάρα πολύ στ' αρχίδια του, όπως έχει κάνει δεκάδες χρόνια τώρα.
Είναι και πλούσιος πλέον ,δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη σας.
Καθήστε να τριβελίζεστε περί όνου σκιάς.
Είναι και πλούσιος πλέον ,δεν ενδιαφέρεται για τη γνώμη σας.
Καθήστε να τριβελίζεστε περί όνου σκιάς.
Οι οποίοι πήραν τ αρχίδια του Κινγκ ,επειδή πούλησε κι αυτοί έμειναν με το πουλί στο χέρι.hellegennes έγραψε: ↑27 Σεπ 2024, 23:40Σιγά την αρνητική κριτική. Έχεις ιδέα τι αρνητική κριτική έχει φάει στην μάπα ο Κινγκ από επαγγελματίες κριτικούς λογοτεχνίας;
- kongrosian
Σύρε γαμήσου ,φιλικά πάντα.
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
- 0 Απαντήσεις
- 122 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Mitharadir
31 Μαρ 2025, 14:22