Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Χλωρίδα - πανίδα και άνθρωπος
Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 29 Μάιος 2022, 21:55

Εικόνα


16 Οκτωβρίου 2017
ΤΡΙΑΝΤΑ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΝΑΒΗ.

Εικόνα

«Το διωκτικό παραλήρημα των διαχειριστών της εξουσίας είναι ένα μείγμα εξυπηρέτησης ανομολόγητων οικονομικών και πολιτικών συμφερόντων, βαθύτατης άγνοιας, αφόρητου λαϊκισμού και ανατριχιαστικού σκοταδισμού. Στο εφιαλτικό οργουελιανό σύμπαν της δίωξης και της καταστολής μιας πράξης αυτοπροσβολής, «άπειρες λέξεις, όπως οι λέξεις τιμή, δικαιοσύνη, ήθος, διεθνισμός, δημοκρατία, επιστήμη, ανθρωπισμός, έπαψαν να υπάρχουν». Τζορτζ Όργουελ, 1984.

Η κάνναβη.
1.
Η κάνναβη είναι φυτό του γένους των κνιδωδών, περιλαμβάνει ένα μόνο είδος, την Κάνναβη την ήμερη (Cannabis sativa) και υπάρχει στη φύση σε περισσότερες από εκατό παραλλαγές (cannabis indica, cannabis ruderalis, κ.α.), που διαφέρουν μεταξύ τους κυρίως ως προς την περιεκτικότητά τους σε ορισμένες δραστικές ουσίες.

2. Για ολόκληρες χιλιετηρίδες η κάνναβη έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του ανθρώπου ως πηγή ενέργειας, διατροφής και ένδυσης και ως θεραπευτικό και ευφορικό μέσο. Αλλά εδώ και εξήντα χρόνια τέθηκε υπό καθεστώς διωγμού ως απειλή για την ύπαρξή του.

3. Η τύχη της κάνναβης κρίθηκε αποκλειστικά και μόνο από το συνδυασμό των πολιτικών, οικονομικών και τεχνολογικών αλλαγών που συντελέστηκαν κατά τη δεκαετία του 1930.

4. Τα πολλά πλεονεκτήματα και οι εφαρμογές της κάνναβης, την καθιστούσαν υπολογίσιμο αν όχι μοναδικό ανταγωνιστή των προϊόντων πολλών βιομηχανικών κλάδων (πετρελαιοειδή, οινόπνευμα, καπνός, φάρμακα, παραγωγής χαρτιού), οι οποίοι και συνεργάστηκαν αρμονικά προκειμένου να πετύχουν την απαγόρευση της κάνναβης, στα κρίσιμα χρόνια 1930-37 που σφραγίστηκαν από 5 κυρίως γεγονότα.

5. Τα γεγονότα αυτά ήταν: Η δημιουργία του «Ομοσπονδιακού Γραφείου Ναρκωτικών» (1930). Η δυνατότητα της φαρμακοβιομηχανίας να παράγει μαζικά χημικά προϊόντα (1928-32). Η άρση της Ποτοαπαγόρευσης (1933). Η κατασκευή μηχανών υψηλής τεχνολογίας για την παραγωγή χαρτιού από τη δασική ξυλεία και η μονοπώληση αυτής της παραγωγής από το συγκρότημα Hearst (1930-36). Και η μαζική εισαγωγή στην αγορά των προϊόντων της πετροχημικής βιομηχανίας (1926-36) και του νάιλον (1936)

Οι χρήσεις της κάνναβης.

6. Διατροφικό μέσο: Οι σπόροι της κάνναβης αποτελούν ένα βασικό διατροφικό μέσο στο οποίο περιέχονται φυτικές πρωτεΐνες υψηλής ποιότητας και αμινοξέα που ενισχύουν το αμυντικό του σύστημα απέναντι σε διάφορους λοιμογόνους παράγοντες.

7. Θεραπευτικό μέσο: Η κάνναβη και τα παράγωγά της κατείχαν εξέχουσα θέση στην καθημερινή θεραπευτική πρακτική σε όλη τη διάρκεια της γνωστής ιστορίας της ανθρωπότητας.

8. Ευφορικό μέσο: Οι ευφορικές δράσεις των παραγώγων της κάνναβης (μαριχουάνα και χασίς) υπερτερούν των αντίστοιχων δράσεων του καπνού και του οινοπνεύματος και τα καθιστούν επίφοβους ανταγωνιστές τους.Η κάνναβη είναι η πλέον ατοξική απ’ όλες τις ψυχοτρόπες ουσίες που υπάρχουν στον πλανήτη.

9. Ενέργεια: Η βιομάζα που παρέχεται απ’ την κάνναβη μπορεί να μετατραπεί σε μεθάνιο, μεθανόλη ή υγρό καύσιμο πολλών οκτανίων (με μια διαδικασία που η πατέντα της ανήκει στην εταιρεία MobilOil), το οποίο έχει μικρότερο κόστος από οποιοδήποτε άλλο και είναι ανυπολόγιστα ευεργετικό για το περιβάλλον.

10. Χαρτί: Το χαρτί που χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι σ’ όλο τον κόσμο, μέχρι το 19ο αιώνα προερχόταν απ’ την κάνναβη που «είναι 50 έως 100 φορές διαρκέστερο απ’ οποιοδήποτε άλλο». Σημείωση: Σε χαρτί από κάνναβη έχουν τυπωθεί όλα τα σημαντικά κείμενα που σφράγισαν το νεότερο δυτικό πολιτισμό, από τη «Βίβλο» του Gutenberg και την «Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων» του Lewis Carroll μέχρι τις δύο πρώτες διατυπώσεις της «Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας» των ΗΠΑ το 1776.

11. Εξοπλισμός των πλοίων: Το 90% του εξοπλισμού όλων των πλοίων από τον 5ο αιώνα π.Χ. μέχρι τον 19ο αιώνα που εφευρέθηκε το ατμόπλοιο, κατασκευαζόταν απ’ την κάνναβη: Ολα τα πανιά, τα σχοινιά, οι χάρτες, τα ημερολόγια, τα βιβλία και οι σημαίες των πλοίων ήταν προϊόντα του «χόρτου.»

12. Υφάσματα και υφαντά: Το 80% των υφασμάτων και των υφαντών που χρησιμοποιούσε η ανθρωπότητα για να κατασκευάσει ρούχα, τέντες, λινά, κουβέρτες, πετσέτες, χαλιά, πάνες μωρών και πολλά άλλα, προέρχονταν απ’ την κάνναβη.

13. Σχοινιά, νήματα, κορδόνια: Το 70-90% της παγκόσμιας παραγωγής των κάθε είδους σχοινιών, νημάτων και κορδονιών προέρχονταν απ’ την κάνναβη και ήταν 100% ανακυκλώσιμα. Μετά την απαγόρευση της κάνναβης το 1937, όλα αυτά αντικαταστάθηκαν από μη-ανακυκλώσιμα πετροχημικά προϊόντα που το μονοπώλιό τους ελέγχονταν από την εταιρεία DuPont ύστερα από συμφωνία με τη γερμανική IG που κατείχε τις σχετικές πατέντες.

14. Καμβάδες ζωγραφικής: Ολες οι δημιουργίες των μεγάλων ζωγράφων που ανανέωσαν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε τον κόσμο, απο τον Caravagio μέχρι τον Van Gogh, αποτυπώθηκαν πάνω σε καμβάδες φτιαγμένους από κάνναβη.

15. Χρώματα και βαφές: Για χιλιάδες χρόνια, όλα σχεδόν τα χρώματα και τα βερνίκια που χρησιμοποιούσε ο άνθρωπος παράγονταν απ’ την κάνναβη ή περιείχαν λάδι από τους σπόρους της. Μετά το 1937, αυτές οι βαφές φυσικής προέλευσης αντικαταστάθηκαν από πετροχημικά προϊόντα.

16. Κατασκευαστικό υλικό: Ο πολτός της κυτταρίνης που βγαίνει από την κάνναβη προσφέρει ένα άριστο οικοδομικό και κατασκευαστικό υλικό που είναι πρακτικό, φτηνό, ανθεκτικό στη φωτιά, με θαυμάσια θερμική και ηχητική μόνωση.

17. Φωτιστικό λάδι: Μέχρι το 1800 το λάδι από τους σπόρους της κάνναβης κάλυπτε το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας κατανάλωσης φωτιστικού λαδιού.Κατά την περίοδο 1800-1870 περιορίστηκε στη δεύτερη θέση λόγω της διάδοσης του λαδιού της φάλαινας, αλλά μετά το 1870 και τα δυο άρχισαν να αντικαθίστανται από τα προϊόντα του πετρελαίου.

18. Η αντικατάσταση των υλικών που προερχονται από την ξύλευση και την καταστροφή των δασών με αυτά που εξάγονται από την κάνναβη είναι αναγκαίαγια να διαφυλαχθούν οι δασικές εκτάσεις που έχουν μειωθεί σε επικίνδυνο βαθμό. Γιατί α) η κάνναβη, σ’ αντίθεση με τα δέντρα του δάσους, αυτοανανεώνεται κάθε χρόνο και β) από κάθε 1 στρέμμα κάνναβης παράγεται πολτός κυτταρίνης ίσος μ’ αυτόν που βγαίνει από 4,1 στρέμματα άλλων δέντρων.

