μια φορα εκανα το λαθος να παω να σωσω ενα γνωστο μου που ηταν πρεζονι απο αλλα πρεζονια και εδωσα υποσχεση στον εαυτο μου οτι δεν θα το ξανακανω ...με κυνηγουσανε με μαχαιρια μεσα στον κοσμο και ετρεχα να σωθωchris έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 00:16Ορέστης 35 έγραψε: ↑21 Νοέμ 2018, 23:49Μια εποχη επασχα απο εντονες ζαλαδες και δυσπνοια. Δυσκολευομουν να περπατησω λιγα μετρα. Σταματουσα, καθομουν, συνεχιζα. Σκεφτομουν οτι αν λιποθυμησω θα με περασουν για πρεζονι και δε θα ενδιαφερθει κανεις. Μια μερα γυρνωντας σπιτι ειδα εναν ανθρωπο πεσμενο στο πεζοδρομιο με σπασμους. Πηρα τηλεφωνο το 166 και τους ανεφερα το περιστατικο. Με ρωτησαν αν φαινεται ναρκομανης. Που να ξερω, τους ειπα, ενας ανθρωπος πεσμενος κατω, θα ερθετε;
Πιο παλια για να γλιτωσω απο επιθεση αλλοδαπων μπηκα σε μαγαζι αλλων αλλοδαπων. Ανεβηκα τα σκαλοπατια αλλα κοντοσταθηκα στην εισοδο γιατι τους ειδα να ερχονται προς το μερος μου με οχι πολυ φιλοξενη διαθεση. Αυτοι που με κατεδιωκαν ανεβηκαν και εκεινοι τα σκαλοπατια. Αστυνομια αστυνομια φωναξα! Εκανα προς τα πισω για να μπω στο καταστημα να προστατευθω. Καπου βρηκα, επεσα κατω. Ευτυχως οι αλλοι εφυγαν, αταραχοι...
Εχοντας αυτες τις εμπειριες δε μου φαινεται τοσο τραβηγμενη η εκδοχη του Πετρου Σαπουντζακη.“Φαντάσου να περπατάς στον δρόμο και ξαφνικά να σου συμβαίνει κάτι έκτακτο (έντονος πόνος, αδυναμία κλπ πολλά μπορούν να συμβούν σε καθένα άτομο). Αρχίζεις να αναζητάς βοήθεια.
Μπαίνεις τρικλίζοντας σε έναν φούρνο, σου λένε να φύγεις. Αρχίζεις να νιώθεις πιο άσχημα, μπαίνεις στο πρώτο κατάστημα που βρίσκεις δίπλα.
Και στις δύο περιπτώσεις σε αντιμετωπίζουν ως παρείσακτο, εγκληματία. Εγκλωβίζεσαι, είσαι σε πανικό, η κατάστασή σου χειροτερεύει. Προσπαθείς να βγεις έξω, σε έχουν κλειδώσει. Σου πετάνε πέτρες και σπάνε οι ίδιοι τις τζαμαρίες τους. Βγαίνεις μέσα από κλωτσιές και σωριάζεσαι. Μαζεύονται άτομα και συνεχίζουν να σε κλωτσάνε.
Έρχονται οι αστυνομικοί και σε κλωτσάνε και αυτοί.
Σε δένουν και σε στέλνουν νεκρό πια στο νοσοκομείο.
Δεν μαζεύουν κανένα στοιχείο από τον χώρο και καθαρίζουν τα πάντα.
Στα ΜΜΕ μιλάνε για θάνατο επίδοξου ληστή υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς κανένα στοιχείο. Οι μικρόψυχοι κατακλίζουν το διαδίκτυο με σχόλια μίσους "Καλά να πάθει", "Εγώ αν έμπαινε κάποιος τέτοιος στο μαγαζί μου θα τον σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια".
Ποια είναι τα στοιχεία που έκαναν αυτούς τους ανθρώπους να λειτουργήσουν έτσι?
Αν φορούσες κουστούμι θα είχε εξελιχθεί έτσι η ιστορία?
Όχι. Ήταν η εμφάνισή σου, τα χαρακτηριστικά σου που χτυπούσαν. Με βάση αυτά σε έκριναν και σε κρίνουν, με βάση αυτά ζυγίζουν αν πρέπει να σε δουν ως άνθρωπο, αν πρέπει να σε ρωτήσουν τι έχεις, ή αν θα σε εξοντώσουν.
Η κοινωνία μας έχει χάσει την ανθρώπινη ματιά της.
Το μίσος και ο ρατσισμός φουντώνουν.”
