Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας

Κοινωνικά θέματα και προβληματισμοί
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Άβαταρ μέλους
Unique

Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Unique » 04 Φεβ 2025, 11:44

Έχουμε κανά βιντεάκι απο τον Ιάσωνα να βοηθάει τους ντόπιους?
Κάθε λαός έχει τους ηγέτες που του αξίζουν. Οι πολίτες δεν θέλουν εξάλειψη της διαφθοράς, θέλουν περισσότερες ευκαιρίες να συμμετέχουν σ΄ αυτή. Δεν θέλουν ευνομία, θέλουν ανοχή της δικής τους ανομίας.

Θάνος Τζήμερος.

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Re: Έντονη ανησυχία σε Σαντορίνη και Αμοργό από τους σεισμούς. Τα μέτρα πολιτικής προστασίας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 04 Φεβ 2025, 12:10

Τσελεντης: Ενεργοποιηθηκε το ρήγμα της Αμοργού. Όσο δε δίνει τον κύριο σεισμό τόσο θα αυξάνεται το πιθανό μέγεθος του
https://www.facebook.com/10006496836080 ... xZgJrMMDl/

Άβαταρ μέλους
Ίακχος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ίακχος » 04 Φεβ 2025, 17:05

Ακόμα και οι επιστήμονες έχουν απόψεις που διίστανται
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη προέρχονται από άνοδο της λάβας ηφαιστείου» λέει ο καθηγητής Γεωλογίας Ζεληλίδης
https://www.topontiki.gr/2025/02/04/i-s ... 1738672891

Στρακαστρουκας
Phorum.gr user: Στρακαστρουκας

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Στρακαστρουκας » 04 Φεβ 2025, 22:49

Ααααα δεν παμε καλα

Εικόνα
H Ισραηλολαγνεια ως ψυχικη Νοσος

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Re: Σαντορίνη ηφαίστειο θα σκάσει;

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Φεβ 2025, 22:58

George_V έγραψε:
02 Φεβ 2025, 15:39
Green Dragon έγραψε:
02 Φεβ 2025, 15:25
Αλιόσα έγραψε:
02 Φεβ 2025, 15:13
Ήδη κάποιοι σκατόψυχοι ελληνόφωνοι εύχονται να γίνει έκρηξη :102:
Δε νομίζω. Όλοι φοβούνται εκτός αν έχεις κανέναν τρελό.

Εγώ πάντως έχω αγχωθεί.
Εκρηξη VEI 7 oπως αυτη του 1650 π.Χ. δεν προβλεπεται να γινει.

Στη χειροτερη περιπτωση (αν οντως παμε σε ηφαιστειακη εκρηξη) ειναι να επαναληφθει η εκρηξη του 726 μ.Χ.
Το ηφαίστειο παρακολουθείται συστηματικά, με όλα τα σύγχρονα μέσα και όχι μόνο από την Ελλάδα, γιατί είναι ηπειρωτικής σημασίας ηφαίστειο. Δεν υπάρχουν σημάδια ότι πρόκειται να εκραγεί αλλά η ηφαιστειολογία και η σεισμολογία δεν είναι τόσο ακριβείς επιστήμες. Μας λείπουν πάρα πολλά δεδομένα και μια ξαφνική έκρηξη από το πουθενά είναι πάντα πιθανή.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Φεβ 2025, 23:09

Green Dragon έγραψε:
02 Φεβ 2025, 22:45
Annibas έγραψε:
02 Φεβ 2025, 21:07
Saturn έγραψε:
02 Φεβ 2025, 21:04
Νομίζω με τη φράση ως εξής
"Ξυπνάνε μνήμες, Μινωίτισσα?" , θα ήταν ακόμη καλύτερο :smt005:
Από τους Μυκηναίους καταστράφηκε ο Μινωικός πολιτισμός, όχι από το ηφαίστειο.
Πάντα θεωρούσα ηλίθια την θεωρία ότι καταστράφηκαν από το τσουνάμι. Αφού η Κρήτη είναι ορεινή, τι διάβολο, όλοι στην παραλία καθόντουσαν;
Τα μεγάλα κέντρα τους ήταν παραθαλάσσια. Κατά πάσα πιθανότητα τούς γάμησε τους στόλους τους, γιατί οι Μινωίτες ήταν ναυτική δύναμη. Δεν καταστράφηκε αμέσως ο πολιτισμός τους αλλά έδωσε την ευκαιρία στους Έλληνες να πάρουν το πάνω χέρι στην κυριαρχία της μεσογείου.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
hellegennes

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από hellegennes » 04 Φεβ 2025, 23:18

Ίακχος έγραψε:
04 Φεβ 2025, 17:05
Ακόμα και οι επιστήμονες έχουν απόψεις που διίστανται
Οι σεισμοί στη Σαντορίνη προέρχονται από άνοδο της λάβας ηφαιστείου» λέει ο καθηγητής Γεωλογίας Ζεληλίδης
https://www.topontiki.gr/2025/02/04/i-s ... 1738672891
Λογικό. Όπως είπα και πιο πάνω, καμμιά από τις δυο επιστήμες δεν είναι ακριβής. Ξέρουμε όμως ότι ακόμη κι αν δεν σχετίζονται οι σεισμοί με το ηφαίστειο, εφόσον το ρήγμα είναι κοντινό, μπορούν να προκαλέσουν διάρρηξη του θαλάμου. Δεν είναι αθώοι οι σεισμοί κοντά σε ηφαίστεια, ακόμη κι αν είναι καθαρά τεκτονικοί από άσχετα ρήγματα, ειδικότερα αν βρίσκονται κοντά σε ζώνη καταβύθισης.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,

