Ναι διαφωνώDIOMEDESGR έγραψε: ↑01 Ιούλ 2019, 15:40Τι θα πρέπει να γίνει δηλαδή όταν τα σύνορα υποτίθεται κηρρύσονται "κλειστά" και η νομοθεσία επιβάλει "απέλαση" την στιγμή που οι άνθρωποι αυτοί αψηφούν τον θάνατο για να περάσουν στην Ευρώπη?ΑΛΟΓΟΜΟΥΡΗΣ έγραψε: ↑01 Ιούλ 2019, 13:44ρε παιδιά, εσείς οι μη ακροδεξιοί, μη φασίστες κτλ, το βλέπετε φυσιολογικό να κυκλοφορεί κάποιος στη χώρα με 15 ονοματεπώνυμα, 3 υπηκοότητες,και μάλιστα με την σφραγίδα της ίδιας της αστυνομίας;
Αυτό που βλέπουμε έχει την ρίζα του ακριβώς στον αναχρονιστικό και πεπαλαιωμένο Ελληνικό Νόμο που σαν αποτέλεσμα έχει αυτά τα τραγελαφικά έγγραφα.
Τραγελαφικά μεν, ΑΝΑΓΚΑΊΑ δε.
Διαφωνείς?
δεν θα καταργήσουμε τα σύνορα, ούτε θα ακυρώσουμε το κράτος επειδή κάποιος που βρίσκεται εδώ παρανόμως αρνείται να συνεργαστεί
φυλάκιση μέχρι να ζητήσει ο ίδιος να απελαθεί πίσω στη πατρίδα του
όταν εφαρμόζεται ο νόμος, λειτουργεί ταυτόχρονα και αποτρεπτικά για τους επίδοξους παράνομους/παράτυπους μετανάστες
όταν ξέρουν όμως πως το κράτος είναι ελαστικό, είναι ένα επιπλέον κίνητρο για την ενθάρρυνση της παράνομης μετανάστευσης
αλλά εδώ η διαφωνία που αναδύεται είναι πολύ πιο βαθιά και ουσιαστική: η αντίληψη για την παγκόσμια κοινωνικοπολιτική οργάνωση
εγώ θεωρώ πως πρέπει να υπάρχουν σύνορα και κυρίαρχα κράτη, όσοι υποστηρίζουν το αντίθετο μια χαρά βρίσκουν το φαινόμενο της παράνομης μετανάστευσης
τα κράτη και οι νόμοι τους δεν αποτελούν αναχρονισμό στην δική μου αντίληψη
δεν διαφωνώ με τη μετανάστευση, αλλά πιστεύω πως πρέπει να γίνεται βάσει διαδικασιών και με τη σύμφωνη απόφαση του κυρίαρχου κράτους
θέλω να ξέρουμε ποιοι είναι αυτοί που εισέρχονται στη χώρα, να έχουν ελεγχθεί για τυχόν ποινικό παρελθόν και να γνωρίζουμε ως κράτος από που έρχονται, πως λέγονται κτλ. δεν νομίζω να είναι τόσο παράλογο αυτό το πράγμα
παράδειγμα: οι πρόσφυγες από τη Συρία θα μπορούσαν να αιτούνται τη μετάβασή τους στην Ελλάδα μέσω της ελ πρεσβείας στη Τουρκία και εφόσον εγκριθεί το αίτημά τους, να έρχονται αεροπορικώς, με χαρτιά. για σκέψου πόσες ζωές θα είχαν σωθεί. για σκέψου πόσοι παράνομοι μετανάστες δεν θα είχαν τη δυνατότητα να έρθουν εκμεταλλευόμενοι το προσφυγικό κύμα. για σκέψου πόσα λεφτά ΔΕΝ θα είχαν κερδίσει οι δουλέμποροι.