@ Petros Sapoutzakis
Κάποιοι που θεωρείτε ότι είσθε "απρόσβλητοι" από τέτοιες καταστάσεις οι οποίες φυσικά και "δεν γίνονται", δεν έχετε καταλάβει ότι μια κακιά στιγμή σε λάθος τόπο και λάθος χρόνο αρκεί και βρίσκεστε τόσο μπλεγμένοι που δεν καταλαβαίνετε πότε αρχίζετε να παλεύετε ακόμα και για την ζωή σας,
ΥΣ: Ορέστη εύχομαι από καρδιάς να μην το πάθεις ποτέ ξανά και ... be well mate.
Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Προσοχή: Σύμφωνα με το νόμο απαγορεύεται η δημοσιοποίηση ονομαστικά η φωτογραφικά ποινικών καταδικών οποιουδήποτε βαθμού & αιτιολογίας καθώς εμπίπτουν στα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα του ατόμου. Τυχόν δημοσιοποίηση τέτοιων δεδομένων ενδέχεται να επιφέρει ποινικές κυρώσεις στο συντάκτη. Επιτρέπεται μόνο αν έχει δοθεί εισαγγελική εντολή και μόνο για το χρονικό διάστημα που αυτή ισχύει. Οφείλετε σε κάθε περίπτωση να ζητήσετε με αναφορά τη διαγραφή της ανάρτησης πριν παρέλθει το χρονικό διάστημα της νόμιμης δημοσιοποίησης. Η διαχείριση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν ποινικές ευθύνες αν παραβιάσετε τα παραπάνω.
Re: Ανατροπή: Ούτε ληστής ούτε πρεζόνι το θύμα στο κοσμηματοπωλείο - νέα βίντεο
η προσοχη μας στο Καστελοριζο
- hellegennes
Όχι, δεν πανικοβλήθηκαν. Δεν άρχισαν να πέφτουν μόλις έπεσαν τα αεροπλάνα. Άρχισαν να πέφτουν μόλις αντιλήφθηκαν ότι δεν έρχεται κανείς να τους σώσει και θα καούνε ζωντανοί. Αν δεν υπήρχε όργανο αυτοκτονίας, στον χώρο μου, πιθανότατα θα πηδούσα κι εγώ και το λέω αυτό σε νηφάλια κατάσταση, 17 χρόνια μετά.enterprise-psi έγραψε: ↑21 Νοέμ 2018, 12:09Έκατσαν και σκέφτηκαν τις πιθανότητες επιβιώσεις, ενώ είναι σε φλεγόμενα κτίρια που έχουν χτυπηθεί απο αεροπλάνα, και καταλήξανε στο λογικό συμπέρασμα , οτι ίσως δεν θα πεθάνουν πέφτοντας, και άρα δεν πανικοβλήθηκαν.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
θα με ξυπνήσουν μια Δευτέρα παρουσία κατά την θρησκεία.
Μα δεν ξέρω αν και τότε να σηκωθώ θελήσω.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Ανακεφαλαιωση
Αιτιο θανατου:Ισχαιμικου τυπου αλλοιωσεις του μυοκαρδιους
Υπηρξε θανατηφορο χτυπημα;Οχι
Υπηρξαν χτυπηματα που προκαλεσαν ισχαιμικες αλλοιωσεις του μυοκαρδιου;Οχι
Τι προκαλεσε τις ισχαιμικου τυπου αλλοιωσεις του μυοκαρδιου;Η ενεργοποιση μηχανισμου stress
Tι προκαλεσε την ενεργοποιηση του μηχανισμου στρες;Πιθανον καποια τραυματα
Ειανι σιγουρο οτι την προκαλεσαν τα τραυματα;Οχι αλλα υπαρχει μεγαλη βεβαιοτητα λογο απουσιας αλλων ευρηματων
Ποια τραυματα προκαλεσαν την ενεργοποιηση του μηχανισμου;
Τραυματα απο κλωτσιες,μπουνιες,απο γυαλια,απο πτωση στο εδαφος,απο χτυπημα σε ανενδοτη επιφανεια
Ειναι υπευθυνοι οι καταστηματαρχες για ολα αυτα τα τραυματα;Οχι
Οταν ενεργοποιειται αυτος ο μηχανισμος στρες απαραιτητα προκαλει ισχαιμικου τυπου αλλοιωσεις του μυοκαρδιου;Μαλλον οχι
Ενεργοποιειται αυτος ο μηχανισμος απαραιτητα οταν καποιος εχει τοσα τραυματα;Δεν γνωριζω