Η κάνναβη ως ευφορικό.
19. Η κάνναβη περιέχει τουλάχιστον 426 χημικές ενώσεις και περισσότερα από 60 αλκαλοειδή που υπάρχουν μόνο σ’ αυτό το φυτό και ονομάζονται κανναβινοειδή. Δύο απ’ αυτά (η Δ9-Τετραϋδροκανναβινόληή ΤHC και η λιγότερο δραστικήΔ8-Τετραϋδροκανναβινόλη), έχουν σωματικές και ψυχικές επιδράσεις στον άνθρωπο, ενώ τα υπόλοιπα είναι αδρανή από βιολογική άποψη.

20. Η κάνναβη είναι μια μη-ναρκωτική ψυχοτρόπος ουσία που δεν προκαλεί σωματική εξάρτηση. Σε μικρές και μέτριες δόσεις, προκαλεί ηρεμία και ελαφρύ ύπνο με ηδονικά όνειρα που συνοδεύεται από ευχάριστη αφύπνιση.

21. Ο θάνατος από υπερβολική δόση κάνναβης είναι πρακτικά άγνωστος. Η θανατηφόρα δόση της THC είναι περίπου 150 gr., δηλαδή είναι 40.000 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη δραστική-αποτελεσματική δόση της (ενώ η θανατηφόρα δόση του αλκοόλ είναι μόλις 4 έως 10 φορές μεγαλύτερη από τη συνήθη αποτελεσματική του δόση).

22. Τα κυριότερα προϊόντα της κάνναβης είναι: H μαριχουάνα, το πρασινωπό μείγμα αποξηραμένων θρυμμάτων από όλα τα μέρη του φυτού, που περιέχει 0,2-5% THC και χρησιμοποιείται ευρέως για ευφορικούς και θεραπευτικούς λόγους. To χασίς, σκουρόχρωμο αποξηραμένο ρετσίνι που βγαίνει από τις αδενικές τρίχες του φυτού, που περιέχει 5-12% THC. Και το χασισέλαιο, παχύρρευστο υλικό που παράγεται από παράνθια φύλλα της κάνναβης, περιέχει 20-60% THC και δεν έχει ευρεία χρήση.

23. Ολες οι Εκθέσεις των διαφόρων ερευνητικών Επιστημονικών και Κυβερνητικών Επιτροπών από το 1894 μέχρι σήμερα, συμφωνούν ότι η χρήση της κάνναβης: Δεν προκαλεί τοξικομανία. Δεν έχει αρνητικά βιολογικά αποτελέσματα. Δεν αποτελεί προστάδιο για τη χρήση άλλων ψυχοτρόπων ουσιών (ηρωίνη). Δεν συνεπιφέρει εγκεφαλικές βλάβες. Δεν προκαλεί βλάβες στα χρωματοσώματα. Δεν αποδυναμώνει την άμυνα του οργανισμού. Δεν ελαττώνει την τεστοστερόνη στο αίμα. Δεν πυροδοτεί επιθετικές συμπεριφορές. Δεν μειώνει την ικανότητα οδήγησης.

Εικόνα
“Διάφορες μορφές καρκίνου, κατάθλιψη, AIDS, πολλαπλή σκλήρυνση – είναι μόνο μερικές από τις σοβαρές ασθένειες όπου έχει αποδειχθεί ως ένα αποτελεσματικό φάρμακο η κάνναβη.”

Εικόνα

Η κάνναβη ως φάρμακο.
24. Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας των ΗΠΑ, «από πλευράς τοξικότητας, τα παράγωγα της κάνναβης πρέπει να θεωρούνται τα πιο ασφαλή από τα φάρμακα πλατιάς χρήσης.» (1971).

25. Η κάνναβη ως φάρμακο έχει 4 σημαντικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν μοναδική από θεραπευτική άποψη: Είναι το πιο ατοξικό από τα διαθέσιμα φάρμακα. Έχει ευρύτατο πεδίο θεραπευτικών εφαρμογών. Δρα μέσω μηχανισμών που διαφέρουν απ’ αυτούς των άλλων φαρμάκων. Και μπορεί να συνδυαστεί αποτελεσματικά και με ασφάλεια με οποιοδήποτε φάρμακο.

26. Σήμερα, η θεραπευτική χρησιμότητα της κάνναβης και των παραγωγών της είναι αποδεδειγμένη και αποδεκτή για το ακόλουθο ευρύ φάσμα παθολογικών καταστάσεων: Γλαύκωμα (ενδοφθάλμια υπέρταση). Παρενέργειες της χημειοθεραπείας (ναυτία και έμετοι). Ασθμα. Επιληψία και σπασμοί. Κατάθλιψη. Αγχος. Ανορεξία. Αλγη διαφόρου αιτιολογίας. Κακοήθεις νεοπλασίες. Εξάρτηση από οπιούχα και αλκοόλ.

27. Το 1985, η αμερικανική κυβέρνηση (που εμμένει στο σλόγκαν ότι «η κάνναβη δεν έχει καμιά θεραπευτική αξία»), χορήγησε άδεια κυκλοφορίας σε μια συνθετική THC με το εμπορικό όνομα Marinol από την εταιρεία Lilly, με κύρια ένδειξη τις παρενέργειες της χημειοθεραπείας και τη διέγερση της όρεξης σε ασθενείς με Aids. Σημείωση: Η οικογένεια του George Bush (που διατέλεσε πράκτορας και εν συνεχεία διευθυντής της CIA, 1975-77, διευθυντής της Lilly, 1977, αντιπρόεδρος του Ρίγκαν 1981-84 και πρόεδρος των ΗΠΑ, 1985-92), είναι κάτοχος σημαντικού ποσοστού μετοχών των εταιρειών Lilly, Abbott, Bristol και Pfizer. Η δε εταιρεία Lilly ελέγχεται από τον πατέρα του μετέπειτα αντιπροέδρου του Bush, Dan Quayle.

28. To 1991, τα Ηνωμένα Εθνη μετέταξαν τη συνθετική Δ9-THC από τον πίνακα 1 στον πίνακα 2 των ελεγχόμενων ψυχοτρόπων ουσιών και διατήρησαν την κάνναβη στον πίνακα 1, με το αιτιολογικό ότι η Δ9-THC «είχε αποδεδειγμένα ιατρικά πλεονεκτήματα και δεν υπήρχε διασπορά της σε μη ιατρικές χρήσεις», ενώ η κάνναβη «χρησιμοποιείται παράνομα από εκατομμύρια ανθρώπους». (!)

Επανα-νομιμοποίηση.
29. Σοβαροί ιατρικοί, πολιτικοί, οικονομικοί και οικολογικοί λόγοι επιβάλλουν την αναθεώρηση της «παράλογης» απαγορευτικής πολιτικής απέναντι στην κάνναβη, το κόστος της οποίας δεν μπορεί να αντέξει ή να ανεχθεί πια η κοινωνία. Το παραλήρημα των μανιακών της καταστολής δεν μπορεί να εξακολουθήσει να κανοναρχεί τις επιλογές του κοινωνικού σώματος και να υπονομεύει τη συνοχή του.

30. Η απαγόρευση των ψυχοτρόπων ουσιών και η μαζική τελετουργική ανθρωποθυσία που τη συνοδεύει συνιστούν ένα αποτρόπαιο έγκλημα σε βάρος του ατόμου, της κοινωνίας, του πολιτισμού και της ελευθερίας, ακόμη κι αν γίνουν αποδεκτές ως αληθείς οι μυθοπλασίες των υποστηρικτών της. Γιατί η χρήση οποιασδήποτε, έστω και επικίνδυνης, ουσίας βλάπτει αποκλειστικά και μόνο τον χρήστη της. Συνεπώς, αποτελεί τυπική πράξη αυτοπροσβολής και, ως τέτοια, σε μια πολιτισμένη κοινωνία δεν μπορεί να υπόκειται σε καμιά απαγορευτική ή κατασταλτική παρέμβαση.
https://www.inred.gr/trianta-theseis-gia-tin-kannabi/
http://www.grivas.info/narkotika/137-19 ... eet-1998-1

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 31 Μάιος 2022, 21:00

Ιατρική χρήση της κάνναβης.

Εικόνα

Τα τελευταία χρόνια, τα φάρμακα που βασίζονται στα κανναβινοειδή διατίθενται όλο και περισσότερο σε ασθενείς σε πολλές χώρες. Τα προϊόντα αυτά περιλαμβάνουν διάφορα φαρμακευτικά σκευάσματα που περιέχουν καθαρά κανναβινοειδή ή εκχυλίσματα κάνναβης καθώς και υποπροϊόντα φυτικής κάνναβης. Θεωρείται πως από τα πιο συχνά συνταγογραφούμενα φάρμακα με βάση τα κανναβινοειδή είναι η δροναβινόλη (dronabinol) και η ναβιλόνη (nabilone).