Άβαταρ μέλους
GoBzi

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από GoBzi » 04 Φεβ 2025, 23:19

Στρακαστρουκας έγραψε:
04 Φεβ 2025, 22:49
Ααααα δεν παμε καλα

[img]https://i.postimg.cc/yYYVcv3v/2025 ... .png[/img]
Εάν δεν θαφτεί ο κατσικοποδαρος σαν μούμια κάνα χιλιόμετρο κάτω από την γη δεν μας βλέπω καλά.

Άβαταρ μέλους
Νon4me
Phorum.gr user: Νon4me

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Νon4me » 04 Φεβ 2025, 23:21

προφανως το ηφαιστειο της σαντορινης αλλαξε τη ροη του πολιτισμου της γης. ( ο ιστορικός Γουίλ Ντυράν χαρακτήρισε τον μινωικό πολιτισμό ως «τον πρώτο κρίκο στην ευρωπαϊκή αλυσίδα». ) Μιλαμε για το 1600πχ να εισαι αφρός παντου και να ξυπνας χωρις λιμανια στολο και παραθαλασιες πολεις .
Νon4me έγραψε:
23 Δεκ 2024, 12:44
κακη κινεζικη κοπια του ηροδοτου ?

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Φεβ 2025, 23:52

το θεμα ειναι αν θα δημιουργηθει τσουναμι.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

Άβαταρ μέλους
Οργισμένος

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Οργισμένος » 04 Φεβ 2025, 23:54

Η ακολουθια σεισμων ανω των 4 ριχτερ πυκνωνει. Οσο περναει ο χρονος το τζακποτ μεγαλωνει.
ΤΟ βιβλίο μου:https://www.smashwords.com/books/view/412984
Η τραγελαφικά ωμή αλήθεια για την Ελλάδα.
ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!!!
Στηρίξτε με, η αλήθεια ΠΡΕΠΕΙ να λάμψει...

pylothess
Phorum.gr user: pylothess

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από pylothess » 05 Φεβ 2025, 00:10

hellegennes έγραψε:
04 Φεβ 2025, 22:58
George_V έγραψε:
Green Dragon έγραψε:
02 Φεβ 2025, 15:25

Δε νομίζω. Όλοι φοβούνται εκτός αν έχεις κανέναν τρελό.

Εγώ πάντως έχω αγχωθεί.

Στη χειροτερη περιπτωση (αν οντως παμε σε ηφαιστειακη εκρηξη) ειναι να επαναληφθει η εκρηξη του 726 μ.Χ.
Το ηφαίστειο παρακολουθείται συστηματικά, με όλα τα σύγχρονα μέσα και όχι μόνο από την Ελλάδα, γιατί είναι ηπειρωτικής σημασίας ηφαίστειο. Δεν υπάρχουν σημάδια ότι πρόκειται να εκραγεί αλλά η ηφαιστειολογία και η σεισμολογία δεν είναι τόσο ακριβείς επιστήμες. Μας λείπουν πάρα πολλά δεδομένα και μια ξαφνική έκρηξη από το πουθενά είναι πάντα πιθανή.
Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε δεν θα μας νοιάξει ούτε η Ουκρανία, η Παλαιστίνη ,το πετρέλαιο, η ακριβεία , η ανεργία , ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος, το πυρηνικό ολοκαύτωμα.

Mike Bassett

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Mike Bassett » 05 Φεβ 2025, 09:20

pylothess έγραψε:
05 Φεβ 2025, 00:10
hellegennes έγραψε:
04 Φεβ 2025, 22:58
George_V έγραψε:

Αν συμβεί κάτι τέτοιο τότε δεν θα μας νοιάξει ούτε η Ουκρανία, η Παλαιστίνη ,το πετρέλαιο, η ακριβεία , η ανεργία , ο Γ' παγκόσμιος πόλεμος, το πυρηνικό ολοκαύτωμα.
Θα συμβεί. Μαθηματικά βέβαιο. Είναι θέμα ημερών, αν όχι ωρών. Be prepared. You have been warned.

Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης

Μη αναγνωσμένη δημοσίευση από Ένοπλος σοσιαλμπαχαλάκης » 05 Φεβ 2025, 09:22

Μας ζαλισανε με τη Σαντορίνη. Εντωμεταξυ οι σεισμοί είναι πιο κοντά στην Αμοργό και δεν έχει φύγει κανείς.
Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας μπαχαλος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας μπαχαλος που τον αλυσοδένουνε.

Απάντηση

• Παραπλήσια Θέματα
    Απαντήσεις
    Προβολές
    Τελευταία δημοσίευση

Επιστροφή στο “Κοινωνικά θέματα”

Phorum.com.gr : Αποποίηση Ευθυνών