Οι πλευρα Ζακ πρεπει να αποδειξει οτι τα χτυπηματα προκαλεσαν θανατηφορο σωματικη βλαβη
Αδυνατο να το κανει
Στα μαλακα οι δυο καταστηματαρχες

Αιτιο θανατου:Ισχαιμικου τυπου αλλοιωσεις του μυοκαρδιους
Υπηρξε θανατηφορο χτυπημα;Οχι
Υπηρξαν χτυπηματα που προκαλεσαν ισχαιμικες αλλοιωσεις του μυοκαρδιου;Οχι
Τι προκαλεσε τις ισχαιμικου τυπου αλλοιωσεις του μυοκαρδιου;Η ενεργοποιση μηχανισμου stress
Tι προκαλεσε την ενεργοποιηση του μηχανισμου στρες;Πιθανον καποια τραυματα
Ειανι σιγουρο οτι την προκαλεσαν τα τραυματα;Οχι αλλα υπαρχει μεγαλη βεβαιοτητα λογο απουσιας αλλων ευρηματων
Ποια τραυματα προκαλεσαν την ενεργοποιηση του μηχανισμου;
Τραυματα απο κλωτσιες,μπουνιες,απο γυαλια,απο πτωση στο εδαφος,απο χτυπημα σε ανενδοτη επιφανεια
Ειναι υπευθυνοι οι καταστηματαρχες για ολα αυτα τα τραυματα;Οχι
Οταν ενεργοποιειται αυτος ο μηχανισμος στρες απαραιτητα προκαλει ισχαιμικου τυπου αλλοιωσεις του μυοκαρδιου;Μαλλον οχι
Ενεργοποιειται αυτος ο μηχανισμος απαραιτητα οταν καποιος εχει τοσα τραυματα;Δεν γνωριζω
Οι πλευρα Ζακ πρεπει να αποδειξει οτι τα χτυπηματα προκαλεσαν θανατηφορο σωματικη βλαβη
Αδυνατο να το κανει
Στα μαλακα οι δυο καταστηματαρχες

Αρίστος for Tsirpas
Eχουμε ΔΙΠΛΗ πολιτειακη εκτροπη
Μια γιατι ο πρωθυπουργος επραξε αντιθετα στο ΟΧΙ του δημοψηφισματος...
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
Και δευτερη γιατι μεσω του Ταμειου Ξεπουληματος Χωρας παρεδωσε την εθνικη κυριαρχια και τον εθνικο πλουτο στους δανειστες
- hellegennes
Ναι και μάλλον γι' αυτό κυκλοφόρησε το σενάριο να τον παγίδευσε ο κοσμηματοπώλης μέσα. Αυτό μπορεί να εξηγεί την συμπεριφορά του μετά, που προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει. Δεν δίνει όμως απάντηση στο γιατί να μπήκε στο κοσμηματοπωλείο και γιατί να τον έκλεισε μέσα ο κοσμηματοπώλης.Leporello έγραψε: ↑21 Νοέμ 2018, 14:54Aυτά τα ερωτήματα έχω κι'εγώ και ένα ακόμη: Πώς μπήκε; Ο κοσμηματοπώλης φεύγει από το κατάστημά του και το αφήνει ανοιχτό;hellegennes έγραψε: ↑21 Νοέμ 2018, 00:59Κρίμα είναι όπως και να 'χει. Πάντως υπάρχουν αρκετά ερωτήματα αναπάντητα:
1. γιατί ήταν ζαλισμένος;
2. γιατί μπήκε στο κοσμηματοπωλείο;
3. γιατί προσπαθούσε απεγνωσμένα να βγει;
4. γιατί δεν κάλεσε την αστυνομία;
5. γιατί απείλησε τους τραυματιοφορείς με το γυαλί;
6. πού στον κόρακα είναι το βίντεο από το CCTV του κοσμηματοπωλείου; Θα το δούμε ποτέ;
Δηλαδή, κάπου χωλαίνει το σενάριο «μπήκε για να κρυφτεί, παγιδεύτηκε από τον κοσμηματοπώλη και προσπάθησε να δραπετεύσει». Για ποιον λόγο ο κοσμηματοπώλης να αφήσει ανοιχτό το μαγαζί και μετά να το κλείσει; Περίμενε συγκεκριμένα να έρθει ο Ζακ και είχε προηγούμενα μαζί του; Δεν στέκει τίποτα. Κι αν το μαγαζί ήταν κλειστό, γιατί μπήκε για να κρυφτεί αν δεν ήταν εύκολο να μπει; Η εξωτερική τζαμαρία φαίνεται σπασμένη στο βίντεο, εκεί που πετάει την πέτρα ο ιδιοκτήτης.