Εικόνα

Η δροναβινόλη είναι η διεθνής κοινή ονομασία που χρησιμοποιείται για το φυσικό κανναβινοειδές τρανς-δέλτα-9-τετραϋδροκανναβινόλης (trans-delta-9-tetrahydrocannabinol), γνωστό συνήθως και ως THC. Το φαρμακευτικό σκεύασμα Marinol είναι μια συνθετική μορφή του THC διαλυμένη σε σησαμέλαιο και παρασκευάζεται σε κάψουλες ζελατίνης. Η ναβιλόνη είναι ένας συνθετικός αγωνιστής του ανθρωπίνου υποδοχέα κανναβινοειδών (CB1) που παράγεται δομικά από το ανθρώπινο μεταβολίτη του THC.

Αμφότερα τα προϊόντα είναι επίσημα καταχωρημένα για την θεραπευτική αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της ναυτίας και του εμετού που σχετίζονται με την χημειοθεραπεία του καρκίνου. Η δροναβινόλη είναι επίσης εγκεκριμένη για την θεραπεία της ανορεξίας και της καχεξίας που σχετίζονται με το HIV/AIDS.

Στη Γερμανία μέχρι πρόσφατα, η μόνη παρασκευασμένη φαρμακευτική ουσία που περιέχει κανναβινοειδή είναι ένα στοματικό σπρέι που έχει εγκριθεί για την διαχείριση σοβαρών επεισοδίων σπασμών σε ασθενείς που υποφέρουν από πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας. Επιπρόσθετα, η δροναβινόλη και η ναβιλόνη μπορούν να παρασχεθούν από γιατρούς με συνταγή σε ατομικό επίπεδο σε ασθενείς με χρόνιους πόνους.

Στο Ισραήλ τον Μάρτιο του 2013 δημοσιεύθηκε σχετική διάταξη για την έκδοση αδειών χρήσης κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Η διάταξη ανέφερε πως οι άδειες ιατρικής χρήσης κάνναβης θα χορηγούνται μόνο για συγκεκριμένες αναγνωρισμένες ενδείξεις οι οποίες αφορούσαν:

Εικόνα

Την ογκολογία: είτε για την θεραπεία του μεταστατικού καρκίνου είτε για την θεραπεία των συμπτωμάτων από την χημειοθεραπεία.

Την γαστρεντερολογία: σε ασθενείς με φλεγμονώδη νόσο του εντέρου μετά και από την αναποτελεσματική εφαρμογή άλλων φαρμακευτικών προσεγγίσεων.

Ασθενείς που υποφέρουν από χρόνιους νευροπαθητικούς πόνους, οι οποίοι προέρχονται από σαφή διαπιστωμένη αιτία μετά και την αποτυχία άλλων θεραπευτικών μεθόδων.

Ασθενείς με AIDS για την θεραπεία σοβαρής καχεξίας.

Τη νευρολογία: σε ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση κατά πλάκας, με νόσο του Parkinson και ασθένεια Tourette.

Την ψυχιατρική: για την αντιμετώπιση διαταραχής μετατραυματικού στρες.

Τα ιατρικά οφέλη της κάνναβης εξακολουθούν να βρίσκονται υπό διερεύνηση σε παγκόσμιο επίπεδο. Η κινητικότητα γύρω από την αναβίωση της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς για την ανακούφιση του πόνου, την αντιμετώπιση διαταραχών των επιληπτικών κρίσεων, την τόνωση της όρεξης αλλά και την διαχείριση μιας πληθώρας άλλων νευρολογικών και/ή μεταβολικών ασθενειών επηρεάζεται από ποικίλους παράγοντες που σχετίζονται με τις ανεπάρκειες σε τρέχουσες φαρμακευτικές αγωγές για την θεραπεία συγκεκριμένων συμπτωμάτων ή ασθενειών όπως και με τα οφέλη που έχουν αναφερθεί κατά καιρούς από την χρήση της κάνναβης.
http://www.laike.gr/article/11471/iatri ... iUMGrKxhFc


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 02 Ιουν 2022, 00:30

«Ψωμί με κάνναβη», σύντομα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ.

Εικόνα

Η αγορά βρώσιμων προϊόντων που περιέχουν κάνναβη, δείχνει «να ανοίγει» και επίσημα στη χώρα μας: Μέχρι σήμερα προϊόντα κάνναβης που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς μπορούσε κανείς να βρει στα ράφια κάποιων σούπερ μάρκετ της Αθήνας και της επαρχίας, όμως πλέον μια από τις μεγάλες εταιρείες του κλάδου, ετοιμάζεται να εισέλθει στην αγορά.

Εικόνα

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της εταιρείας ELBISCO, η οποία διαχειρίζεται μάρκες όπως oι Elite, Κρις Κρις, Αλατίνη και Βοσινάκη, σύντομα στα ελληνικά σούπερ μάρκετ θα βρούμε τις «φέτες ζωής Superfoods της Κρις Κρις με αλεύρι από σπόρους κάνναβης και λιναρόσπορο, που συνιστούν μια πρόταση που αποτελεί φυσική πηγή Ω3 λιπαρών οξέων και συνδυάζουν τον θρεπτικό και διατροφικά ωφέλιμο σπόρο κάνναβης με τις ευεργετικές ιδιότητες του λιναρόσπορου».

Εικόνα

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ELBISCO, ο σπόρος της κάνναβης & ο λιναρόσπορος χαρακτηρίζονται ως «υπερτροφές» καθώς περιέχουν υψηλές ποσότητες Ω3 & Ω6 λιπαρών οξέων σε ιδανική για τον ανθρώπινο οργανισμό αναλογία, ενώ αποτελούν και πηγές πρωτεϊνών, φυτικών ινών και άλλων απαραίτητων στοιχείων.
https://youmaysayiamadreamer.com/psomi- ... Nv3qVLyxGI


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 10 Ιουν 2022, 20:21

Cannabis sativa: ιστορία και βοτανικά χαρακτηριστικά.

Εικόνα

Η κάνναβη ανήκει στην οικογένεια Cannabaceae, η οποία διακρίνεται σε τρεις κατηγορίες διαφορετικών φυτών: α) την Cannabis indica, β) την Cannabis ruderalia και γ) την Cannabis sativa. Η τελευταία είναι και η πιο διαδεδομένη από τις υπόλοιπες δύο, είναι πιο ψηλή και αναπτύσσεται σε πεδινές περιοχές. Από αρχαιολογικής και ιστορικής πλευράς, στοιχεία της κάνναβης υπάρχουν σε οποιοδήποτε μέρος του κόσμου υπάρχει βλάστηση. Το χαρακτηριστικό αυτό καθιστά δύσκολο τον ακριβή εντοπισμό της χρονολογικής προέλευσης της. Σε γενικές γραμμές θεωρείται ότι ο τόπος προέλευσης είναι στην Βόρεια Ινδία, στο Θιβέτ και στο Νεπάλ και γενικά στις νότιες-νοτιοανατολικές περιοχές που περιβάλλουν την οροσειρά των Ιμαλαΐων.

Η παλαιότερη καταγεγραμμένη καλλιέργεια από τον άνθρωπο χρονολογείται γύρω στο 4000 π.Χ. στην Κίνα. Στις περισσότερες κουλτούρες ανά τον κόσμο η κάνναβη έχει χρησιμοποιηθεί για ιατρικούς σκοπούς, προστίθεται στην κουζίνα, καίγεται ως θυμίαμα σε θρησκευτικές τελετές και καπνίζεται για λόγους ευχαρίστησης. Η κάνναβη επίσης αποτέλεσε σημαντική για την κατασκευή ρούχων, χαρτιού, σκοινιών και ελαίων. Στην Ευρώπη, κατά τον 16ο αιώνα (1563) η Βασίλισσα Ελισάβετ Α΄ της Αγγλίας αποφάσισε ότι οι ιδιοκτήτες γης πρέπει να καλλιεργούν κάνναβη σε ένα ορισμένο κομμάτι του αγρού, ειδάλλως ήταν αναγκασμένοι να πληρώνουν ένα πρόστιμο της τάξης των 5 λιρών. Στην Βιρτζίνια, το 1611, η καλλιέργεια της κάνναβης έγινε υποχρεωτική για όλους τους αγρότες.

Εικόνα

Προς το παρόν, η καλλιέργεια και η αναπαραγωγή κάνναβης απαγορεύεται στις περισσότερες χώρες, εκτός από περιπτώσεις άδειας για ερευνητικούς σκοπούς και φαρμακευτικής χρήσης. Προς τα τέλη του 20ο αιώνα, και πιο συγκεκριμένα, κατά την δεκαετία του 1990, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ ψηφίστηκε για πρώτη φορά ο νόμος για την εφαρμογή της ιατρικής κάνναβης (1996) και τον επόμενο χρόνο ιδρύθηκε ο Εθνικός Οργανισμός για τη Μεταρρύθμιση των Δικαιωμάτων Μαριχουάνας.