Γενικά, δεν καταλαβαίνω γιατί να μπει να κρυφτεί σε ένα κατάστημα που έπρεπε να παραβιάσει για να μπει. Δεν είχε κόσμο τριγύρω; Αφού φαίνεται ότι είχε, δεν ήταν σε κανένα ερημικό μέρος. Φώναξε βοήθεια; Την αστυνομία; Δεν υπήρχε άλλο μέρος για να βρει καταφύγιο; Μόνο ένα κλειστό κατάστημα;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Από τα πρώτα ρεπορτάζ τα οποία είχαν αρκετές ανακρίβειες θυμάμαι τα εξής τα οποία φυσικά δεν ξέρω αν είναι εικασίες.
Ο καταστηματάρχης έχει βγει από το κατάστημα και έχει πάει να αγοράσει κάτι παρακάτω (εφημερίδα ή κάτι άλλο;)
Του φωνάζουν οι περαστικοί ή κάποιοι καταστηματάρχες έλα γιατί κάποιος μπήκε μέσα και σε κλέβει.
Γυρνάει λοιπόν όντας ήδη προκατειλημμένος και βλέπει κάποιον παγιδευμένο μέσα στο κατάστημα από τον μηχανισμό της πόρτας.
Είχαμε μάρτυρα να λέει ότι ζήτησε να καλέσουν την αστυνομία
Εκεί σκέψου τα εξής. Αν όντως βλέπει μέσα κάποιον σε κατάσταση αδυναμίας να τρεκλίζει αλλά να μην βάζει χέρι σε ταμιακή μηχανή ή κοσμήματα γιατί να πετάξει πέτρα (ή κάποιο βαρύ αντικείμενο) καταστρέφοντας ο ίδιος την τζαμαρία τους και τις προθήκες του; Για να το κάνεις αυτό αφού τον έχεις ήδη τον άλλο παγιδευμένο μέσα και περιμένεις την αστυνομία σημαίνει ότι πας να προλάβεις τα χειρότερα. Ότι δηλαδή ο άλλος σου κάνει μέσα ζημιές (ή έστω έτσι νομίζεις αφού σου είπαν ότι κάποιος μπήκε μέσα και σε κλέβει) και χτυπώντας τον προσπαθείς να τον σταματήσεις. Αλλιώς δεν βγάζει νόημα να κάνεις μόνος το μαγαζί σου λαμπόγυαλο. Θυμίζω ότι μιλάμε για κοσμηματοπωλείο που με λίγα μικροπράγματα, δακτυλίδια, σταυρουδάκια,κλπ μπορεί ο άλλος να σου κλέψει χιλιάρικα.
Μετά πλέον το πράγμα ξεφεύγει. Πυροσβεστήρας και έξοδος από το κάτω μέρος της βιτρίνας. Με την ψυχραιμία της απόστασης από το γεγονός σου λέω ότι στην θέση του θα προσπαθούσα να μπλοκάρω την έξοδο αυτού που θα νόμιζα ως επίδοξο κλέφτη με μια καρέκλα ή ένα μεγάλο εμπόδιο και όχι με κλωτσιές στο κεφάλι. Ωστόσο ειλικρινά πόσοι θα είχαν καθαρό μυαλό σε τέτοιες συνθήκες;
- hellegennes
Οι μάρτυρες τού είπαν ότι κρατάει μαχαίρι. Αυτό είναι σημαντικός παράγοντας στο τι έκανε. Κατά την γνώμη μου, θέλησε και να προστατεύσει την περιουσία του και ταυτόχρονα να προστατευτεί (να τον ακινητοποιήσει με ξύλο, γιατί αν οπλοφορούσε πώς θα τον κρατούσε μέχρι να έρθει η αστυνομία χωρίς να κινδυνεύσει ο ίδιος;)ST48410 έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 02:06Από τα πρώτα ρεπορτάζ τα οποία είχαν αρκετές ανακρίβειες θυμάμαι τα εξής τα οποία φυσικά δεν ξέρω αν είναι εικασίες.
Ο καταστηματάρχης έχει βγει από το κατάστημα και έχει πάει να αγοράσει κάτι παρακάτω (εφημερίδα ή κάτι άλλο;)
Του φωνάζουν οι περαστικοί ή κάποιοι καταστηματάρχες έλα γιατί κάποιος μπήκε μέσα και σε κλέβει.
Γυρνάει λοιπόν όντας ήδη προκατειλημμένος και βλέπει κάποιον παγιδευμένο μέσα στο κατάστημα από τον μηχανισμό της πόρτας.
Εκεί σκέψου τα εξής. Αν όντως βλέπει μέσα κάποιον σε κατάσταση αδυναμίας να τρεκλίζει αλλά να μην βάζει χέρι σε ταμιακή μηχανή ή κοσμήματα γιατί να πετάξει πέτρα (ή κάποιο βαρύ αντικείμενο) καταστρέφοντας ο ίδιος την τζαμαρία τους και τις προθήκες του; Για να το κάνεις αυτό αφού τον έχεις ήδη τον άλλο παγιδευμένο μέσα και περιμένεις την αστυνομία σημαίνει ότι πας να προλάβεις τα χειρότερα. Ότι δηλαδή ο άλλος σου κάνει μέσα ζημιές (ή έστω έτσι νομίζεις αφού σου είπαν ότι κάποιος μπήκε μέσα και σε κλέβει) και χτυπώντας τον προσπαθείς να τον σταματήσεις. Αλλιώς δεν βγάζει νόημα να κάνεις μόνος το μαγαζί σου λαμπόγυαλο. Θυμίζω ότι μιλάμε για κοσμηματοπωλείο που με λίγα μικροπράγματα, δακτυλίδια, σταυρουδάκια,κλπ μπορεί ο άλλος να σου κλέψει χιλιάρικα.
Μετά πλέον το πράγμα ξεφεύγει. Πυροσβεστήρας και έξοδος από το κάτω μέρος της βιτρίνας. Με την ψυχραιμία της απόστασης από το γεγονός σου λέω ότι στην θέση του θα προσπαθούσα να μπλοκάρω την έξοδο αυτού που θα νόμιζα ως επίδοξο κλέφτη με μια καρέκλα ή ένα μεγάλο εμπόδιο και όχι με κλωτσιές στο κεφάλι. Ωστόσο ειλικρινά πόσοι θα είχαν καθαρό μυαλό σε τέτοιες συνθήκες;
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Ορέστη είναι κάποιες φορές όπως ίσως και στο συγκεκριμένο περιστατικό που μία σειρά συμπτώσεων μπορεί να έχει τραγική κατάληξη. Ωστόσο σκέψου πως αν δεν ήταν κοσμηματοπωλείο αλλά πχ ένα κατάστημα με ρούχα το πιθανότερο είναι πως ούτε κλέφτη θα τον είχαν θεωρήσει ούτε πόρτα με αυτόματο κλείδωμα θα υπήρχε να τον μπλοκάρει. Γενικά ενώ υπάρχει φόβος και μεγάλη καχυποψία όταν τύχει να δω κάποιον άνθρωπο στο κέντρο που φαίνεται να έχει πρόβλημα οι περαστικοί σπεύδουν σε βοήθεια, όχι σε κλωτσιές. Επίσης δεν σπάει κανείς το μαγαζί του με πέτρες στα καλά καθούμενα επειδή απλά εγκλωβίστηκε κάποιος μέσα.Ορέστης 35 έγραψε: ↑21 Νοέμ 2018, 23:49Μια εποχη επασχα απο εντονες ζαλαδες και δυσπνοια. Δυσκολευομουν να περπατησω λιγα μετρα. Σταματουσα, καθομουν, συνεχιζα. Σκεφτομουν οτι αν λιποθυμησω θα με περασουν για πρεζονι και δε θα ενδιαφερθει κανεις. Μια μερα γυρνωντας σπιτι ειδα εναν ανθρωπο πεσμενο στο πεζοδρομιο με σπασμους. Πηρα τηλεφωνο το 166 και τους ανεφερα το περιστατικο. Με ρωτησαν αν φαινεται ναρκομανης. Που να ξερω, τους ειπα, ενας ανθρωπος πεσμενος κατω, θα ερθετε;
Πιο παλια για να γλιτωσω απο επιθεση αλλοδαπων μπηκα σε μαγαζι αλλων αλλοδαπων. Ανεβηκα τα σκαλοπατια αλλα κοντοσταθηκα στην εισοδο γιατι τους ειδα να ερχονται προς το μερος μου με οχι πολυ φιλοξενη διαθεση. Αυτοι που με κατεδιωκαν ανεβηκαν και εκεινοι τα σκαλοπατια. Αστυνομια αστυνομια φωναξα! Εκανα προς τα πισω για να μπω στο καταστημα να προστατευθω. Καπου βρηκα, επεσα κατω. Ευτυχως οι αλλοι εφυγαν, αταραχοι...
Εχοντας αυτες τις εμπειριες δε μου φαινεται τοσο τραβηγμενη η εκδοχη του Πετρου Σαπουντζακη.“Φαντάσου να περπατάς στον δρόμο και ξαφνικά να σου συμβαίνει κάτι έκτακτο (έντονος πόνος, αδυναμία κλπ πολλά μπορούν να συμβούν σε καθένα άτομο). Αρχίζεις να αναζητάς βοήθεια.