Η κάνναβη περιέχει ένα σύνολο σημαντικών ενώσεων, από φαρμακευτικής πλευράς, όπως είναι τα λεγόμενα κανναβινοειδή, τερπενοειδή, φλαβονοειδή, αλκαλοειδή, κα. Τα κανναβινοειδή συνιστούν μια μοναδική κατηγορία τερνοφαινολικών ενώσεων που περιέχονται στα φυτά της κάνναβης. Περισσότερα από 80 κανναβινοειδή έχουν απομονωθεί από την Cannabis sativa.

Η Cannabis Sativa είναι ένα ετήσιο, δίοικο φυτό (δηλαδή τα αρσενικά και θηλυκά άνθη βρίσκονται σε χωριστά φύλλα) με ισχυρούς βλαστούς. Οι μίσχοι είναι συνήθως γωνιώδεις και διακλαδισμένοι, ξυλώδεις και μερικές φορές κοίλοι στο εσωτερικό τους, ανάλογα με την ποικιλία. Το ύψος του φυτού κυμαίνεται από 1 έως 6 μέτρα. Οι ρίζες του εκτείνονται συνήθως σε βάθος από 30-60 εκατοστά έως και 2.5 μέτρα σε πιο χαλαρά εδάφη, ενώ σε εδάφη πλούσια σε υγρασία βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια. Τα φύλλα του είναι πράσινα και παλαμοειδή (με επτά λοβούς). Ωστόσο το μέγεθος και το σχήμα των φύλλων διαφέρει σημαντικά, ανάλογα με την γενετική προέλευση του φυτού. Η διάταξη των φύλλων έχει αντίθετη, εναλλάξιμη ή σπειροειδή φορά.

Τα φύλλα είναι περίπου 6-11 εκατοστά σε μήκος και 2-15 εκατοστά σε πλάτος. Οι ομοαξονικές και οριζόντιες επιφάνειες των φύλλων είναι πράσινες, με διάσπαρτα ρητινώδη τριχώματα. Οι ταξιανθίες αποτελούνται από πολυάριθμες κεφαλές ανθών που βρίσκονται σε μακριούς και φυλλώδεις μίσχους. Οι στήμονες (το αρσενικό μέρος του άνθους) αποτελείται από πέντε ανοιχτό-πράσινα και τριχωτά σέπαλα, μήκους 2.5-4 mm και πέντε πεταλοειδής στήμονες με λεπτές ίνες. Ο ύπερος (το θηλυκό μέρος του άνθους) είναι άμισχο και σε ζεύγη. Ο καρπός έχει σχήμα αχινού και περιέχει μόνο ένα σπόρο με σκληρό κέλυφος, καλυμμένο από το λεπτό τοίχωμα των ωοθηκών και είναι ελλειψοειδής, ελαφρώς συμπιεσμένος, λείος, μήκους 2-5 mm και με καφέ στίγματα.


Εικόνα
http://www.laike.gr/article/11469/Canna ... jSCaAYrbns

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 20 Ιουν 2022, 20:30

07/June/2022
«Πράσινο φως» για εργοστάσιο φαρμακευτικής κάνναβης στην Κορινθία.

Εικόνα

Άδεια για την έναρξη λειτουργίας του εργοστασίου της στην Κόρινθο έλαβε η TIKUN Europe, η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κλάδο της Φαρμακευτικής Κάνναβης στην Ευρώπη. Άμεσα αναμένεται και η διαδικασία παραγωγής των τελικών σκευασμάτων.

Το εργοστάσιο της TIKUN Europe βρίσκεται σε ιδιόκτητη έκταση 56.000 τ.μ. στην Κόρινθο και αποτελεί μια επένδυση που ξεπερνά τα 30 εκατ. ευρώ. Η παραγωγική εγκατάσταση είναι πλήρως καθετοποιημένη, διαθέτοντας τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης και εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας. Ο χώρος διαθέτει τρεις διακριτές μονάδες: τη μονάδα θερμοκηπιακής καλλιέργειας, τη μονάδα πρωτογενούς επεξεργασίας και τη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης.

Εικόνα

Το εργοστάσιο της TIKUN Europe, συμμορφώνεται με τα GACP / EU-GMP πρότυπα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την εγχώρια νομοθεσία για την καλλιέργεια και την επεξεργασία φαρμακευτικής κάνναβης, ενώ η λειτουργία του θα πραγματοποιείται με απόλυτη υπευθυνότητα και σεβασμό προς το περιβάλλον και την τοπική κοινωνία.

Τη νέα μονάδα παραγωγής επισκέφτηκε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, την Παρασκευή 3 Ιουνίου. Η επίσκεψη του Υπουργού πραγματοποιήθηκε σε μια κομβική χρονική στιγμή για την Εταιρεία, ως συνέχεια της νομοθέτησης για τη Φαρμακευτική Κάνναβη καθώς και της πρώτης ξενάγησης του στο εργοστάσιο που είχαν πραγματοποιηθεί πριν από 2 χρόνια. Ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι η δέσμευση της Κυβέρνησης για επενδύσεις έχει υλοποιηθεί, με το εργοστάσιο να δρομολογεί τη διαδικασία παραγωγής από τον Ιούλιο.

Εικόνα

Ο Νίκος Μπέης, CEO της TIKUN Europe δήλωσε σχετικά: «Με μεγάλη χαρά υποδεχθήκαμε την άδεια λειτουργίας της παραγωγικής μας μονάδας, η κατασκευή της οποίας ολοκληρώθηκε πρόσφατα. Η λειτουργία του εργοστασίου θα ξεκινήσει πολύ άμεσα, φέρνοντάς μας ένα βήμα πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός μας: να ανταποκριθούμε στη διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση της Ελλάδας και της Ευρώπης για σκευάσματα φαρμακευτικής κάνναβης υψηλής ποιότητας. Το εργοστάσιό μας είναι η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία στον κλάδο σε όλη την Ευρώπη και αξιοποιεί τις δυνατότητες που έχει η χώρα μας να πρωταγωνιστήσει στην παγκόσμια αγορά φαρμακευτικής κάνναβης».
https://www.korinthia.net.gr/2022/06/07 ... 0-xfOpWx08

Εικόνα

Μαυροβούνιο: Προς νομιμοποίηση της κάνναβης για ιατρική χρήση.

Εικόνα

Ακόμη μια βαλκανική χώρα, το Μαυροβούνιο ετοιμάζεται να νομιμοποιήσει την ιατρική κάνναβη.

Η πρωτοβουλία των Σοσιαλδημοκρατών της χώρας για νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης υποστηρίζεται επίσης από το Κόμμα Γέφυρα του πρωθυπουργού Dritan Abazovic και το Λαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, το οποίο συμμετέχει στον ίδιο συνασπισμό.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της μικρής χώρας των περίπου 620 χιλιάδων κατοίκων, οι Σοσιαλδημοκράτες θα παρουσιάσουν σύντομα το νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει κυρίως μέτρα για το λάδι κάνναβης που προορίζεται για ιατρική χρήση.

Βουλευτές της URA τάχθηκαν υπέρ αυτής της πρωτοβουλίας, τονίζοντας ότι αυτό βασίζεται στις τελευταίες επιστημονικές μελέτες που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της κάνναβης για τη θεραπεία ορισμένων ασθενειών, ενώ ενάντιο στην πρόταση είναι το Βοσνιακό κόμμα, το οποίο αρχικά ζητά «ευρύ διάλογο».

Το Μαυροβούνιο έχει ακτές στην Αδριατική θάλασσα στα νοτιοδυτικά και συνορεύει με την Κροατία στα δυτικά, τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη στα βορειοδυτικά, τη Σερβία στα ανατολικά και την Αλβανία στα νότια.

Στην γειτονιά του μόνο η Βόρεια Μακεδονία έχει νομιμοποιήσει την κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς. Ενώ και η Αλβανία εξετάζει αυτό το ενδεχόμενο μετά τα αποτελέσματα της Εθνικής Διαβούλευσης.
https://youmaysayiamadreamer.com/mavrov ... ic828efJYI

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 12 Ιούλ 2022, 21:17

Εικόνα

8 Ιουλίου 2022
Συνεχίζεται η απάνθρωπη ταλαιπωρία των ασθενών που χρησιμοποιούν κάνναβη / Συλληφθείς ξανά ο Χρήστος Ριγανάς.

Εικόνα

Για πολλοστή φορά ο ασθενής και μέλος του συλλόγου Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης συνελήφθη και παραμένει κρατούμενος στην Κέρκυρα. Αυτή μάλιστα τη φορά, παραμένει κρατούμενος από εχτές Πέμπτη 7/7/2022 έως τουλάχιστον την προσεχή Δευτέρα.

Το έγκλημα για το οποίο κατηγορείται είναι και πάλι η καλλιέργεια μικρού αριθμού φυτών κάνναβης ώστε να καλύψει μέσω αυτών τις ανάγκες που έχει ως ασθενής.

Παρακάτω η ανακοίνωση του Συλλόγου Ασθενών του οποίου ο κ. Ριγανάς είναι μέλος.

~ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ~
Τον Χρήστο Ριγανά, οι περισσότεροι απο εμάς τον γνωρίσαμε μέσα από τα Μ.Μ Ε για τον μακροχρόνιο κι επίπονο αγώνα του.

Ο Χρήστος διεγνώσθη οροθετικός το 1996. Από τότε μέχρι και σήμερα η ζωή του έχει μπει στο στόχαστρο των αρχών επειδή δημόσια έχει δηλώσει πως η κάνναβη είναι αυτή που του έχει δωρίσει μία αξιοπρεπή υγεία – παράλληλα με τις Φαρμακευτικες του αγωγές- δίχως παρενέργειες.
Ο Χρήστος είναι ένας επίμονος ακτιβιστής της Κανναβης και φυσικά ως ασθενής καλλιεργεί το φάρμακό του θέλοντας να ξεφύγει από τα μπλοκάμια, της μαύρης αγοράς αλλά και να έχει την κατάλληλη ποιότητα που απαιτείται για χρήση Φαρμακευτικής Κανναβης.

Εχθές ΠΈΜΠΤΗ 7 ΙΟΥΛΊΟΥ 2022 ο Χρήστος Ριγανάς συνελήφθη για πολλοστή φορά. Είναι μέλος του Συλλόγου μας «Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κανναβης» και οι πρώτες πληροφορίες που έχουμε λένε πως θα οδηγηθεί για ανάκριση την ΔΕΥΤΈΡΑ 11 ΙΟΥΛΊΟΥ!!!!!

Θεωρείται τουλάχιστον απαράδεκτο να παραμένει κρατούμενος και στιγματισμενος ως εγκληματίας.
Ο Χρήστος έχει κατάστημα προϊόντων βιομηχανικής κάνναβης στην Κέρκυρα όπου είναι κ μόνιμος κάτοικος. Όπως αντιλαμβανεστε η κίνηση της δίωξης τον πλήττει όχι μόνο συναισθηματικά μα και οικονομικά καθώς το κατάστημά του θα παραμείνει τέσσερις μέρες κλειστό.

Κοινωνικός και ηθικός στιγματισμός σε μία κοινωνία γεμάτη αναλγησία στους ασθενείς.

Παρά τις αλλαγές των νόμων και την από το 2017 ανακοίνωση του τότε Πρωθυπουργού για τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης στη χώρα μας, οι ασθενείς συνεχίζουν να στοχοποιούνται ως εμπόροι και να διώκονται από τις αρχές με αποτέλεσμα να συλλαμβάνονται με τρόπο τέτοιο και αντιμετώπιση που ξεπερνάει πλέον κάθε φαντασία και υπομονή από τους ίδιους αλλά και τις οικογένειές τους.

Ουσιαστικά & πρακτικά ποτέ δε σταμάτησαν οι συλλήψεις.
Ο παραλογισμός της ποινικοποίησης ενός φαρμάκου και τα μέτρα που λαμβάνουν οι αρχές εναντίον των ασθενών είναι… ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟΣ.

Την ίδια ώρα που σε Αμερική & Ευρώπη συνταγογραφειται νόμιμα και σε πολλές χώρες επιτρέπεται η αυτοκαλλιέργεια την ίδια ώρα εδώ στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ ψάχνουν δράκους να βάλουν στο παραμύθι τους.
Κάπου πρέπει να σταματήσει αυτό το αστείο κύριοι υπεύθυνοι του σαθρου συστήματος που υπηρετείτε με αξιοπρέπεια και σεβασμό.
https://cannabisnews.gr/synechizetai-i- ... lS64ANchDI


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Ιούλ 2022, 21:41

Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα


Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 22 Ιούλ 2022, 20:22

18 Ιουλίου 2022
Τι μπορεί να σημαίνει για εμάς η πιθανή νομιμοποίηση της φαρμακευτικής κάνναβης στην Αλβανία.

Εικόνα

Η έρευνα του Κώστα Κουκουμάκα που δημοσιεύτηκε στο news247 με τίτλο «Η Αλβανία νομιμοποιεί την κάνναβη – Ένα Ελντοράντο δίπλα στα ελληνικά σύνορα» (https://www.news247.gr/sunday-edition/i ... 90756.html), μας προσφέρει μια αναλυτική ματιά στα όσα συμβαίνουν στη γειτονική μας χώρα και ανοίγει περαιτέρω το διάλογο για το πόσο ωφέλιμη θα μπορούσε να αποβεί για όλους μια πιθανή παγκόσμια νομιμοποίηση και ρύθμιση της αγοράς του φυτού. Οπότε και την αναδημοσιεύουμε αυτούσια παρακάτω.

Άλλωστε απ’ την απλοϊκή προσέγγιση «εδώ τώρα που είναι παράνομη η κάνναβη στην Αλβανία και είναι αδύνατον να ελεγχθεί, φαντάσου τι θα γίνει αν νομιμοποιηθεί», ίσως δεν είναι μακρύς ο δρόμος μέχρι την παραδοχή ότι η νομιμοποίηση της σχετικής αγοράς αποτελεί τη μόνη τελικά ορθολογική λύση.

«Η Αλβανία νομιμοποιεί την κάνναβη – Ένα Ελντοράντο δίπλα στα ελληνικά σύνορα»
Η έβδομη χώρα παραγωγής και διακίνησης χασίς στον κόσμο, ψηφίζει νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της φαρμακευτικής και βιομηχανικής κάνναβης.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα έκανε πράξη αυτό που συζητιόταν τους τελευταίους μήνες στα Τίρανα, όμως έμοιαζε περισσότερο με φάρσα, παρά με πολιτικό ντιμπέιτ. Έθεσε σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση της παραγωγής κάνναβης για φαρμακευτική και βιομηχανική χρήση. Το συνέταξε το αλβανικό Υπουργείο Υγείας και πρόκειται να έρθει τις επόμενες εβδομάδες προς ψήφιση στο Κοινοβούλιο. Ο Ράμα δεν φαίνεται αυτή τη φορά να μπλοφάρει.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης χαρακτήρισαν την απόφαση «μία τρέλα». Σύμφωνα με τη φετινή έκθεση του Γραφείου του ΟΗΕ για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα, η Αλβανία, με πληθυσμό 2,8 εκατ. κατοίκους, είναι η έβδομη χώρα στον κόσμο όσον αφορά την παράνομη παραγωγή και διακίνηση κάνναβης – πίσω από το Μαρόκο, το Αφγανιστάν, την Ισπανία, την Ολλανδία, το Πακιστάν και τον Λίβανο.

Την ίδια στιγμή, οι ελληνικές διωκτικές Αρχές προσπαθούν να καταλάβουν τι σημαίνουν όλα αυτά. Το μεγαλύτερο μέρος της αλβανικής παραγωγής, δηλαδή πολλοί τόνοι ετησίως, εξάγεται στην Ιταλία και την Ελλάδα. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν κατασχεθεί στα ελληνο-αλβανικά σύνορα περισσότεροι από 13 τόνοι ακατέργαστης κάνναβης. Τα μονοπάτια έξω από την Καστοριά και τα Γιάννενα θεωρούνται τα σημαντικότερα περάσματα για τη διακίνηση «χόρτου» στην Ευρώπη, κάτι που μεταφράζεται σε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ στις δύο πλευρές των συνόρων.

Με δεδομένους τους δείκτες διαφθοράς στη γειτονική Αλβανία, αλλά και την πρόσφατη πικρή εμπειρία της Βόρειας Μακεδονίας να νομιμοποιήσει τη φαρμακευτική κάνναβη, όλοι συμφωνούν ότι η επόμενη μέρα στα σύνορα δεν θα είναι η ίδια.

ΔΙΑΦΘΟΡΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ.
Στο προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης Ράμα σημειώνεται ότι «ο σκοπός του είναι να ρυθμίσει και να εγγυηθεί τη διαδικασία παραγωγής της κάνναβης, την επεξεργασία των υποπροϊόντων της για ιατρική και βιομηχανική χρήση και την εξαγωγή τους». Σύμφωνα με το αλβανικό Υπουργείο Υγείας, οι άδειες που θα εγκριθούν θα έχουν διάρκεια 15 ετών, με δικαίωμα ανανέωσης. Κάθε επενδυτικό σχήμα, δε θα μπορεί να καλλιεργήσει περισσότερα από 150 εκτάρια σε όλη τη χώρα. Θα πρέπει να έχει «σχετική εμπειρία στον κλάδο», αρχικό κεφάλαιο 100 εκατ. λεκ (περίπου 850.000 ευρώ), τουλάχιστον 15 εργαζόμενους και επίσης να καταβάλει στο κράτος 1,5% του ετήσιου τζίρου. Η παραγωγή και επεξεργασία της κάνναβης θα γίνεται με κρατική επίβλεψη.

«Είναι μία τρέλα», σχολίασε ο Enkelejd Alibeaj, Αλβανός βουλευτής της αντιπολίτευσης. «Ο Έντι Ράμα είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην Ευρώπη, του οποίου πρώην Υπουργός βρέθηκε στη φυλακή, εξαιτίας της σχέσης του με εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν κάνναβη», είπε ο Alibeaj. «Όμως, φαίνεται ότι το έχει ξεχάσει – ή προσποιείται ότι το ξέχασε- και τώρα με το πρόσχημα της καλλιέργειας για ιατρική και βιομηχανική χρήση, προσπαθεί να νομιμοποιήσει την παραγωγή».

Ο Έντι Ράμα είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός στην Ευρώπη, του οποίου πρώην Υπουργός βρέθηκε στη φυλακή, εξαιτίας της σχέσης του με εγκληματικές οργανώσεις που διακινούν κάνναβη, είπε ο βουλευτής Alibeaj. Ο Αλβανός βουλευτής αναφέρεται στον Saimir Tahiri, πρώην Υπουργό Εσωτερικών της Αλβανίας, ο οποίος καταδικάστηκε για παράβαση εξουσίας, μετά από επιχείρηση των ιταλικών Αρχών για τη σύλληψη ανθρώπων που βρίσκονταν κοντά του. Ο ίδιος απαλλάχθηκε για την κατηγορία της διακίνησης ναρκωτικών, ωστόσο η άμεση διαφθορά στην Αλβανία δεν είναι το μοναδικό πρόβλημα.

ΚΑΝΝΑΒΗ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΑ.
Η οικονομία της κάνναβης στην Αλβανία είναι ιλιγγιώδης. Όσοι βρίσκονται κοντά στην ιστορία, μιλούν για την εποχή πριν και μετά την επιδρομή στο Λαζαράτι. Το 2014 ειδικές δυνάμεις της αλβανικής αστυνομίας είχαν εισβάλει στο χωριό, που βρίσκεται περίπου 30 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα. Μετά από μάχη που κράτησε μέρες, κατασχέθηκαν 25 τόνοι κάνναβης, 90.000 χασισόδεντρα και 500 όπλα, μεταξύ αυτών καλάσνικοφ και αντιαρματικές ρουκέτες.

Η ετήσια παραγωγή μόνο στο Λαζαράτι υπολογίστηκε στους 900 τόνους, αποφέροντας στην τοπική οικονομία τζίρο 4,5 δισ. ευρώ – εκείνη την περίοδο περίπου το μισό ΑΕΠ της Αλβανίας. Μεταγενέστερη έκθεση του Global Initiative Against Transnational Organised Crime είχε υπολογίσει την οικονομία της κάνναβης στην Αλβανία στα 2,2 δισ. ευρώ.

Άνθρωποι στα Τίρανα που μίλησαν στο Magazine, συμφωνούν ότι η τελευταία απόφαση του Ράμα είναι ενδεχομένως μια προσπάθεια ώστε να κερδίσει ψήφους από ανθρώπους που απασχολούνται στην οικονομία της κάνναβης. Κι έπειτα, το πιθανότερο είναι ότι η απόφαση θα ευνοήσει τους ξένους επενδυτές που θα φτάσουν σε μια νύχτα στα Τίρανα, κάτι σαν το νέο Ελντοράντο, αφήνοντας εκτός παιχνιδιού τους μικρούς παραγωγούς που ζουν τις οικογένειές τους με την κάνναβη.

Ο Saimir Visha, ποινικολόγος στα Τίρανα, εξήγησε στο Magazine ότι είναι θετικός στη νομιμοποίηση της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης. «Θα προκύψουν για το κράτος έσοδα από τους φόρους. Είμαι θετικός και στη νομιμοποίηση της χρήσης για ψυχαγωγικούς λόγους», είπε ο Visha. Η Αλβανία έχει την πιο αυστηρή νομοθεσία για τα ναρκωτικά. Οι ποινές φθάνουν τα 20 χρόνια και έγιναν πιο αυστηρές όσο η παραγωγή γινόταν μαζικότερη.

Ο ίδιος εξηγεί ότι στα δικαστήρια των Τιράνων οδηγούνται συχνά ολόκληρες οικογένειες χωρικών, κυρίως από τον αλβανικό βορρά, που καλλιεργούν κάνναβη στο πίσω μέρος της αυλής τους, αντί για λαχανικά. Γι’ αυτούς προβλέπονται οι ίδιες ποινές με τα μέλη των εγκληματικών οργανώσεων. «Η νομιμοποίηση της ιατρικής και βιομηχανικής κάνναβης πρέπει να συνοδευτεί και από αλλαγές στον ποινικό κώδικα. Παραμένω θετικός σε αυτές τις αλλαγές», είπε ο Visha.

ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΚΑΙ ΜΑΥΡΗ ΑΓΟΡΑ.
Ο Zef Preci είναι οικονομολόγος, επικεφαλής του Αλβανικού Κέντρου Οικονομικής Έρευνας στα Τίρανα. «Η κυβέρνηση του κ. Ράμα παρουσιάζει ένα σενάριο για επιδιωκώμενα κέρδη στην οικονομία, όμως πιστεύω ότι θα αποτύχει», είπε στο Magazine. «Η Αλβανία δεν πληροί καμία ελάχιστη προϋπόθεση. Εννοώ μια ανεπτυγμένη φαρμακοβιομηχανία, πλήρη κυβερνητικό έλεγχο στην επικράτεια της χώρας, χαμηλό επίπεδο διαφθοράς κ.α. Όλα αυτά λείπουν, δυστυχώς, στην περίπτωση της Αλβανίας», σημείωσε ο Preci. «Στη Νομική, από τους πιο χρήσιμους όρους είναι το de facto και το de jure. Στην Αλβανία η παράνομη κάνναβη, ειδικά μετά το 2016, είναι de facto (εκ των πραγμάτων) νόμιμη».

Ο Preci ζήτησε να δούμε με προσοχή το νομοσχέδιο που κατέθεσε ο Ράμα. «Δίνει την εντύπωση ότι όλα είναι έτοιμα και πως το μόνο που λείπει είναι το όνομα της ξένης εταιρείας που θα “κερδίσει” αυτό το κρατικό μονοπώλιο. Δηλαδή, περισσότερο από όσο θα συμβάλει στην παροχή πρόσθετων εσόδων στον κρατικό προϋπολογισμό, η πρωτοβουλία φαίνεται να ικανοποιεί τα κρυφά συμφέροντα των ομάδων που ενδιαφέρονται για αυτή τη δραστηριότητα», σημείωσε.

Ο ίδιος έφερε το παράδειγμα της φαρμακευτικής κάνναβης στη γειτονική Βόρεια Μακεδονία. Η προβληματική νομοθεσία στα Σκόπια ευνόησε τελικά μόλις μία από τις 40 εταιρείες που καλλιεργούν κάνναβη, με αποτέλεσμα η νόμιμη παραγωγή – περίπου 25 τόνοι – είτε να βρίσκεται στοκαρισμένη στις αποθήκες είτε να έχει καταλήξει μετά από περίεργες ληστείες στη μαύρη αγορά.

Κατ’ αντιστοιχία, στην Αλβανία, σύμφωνα με τον Preci, «υπάρχει ο κίνδυνος της χρεοκοπίας και η συνακόλουθη δημιουργία αποθεμάτων που δεν θα απορροφηθούν από τη δυτική φαρμακοβιομηχανία, ο κίνδυνος ληστείας της παραγωγής από εγκληματικές ομάδες και η εξαγωγή της με βάση τα υπάρχοντα δίκτυα».

Στη βαλκανική γειτονιά μας, ίσως παράγεται περισσότερη επιχειρηματικότητα και καινοτομία από αυτή που μπορούμε να καταναλώσουμε.
https://cannabisnews.gr/ti-mporei-na-si ... 1562500000

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 29 Ιούλ 2022, 21:21

29 Ιουνίου 2022
Ντοκιμαντέρ: Η παραδοσιακή μέθοδος παραγωγής σχοινιών από κάνναβη.

Εικόνα

Το ντοκιμαντέρ του Eugenio Monesma που το 1996 κατέγραψε την παραδοσιακή μέθοδο δημιουργίας σχοινιών από κάνναβη στη Σαραγόσα της Ισπανίας.


https://cannabisnews.gr/ntokimanter-i-p ... 0302734375Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Αύγ 2022, 20:11

08-18-2022
Σάρκα και οστά λαμβάνει η νόμιμη πώληση κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς στην Ελβετία.

Εικόνα

Το καντόνι της Βασιλείας-Πόλη αρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου την πρώτη ελβετική πιλοτική δοκιμή πώλησης κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς, ένα πρόγραμμα στο οποίο θα συμμετάσχουν 370 πολίτες για διάστημα άνω των δύο ετών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές του καντονιού.

Στην Ελβετία επιτρέπεται αυτή τη στιγμή μόνο η πώληση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς, καθώς και η πώληση της ουσίας για μη ιατρικούς σκοπούς όταν η περιεκτικότητά της σε THC (η ψυχοτρόπος ουσία της κάνναβης) είναι χαμηλότερη από 1%.

Το χασίς απαγορεύεται όποια κι αν είναι η περιεκτικότητά του σε THC. Η κατανάλωση κάνναβης είναι εντούτοις διαδεδομένη και η μαύρη αγορά της ανθεί, σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας (OFSP).