Μπαίνεις τρικλίζοντας σε έναν φούρνο, σου λένε να φύγεις. Αρχίζεις να νιώθεις πιο άσχημα, μπαίνεις στο πρώτο κατάστημα που βρίσκεις δίπλα.
Και στις δύο περιπτώσεις σε αντιμετωπίζουν ως παρείσακτο, εγκληματία. Εγκλωβίζεσαι, είσαι σε πανικό, η κατάστασή σου χειροτερεύει. Προσπαθείς να βγεις έξω, σε έχουν κλειδώσει. Σου πετάνε πέτρες και σπάνε οι ίδιοι τις τζαμαρίες τους. Βγαίνεις μέσα από κλωτσιές και σωριάζεσαι. Μαζεύονται άτομα και συνεχίζουν να σε κλωτσάνε.
Έρχονται οι αστυνομικοί και σε κλωτσάνε και αυτοί.
Σε δένουν και σε στέλνουν νεκρό πια στο νοσοκομείο.
Δεν μαζεύουν κανένα στοιχείο από τον χώρο και καθαρίζουν τα πάντα.
Στα ΜΜΕ μιλάνε για θάνατο επίδοξου ληστή υπό την επήρεια ναρκωτικών, χωρίς κανένα στοιχείο. Οι μικρόψυχοι κατακλίζουν το διαδίκτυο με σχόλια μίσους "Καλά να πάθει", "Εγώ αν έμπαινε κάποιος τέτοιος στο μαγαζί μου θα τον σκότωνα με τα ίδια μου τα χέρια".
Ποια είναι τα στοιχεία που έκαναν αυτούς τους ανθρώπους να λειτουργήσουν έτσι?
Αν φορούσες κουστούμι θα είχε εξελιχθεί έτσι η ιστορία?
Όχι. Ήταν η εμφάνισή σου, τα χαρακτηριστικά σου που χτυπούσαν. Με βάση αυτά σε έκριναν και σε κρίνουν, με βάση αυτά ζυγίζουν αν πρέπει να σε δουν ως άνθρωπο, αν πρέπει να σε ρωτήσουν τι έχεις, ή αν θα σε εξοντώσουν.
Η κοινωνία μας έχει χάσει την ανθρώπινη ματιά της.
Το μίσος και ο ρατσισμός φουντώνουν.”
@ Petros Sapoutzakis
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Αυτο θα τους ενδιεφερε αν ειχαν προβει σε ανθρωποκτονια οποτε θα επρεπε να ψαξουν ελαφρυντικα γι αυτηνvatraxos έγραψε:
Θα πω για πολλοστή φορά: Το ερώτημα που πρέπει να απαντήσουν στο ακροατήριο είναι αν είχαν τη δυνατότητα του άλλως δύνασθαι πράττειν.
Ανθρωποκτονια πλεον δεν υφισταται
Αρίστος for Tsirpas
Πιθανολογούμε. Εδώ οι υποστηρικτές του Κωστόπουλου λένε ότι απλώς μπήκε σε σύγχυση μέσα στο μαγαζί και δεν προσπάθησε να σπάσει ή να κλέψει. Αν βλέπεις κάποιον κλειδωμένο μέσα στο κατάστημά σου που όμως δεν προκαλεί ζημιές απλά περιμένεις την αστυνομία. Δεν κατεβάζεις τζαμαρίες με μικροκοσμήματα του ίδιου σου του καταστήματος.hellegennes έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 02:11Οι μάρτυρες τού είπαν ότι κρατάει μαχαίρι. Αυτό είναι σημαντικός παράγοντας στο τι έκανε. Κατά την γνώμη μου, θέλησε και να προστατεύσει την περιουσία του και ταυτόχρονα να προστατευτεί (να τον ακινητοποιήσει με ξύλο, γιατί αν οπλοφορούσε πώς θα τον κρατούσε μέχρι να έρθει η αστυνομία χωρίς να κινδυνεύσει ο ίδιος;)ST48410 έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 02:06Από τα πρώτα ρεπορτάζ τα οποία είχαν αρκετές ανακρίβειες θυμάμαι τα εξής τα οποία φυσικά δεν ξέρω αν είναι εικασίες.
Αν ισχύει κάτι τέτοιο, αν ήταν γνωστοί ή αν είχαν συναλλαγές άλλου είδους τότε μιλάμε για μια εντελώς διαφορετική υπόθεση.hellegennes έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 02:02Ναι και μάλλον γι' αυτό κυκλοφόρησε το σενάριο να τον παγίδευσε ο κοσμηματοπώλης μέσα.
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Το γιατι μπηκε μεσα αν μπηκε για να κλεψει η μπηκε κυνηγημενος η αν τον εγκλωβισε ο κοσμηματοπωλης δεν θα παιξουν ιδιαιτερο ρολο στην εκβαση της υποθεσης
Αυτα θελουμε περισσοτερο να τα μαθουμε εμεις οχχι το δικαστηριο το οποιο θα δικασει συγκεκριμενες πραξεις
Αυτα θελουμε περισσοτερο να τα μαθουμε εμεις οχχι το δικαστηριο το οποιο θα δικασει συγκεκριμενες πραξεις
Αρίστος for Tsirpas
- hellegennes
Εγώ πάντως είχα αναφέρει ένα περιστατικό που συνέβη στην γειτονιά μου. Ήταν στο παλιό φόρουμ και χάθηκε, αλλά ας το ξαναπώ.
Στο στενό απέναντι από το μαγαζί μου, ήταν ένα κοσμηματοπωλείο (η πίσω πλευρά του). Μια ωραία μέρα, πρόπερσι, μέρα μεσημέρι, μπήκαν στο μαγαζί κλέφτες, από την πίσω πλευρά. Ο κοσμηματοπώλης έλειπε, αλλά τα δίπλα μαγαζιά ήταν όλα ανοιχτά. Μια γειτόνισσα είδε τους κλέφτες να μπαίνουν και πήρε αμέσως την αστυνομία. Η αστυνομία δεν ήρθε αμέσως. Οι κλέφτες πρόλαβαν να φύγουν. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Ο κοσμηματοπώλης έκλεισε το μαγαζί του, έχοντας τεράστια ζημιά, και έπιασε δουλειά στην λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. Λίγο καιρό μετά τον βρήκαν στο αυτοκίνητό του, στην λαχαναγορά, νεκρό. Πέθανε από καρδιά.
Παρόμοιο σενάριο, με διαφορετική τροπή. Εδώ κανείς δεν έκανε τίποτα κι αυτός που πέθανε ήταν ο ιδιοκτήτης. Προσωπικά δεν θα κατέφευγα ποτέ σε βία και αν μου έλεγαν ότι ο επίδοξος δράστης κρατάει όπλο, θα έκανα πέρα. Σκεφτείτε όμως τι περνάει από το μυαλό κάποιου που θεωρεί ότι βλέπει να του παραβιάζουν την περιουσία και να προσπαθούν να τον κλέψουν, live· πόσο ψύχραιμος μπορεί να είναι και πόσο λογικά και νηφάλια μπορεί να αντιδράσει.
Ο δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ έδωσε έμφαση από την αρχή ότι δεν μπήκε να κλέψει ο Ζακ. Μα αυτό δεν έχει καμμιά σημασία. Σημασία έχει τι θεώρησε ο ιδιοκτήτης ότι συμβαίνει. Ελέγχεται επίσης και το γεγονός ότι τον έχουν ξανακλέψει. Αν όντως ισχύει, η αντίδρασή του φαντάζει πιο πολύ σαν ενός απελπισμένου ανθρώπου, παρά σαν βίαιου, μισαλλόδοξου φασίστα (βασικά τα δύο τελευταία είναι εντελώς έωλα, γιατί δεν έχουν καμμιά σχέση με το περιστατικό).
Στο στενό απέναντι από το μαγαζί μου, ήταν ένα κοσμηματοπωλείο (η πίσω πλευρά του). Μια ωραία μέρα, πρόπερσι, μέρα μεσημέρι, μπήκαν στο μαγαζί κλέφτες, από την πίσω πλευρά. Ο κοσμηματοπώλης έλειπε, αλλά τα δίπλα μαγαζιά ήταν όλα ανοιχτά. Μια γειτόνισσα είδε τους κλέφτες να μπαίνουν και πήρε αμέσως την αστυνομία. Η αστυνομία δεν ήρθε αμέσως. Οι κλέφτες πρόλαβαν να φύγουν. Κανείς δεν έκανε τίποτα. Ο κοσμηματοπώλης έκλεισε το μαγαζί του, έχοντας τεράστια ζημιά, και έπιασε δουλειά στην λαχαναγορά Θεσσαλονίκης. Λίγο καιρό μετά τον βρήκαν στο αυτοκίνητό του, στην λαχαναγορά, νεκρό. Πέθανε από καρδιά.