Το OFSP αποφάσισε να εγκρίνει πιλοτικές δοκιμές ελεγχόμενης χορήγησης κάνναβης για μη ιατρικούς σκοπούς ώστε να αντλήσει διδάγματα για τις συνέπειες μιας ελεγχόμενης πρόσβασης στην κάνναβη, ιδιαίτερα στην υγεία των καταναλωτών, στις καταναλωτικές τους συνήθειες ή ακόμη στη μαύρη αγορά, με στόχο να καταρτιστεί μελλοντικά μια νομοθεσία βασισμένη σε επιστημονικές αποδείξεις.

Η πρώτη δοκιμή θα διεξαχθεί στο καντόνι της Βασιλείας-Πόλη υπό την ονομασία «WEED CARE». Άλλες δοκιμές προβλέπεται να διεξαχθούν τους προσεχείς μήνες στη Ζυρίχη και τη Λωζάνη.

«Οι εγγραφές για τη δοκιμή άνοιξαν από σήμερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το καντόνι της Βασιλείας-Πόλη.

Περίπου 370 άνθρωποι θα μπορέσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, το οποίο θα λήξει το Μάρτιο 2025. Πρέπει να είναι ενήλικοι, να έχουν ήδη κάνει χρήση κάνναβης και να είναι κάτοικοι του καντονιού.

Εικόνα

Έξι προϊόντα -τέσσερα προϊόντα με τη μορφή αποξηραμένων ανθών κάνναβης και δύο άλλα προϊόντα με βάση το χασίς-, καθένα με διαφορετική περιεκτικότητα σε THC/CBD, θα πωλούνται σε εννέα φαρμακεία.

Οι αρχές της Βασιλείας αναφέρουν πως η τιμή θα είναι παρόμοια με εκείνη της μαύρης αγοράς, από 8 ως 12 ελβετικά φράγκα (από 8,2 ως 12,4 ευρώ) το γραμμάριο. Σε όλη τη διάρκεια της δοκιμής, οι συμμετέχοντες, μεταξύ άλλων, θα απαντούν τακτικά σε ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειές τους όσον αφορά την κατανάλωση κάνναβης και σχετικά με τη σωματική και την ψυχική υγεία τους.

Στη Βασιλεία-Πόλη τα προϊόντα θα πωλούνται σε φαρμακεία, ενώ η Λωζάνη έχει επιλέξει να τα πωλεί σε ειδικά σημεία.

Σύμφωνα με το Ομοσπονδιακό Γραφείο Δημόσιας Υγείας, έρευνες έχουν δείξει πως οι περισσότεροι Ελβετοί είναι ανοικτοί στην ιδέα να επαναπροσδιοριστεί εκ θεμελίων τα επόμενα χρόνια η πολιτική της χώρας τους σχετικά με την κάνναβη.

Εικόνα

Στις 22 Ιουνίου, η ελβετική κυβέρνηση ενέκρινε ήδη την άρση της απαγόρευσης της κάνναβης για ιατρική χρήση, ώστε να διευκολυνθεί η πρόβαση σ’ αυτή των ασθενών, οι οποίοι δεν χρειάζεται πια να ζητούν κατ’ εξαίρεση άδεια από τις αρχές για να τους τη συνταγογραφήσει γιατρός.
https://www.el.gr/nea-taxh/atzenta-2030 ... imi-polis/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 17 Σεπ 2022, 22:08

09-17-2022
Η πρώτη ολοκληρωμένη επένδυση φαρμακευτικής κάνναβης στην Ελλάδα εγκαινιάζεται στην Κόρινθο.

Εικόνα

«Σε λίγα χρόνια η φαρμακευτική κάνναβη θα φέρνει στην Ελλάδα δισεκατομμύρια σε εξαγωγές».


Αυτό ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων ‘Αδωνις Γεωργιάδης σε πρόσφατη ομιλία του στο πλαίσιο της ΔΕΘ ενώ ανακοίνωσε ότι, τις επόμενες μέρες, θα πραγματοποιήσει ο ίδιος τα εγκαίνια της πρώτης ολοκληρωμένης επένδυσης για φαρμακευτική κάνναβη, στην Κόρινθο.

Επιπλέον ο υπουργός σημείωσε ότι άλλες δύο, μεγάλες μονάδες φαρμακευτικής κάνναβης, έχουν πάρει έγκριση, μια στο Κιλκίς και μια στην Κεντρική Μακεδονία.

Εικόνα

Υπενθυμίζεται ότι η επένδυση της ΤΙΚΟΥΜ ΟΛΑΜ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΕ, στην Κορινθία, που έχει λάβει ενιαία έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας μονάδας για καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, ξεπερνάει τα 30 εκατ. ευρώ και υπολογίζεται ότι δημιουργεί, σε πρώτη φάση, πάνω από 120 νέες θέσεις εργασίας, πολλές εξ’ αυτών στην έρευνα και καινοτομία.

Επιπλέον, μόλις πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια οι αποφάσεις για την έγκριση που έλαβαν οι εταιρείες ORENDA LAB MIKE και HELLENIC PHARMACEUTICALS CORPORATION, για μονάδες καλλιέργειας, επεξεργασίας, μεταποίησης και παραγωγής τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης, κατόπιν απόκτησης από τον ΕΟΦ της άδειας δυνατότητας παραγωγής και της αντίστοιχης ειδικής έγκρισης κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με την κοινή απόφαση των συναρμόδιων υπουργείων που δημοσιεύτηκαν στη Διαύγεια, και οι δυο εταιρείες έλαβαν ενιαία έγκριση εγκατάστασης, διάρκειας 5 ετών, η ORENDA LAB MIKE για ενιαία έκταση 201,250 στρεμμάτων, που βρίσκεται στη θέση στον Δήμο Χαλκηδόνoς, στη Θεσσαλονίκη και η HELLENIC PHARMACEUTICALS CORPORATION για ενιαία έκταση 101,751 στρεμμάτων, στο Κιλκίς.

Εικόνα

Η χαρτογράφηση των μονάδων σε όλη τη χώρα.
Από τα στοιχεία της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας, προκύπτει ότι το επενδυτικό ενδιαφέρον για τη φαρμακευτική κάνναβη διατηρείται έντονο και αφορά σε επενδύσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα.

Μέχρι σήμερα, έχουν χορηγηθεί 128 εγκρίσεις εγκατάστασης μονάδων για την καλλιέργεια, επεξεργασία, μεταποίηση και παραγωγή τελικών προϊόντων φαρμακευτικής κάνναβης με τις περισσότερες να αφορούν στη Στερεά Ελλάδα και κυρίως στη Βοιωτία.

Εικόνα

Συγκεκριμένα έχουν δοθεί 32 εγκρίσεις για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (21 αφορούν στη Βοιωτία, 5 στην Εύβοια, 1 στη Φωκίδα και 5 στη Φθιώτιδας) 13 στη Δυτική Ελλάδα (4 Αχαϊα, 5 Ηλεία και 4 Αιτωλοακαρνανία), 15 στην Πελοπόννησο ( 7 στην Κορινθία, 3 στην Αρκαδία, 1 στην Αργολίδα, 2 στη Λακωνία και 2 στη Μεσσηνία), 24 στη Θεσσαλία (6 στη Λάρισα, 8 στη Μαγνησία, 3 στα Τρίκαλα και 7 στην Καρδίτσα), 3 στην Ήπειρο (1 στην Πρέβεζα και 2 στη Θεσπρωτία), 5 στη Δυτική Μακεδονία (4 στην Καστορία και 1 στην Κοζάνη), 25 στην Κεντρική Μακεδονία (3 στη Θεσσαλονίκη, 2 στη Χαλκιδική, 14 στο Κιλκίς, 2 στην Πέλλα και 2 στην Ημαθία), 2 στην Αττική και συγκεκριμένα στην Ανατολική Αττική, 4 στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη (1 στη Ροδόπη, 1 στην Καβάλα, 1 στην Ξάνθη και 1 στον Έβρο), 4 στην Κρήτη (2 στα Χανιά και 2 στο Ηράκλειο) και 1 στην Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και πιο συγκεκριμένα στην Πάρο.

Για πιο αναλυτικά στοιχεία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ανατρέξουν στην ηλεκτρονική σελίδα της γενικής γραμματείας Βιομηχανίας: https://www.ggb.gr/sites/default/files/ ... %CE%A3.pdf
https://www.el.gr/ellada/i-proti-olokli ... si-farmak/

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 18 Σεπ 2022, 20:44

6 Αυγούστου 2022
Συγκέντρωση υπογραφών με αίτημα τη δημιουργία Εθνικής Υπηρεσίας Κάνναβης.

Εικόνα

Ψήφισμα μέσω του οποίου καλούν την κυβέρνηση στη δημιουργία «Εθνικής Υπηρεσίας Κάνναβης» ανάρτησαν στην πλατφόρμα Avaaz δύο σύλλογοι ασθενών και δύο φορείς επαγγελματιών με δραστηριότητα σχετική με το φυτό.