Παρόμοιο σενάριο, με διαφορετική τροπή. Εδώ κανείς δεν έκανε τίποτα κι αυτός που πέθανε ήταν ο ιδιοκτήτης. Προσωπικά δεν θα κατέφευγα ποτέ σε βία και αν μου έλεγαν ότι ο επίδοξος δράστης κρατάει όπλο, θα έκανα πέρα. Σκεφτείτε όμως τι περνάει από το μυαλό κάποιου που θεωρεί ότι βλέπει να του παραβιάζουν την περιουσία και να προσπαθούν να τον κλέψουν, live· πόσο ψύχραιμος μπορεί να είναι και πόσο λογικά και νηφάλια μπορεί να αντιδράσει.
Ο δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ έδωσε έμφαση από την αρχή ότι δεν μπήκε να κλέψει ο Ζακ. Μα αυτό δεν έχει καμμιά σημασία. Σημασία έχει τι θεώρησε ο ιδιοκτήτης ότι συμβαίνει. Ελέγχεται επίσης και το γεγονός ότι τον έχουν ξανακλέψει. Αν όντως ισχύει, η αντίδρασή του φαντάζει πιο πολύ σαν ενός απελπισμένου ανθρώπου, παρά σαν βίαιου, μισαλλόδοξου φασίστα (βασικά τα δύο τελευταία είναι εντελώς έωλα, γιατί δεν έχουν καμμιά σχέση με το περιστατικό).
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
- hellegennes
Δεν μπορεί να μπήκε απλώς στο μαγαζί σε σύγχυση. Το μαγαζί ήταν κλειστό. Ή μπήκε σπάζοντας την τζαμαρία ή χτυπώντας με δύναμη την πόρτα (αυτό λέει ο ιδιοκτήτης).ST48410 έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 02:17Πιθανολογούμε. Εδώ οι υποστηρικτές του Κωστόπουλου λένε ότι απλώς μπήκε σε σύγχυση μέσα στο μαγαζί και δεν προσπάθησε να σπάσει ή να κλέψει. Αν βλέπεις κάποιον κλειδωμένο μέσα στο κατάστημά σου που όμως δεν προκαλεί ζημιές απλά περιμένεις την αστυνομία. Δεν κατεβάζεις τζαμαρίες με μικροκοσμήματα του ίδιου σου του καταστήματος.
Ξημέρωσε.
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Α, τι ωραία που είναι!
Ήρθε η ώρα να κοιμηθώ.
Κι αν είμαι τυχερός,
Δεν νομίζω. Αν σε ένα άλλο παρόμοιο περιστατικό ήξερες ότι τίθεται ιστορικό κλεπταποδοχής θα μπορούσε να υπάρχει δόλος από πλευράς κοσμηματοπώλη, ίσως και προσχεδιασμένη ενέργεια οπότε δεν μπορεί να επικαλεστεί ότι έδρασε συναισθηματικά φορτισμένος.ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ έγραψε: ↑22 Νοέμ 2018, 02:23Το γιατι μπηκε μεσα αν μπηκε για να κλεψει η μπηκε κυνηγημενος η αν τον εγκλωβισε ο κοσμηματοπωλης δεν θα παιξουν ιδιαιτερο ρολο στην εκβαση της υποθεσης
- ΓΙΑΝΝΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
Δολος για προκληση σωματικης βλαβης αλλα οχι θανατηφορου;
Οκ
Και;
Μιλαμε για εξαγορασιμες ποινες με αναστολη
Οκ
Και;
Μιλαμε για εξαγορασιμες ποινες με αναστολη
Αρίστος for Tsirpas
-
- Παραπλήσια Θέματα
- Απαντήσεις
- Προβολές
- Τελευταία δημοσίευση
-
-
Νέα δημοσίευση Ουτε μια ,ουτε 2 αλλα ...7 υποθεσεις εξιχνιάστηκαν τους τελευταιους 2 !!! μηνες
από Frappezitis » 03 Σεπ 2023, 01:20 » σε Εγκληματικότητα - 0 Απαντήσεις
- 1205 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Frappezitis
03 Σεπ 2023, 01:20
-
-
- 3 Απαντήσεις
- 487 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από GoBzi
10 Απρ 2024, 20:05
-
-
Νέα δημοσίευση Η πραγματική οικονομία και κοινωνική κατάσταση δεν θέλει ούτε οικογένεια ούτε παιδιά ο Έλληνας
από whisper » 16 Σεπ 2024, 20:33 » σε Εθνικά Θέματα - 90 Απαντήσεις
- 1911 Προβολές
-
Τελευταία δημοσίευση από Eθνικοκοινωνιστης
18 Σεπ 2024, 13:02
-
-
-
Νέα δημοσίευση Ουτε phorum ούτε elefthero , μόνο twitter
από βοθρατζης » 01 Σεπ 2023, 12:19 » σε Περί ανέμων και υδάτων - 5 Απαντήσεις
- 418 Προβολές
-