Ολόκληρο το κείμενο του ψηφίσματος μπορείτε να το διαβάσετε παρακάτω, ενώ μπορείτε να υπογράψετε εάν επιθυμείτε πατώντας εδώ: https://secure.avaaz.org/community_peti ... n_kannavi/

Εικόνα

Άμεση δημιουργία Ανεξάρτητης Αρχής. Υπεύθυνες ρυθμίσεις για την Κάνναβη.
Η δημιουργία ενός ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΝΝΑΒΗΣ είναι μία υποχρέωση κάθε χώρας που διαθέτει κάνναβη για ιατρικούς σκοπούς βάση της Ενιαίας Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά του 1961. Πέρα όμως από την νομική μας υποχρέωση απέναντι στον ΟΗΕ, υπάρχουν σημαντικοί λόγοι για την δημιουργία ενός τέτοιου οργανισμού.

1. Η στενή συνεργασία με τους φορείς, όπως είναι οι σύλλογοι ασθενών, είναι απαραίτητη ώστε να μην χάσουμε άλλο χρόνο και να υιοθετηθούν σωστές νομοθετικές ρυθμίσεις που θα οδηγήσουν στην άμεση ανακούφιση για τους ασθενείς αυτής της χώρας. Χρειάζεται να υπάρχει ένα μόνιμο γραφείο με αρχεία και άτομα σωστά ενημερωμένα ώστε να συστήνουν στα υπουργεία τις απαραίτητες κάθε φορά πολιτικές και νομοθετικές αλλαγές.

2. Ο σημαντικός ρόλος που θα διαδραματίσει η κάνναβη στα επερχόμενα χρόνια ως οικονομικό κεφάλαιο και επενδυτικό τομέα στην Ελλάδα
αλλά και ως επαναστατικό φάρμακο και αντικείμενο έρευνας στο χώρο της υγείας, απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και σοβαρό σχεδιασμό από την πλευρά του κράτους.

3. Εξυπηρετεί για την διευκόλυνση της παραγωγής, εισαγωγής και διάθεσης των σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης. Με ένα οργανισμό που
είναι υπεύθυνος για την διάθεση των σκευασμάτων φαρμακευτικής κάνναβης, δίνεται η δυνατότητα να παρακαμφθούν πολλά προβλήματα που προκύπτουν με την διάθεση μέσω ΕΟΦ.

4. Η λειτουργία ενός γραφείου που ανήκει σε ένα μόνο υπουργείο δεν είναι αποτελεσματικό καθώς ο έλεγχος για τις διάφορες ρυθμίσεις όσον αφορά την κάνναβη υπάγεται σε πάρα πάνω από 3 υπουργεία. Γι’ αυτό προτείνουμε την δημιουργία μίας ανεξάρτητης διυπουργικής αρχής με πλήρη ευθύνη για όλα τα θέματα που αφορούν την κάνναβη τόσο στην βιομηχανία όσο και στην ιατρική χρήση. Αυτό μας έχει διδάξει η πείρα σε πολλές χώρες που ήδη έχουν προχωρήσει στην διάθεση προϊόντων.

5. Ένας τέτοιος οργανισμός θα λειτουργήσει ως ‘εκκολαπτήριο γνώσης’ και εργαλείο συμμετοχής στα διεθνή γεγονότα, για να προωθεί τις καινούργιες τεχνολογίες και την έρευνα και να γίνει κέντρο αναφοράς η Ελλάδα παγκοσμίως.

6. Η Ελλάδα είναι σε θέση να παίξει πολύ μεγάλο ρόλο ως προορισμός ιατρικού τουρισμού, με την ανάπτυξη εξειδικευμένων κλινικών και
κέντρων που θα προσφέρουν και υπηρεσίες υψηλού επιπέδου αλλά και ποικίλων προϊόντων που μπορούν να ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους με σωστό σχεδιασμό και νόμους που θα προωθούν την μικροπαραγωγή με ειδικά προϊόντα και ποικιλίες.

7. Δημιουργία και ελέγχου ενός μητρώου ασθενών με την Θεσμοθέτηση ‘ Κάρτα Ασθενούς’ . Η Κάρτα Ασθενούς είναι ο πιο άμεσος τρόπος να προστατέψουμε τους ασθενείς από την παρανομία και όλες τις συνέπειες που έχει στην υγεία τους και στην ζωή τους. Δημιουργεί με σοβαρότητα ένα πλαίσιο που μπορεί να εξασφαλίσει ότι τα άτομα που έχουν πρόσβαση έχουν ελεγχθεί και εγκριθεί για την πάθηση τους χωρίς να αφήσουμε έξω άτομα που έχουν πραγματική ανάγκη αλλά δεν υπάγονται στις παθήσεις που προβλέπονται στις ενδείξεις από τον ΕΟΦ (πχ. παιδιά με επιληψία ή αυτισμό, αυτοάνοσα και άλλα). Έχει εφαρμοστεί σε πολλές χώρες παγκοσμίως για την πιο ασφαλή και πλήρη κάλυψη των αναγκών των ασθενών.

Αιτούνται οι φορείς:
ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την ΚΑνναβη
Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης Φαρμακευτικής Κάνναβης
Ελληνικός Σύνδεσμος Κάνναβης – ΕΣΚΑΝΝΑ
Πανελλαδική Ένωση Παραγωγών Κάνναβης – ΠΕΠΚΑΝΝ


Εικόνα
https://cannabisnews.gr/sygkentrosi-ypo ... 8203125000

Άβαταρ μέλους
The Rebel
Δημοσιεύσεις: 17545
Εγγραφή: 31 Μαρ 2018, 18:18
Phorum.gr user: Wild Rebel

Re: Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη.

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από The Rebel » 19 Σεπ 2022, 21:38

2 Σεπτεμβρίου 2022
ΗΠΑ: Περισσότεροι οι χρήστες κάνναβης από τους καπνιστές τσιγάρου.

Εικόνα

Κάνναβη και όχι τσιγάρo προτιμούν πλέον οι περισσότεροι Αμερικανοί πολίτες, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση τoυ ινστιτούτου «Gallup» που δημοσιεύτηκε απο το ΝΙΗ, τον Εθνικό Οργανισμό Υγείας των ΗΠΑ, όπως αναφέρει το αμερικανικό δίκτυο CNN.


Mε βάση τα στοιχεία της δημοσκόπησης, το 16% των Αμερικανών παραδέχονται ότι στην παρούσα φάση της ζωής τους, κάνουν χρήση κάνναβης. Την ίδια ώρα, το 48% δηλώνει ότι την έχει δοκιμάσει.Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί ποτέ από το ινστιτούτου Gallup.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύτηκε στις 16 Αυγούστου, ήταν μέρος μιας μελέτης που εξέτασε τη στάση των πολιτών σχετικά με τα οφέλη της κάνναβης στην κοινωνία.

Η δημοσκόπηση της Gallup κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, η κατανάλωση κάνναβης ήταν ψηλότερη στις ηλικιακές κατηγορίες 18 έως 34 ετών, με το 30% να υποστηρίζει ότι καπνίζει κάνναβη ενώ το 22% ότι καταναλώνει βρώσιμα προϊόντα της.

Τα ποσοστά κατανάλωσης κάνναβης είναι σαφώς χαμηλότερα στις ηλικιακές κατηγορίες 35 έως 54 ετών (16%) και 55 ετών και άνω (7%).

Εικόνα

Το ινστιτούτο Gallup διεξήγαγε και μία σχετική δημοσκόπηση στις 26 Αυγούστου συγκεντρώνοντας απαντήσεις Aμερικανών σχετικά με την κατανάλωση αλκοόλ, τσιγάρου και κάνναβης.

Μόλις το 11% των ενηλίκων υποστήριξε ότι καπνίζει τσιγάρο με περίπου 3 στους 10 μη καπνιστές να δηλώνουν ότι άρχισαν φέτος το κάπνισμα. Τη δεκαετία του ‘ 50, το 45% των Αμερικανών δήλωναν ότι είναι καπνιστές.

Το 2019, δημοσκόπηση της Gallup έδειχνε ότι, το 83% των ερωτηθέντων θεωρούσε το κάπνισμα «πολύ επιβλαβές» σε σύγκριση με το 14% που απάντησε ότι είναι «κάπως επιβλαβές». Ταυτόχρονα, περισσότεροι από 9 στους 10 ενήλικες συμφώνησαν ότι το κάπνισμα προκαλεί καρκίνο.

Εικόνα

Η Gallup πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνεντεύξεις σε δείγμα 1.013 ατόμων, 18 ετών και άνω.

Όταν οι εθελοντές κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση ποια επίδραση πιστεύουν ότι είχε στην κοινωνία, το 49% απάντησε θετική, ενώ το 50% υποστήριξε ότι επηρεάζει αρνητικά τον κοινωνικό ιστό.

Πάντως, το 68% των Αμερικανών ενηλίκων θεωρεί ότι η κάνναβη πρέπει να νομιμοποιηθεί.
https://cannabisnews.gr/ipa-perissotero ... 6162109375Εικόνα

Απάντηση


  • Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Οικολογία & Φύση”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών